Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#2101 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

-LIBERO- wrote:I sta ste petljali sa onom parolom ,mislim da je bila u tri reda...tj. pokusaj parole u tri reda.
Digli jedan red,pa treci,onda drugi im se uvrnuo...pa se zapetljalo nesto... :lol:
Nesto nozevi... :-)
Acheron

#2102 Re: Sarajevski derbi

Post by Acheron »

Ma ja , hajmo malo spina. Nemojte pricati da ste najgora ekipa koja je gostovala na Grbavici, hajmo malo o glupostima.

Ono sto mene najvise fascinira kod amatera iz bh lige jeste - HRVANJE s loptom. Niko ne moze u trku vodit loptu, da ima brzinu i kontrolu nad istom. Ono, kao na TV-u kad se igrac ispali. Kod nas to dijeluje kao patnja. I generalno rahiticni pokreti.

Treba poslat SIPU u Travnik, jos nocas.
jeza u ledja

#2103 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Cestitam komsijama na pobjedi.
JThomas

#2104 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

a zadeveralo vas, na više strana se raspitujete :mrgreen:

pa što kad jebo ovakav derbi? :mrgreen:
Radar71

#2105 Re: Sarajevski derbi

Post by Radar71 »

rashtiman wrote:
-LIBERO- wrote:I sta ste petljali sa onom parolom ,mislim da je bila u tri reda...tj. pokusaj parole u tri reda.
Digli jedan red,pa treci,onda drugi im se uvrnuo...pa se zapetljalo nesto... :lol:
Šta reći ? Kako parolu postaviti ? Kako ? Prvi red ili drugi, treci red ili prvi, drugi red ili treci ? Ma spustaj dole. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#2106 Re: Sarajevski derbi

Post by cappy_tempo »

ja samo ne kontam kako imaju obraza dici jedan dio parole na kojem pise "stop nozevima"
LSD

#2107 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Izjave trenera:

Nakon pobjede svojih izabranika nad najljućim rivalom, trener Željezničara Amar Osim nije djelovao pretjerano zadovoljno.

"Drugo poluvrijeme bilo je malo bolje od prvog, koje je bilo smiješno. Morali smo strepiti do kraja susreta, iako smo imali igrača više. Malo je falilo da nas Sarajevo kazni, imali smo sreće", kazao je Osim i dodao:

"Razapet sam između dva osjećaja, jedan je razočarenje jer niti jedna momčad već godinama u derbijima ništa ne pokazuje, drugi je oduševlenje jer smo pobijedili. Igrali smo pod ogromnim pritiskom, na domaćem terenu, pred velikim brojem navijača i sa serijom koju je trebalo nastaviti protiv najtežeg protivnika. Pobjeda je zaslužena, gol kilav kao i cijela utakmica."

"Mislim da bi bilo sasvim zasluženo da smo osvojili bod. Postajale su neke situacije u kojima su sudije možda trebale bolje reagovati. Utakmica je produžena za četiri minite, a igrale su se samo dvije. Ipak, treba čestitati Željezničaru na pobjedi", rekao je trener Sarajeva Jiri Plišek, te dodao:

"Imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili. Mogli smo odigrati mnogo bolje, trebali smo više koristiti bokove. Nakon gola preuzeli smo rizik, no nismo uspjeli izjednačiti. Penal je bio, no neke druge situacije išle su u korist Željezničara."
JThomas

#2108 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

derbi je vazda lošiji čak i od običnih utakmica naše lige. jebiga, onaj ko ima pameti i muda da ne podlegne tremi i pritisku, taj jako brzo ode iz naše lige.
veljaca

#2109 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

@ LSD

Tipicna Amarova izjava ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#2110 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

veljaca wrote:@ LSD

Tipicna Amarova izjava ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa rekao je sve kako i jest ;-) ...nema kod njega uvijanja...realno prvo poluvrijeme i jest bilo smiješno, gol kilav i imali smo srece da nas Sarajevo ne kazni na kraju.

Ali ne žalimo se :-)
veljaca

#2111 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

Evo jos jedne njegove izjave:

Amar Osim: Mi s navijačima, a oni, k'o bez navijača...
Da smo zabili penal, mislim da bi bilo barem tri ili više razlike za nas na kraju utakmice

Amar Osim imao je razloga da bude puno vedriji nakon utakmice od svog kolege na klupi Sarajeva.

„Dva jaka osjećaja imam. Prvo poluvrijeme bilo je tanko k'o lizalo, ne znam zašto, a opet s druge strane zadovoljan sam jer smo pobijedili“. Poklopile su se neke stvari, jer smo bili u seriji pobjeda. Trebalo je nastaviti taj naš odličan niz protiv najjačeg protivnika. Nismo ih dobili dvije i po godine, pritisak je bio veliki, mi sa navijačima, a oni, k'o bez navijača", aludirao je Osim na činjenicu da je na Grbavici Sarajevo ipak imalo podršku sa tribina.

"Ipak, moram čestitati igračima na zasluženoj pobjedi, zabili smo sretan gol, i to je slika i prilika ove utakmice. Morali smo riješiti utakmicu kod rezultata 1:0, ali mislim da to ne bi bilo realno, jer Sarajevo večeras nije zaslužilo da izgubi sa većom razlikom od jednog gola. Da smo zabili penal, mislim da bi bilo barem tri ili više razlike za nas na kraju utakmice“, dodao je Osim.

----------------

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ledenko

#2112 Re: Sarajevski derbi

Post by Ledenko »

Radar71 wrote:Kakav je ono belaj bio poslije utakmice?
Sastali se, sastali pitari na brijegu....
odsutraopetultra

#2113 Re: Sarajevski derbi

Post by odsutraopetultra »

Ledenko wrote:
Radar71 wrote:Kakav je ono belaj bio poslije utakmice?
Sastali se, sastali pitari na brijegu....
manijaci s juga naletili na stotinjak hordi
BHF_Manijak

#2114 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Malog Suljica vam fakat nisam gledo do ove utakmice, kako ga nahvaliste ja kontam mali ce da u najmanju ruku ubije Kvesu na beku, kad ono... :-? :shock: Mali je prvo neuhranjen, ne kazem da nije potencijal, vi ga vise gledate nego ja, ali brate da ude u Cesku noge bi mu polomili nakon tri kola a ne negdje dalje...Kojasevic, isto nista posebno, to su vam bile kao udarne snage, medjutim nasi bekovi su ih neutralizovali!

Tekma ko tekma nista posebno, mi imali nekoliko prilika, Adi vam je strasno danas vadio, iako ga ja pamtim kao najveceg kloca koji je ikada u Zelji branio! :roll: Zeba da je pogodio penal to bi malo ljepse izgledalo, ali ni ovako nije lose...

PS Sta ste unaprijed se prepali da ce vas neko istjerati ako pocnete navijate, jel vas ko istjero, nije! :roll: Bezze kakite majkemi, eto ipak ljudi iz Zelje nisu takvi supci kakvim ste ih zeljeli predstaviti, a realno mogli su isprazniti tribinu, no nisu i neka nisu, ali ovim putem se sjetim zenskih clanova familije onom debilu kojem pade napamet da u isto vrijeme isprazni sav sjever tj i nas i vas dio, ocigledno neko u muriji je zeljan navijacka krv da se prosipa, debili nesposobni!!! :x :x :x :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2115 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

BHF_Manijak wrote: ali ovim putem se sjetim zenskih clanova familije onom debilu kojem pade napamet da u isto vrijeme isprazni sav sjever tj i nas i vas dio, ocigledno neko u muriji je zeljan navijacka krv da se prosipa, debili nesposobni!!! :x :x :x :x

Ono je bilo jeza..sreca nista se ozbiljnije nije desavalo. Stvarno nisu normalni onom odlukom.
LSD

#2116 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Malog Suljica vam fakat nisam gledo do ove utakmice, kako ga nahvaliste ja kontam mali ce da u najmanju ruku ubije Kvesu na beku, kad ono... :-? :shock: Mali je prvo neuhranjen, ne kazem da nije potencijal, vi ga vise gledate nego ja, ali brate da ude u Cesku noge bi mu polomili nakon tri kola a ne negdje dalje...Kojasevic, isto nista posebno, to su vam bile kao udarne snage, medjutim nasi bekovi su ih neutralizovali!

Tekma ko tekma nista posebno, mi imali nekoliko prilika, Adi vam je strasno danas vadio, iako ga ja pamtim kao najveceg kloca koji je ikada u Zelji branio! :roll: Zeba da je pogodio penal to bi malo ljepse izgledalo, ali ni ovako nije lose...

PS Sta ste unaprijed se prepali da ce vas neko istjerati ako pocnete navijate, jel vas ko istjero, nije! :roll: Bezze kakite majkemi, eto ipak ljudi iz Zelje nisu takvi supci kakvim ste ih zeljeli predstaviti, a realno mogli su isprazniti tribinu, no nisu i neka nisu, ali ovim putem se sjetim zenskih clanova familije onom debilu kojem pade napamet da u isto vrijeme isprazni sav sjever tj i nas i vas dio, ocigledno neko u muriji je zeljan navijacka krv da se prosipa, debili nesposobni!!! :x :x :x :x
Ma nije to, vec nemaju mozga - jednostavno receno...nemaju mozga da skontaju da trebaju prvo izaci jedni ,pa onda drugi...i onda kad dođe do belaja - onda tuci sve redom :x ....nalupaše pendrecima dva momka željovca samo što kasne sa izlaskom iz stadiona :shock: :x kasnije oko Lorisa i Palme ganjanje sa manijacima i treniranje discipline i strogoce po leđima navijaca...heroji u pancirima :x :x
Last edited by LSD on 05/11/2011 21:44, edited 3 times in total.
BHF_Manijak

#2117 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

-LIBERO- wrote:
BHF_Manijak wrote: ali ovim putem se sjetim zenskih clanova familije onom debilu kojem pade napamet da u isto vrijeme isprazni sav sjever tj i nas i vas dio, ocigledno neko u muriji je zeljan navijacka krv da se prosipa, debili nesposobni!!! :x :x :x :x

Ono je bilo jeza..sreca nista se ozbiljnije nije desavalo. Stvarno nisu normalni onom odlukom.
Ne znam sta je dalje bilo, ja sam proso prema Hrasnom gore, sad je li bilo kontaka izmedju dvije grupe ili ne, ne znam, ali ono bas bas bas debil moras biti da uradis, drotovima ko da uvode negativni IQ, so losije to bolje, od komandira pa do prasinara! :x :x :x Imam osjecaj kao da su ovim potezom htjeli reci "boli nas qrac sto ste ih pustili, ne smatramo HZ gostujucim navijacima, otvaraj sve kapije", mamicu im! :x
Urban B.

#2118 Re: Sarajevski derbi

Post by Urban B. »

Samo dobar vam onaj Messi aka Kojasevic,a ni onom Suljicu nije mane,Kvesic ga u dzep stavio :D

Image
cappy_tempo

#2119 Re: Sarajevski derbi

Post by cappy_tempo »

a ledenko je neki mega ultra navijac koji sve zna iz hz i tm i najludji je?

Suljic je propo od suspenzije,a kojasevica kako prenese valjda. Suljic da igra kao sto zna zaustavili bi ga samo lomljenjem noge
strong69

#2120 Re: Sarajevski derbi

Post by strong69 »

Usput, otkud vam gostujuci navijaci na tribini? Sad ocekujem da se ponisti ova utakmica i registruje rezultatom 3:0 za Sarajevo zbog prisustva gostujucih navijaca :D :D :D

P.S. Salim se
karanana

#2121 Re: Sarajevski derbi

Post by karanana »

pobjegli oni iz siona vec na poluvremenu. mesi ostaje.
babuka treba da kazni zelju zbog propusta u organiziciji i sprovodjenju odluke "komiteta"
fakat one parole, kobre.....bezveze.
smurf

#2122 Re: Sarajevski derbi

Post by smurf »

Prvo da cestitam Sjeveru na korektnom navijanju. Vidio sam da je bilo pirotehnike ali ni u jednom momentu ne vidjeh da je nesto preletilo iz jednog u drugi tabor. Nadam se da cemo opet dozivjeti punu tribinu i kada ce linija razdvajanja biti samo boja dresa i sala. Hvala na cestitkama, to je ono sto insan u meni govori, a sto se tice strumfovanja:

Nebo je plavo, zeleni se trava,
sakrij se pitaru vidi ti se glava
:D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2123 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

BHF_Manijak wrote:
-LIBERO- wrote:

Ne znam sta je dalje bilo, ja sam proso prema Hrasnom gore, sad je li bilo kontaka izmedju dvije grupe ili ne, ne znam, ali ono bas bas bas debil moras biti da uradis, drotovima ko da uvode negativni IQ, so losije to bolje, od komandira pa do prasinara! :x :x :x Imam osjecaj kao da su ovim potezom htjeli reci "boli nas qrac sto ste ih pustili, ne smatramo HZ gostujucim navijacima, otvaraj sve kapije", mamicu im! :x

Svi smo bili pomjesani pred sjevermo i duz cijele ulice prema mostu...pojedine se grupice dozivaju medjusobno,prepoznavaju,zovu se na okrsaj. Mi hodamo,gledamo oko sebe,a stotine navijaca sa plavim salovima oko nas zbunjeni i oni i mi.... :D . Iza nas,posto smo izasli medju prvima,neko kamenjanje,na jednu grupu nasih ,ali nista previse ozbiljno.

Ma losa organizacija totalno,sve je mirisalo na saketanje i frku,ali dobro je sve zavrsilo osim verbalnih dozivanja i kao prijetnji. ;-) .

Hebi ga,treba sa svih strana od klubova,do navijaca,a i POLICIJE raditi na tome da se kvalitet i velicina derbija vrati na nivo od prije. Ovo je sve .... :run:
Last edited by -LIBERO- on 05/11/2011 21:47, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2124 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Pa zar nije Comor dobio direktna crveni?! :shock: Zadnji igrac, po pravilima dobija direktan crveni al' eto...Sistemski, sto si to nervozan brate, smiri malo! Ne moze ti ni sudija navuci ako nemas za 90minuta posten sut u okvir gola, realno! :wink:
Charuga
Globalni moderator

#2125 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Za divno cudo, ni jedan jedini post koji je vukao na brisanje ili ban. Nema sta, bili ste disciplinovani .. :mrgreen:
Post Reply