Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajlac

#2101 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

GraphicDesigner wrote:Sa cukama samo preko bejzbolke komuniciram.
Ti došao ovdje da zaključaš temu? Produži...
pakica_

#2102 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hajlac wrote: Ma ne da je pola rasnih nego je 99.99% naaaaaaaaaaapppuuuuuuuuuuuušššteeeeeeeeeeeniiiiiiiiiih :-)

Kroz prozore ih "napuštaju" evo ja svaki drugi dan vidim pseći meteor s nebodera pufff na livadu; očeše se i vikne Av Av joj moram sad tražit čopor.

Štat'je, ne znaš kojeg bi izabrao za udomljavanje - sve sami ovčari, pekinezeri, zlatni retriveri, labradori :run:
:-)

Čuju li oni sebe dok ko papagaji mantraju ovakve bisere?
ako budes zainteresovan za udomljavanje rasnog kera, javi se, naci cu ti to sto trazis milion posto.. hoce ko dobermana? dvije godine star, sa papirima.. sumnjam da ce biti fisnut na ulicu (mada se znaju i na ulici pojavit) ali ljudi hoce da ga poklone, pa eto, ako ko hoce, bujrum..
Jokericious wrote:Mislim da pakica stvarno voli cuke i da nije jedna od ovih paypal aktivista. Samo je problem sto vise voli pse nego ljude. To nije normalno. Ali ne zelim da sudim nikome, vjerovatno je imala ruzna iskustva koja su dovela do toga.

Ja nista ne vidim da se radi. Zar nije trebalo poceti sa uklanjanjem pasa?
neke pse volim vise od nekih ljudi, tacno sto posto! prije bih zivot dala u ruke svojim kerovima, pa cak i onim ulicnim, nego izetbegovicu i lagumdziji i slicnima.. no to sam samo ja.. da volim sve pse vise od svih ljudi, to vec nije tacno..
SSemir wrote:
i meni citavu noc san izjebu kerovi koji laju pod prozorom, i ne zalim kad ih neko sutra ni krive ni duzne sutne na ulici - pa mrzio me neko zbog toga ili ne, ne zalim! karma is a bitch!
izujedaju neduzne gradjane, djecu, i sutra ih na spavanju neki djedica pocne tuci, takve kerove ne zalim, pa mrzio me neko zbog toga ili ne, ne zalim! karma is a bitch!

slazes li se sa ovim sto san napisao???
svoj ti pos'o, niko ti ne brani, pa ni ja.. a djedicu kuci povedi, ako ti ga je zao (vidis kako kretenski zvuci ta vasa prevec izvikana mantra)
dezurni_ucenik

#2103 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

Naravno,pakica ni u jednom trenutku nije rekla da se ne slaze sa bezobrazlukom Kendare.Ni u jednom trenutku nije rekla da pored ljudi koji su ostali bez svojih kuca nakon poplava,je debilno da neka "ljubiteljica pasa" ima obraza da trazi da joj se kupi kuca.Pitam se zasto?Ah,da ,vi vise volite pse nego ljude.
pakica_

#2104 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

dezurni_ucenik wrote:Naravno,pakica ni u jednom trenutku nije rekla da se ne slaze sa bezobrazlukom Kendare.Ni u jednom trenutku nije rekla da pored ljudi koji su ostali bez svojih kuca nakon poplava,je debilno da neka "ljubiteljica pasa" ima obraza da trazi da joj se kupi kuca.Pitam se zasto?Ah,da ,vi vise volite pse nego ljude.
to sto kenda radi nije pakicin problem.. ne vidim da ste se vi zadali da apelujete na pravljenje kuca tim ljudima koji su ostali bez istih.. njoj ako i kupe kucu, to je stvar onih koji su joj je kupili, ne moja ili tvoja.. ti brate ako imas, ti kupi nekoj porodici iz maglaja, doboja i sl.
problem je sto vas masa ovdje samo SERE po forumu/fejsu, ne pomaze ni jednima ni drugima, dok je pakica jasala sarajevu sa legnutim pezoVom koji nije kupljen od donacija "prijatelja iz inostranstva" da bi skupila hranu i odjecu i slicne stvari za one u poplavljenim podrucjima, organizovala kombije i picke materine da tu istu robu dostave iz ruke u ruku onima kojima stvarno treba i tako to, al' eto mi smo najgori, jer pored toga sto pomazemo ljudima, avaj, pomazemo i psima :run: kakva smo mi gamad, bokte!
ne vidim nikoga od vas da petkom ujutro nosi ciki koji sjedi pored hotela amerike supu, caj, cigare, sendvic, picke materine.. taj isti ciko voli pse i od onoga sto mu odnesem podijeli sa njima.. i on je pakas, jelde? sram ga bilo!
Boze sacuvaj, kako neki mogu biti iskljucivi, to je cirkus..
irac300

#2105 Re: Problem pasa lutalica

Post by irac300 »

HELP za moje mace. Molim sve dobre ljude da mi uplate na paypal račun donacije da spasim svoje mace od bijesnih kerova. Kada bih imao jednu kućicu (barem od 100 kvadrata) i dunum zemlje, negdje izvan grada, odveo bih sve mace i spasio ih od bijesnih psa lutalica. PLEASE, PLEASE HELP MEEEE!!!
dezurni_ucenik

#2106 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

pakica_ wrote:
dezurni_ucenik wrote:Naravno,pakica ni u jednom trenutku nije rekla da se ne slaze sa bezobrazlukom Kendare.Ni u jednom trenutku nije rekla da pored ljudi koji su ostali bez svojih kuca nakon poplava,je debilno da neka "ljubiteljica pasa" ima obraza da trazi da joj se kupi kuca.Pitam se zasto?Ah,da ,vi vise volite pse nego ljude.
to sto kenda radi nije pakicin problem.. ne vidim da ste se vi zadali da apelujete na pravljenje kuca tim ljudima koji su ostali bez istih.. njoj ako i kupe kucu, to je stvar onih koji su joj je kupili, ne moja ili tvoja.. ti brate ako imas, ti kupi nekoj porodici iz maglaja, doboja i sl.
problem je sto vas masa ovdje samo SERE po forumu/fejsu, ne pomaze ni jednima ni drugima, dok je pakica jasala sarajevu sa legnutim pezoVom koji nije kupljen od donacija "prijatelja iz inostranstva" da bi skupila hranu i odjecu i slicne stvari za one u poplavljenim podrucjima, organizovala kombije i picke materine da tu istu robu dostave iz ruke u ruku onima kojima stvarno treba i tako to, al' eto mi smo najgori, jer pored toga sto pomazemo ljudima, avaj, pomazemo i psima :run: kakva smo mi gamad, bokte!
ne vidim nikoga od vas da petkom ujutro nosi ciki koji sjedi pored hotela amerike supu, caj, cigare, sendvic, picke materine.. taj isti ciko voli pse i od onoga sto mu odnesem podijeli sa njima.. i on je pakas, jelde? sram ga bilo!
Boze sacuvaj, kako neki mogu biti iskljucivi, to je cirkus..
Otkud ti znas da ja nisam pomagao ljudi u poplavljenim podrucjima?To sto se ne hvalim ovako javno (kao sto ti imas obicaj)ne mora znaciti da nisam pomogao.

I kao uvijek,ljubitelji skloni dramatiziranju,tragediji,sapunice ovo ono.Vazda svi protiv vas.
bull21

#2107 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Što bi rek'o narod: Dosadna si ba više. Shvatili smo - dobrotvor si, radiš i patiš se za jadne cuke... ajd sad fino prošetaj sa teme. Bombaš sve i jedan post sa svojim JA RADILA JA OVO JA ONO A VI NIŠTA. Pa neću sam izaći i hvatat pašćadiju?
dezurni_ucenik

#2108 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

irac300 wrote:HELP za moje mace. Molim sve dobre ljude da mi uplate na paypal račun donacije da spasim svoje mace od bijesnih kerova. Kada bih imao jednu kućicu (barem od 100 kvadrata) i dunum zemlje, negdje izvan grada, odveo bih sve mace i spasio ih od bijesnih psa lutalica. PLEASE, PLEASE HELP MEEEE!!!

:lol: :thumbup:
pakica_

#2109 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

bull21 wrote:Što bi rek'o narod: Dosadna si ba više. Shvatili smo - dobrotvor si, radiš i patiš se za jadne cuke... ajd sad fino prošetaj sa teme. Bombaš sve i jedan post sa svojim JA RADILA JA OVO JA ONO A VI NIŠTA. Pa neću sam izaći i hvatat pašćadiju?
pa sto neces? kad mogu ja, sto ne mozes ti?
dezurni_ucenik wrote:
Otkud ti znas da ja nisam pomagao ljudi u poplavljenim podrucjima?To sto se ne hvalim ovako javno (kao sto ti imas obicaj)ne mora znaciti da nisam pomogao.

I kao uvijek,ljubitelji skloni dramatiziranju,tragediji,sapunice ovo ono.Vazda svi protiv vas.
pitas otkud znam? vodi me ista logika kao i kod tebe koji lupas da vise volimo kerove i da ne radimo nista za insane.. nije lijepo, jelde? :izet: :izet:
dezurni_ucenik

#2110 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

pakica_ wrote:
bull21 wrote:Što bi rek'o narod: Dosadna si ba više. Shvatili smo - dobrotvor si, radiš i patiš se za jadne cuke... ajd sad fino prošetaj sa teme. Bombaš sve i jedan post sa svojim JA RADILA JA OVO JA ONO A VI NIŠTA. Pa neću sam izaći i hvatat pašćadiju?
pa sto neces? kad mogu ja, sto ne mozes ti?
dezurni_ucenik wrote:

pitas otkud znam? vodi me ista logika kao i kod tebe koji lupas da vise volimo kerove i da ne radimo nista za insane.. nije lijepo, jelde? :izet: :izet:
Pa da,svi smo protiv tebe.Ti si lonely shepard,mi smo Alibaba i 40 hajduka.
bull21

#2111 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Oj bisera majko... žao mi je ljudi koji imaju direktni kontakt sa tobom. :'(
Adriatic

#2112 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Sinoć na TV kantona Seferov mali, Semir.
I kaže on da je ovaj problem dobro riješen u Istanbulu, tako što postoje automati gdje ljudi ubacuju hranu i onda se tom hranom hrane čopori i svi žive sretno i zadovoljno :-)
A SDP-ovac u studiju se zalaže za azile, koji bi se plaćali iz budžeta naravno :-)
Ovaj Dogs poplaćao sve stranke.
Ne možeš vjerovati koja je to korumpirana političarska bagra i koliko nas :izet: u zdrav mozak.
pakica_

#2113 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

bull21 wrote:Oj bisera majko... žao mi je ljudi koji imaju direktni kontakt sa tobom. :'(
suza daidzina, kako ono meni suknu :lol: lutka draga, nemoj se ti sekirat, bit ce sve ok..
dezurni_ucenik wrote: Pa da,svi smo protiv tebe.Ti si lonely shepard,mi smo Alibaba i 40 hajduka.
sram vas bilo, najlakse je nas nejač zlostavljat :roll:
bjez' odoh radit, dok se ne nakupi jos koja stranica interesantnih ideja o uklanjanju cuka, da imam sta citat' uz kafu..
do citanja :run:
dezurni_ucenik

#2114 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

pakica_ wrote:
bull21 wrote:Oj bisera majko... žao mi je ljudi koji imaju direktni kontakt sa tobom. :'(
suza daidzina, kako ono meni suknu :lol: lutka draga, nemoj se ti sekirat, bit ce sve ok..
dezurni_ucenik wrote: Pa da,svi smo protiv tebe.Ti si lonely shepard,mi smo Alibaba i 40 hajduka.
bjez' odoh radit, dok se ne nakupi jos koja stranica interesantnih ideja o uklanjanju cuka, da imam sta citat' uz kafu..

Koju nejac zlostavljam?Kako te nije stid takve gluposti pisati.
pakica_

#2115 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

dezurni_ucenik wrote:
pakica_ wrote:

Koju nejac zlostavljam?Kako te nije stid takve gluposti pisati.
sarkazam je nekima izgleda strani jezik :lol:
Hajlac

#2116 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

GraphicDesigner wrote:
Hajlac wrote:
GraphicDesigner wrote:Sa cukama samo preko bejzbolke komuniciram.
Ti došao ovdje da zaključaš temu? Produži...
Pa sta je frka. Neki dan prolazim na biciklu i cuke me hladno napadose. Ja sutradan bejzbolku i ponovo na biciklo. Napadose opet a ja lagano bejzolkom spicim jednog tako da sam mu mislim njusku slomio. Drugi je sam pobjegao. Pa cu opet ovih dana istom rutom ne bi li se i drugi upecao.
Jest jest voziš bicikl a u ruci držiš bejzbol palicu :-)
Registrovao nick isti dan kad je tema otvorena.
Produži...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2117 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Hitni telefoni za prijavu napada pasa dostupni građanima KS
Piše: M. N.
Građani Kantona Sarajevo od sada će moći sami prijaviti napade pasa na ljude putem telefonske linije za hitne prijave te internet obrasca. Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS realizirala je ovo u skladu sa zaključkom Vlade KS, a sve u cilju rješavanja gorućeg problema na području KS.

Na konferenciji za novinare koju su danas održali v.d. premijera KS Muhamed Kozadra i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović istaknuto je ovo problem koji se ne može odmah riješiti, ali da će prve hitne mjere koje će se poduzeti od početka naredne sedmice riješiti problem opasnih pasa na ulicama KS.

"To ne znači automatski eutanazija, već će se provesti procedura u okviru koje će se apsolutno poštivati zakon. O tome kako će se tretirati dalje pas odlučuje kantonalni veterinarski inspektor i stručni tim ljudi koji će izvršiti pregled psa i utvrditi da li se opasni pa može resocijalizirati ili je za eutanaziju. Ukoliko se utvrdi da će se pas eutanazirati, veterinarski inspektor podnosi nalog i nakon izvršene eutanazije leš preuzima kafilerijska služba koja će izvršiti higijensko odstranjivanje leša", rekao je ministar Petrović.

Nakon dobijene dojave o napadu psa kanatonalni veterinarski inspektor će dati nalog za hvatanje agresivnog psa Službi za kafilerijske poslove KJKP Rad ili Higijenskom servisu za hvatanje pasa lutalica u sklopu JP Lokom d.o.o. Prilikom intervencije hvatanja pasa, osim inspektora i uposlenika higijenskog servis, bit će prisutni i pripadnici MUP-a KS koji su također obučeni vodiči za pse. Nakon hvatanja, agresivni psi će biti podvrgnuti veterinarskoj obradi ili eutanaziji u područnim veterinarskim ambulantama.

Muhamed Kozadra i Zlatko Petrović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Neškodljivo uklanjanje leševa vršit će uposlenici KJKP Rad na prostoru sanitarne deponije u Smiljevićima pod nadzorom kantonalnog veterinarskog inspektora.
"Ove hitne mjere će u prvoj fazi eliminirati opasne pse s ulica, neće riješiti problem, ali će biti uvod u sistemske mjere. Podatak da je samo ove godine bilo 600 ujeda psa mora zabrinuti svaku vladu, a pogotovo Vladu KS", rekao je Petrović, te se izvinio ne terminološkim greškama koje su se dešavale na početku istakavši da na području KS nema bijesnih pasa, već opasnih koji ujedaju i napadaju druge pse, te su oni ciljna grupa.

Hitni telefona za prijave građana KS 033 770 156 radit će od 8 do 16 sati, a u funkciji će biti i mobilni telefoni 061 145 508 i 061 160 926 koji će raditi od 8 do 22 sata. Na pozive će odgovarati stručne osobe koje će tražiti podatke o samom napadu, lokaciji, opis psa i slično.

Obrazac prijave napada moći će se preuzeti na web-stranici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u kategoriji Obrasci. Ispunjeni obrazac se može poslati službi poštom ili putem e-maila [email protected].

Za namjene službe u kojoj će raditi devet osoba Vlada KS je izdvojila 88.000 KM, a prema napravljenim procjenama godišnje će za rad ove službe trebati 680.000 KM.

s jedne strane paypallovCi a s druge budjetCki korisniCi...QuQu LeeeLeeee :shock:
Hajlac

#2118 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

pici wrote:
Hitni telefoni za prijavu napada pasa dostupni građanima KS
Piše: M. N.
Građani Kantona Sarajevo od sada će moći sami prijaviti napade pasa na ljude putem telefonske linije za hitne prijave te internet obrasca. Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS realizirala je ovo u skladu sa zaključkom Vlade KS, a sve u cilju rješavanja gorućeg problema na području KS.

Na konferenciji za novinare koju su danas održali v.d. premijera KS Muhamed Kozadra i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatko Petrović istaknuto je ovo problem koji se ne može odmah riješiti, ali da će prve hitne mjere koje će se poduzeti od početka naredne sedmice riješiti problem opasnih pasa na ulicama KS.

"To ne znači automatski eutanazija, već će se provesti procedura u okviru koje će se apsolutno poštivati zakon. O tome kako će se tretirati dalje pas odlučuje kantonalni veterinarski inspektor i stručni tim ljudi koji će izvršiti pregled psa i utvrditi da li se opasni pa može resocijalizirati ili je za eutanaziju. Ukoliko se utvrdi da će se pas eutanazirati, veterinarski inspektor podnosi nalog i nakon izvršene eutanazije leš preuzima kafilerijska služba koja će izvršiti higijensko odstranjivanje leša", rekao je ministar Petrović.

Nakon dobijene dojave o napadu psa kanatonalni veterinarski inspektor će dati nalog za hvatanje agresivnog psa Službi za kafilerijske poslove KJKP Rad ili Higijenskom servisu za hvatanje pasa lutalica u sklopu JP Lokom d.o.o. Prilikom intervencije hvatanja pasa, osim inspektora i uposlenika higijenskog servis, bit će prisutni i pripadnici MUP-a KS koji su također obučeni vodiči za pse. Nakon hvatanja, agresivni psi će biti podvrgnuti veterinarskoj obradi ili eutanaziji u područnim veterinarskim ambulantama.

Muhamed Kozadra i Zlatko Petrović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Neškodljivo uklanjanje leševa vršit će uposlenici KJKP Rad na prostoru sanitarne deponije u Smiljevićima pod nadzorom kantonalnog veterinarskog inspektora.
"Ove hitne mjere će u prvoj fazi eliminirati opasne pse s ulica, neće riješiti problem, ali će biti uvod u sistemske mjere. Podatak da je samo ove godine bilo 600 ujeda psa mora zabrinuti svaku vladu, a pogotovo Vladu KS", rekao je Petrović, te se izvinio ne terminološkim greškama koje su se dešavale na početku istakavši da na području KS nema bijesnih pasa, već opasnih koji ujedaju i napadaju druge pse, te su oni ciljna grupa.

Hitni telefona za prijave građana KS 033 770 156 radit će od 8 do 16 sati, a u funkciji će biti i mobilni telefoni 061 145 508 i 061 160 926 koji će raditi od 8 do 22 sata. Na pozive će odgovarati stručne osobe koje će tražiti podatke o samom napadu, lokaciji, opis psa i slično.

Obrazac prijave napada moći će se preuzeti na web-stranici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u kategoriji Obrasci. Ispunjeni obrazac se može poslati službi poštom ili putem e-maila [email protected].

Za namjene službe u kojoj će raditi devet osoba Vlada KS je izdvojila 88.000 KM, a prema napravljenim procjenama godišnje će za rad ove službe trebati 680.000 KM.

s jedne strane paypallovCi a s druge budjetCki korisniCi...QuQu LeeeLeeee :shock:
Uporedi to s troškovima liječenja hiljada ujedenih građana, sudara u saobraćaju zbog pokušaja izbjegavanja lutalica na cesti itd.
bull21

#2119 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Koja genijalna ideja jebote. :lol:
Šta je naredno? Hotline za zbodene i upucane? :lol:
Adriatic

#2120 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Koliko oni samo izbjegavaju jedino moguće rješenje: eutanaziju, pa to je nevjerovatno.
Vuku nas sve za nos da bi pregurali do izbora.
le piaf

#2121 Re: Problem pasa lutalica

Post by le piaf »

Psi lutalice imaju problem? :P
Jokericious

#2122 Re: Problem pasa lutalica

Post by Jokericious »

Adriatic wrote:Koliko oni samo izbjegavaju jedino moguće rješenje: eutanaziju, pa to je nevjerovatno.
Kako ne shvataju da oni koji se budu zalagali za eutanaziju ce dobiti dosta glasova?
Gdje sam ja rodjen. :run:
Rizvan

#2124 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Jokericious wrote:
Adriatic wrote:Koliko oni samo izbjegavaju jedino moguće rješenje: eutanaziju, pa to je nevjerovatno.
Kako ne shvataju da oni koji se budu zalagali za eutanaziju ce dobiti dosta glasova?
Gdje sam ja rodjen. :run:
Ne smiju. Oni se više boje nevladinih organizacija i stranaca, nego vlastitih glasaća. Jedino rješenje je da smo se sami organizovali i poslali u parlament čovjeka sa jedinom agendom da se izmjeni postojeći zakon i uskladi se sa zakonima većine evropskih država. Tek kada bi im dotični poremetio neke talove, možda bi se i dozvali.
Zatamnjena stakla

#2125 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zatamnjena stakla »

Kad se već love nema za udomljavanje onda ih lagano ubit' i papa :kiss:
Locked