Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2101 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Truba »

ne mogu vjerovati da toliko dugo bježe

mora im se odati priznanje da su sve dobro isplanirali
ili imaju ludu sreću
alanx

#2102 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

Image
Last edited by alanx on 09/01/2015 11:27, edited 1 time in total.
area51

#2103 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

kobac40 wrote:
nOrMaLaC wrote:Nezvanično, gotovo je...
I zvanicno

TERORISTI NEUTRALISANI

Image
Evo franncuski predsjednik drži konferenciju za medije(N1) i ne govori da je ovo završeno ?
Ili ova ne prevodi dobro ili je on neobavješten :roll:
iceman2010

#2104 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Ne moze zapadni svijet protiv ovoga da se bori na ovakav nacin. Omalovazavanjem, otimanjem resursa, ubijanjem radi tih resursa i radi geostrateskog polozaja, jasnim stavljanjem do znanja da njihovi zivoti vrijede manje od zivota bijelih zapadnjaka. Ovo je relativno nova pojava i dobrim dijelom je produkt politike zapadanih zemalja. Tek postenijim odnosom prema tom dijelu svijeta, tek iskrenim dijalogom i postivanjem njihovih prava, tek dovodjenjem u isti rang umjesto smatranjem istih kao poluljudi..... Tek tada ce ovakve stvari prestati da se desavaju. Sto bi rekla Vedrana Rudan, ne mozes ubijati tudju djecu, zene, kompletne porodice ili podrzavati i finansirati one koji to rade, a da se onda iznenadis kada neko dodje da ubije tvoje dijete.
sumirprimus

#2105 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

leo karan wrote:
Idemedosumom wrote:Vi morate shvatiti da bradate spodobe u BiH, ili takozvane vehabije imaju malo zajedničkog s ostalim bošnjacima, muslimanima (ne mislim na piva-golotinja muslimane, već prave, džamijske vjernike).

Čak sam načuo da vehabije nas obične muslimane sunite ne smatraju muslimanima. To jest, da je po nekom njihovom "izvornom" učenju dozvoljeno druge muslimane ubijati.

Zašto se ja kao musliman moram ograđivati kada jedan takav bradati primitivac napravi sranje? Otkud bilo kome pravo da mene poredi s takvom osobom? To je uvreda.
Znaš kako to izgleda, dodje neki poluretardiran lik, baja neki i pocne on s pola mozga da tumači Kur'an...
Onda te fix ideje, poruke i pouke koje samo on vidi pocne da prenosi na likove koji imaju frtalj mozga. I sad oni kao citaju i tumace skupa.
I kao rezultat imas ovo stanje sada.
To je ba mnogo kompleksna knjiga i nije za svakoga

:run:
pogotov kompleksna ako se gleda ruzicastim ocima i bjezi od ociglednog...
Idemedosumom

#2106 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

sumirprimus wrote:
Idemedosumom wrote:
Ako si htio pitati da li vehabije slijede Kur'an, onda je po meni odgovor ne. Po Kur'anu ne smiješ ubiti nedužnog čovjeka, makar se radilo o nevjerniku (a kamoli muslimanu), jer će zaraditi grijeh kao da si ubio cijelo čovječanstvo. Ne smiješ ti prvi napasti, ali se smiješ braniti u slučaju da si napadnut.
heh,pa to je bar lako samo kazes nije neduzan,kufur i ode glava,il kazes ne napadam branim cast vjeru,zemju,narod..ne?
A ko si ti (ja) da odlučimo ko je kriv? Muhamed a.s. je morao pobjeći iz Mekke jer su ga obožavaoci kipova htjeli smaknuti. Htjeli su ga ubiti jer je tvrdio da je poslanik, da su njihovi bogovi lažni, drugim rječima, nije bilo slobode govora. Muhamed a.s. je kasnije osvojio Mekku, a nije sve redom mušrike pobio, nego im je oprostio.

Jel teško za shvatiti zašto se vehabije ne uklapaju u koncept pravog islama? Jel teško shvatiti zašto muslimanima smeta kada se prave pogrdne karikature o Poslaniku?
area51

#2107 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

sha_ba wrote:a Holand smori :-) :mrgreen:

i ja ne vidjeh da su ih uhvatili....
Ufatili su ih evo piše na prošloj stranici,šta Holand zna :-)
sha_ba

#2108 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

nije nista gotovo
kobac40

#2109 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kobac40 »

Umro Fidel Castro!
Comaneci

#2110 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

alanx wrote:Charli Hebdo - 1999 - Kosovo:

Image

"Proljece u Pristini" - "Nedostaju nam zene"...

Nisu nesto ni Srbe gotivili - sto li Boze?...
Sprdali su se sa svima, kritikovali uvijek koga treba kritikovati. Zato ih i cijenim :thumbup: :thumbup: :thumbup: Ali eto, neki nas brilijantni Fatmir ce opet povezati ovaj list sa cetnicima :lol:
sha_ba

#2111 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

area51 wrote:
sha_ba wrote:a Holand smori :-) :mrgreen:

i ja ne vidjeh da su ih uhvatili....
Ufatili su ih evo piše na prošloj stranici,šta Holand zna :-)
'ta ce on :mrgreen:
spinel_

#2112 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

almirony wrote: Niko ne poredi rat i zločine u ratu sa ovim zločinom. To ako si ti tako shvatio nisam ja kriv.

i....kakve ja imam veze sa jebenim francuzem pa da se izvinjavam ? namjerno mijesas religijsku s nacionalnom pripadnoscu.

ubijeno 12 ljudi ? pa sta ? svaki dan ljudi ginu u nekakvim napadami pa se o tome ne pise niti dize ovolika fama...

da se zlocin desio u sjevernom Cadu, niko ni rijeci ne bi rekao a ovi americko-evropski zvanicnici supci se ne bi javljali.
VjecitiStudent

#2113 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

The salesman says he saw the fugitives, assumed they were undercover police. He shook their hand and was told: "Leave, call the police, we don't kill civilians."
zambaklija

#2114 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zambaklija »

nisu neutralisani već opkoljeni ,teroristi su u jednoj fabrici sa taocima (nepoznat broj) i akcija traje evo non stop direktni prenos sa lica mjesta
Stjui

#2115 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Stjui »

Black swan wrote:ne mogu vjerovati da toliko dugo bježe

mora im se odati priznanje da su sve dobro isplanirali
ili imaju ludu sreću
ja mislim da se oni hlade već od jutra prije napada(možda i ranije) i da će nakon ove predstave njihova tijela neki "ljudi u crnom" isporučiti policiji i to je to.
Last edited by Stjui on 09/01/2015 11:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2116 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

Idemedosumom wrote:
sumirprimus wrote:
Idemedosumom wrote:
Ako si htio pitati da li vehabije slijede Kur'an, onda je po meni odgovor ne. Po Kur'anu ne smiješ ubiti nedužnog čovjeka, makar se radilo o nevjerniku (a kamoli muslimanu), jer će zaraditi grijeh kao da si ubio cijelo čovječanstvo. Ne smiješ ti prvi napasti, ali se smiješ braniti u slučaju da si napadnut.
heh,pa to je bar lako samo kazes nije neduzan,kufur i ode glava,il kazes ne napadam branim cast vjeru,zemju,narod..ne?
A ko si ti (ja) da odlučimo ko je kriv? Muhamed a.s. je morao pobjeći iz Mekke jer su ga obožavaoci kipova htjeli smaknuti. Htjeli su ga ubiti jer je tvrdio da je poslanik, da su njihovi bogovi lažni, drugim rječima, nije bilo slobode govora. Muhamed a.s. je kasnije osvojio Mekku, a nije sve redom mušrike pobio, nego im je oprostio.

Jel teško za shvatiti zašto se vehabije ne uklapaju u koncept pravog islama? Jel teško shvatiti zašto muslimanima smeta kada se prave pogrdne karikature o Poslaniku?
heh,a staj bilo kad se vratio? svima oprostio jeli?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2117 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hrasno38 »

Ponukan jednim tekstom u kojem sam procitao da jedan vjernik kaze da nigdje konkretno ne pise da se Muhamed ne smije crtati malo sam "prosetao" po interenetu i pronasao zanimljive zbirke slika velike starosti na kojima se prikazuje Muhamed a.s ali uvijek bez lica

http://www.zombietime.com/mohammed_imag ... ce_hidden/

te opet na drugom mjestu sasvim normalno sa licem

http://www.radiobergen.org/terrorism/Mo ... rchive.htm

Da li zaista postoji negdje u Kuranu direktno napisano da je zabranjeno slikati poslanika ili je to nesto sto je relativno novijeg datuma jer sve ove slike su kako pise izuzetno stare. Takodje pise da je u Islamu zabranjeno slikanje ili vajarenje bilo kakvih zivih likova a odgovor IZ-a je sljedeci...

"Ima tumačenja da se hadisi o zabrani "tasvira", tj. oblikovanja kipova, likova, odnose samo na vajarstvo, ali ima i tumačenja da se odnose i na crtanje likova. Oba tumačenja imaju svoje dokaze i obrazloženja. Kategoričkog odgovora nema, a Vi se opredijelite za ono mišljenje s kojim će Vaše srce biti mirnije."
VjecitiStudent

#2118 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

The man, who would only gave his name as Didier, said he had an appointment with Michel, the owner of the printing and publicity material business. Didier said he shook one of the gunmen’s hands who he took to be police special operations officer. He was dressed in black and was heavily armed with at least one rifle.

He said when he arrived at the business his client came out to meet him with what he took to be a policeman, dressed in black combat gear, with a bullet-proof vest.

“We all shook hands and my client told me to leave.” Didier added that the man he took to be the policeman said: “Go, we don’t kill civilians”. He added “I thought was strange.”

He said: “As I left I didn’t know what it was, it wasn’t normal. I did not know what was going on. Was it a hostage taking or a burglary?”
leo karan

#2119 Re: Terorizam u Parizu!

Post by leo karan »

sumirprimus wrote:
leo karan wrote:
Idemedosumom wrote:Vi morate shvatiti da bradate spodobe u BiH, ili takozvane vehabije imaju malo zajedničkog s ostalim bošnjacima, muslimanima (ne mislim na piva-golotinja muslimane, već prave, džamijske vjernike).

Čak sam načuo da vehabije nas obične muslimane sunite ne smatraju muslimanima. To jest, da je po nekom njihovom "izvornom" učenju dozvoljeno druge muslimane ubijati.

Zašto se ja kao musliman moram ograđivati kada jedan takav bradati primitivac napravi sranje? Otkud bilo kome pravo da mene poredi s takvom osobom? To je uvreda.
Znaš kako to izgleda, dodje neki poluretardiran lik, baja neki i pocne on s pola mozga da tumači Kur'an...
Onda te fix ideje, poruke i pouke koje samo on vidi pocne da prenosi na likove koji imaju frtalj mozga. I sad oni kao citaju i tumace skupa.
I kao rezultat imas ovo stanje sada.
To je ba mnogo kompleksna knjiga i nije za svakoga

:run:
pogotov kompleksna ako se gleda ruzicastim ocima i bjezi od ociglednog...
E ti poznavaoce izvornog jezika na kojem je pisana, filozofe, sufijo...rastumaci nam :lol: :lol:
Havatar

#2120 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

homega wrote:
emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
UN Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda:
Član 10. 1
SLOBODA IZRAŽAVANJA
1. Svako ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu mišljenja i slobodu primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice. Ovaj član ne sprečava države da podvrgnu režimu dozvola ustanove koje obavljaju djelatnosti radija ili televizije te kinematografsku djelatnost.
2. Kako ostvarivanje tih sloboda obuhvaća dužnosti i odgovornosti, ono može biti podvrgnuto formalnostima, uvjetima, ograničenjima ili kaznama propisanim zakonom, koji su u demokratskom društvu nužni radi interesa državne sigurnosti, teritorijalne cjelovitosti ili javnog reda i mira, radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala, radi zaštite ugleda ili prava drugih, radi sprečavanja odavanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudbene vlasti.
Zanimljivo
hladan.preminger

#2121 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hladan.preminger »

hrasno38 wrote:Ponukan jednim tekstom u kojem sam procitao da jedan vjernik kaze da nigdje konkretno ne pise da se Muhamed ne smije crtati malo sam "prosetao" po interenetu i pronasao zanimljive zbirke slika velike starosti na kojima se prikazuje Muhamed a.s ali uvijek bez lica

http://www.zombietime.com/mohammed_imag ... ce_hidden/

te opet na drugom mjestu sasvim normalno sa licem

http://www.radiobergen.org/terrorism/Mo ... rchive.htm

Da li zaista postoji negdje u Kuranu direktno napisano da je zabranjeno slikati poslanika ili je to nesto sto je relativno novijeg datuma jer sve ove slike su kako pise izuzetno stare. Takodje pise da je u Islamu zabranjeno slikanje ili vajarenje bilo kakvih zivih likova a odgovor IZ-a je sljedeci...

"Ima tumačenja da se hadisi o zabrani "tasvira", tj. oblikovanja kipova, likova, odnose samo na vajarstvo, ali ima i tumačenja da se odnose i na crtanje likova. Oba tumačenja imaju svoje dokaze i obrazloženja. Kategoričkog odgovora nema, a Vi se opredijelite za ono mišljenje s kojim će Vaše srce biti mirnije."
Ja mislim da su karikature samo povod, a uzrok je nesto drugo.
Najblize tom drugom je sukob srednjevjekovne evrope (mundjosi) i moderne evrope (zapadna evropa danas).

I da nema slika nasli bi se drugi "razlozi" za ubijanje neduznih ljudi. Boston, Madrid, London, Bugojno, Sarajevo..........
almirony

#2122 Re: Terorizam u Parizu!

Post by almirony »

spinel_ wrote:
almirony wrote: Niko ne poredi rat i zločine u ratu sa ovim zločinom. To ako si ti tako shvatio nisam ja kriv.

i....kakve ja imam veze sa jebenim francuzem pa da se izvinjavam ? namjerno mijesas religijsku s nacionalnom pripadnoscu.

ubijeno 12 ljudi ? pa sta ? svaki dan ljudi ginu u nekakvim napadami pa se o tome ne pise niti dize ovolika fama...

da se zlocin desio u sjevernom Cadu, niko ni rijeci ne bi rekao a ovi americko-evropski zvanicnici supci se ne bi javljali.
Ja i ti nemamo nikakve veze sa Francuzima, bilo kršćanima, bilo muslimanima, ali očigledno ne mislimo svi tako. Braća ne poznaju naciju, jebi ga. I ovaj napad nije bilo kakav napad, ovaj napad ima i vjersku i političku pozadinu. Breivikov napad je isto to nosio sa sobom i bio je isto medijski eksponiran. Nije ovo napad pljačkaša i kriminalaca koji se svaki dan događaju.
sumirprimus

#2123 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

leo karan wrote:

E ti poznavaoce izvornog jezika na kojem je pisana, filozofe, sufijo...rastumaci nam :lol: :lol:
nako ta trane logicnije mi da se to sve farba ruzicasto,negoli daj izvjesnije,daj tu bilo svega...tipicnog za srednji vijek...
a sad mogu filozofi filozofirat godinama,cinjenica,da ovi ne rade nista sto se nije radilo u srednjem vijeku,vezano za sve religije,...osim mozda modernijeg oruzja...
Havatar

#2124 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?

Kako bi reagovala demokratska Evropa, na ovakvu satiru?
:thumbup:
Cudi me kako to nije bila tema ovih karikatura podrske posto najbolja solidarnost bi bila tako sto bi pokazali da nema teme oko koje se ne sprda time sto bi pravili sprdnju od njihove smrti. Kao sto vidimo ima granica ali samo prema muslimanima nema.
Havatar

#2125 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Hajvan wrote:
Freamon Lester wrote:
Ma jebes stavove ako nisu labilni. Mene da se pita sve bi ja to ujedinio na jedan server kao Tito nekad na golom otoku. Pa nek se druze... :lol:

Bitku bijem ovdje u odbranu slobode govora, a on mene citira.... :lol: Tulavo sta ces...
Jednoumlje detektovano :lol:

a sloboda govora i misli?! ti ces nekom da ogranicavas s kim, gdje, kojim putem, kada i kolko ce da prica/pise i iiznosi svoja misljenja/stavove!?! :lol:
Prije da je hipokracy detected :mrgreen:
Post Reply