Skuplja 1080 nego čitava konfiguracija koju planiram kupit
Trenutno sam u dilemi da li nadograditi ovo što imam ili prodat ovo a nabavit sve novo. Neko pametan nešto da napiše
CPU: Intel i5 3330 3 GHz
Matična: Asus pbz77-v lx2
RAM: 8 GB 1883 MHz
GPU: Nvidia GTS 450 800 MHz, overklokano na 1024 (bilo dovoljno za CS GO i slične, ovo je glavni razlog nadogradnje)
PSU: Coolermaster GX 550W
Kućište: Coolermaster elite sa 3-4 istoimena ventilatora i mjesta za još toliko
U biti samo kupovinom nove grafičke bi mogao biti miran neko vrijeme, al već za novije stvari ovaj procesor počinje da pravi bottleneck. Nije on loš toliko, nego će mi trebati i za 3D modeliranje (fax), renderovanje a normala i igre. Opet, da prodam i procesor sam s njim komotno ide i matična zbog socketa, a pitanje je hoće li 550W bit dovoljno za neke nove komponente. U biti od starog bi mi u nadogradnji realno ostalo kućište sa ventilacijom i RAM. Neka realna cijena ako se ovo prodaje u kompletu?
S druge strane, prodam ovo sve da se ne zahebavam sa pojedinačnom prodajom, radim confu sa i5 4690k il još bolje 6600k sa npr r9 390 (pametno bi bilo sačekat rx 480) i miran bar 2,3 godine... Al tu sam u startu uložio tri puta više, a to još moram da prebolim nekako