Irak
- Challenger__
#2101 Re: ISIS zauzeo Mosul
Samo ti pravdaj stvarne scenariste i režisere, samo pravdaj. Samo se pitam šta je još potrebno da se dođe tobe.
-
jastuk1
#2102 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zar bi cionisti ikad tako nešto i i i i i dozvolili.cenecimoveocino wrote:Upravo tako,vidim vec"bracu" po FB-u kako se raduju,zar oni fakat misle da se to moze napraviti bez dozvole cionista.Challenger__ wrote:- Nakon tzv. "arapskog" proljeća, "revolucije" i još takozvanije "sirijske opozicije", cinizam Izraela i SAD ide još dalje: sada su isfabrikovali "halifat"...![]()
Od njihovog cinizma je veća samo glupost ovaca koje se primaju na ove serijske ublehe bez presedana u svjetskoj historiji.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Hajde malo racionalnog razmišljanja i razboritosti.
I ti opetja, šta ti se jezik bezbeze razvezo. Kontaj malo dublje šta pišeš. I ja bih mogao da fantaziram koještarije i da pogađam i šta jest i šta nije. De malo spusti loptu.
Konsenzusa nikad neće biti - stoga je jedino rješenje da se neko nametne. Ha ja, šta hoćeš više?!
A ti Čeli, ti si davno sa fetišom prema Kini i Rusiji sve svoje dokazao.
- Opetja033
#2103 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zasto ne ides onda do kraja sa svojom logikom? Ako su stvarne scenaristi i reziseri Saddamovog pogubljenja Amerikanci i Izrael a poznato je i opceprihvaceno da su Muqtadine pristalice izvrsile pogubljenje na prvi dan Bajrama - to onda dovodi do zakljucka da su Teheran, Tel Aviv i Washington zajedno sa siitskim pudlicama po Bliskom Istoku na istoj strani. Tj da iza Irana, Muqtade, Malikija zapravo stoje Washington i Tel Aviv.Challenger__ wrote:Samo ti pravdaj stvarne scenariste i režisere, samo pravdaj. Samo se pitam šta je još potrebno da se dođe tobe.
To ti upravo tvrdis:
Cin pogubljenja na prvi dan Bajrama izvrsili - Muqtadini ljudi. Muqtada je teheranska pudlica, bas kao i sve ostale sijske paravojne formacije u Iraku i Siriji.
Stvarni reziseri i scenaristi - Izrael i SAD.
Ok, u dure je.
- Challenger__
#2104 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne, nije u dure. Ili, ako će ti biti lakše, jeste, u dure je, vjeruj u šta hoćeš. Nemam više šta da kažem o ovoj nečuvenoj prevari u organizaciji Tel Aviva i američkih službi.
_____
_____
- Opetja033
#2105 Re: ISIS zauzeo Mosul
Post izgleda ne utice bas dobro na tebe. Sta treba? Da prihvatim kao halifu jednog masovnog ubicu, psihopatu, debila, haridziju? Osobu koja je svojim suludim dekretom upravo mojoj drzavi oduzela suverenitet i pravo na postojanje (sto ga svrstava rame uz rame sa Milosevicem, Karadzicem i Mladicem). Mislim nije da ce se neko posebno uzbuditi zbog piskaranja jednog sumanutog ubice ali upravo je to poenta proglasa.jastuk1 wrote: Zar bi cionisti ikad tako nešto i i i i i dozvolili.
Hajde malo racionalnog razmišljanja i razboritosti.
I ti opetja, šta ti se jezik bezbeze razvezo. Kontaj malo dublje šta pišeš. I ja bih mogao da fantaziram koještarije i da pogađam i šta jest i šta nije. De malo spusti loptu.
Konsenzusa nikad neće biti - stoga je jedino rješenje da se neko nametne. Ha ja, šta hoćeš više?!
A ti Čeli, ti si davno sa fetišom prema Kini i Rusiji sve svoje dokazao.
Covjece, pa on nema nikakav legitimitet. Kud ces dalje kada ga se i ogromna vecina selefija odrekla. Al Qaida ga se odrekla. Veci bi legitimitet imao nas reis - i ovaj i prosli, veci bi legitimitet imao Erdogan, veci bi legitimitet imao kralj Abdullah (i saudijski a pogotovo jordanski), na kraju krajeva veci bi legitimitet imao i Rouhani da se proglasi halifom. Govorim o procentu muslimana koji ih podrzavaju. Ali jok ono se naslo da se proglasi halifom
Svako ko se trenutno nalazi u BiH a ovog ludjaka prihvata kao halifu treba biti zatvoren. Zao mi je samo sto ne moze biti pogubljen jer bi upravo sa serijatske tacke gledista to bilo u potpunosti opravdano.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2106 Re: ISIS zauzeo Mosul
šteta ISIS je bilo baš lijepo ime
a levant mistično
zasrali su i ime koje su izgradili
a levant mistično
-
jastuk1
#2107 Re: ISIS zauzeo Mosul
E svaštaš pročitat i na ovom forumu, mislim niđe veze.
Opetja, Nikad se svi neće slagati s tobom, stoga ne kontam svrhu jer ti se svako pisanje svodi na nametanje tvog mišljenja koje je kao i čelijevo vrlo isključivo. I ja imam svoje mišljenje. Jel bi ga sad trebao nametati?
Generalno, mi samo mislimo da znamo pravo stanje stvari. Stoga svako zaključivanje unaprijed ima jako malo smisla. Pogotovu kad se u vidu imaju istorijski konteksti.
Previše "djetinjasto" gledaš na sve. Pokušaj se malo izdići iznad i sagledavati stvari racionalnije. Možda onda dođeš i do drugačijih zaključaka. Ja definitivno dolazim.
A fatalizam je vrlo lako naći u svemu manje više.
Opetja, Nikad se svi neće slagati s tobom, stoga ne kontam svrhu jer ti se svako pisanje svodi na nametanje tvog mišljenja koje je kao i čelijevo vrlo isključivo. I ja imam svoje mišljenje. Jel bi ga sad trebao nametati?
Generalno, mi samo mislimo da znamo pravo stanje stvari. Stoga svako zaključivanje unaprijed ima jako malo smisla. Pogotovu kad se u vidu imaju istorijski konteksti.
Previše "djetinjasto" gledaš na sve. Pokušaj se malo izdići iznad i sagledavati stvari racionalnije. Možda onda dođeš i do drugačijih zaključaka. Ja definitivno dolazim.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2108 Re: ISIS zauzeo Mosul
jel to izazivač upravo rekao da su amerikanci objesili sadama
p tačka s tačka
p tačka s tačka
-
jastuk1
#2109 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja niti jednom nisam napisao to sa četiri slova. Koristio sam riječ devla. Gledam da akronime izbacujem gdje god mogu, a baš je teško jer su svuda oko nas.Black swan wrote:šteta ISIS je bilo baš lijepo ime
a levant mistično
- Kikibombona
#2110 Re: ISIS zauzeo Mosul
Upravo tako! Zavadi pa vladaj!Opetja033 wrote:Zasto ne ides onda do kraja sa svojom logikom? Ako su stvarne scenaristi i reziseri Saddamovog pogubljenja Amerikanci i Izrael a poznato je i opceprihvaceno da su Muqtadine pristalice izvrsile pogubljenje na prvi dan Bajrama - to onda dovodi do zakljucka da su Teheran, Tel Aviv i Washington zajedno sa siitskim pudlicama po Bliskom Istoku na istoj strani. Tj da iza Irana, Muqtade, Malikija zapravo stoje Washington i Tel Aviv.Challenger__ wrote:Samo ti pravdaj stvarne scenariste i režisere, samo pravdaj. Samo se pitam šta je još potrebno da se dođe tobe.
To ti upravo tvrdis:
Cin pogubljenja na prvi dan Bajrama izvrsili - Muqtadini ljudi. Muqtada je teheranska pudlica, bas kao i sve ostale sijske paravojne formacije u Iraku i Siriji.
Ok, u dure je.
Ameri ohrabruju fanatike medju sunitima i siitima.
Cilj je sto vise unazaditi Arape i olaksati eksploataciju.
- Kikibombona
#2111 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jastuk se nalozio na ove ISIL kretene kao kakav klinac na Cosa Nostru.
- Opetja033
#2112 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa forum i sluzi za razmjenu misljenja. Ja sam svoje iznio, Chelli je iznio svoje. Sto ne napises onda do kojih su ti zakljucaka dosao? Fakat me interesuje.jastuk1 wrote:E svaštaš pročitat i na ovom forumu, mislim niđe veze.
Ne, moj stav nije djetinjast. Djetinjasto je romanticno gledati na instituciju hilafeta i podrzavati ovog ludjaka samo zato sto se u svojoj bolesnoj megalomaniji i ludilu proglasio halifom. Po meni svaki stav sa prizvukom romantike i sentimentale je djetinjast kada je u pitanju politika. Ne ciljam na tebe iz prostog razloga sto ne znam uopce koji je tvoj stav po ovom pitanju.
- Opetja033
#2113 Re: ISIS zauzeo Mosul
Onda je zakljucak vrlo jednostavan: SAD orkestrira i upravlja Iranom. Jer su upravo iranski poslusnici i pudlice izvrsile pogubljenje.Kikibombona wrote:Upravo tako! Zavadi pa vladaj!Opetja033 wrote:Zasto ne ides onda do kraja sa svojom logikom? Ako su stvarne scenaristi i reziseri Saddamovog pogubljenja Amerikanci i Izrael a poznato je i opceprihvaceno da su Muqtadine pristalice izvrsile pogubljenje na prvi dan Bajrama - to onda dovodi do zakljucka da su Teheran, Tel Aviv i Washington zajedno sa siitskim pudlicama po Bliskom Istoku na istoj strani. Tj da iza Irana, Muqtade, Malikija zapravo stoje Washington i Tel Aviv.Challenger__ wrote:Samo ti pravdaj stvarne scenariste i režisere, samo pravdaj. Samo se pitam šta je još potrebno da se dođe tobe.
To ti upravo tvrdis:
Ok, u dure je.
Ameri ohrabruju fanatike medju sunitima i siitima.
Cilj je sto vise unazaditi Arape i olaksati eksploataciju.
Amerikanci su cak trazili da se odgodi pogubljenje upravo zbog datuma i upravo svjesni simbolicnog ponizenja kojim su siitski teroristi i fanatici hladno hraknuli u lice svim sunnijama u Iraku a i sire.
-
jastuk1
#2114 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izazivač sve gleda crno-bojelo. I kad mu se podarstru dokazi da sve nije tako on i dalje negira. WFT?japin_mutapi wrote:jel to izazivač upravo rekao da su amerikanci objesili sadama
p tačka s tačka
Mislim da insan može biti toliko isključiv samo kad je vjera (bilo koja da je) u pitanju. Ovo kod njega se pretvorilo, možda je malo gruba riječ, ali baš fetiš. Izvini čeli, ali stvarno, tvoja "ljubav" prema režimima u Kini, Rusiji, Iranu i Siriji je prefatalna.
Čemu tolika isključivost? (retoričko pitanje)
p.s. Moj stav po ovom pitanju, vrlo je jednostavan. Još ga nemam. Imam različita razmišljanja, dosta se stvari slaže ali dosta se i ne slaže. Tako da niti podržavam, niti odbacujem. Da sam dole, vjerovano bih imao daleko bolji uvid i onda bih vjerovatno imao jasan stav. Onako je sve u domenu nagađanja, jer je puno informacija koje stižu do nas dobro napakovano u oba smjera.
pps. Kiki kao i uvijek prebrzo skače u zaključke.
- Kikibombona
#2115 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma kakvi. Ne podrzavaju oni nikoga, niti u ovakvim situacijama daju striktne naredbe. 'Samo' su Sadama predali najradikalnijem elementu kod sija znajuci da ce iz osvete uraditi nesto sto ce posijati novu mrznju.Opetja033 wrote:
Onda je zakljucak vrlo jednostavan: SAD orkestrira i upravlja Iranom. Jer su upravo iranski poslusnici i pudlice izvrsile pogubljenje.
Amerikanci su cak trazili da se odgodi pogubljenje upravo zbog datuma i upravo svjesni simbolicnog ponizenja kojim su siitski teroristi i fanatici hladno hraknuli u lice svim sunnijama u Iraku a i sire.
Ne podrzavaju oni direktno ni ISIL ni Al Kaidu. Samo im otvaraju prostor za djelovanje kako bi steta po Arape bila sto veca.
Nema tu prijatelja i neprijatelja.
Njima su i sije i sunije neprijatelji. Vjesto manipulisu i jednim i drugim. A ovi debili kakvi jesu vazda nasjedaju.
- Challenger__
#2116 Re: ISIS zauzeo Mosul
Stari moj, nadam se da ne vjeruješ u ovo šta pišeš.Opetja033 wrote:Amerikanci su cak trazili da se odgodi pogubljenje upravo zbog datuma i upravo svjesni simbolicnog ponizenja...
-
flexibila
#2117 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kikibombona wrote:Ma kakvi. Ne podrzavaju oni nikoga, niti u ovakvim situacijama daju striktne naredbe. 'Samo' su Sadama predali najradikalnijem elementu kod sija znajuci da ce iz osvete uraditi nesto sto ce posijati novu mrznju.Opetja033 wrote:
Onda je zakljucak vrlo jednostavan: SAD orkestrira i upravlja Iranom. Jer su upravo iranski poslusnici i pudlice izvrsile pogubljenje.
Ne podrzavaju oni direktno ni ISIL ni Al Kaidu. Samo im otvaraju prostor za djelovanje kako bi steta po Arape bila sto veca.
Nema tu prijatelja i neprijatelja.
Njima su i sije i sunije neprijatelji. Vjesto manipulisu i jednim i drugim. A ovi debili kakvi jesu vazda nasjedaju.
-
The 51st State
#2118 Re: ISIS zauzeo Mosul
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... tribe.html
prosto, samo ovi iranofilci, rusofilci, kinofilci i slicna bratija ce nastaviti mumlati o nekakvim zavjerenickim glupostima...
prosto, samo ovi iranofilci, rusofilci, kinofilci i slicna bratija ce nastaviti mumlati o nekakvim zavjerenickim glupostima...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2119 Re: ISIS zauzeo Mosul
boko haram, al shabaab, isil tj. is, i al-akaida su slijedbenici tekfirsko-hariđijske ideologije
svaka grupa ima svojih specfičnosti koje su uslovljene istorijom tradicijom i geografijom ali u suštini su to sve hariđije ili tekfirci
to je prva sekta u islamu koja je nanijela najviše zla upravo muslimanima kroz cijelu historiju a vidimo da to rade i danas
njihova nakaradna učenja i pogrešna i samovoljna tumačenja islama i islamskih odredbi nisu umrla i nestala već su ponovo živa i aktivna i privlače veliki broj slijedbenika
večinom su to mladi ljudi sa malo vjerskog i svjetovnog znanja i bez ikakvog životnog iskustva dok sa druge strane njihove vođe i "šejhovi" vrlo dobro znaju šta rade i lako manipulišu sa takvim osobama
ovaj "hilafet" nije ništa drugo do jedna neohariđijska paradržavna tvorevina kakvih je bilo u prošlosti i najviše štete i zla če nanijeti upravo muslimanima
to smo vidjeli na primjeru sirije isto če se dogoditi i u iraku
svaka grupa ima svojih specfičnosti koje su uslovljene istorijom tradicijom i geografijom ali u suštini su to sve hariđije ili tekfirci
to je prva sekta u islamu koja je nanijela najviše zla upravo muslimanima kroz cijelu historiju a vidimo da to rade i danas
njihova nakaradna učenja i pogrešna i samovoljna tumačenja islama i islamskih odredbi nisu umrla i nestala već su ponovo živa i aktivna i privlače veliki broj slijedbenika
večinom su to mladi ljudi sa malo vjerskog i svjetovnog znanja i bez ikakvog životnog iskustva dok sa druge strane njihove vođe i "šejhovi" vrlo dobro znaju šta rade i lako manipulišu sa takvim osobama
ovaj "hilafet" nije ništa drugo do jedna neohariđijska paradržavna tvorevina kakvih je bilo u prošlosti i najviše štete i zla če nanijeti upravo muslimanima
to smo vidjeli na primjeru sirije isto če se dogoditi i u iraku
- Challenger__
#2120 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jel' ovo neko hakovao nalog Japinu? Djeluje mi razumno... 
-
flexibila
#2121 Re: ISIS zauzeo Mosul
Challenger__ wrote:Jel' ovo neko hakovao nalog Japinu? Djeluje mi razumno...
- Opetja033
#2122 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bas kao sto su otvorili prostor za djelovanje Iranu kada su skinuli Talibane i Saddama.Kikibombona wrote:Ne podrzavaju oni direktno ni ISIL ni Al Kaidu. Samo im otvaraju prostor za djelovanje
Tvoj problem je sto SVE sto se desava u svijetu zelis da ubacis u svoju prizmu kako bi imala smisla i logike. Cionisti, bankari, neo-con, good vs evil i kompletan taj diskurs. Uzasno se trudis da sve to slozis a siguran sam u potpunosti da i sam, u dubini duse, znas da neke stvari ne stimaju i da ih ne mozes objasniti ali to nikada ne bi priznao.Challenger__ wrote:Stari moj, nadam se da ne vjeruješ u ovo šta pišeš.Opetja033 wrote:Amerikanci su cak trazili da se odgodi pogubljenje upravo zbog datuma i upravo svjesni simbolicnog ponizenja...
Reakcija Amerikanaca je u potpunosti logicna (govorim o terminu Saddamovog pogubljenja). Ne zbog brige za Saddamom, ne zbog brige za sunnitski svijet nego iz svojih licnih interesa. Pogubljenje Saddama prvi dan Bajrama i pacificiranje sunnita u Iraku koji je pod americkom kontrolom - ne ide nikako jedno uz drugo.
Previse, previse kruto gledas na stvari i moras prvo samom sebi priznati pa onda i ostalima da se nekada desavaju stvari koje:
1) ne mozes objasniti svojim pogledom na svijet
2) niko ne moze kontrolirati vec samo uzeti sto je moguce vise koristi iz novonastale situacije.
Npr: ja licno ne vjerujem u to da je SAD cilj bio obaranje Talibana i invazija na Irak kako bi olaksali Iranu. To je diskurs koji zastupaju odredjeni selefijski krugovi. Isto tako ne smatram da iza ISIS-a stoji SAD, Izrael ili Zapad opcenito.
Smatram sebe, bez lazne skromnosti, osobom koja i vise nego dobro poznaje stanje odnosa na BI pa mi nije nimalo ofirno reci da sam se u potpunosti z...... kada je u pitanju mnogo stvari. Pocevsi od termina pada Assadovog rezima pa do najnovijeg proglasavanja hilifeta od strane ISIS-a. Smatrao sam ih gomilom neobrazovanih fanatika koji sirijskoj opoziciji nece predstavljati nikakvu prijetnju niti ce ovi imati ikakav problem da ih obrisu sa lica zemlje a nakon manje od godine ISIS dodje do kapija Bagdada. Ljudi su prije manje od dvije sedmice ovdje pisali o tome kako je Bagdhadi halifa, kako gradi imidz halife i kako zbog toga veze svoje porodicno stablo sa Poslanikovim a.s. Ja sam tvrdio da nista u njihovom dosadasnjem djelovanju ne pokazuje da uopce i podsvjesno o tome razmisljaju, pa cak i ismijavao takav stav - i vidi sta se desi.
Poenta: nekada mozes i priznati da grijesis. Nekada mozes i priznati da si fulio, nekada mozes i priznati da se tok desavanja ili neki odredjeni dogadjaj ne uklapa u to kako ti licno gledas na situaciju. Niko ti se nece smijati, barem niko normalan. A i imao bi puno veci kredibilitet kod vecine forumasa.
- Challenger__
#2123 Re: ISIS zauzeo Mosul
Stari, da ne širimo priču: priča je vješanje. Vrijeme - vrhunac moći SAD. Da su htjeli, spriječili bi vješanje. Ostala je priča za malu djecu o njihovoj "obzirnosti". Kakva obzirnost od strane manijaka koji su samo sankcijama pobili pola miliona iračke djece, halooooo... A stvar je jednostavna, poslali su poruku: "Ovako prolaze naši neprijatelji". Ponovili su je sa Gadafijem.
Ritualno ubistvo, ubistvo sa porukom, sasvim predvidljivo.
- Opetja033
#2124 Re: ISIS zauzeo Mosul
Niko i ne govori o tome da su zeljeli sprijeciti vjesanje. Zeljeli su ga mrtvog. U to nema sumnje. Ali timing je odredjen od strane ne americkih nego teheranskih pudlica - kao i sam cin vjesanja.Challenger__ wrote:Stari, da ne širimo priču: priča je vješanje. Vrijeme - vrhunac moći SAD. Da su htjeli, spriječili bi vješanje. Ostala je priča za malu djecu o njihovoj "obzirnosti". Kakva obzirnost od strane manijaka koji su samo sankcijama pobili pola miliona iračke djece, halooooo... A stvar je jednostavna, poslali su poruku: "Ovako prolaze naši neprijatelji". Ponovili su je sa Gadafijem.
I da, radi se o ritualnom ubistvu i ubistvu sa porukom. Ali nisu Amerikanci poslali tu poruku nego teheranske pudlice pod komandom as Sadra jr. Poslali su vrlo jasnu poruku sunnitima u Iraku. Na koju ovi sada salju svoj odgovor.
- Kikibombona
#2125 Re: ISIS zauzeo Mosul
Miksaju. Malo puste i nahuskaju ove - malo one.Opetja033 wrote: Bas kao sto su otvorili prostor za djelovanje Iranu kada su skinuli Talibane i Saddama.