Muslimani sirom svijeta vecinom prvo gledaju sta kaze tradicija i komsiluk, pa tek onda sta kaze vjere. Nazalost.nasa wrote:Slazem se.Ali interesantno je kako muslimani sirom svijeta ignorisu te neke sasvim jasne propise i nalaze nacine da zene ogranice.
A naravno da je mladost plus, jednostavno u svakom smislu si otvoreniji da prihvatis, prilagodis se, stvaras nesto s nekim...to vazi i za muskarce...
I nije samo da zene grijese oko izbora u mladosti, grijese jako i muskarci... cesto ganjaju atraktivne-ne cak ni samo lijepe vec bas atraktivne i po mogucnosti neke oko kojih se ne moraju pretjerano truditi,a onda dodju u neke godine i kukaju kako nema "finih"...istina je da da je finih bilo u klupama pored vas u srednjoj, na fakultetu ali mnogi nisu prepoznali...
Zene s druge strane precesto imaju previsoke kriterije i onda predugo cekaju ili se polome da od nekog naprave nesto sto nije da bi ispunio te kriterije
Vizavi ovoga da muskarci grijese u vezi izbora, slazem se apsolutno. Ali se ja licno ne slazem sa ovim "oko kojih se ne moraju pretjerano truditi". Brate ko si da se ja moram lomiti da izadjem sa tobom na kafu, da moram o svakom odgovoru razmisljati 20 minuta nebil' skont'o sta hoces da kazes.
Iskustvo mi kaze da zena ako hoce hoce, ako nece nece. Tako da se ja nikad necu aman zaman truditi da pokazem nekoj zasto da ona treba izaci sa mnom na kafu, ili biti sa mnom. Ako to ne vidi odma na prvu, tesko da ce i kasnije vidjeti. Naravno ne govorim da sam ja neko poseban, vec isto tako i ja "vidim ono nesto" u njoj pa odma znam da li zelim bolje da je upoznam.