Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Lopov-eliminator

#2101 Re: Ateizam

Post by Lopov-eliminator »

Sara03 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Edouard wrote:Šta da ponavljam? Ne podnosim ateizam
Ovo kad bi neko od ateista na forumu rekao za islam, bilo bi svega.
A to kao ne radite svakodnevno, u "indirektnom tonu" punom podsmijeha i ruganja.
A na ovo sto je Edouard rekao nijedne rijeci... Dobro, da znam s kim imam posla.

Kojem indirektnom tonu, jedno je ne slagati se s necim, drugo je nesto ne podnositi. Recimo ja se ne slazem s onim sto propagiraju religije ali nikako ne mogu reci da ih ne podnosim jer bi to bilo netacno. Neslaganje ne vuce nuzno za sobom negativan stav, ali nepodnosenje obavezno da. Izgleds da si i ti Edouardov istomisljenik/ca.
Edouard

#2102 Re: Ateizam

Post by Edouard »

irac300 wrote:
Edouard wrote:Već ranije napisah da su bajke zanimljive, poučne, djeca ih posebno vole, događaje iz bajki moguće je i zamisliti.
No, besmislice u koje su ljudi zbog ateizma, a bez dokaza i valjanog objašnjenja, primorani vjerovati, tj, da je isključivo materijom moguće objasniti čovjeka i njegovu stvarnost, to je tako očita uvreda kako zdravom razumu tako i nauci. To je materijalistički mit za koji također ranije napisah da od živog pravi neživo, od razumnog nerazumno, a od moralnog nemoralno.
Haj' ponovo pročitaj ovo, ako treba nekoliko puta, onda malo sjedni, razmisli dobro... usporedi napisano sa religijom, pa ponovo dođi da napišeš post.
Gdje ono stadosmo? Evo ja sve dosad čit'o, razmišljao, sjedio, preznojav'o se, uspoređiv'o, i zaključio da si boldao samu bit mojeg posta.
irac300

#2103 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Edouard wrote:
irac300 wrote:
Edouard wrote:Već ranije napisah da su bajke zanimljive, poučne, djeca ih posebno vole, događaje iz bajki moguće je i zamisliti.
No, besmislice u koje su ljudi zbog ateizma, a bez dokaza i valjanog objašnjenja, primorani vjerovati, tj, da je isključivo materijom moguće objasniti čovjeka i njegovu stvarnost, to je tako očita uvreda kako zdravom razumu tako i nauci. To je materijalistički mit za koji također ranije napisah da od živog pravi neživo, od razumnog nerazumno, a od moralnog nemoralno.
Haj' ponovo pročitaj ovo, ako treba nekoliko puta, onda malo sjedni, razmisli dobro... usporedi napisano sa religijom, pa ponovo dođi da napišeš post.
Gdje ono stadosmo? Evo ja sve dosad čit'o, razmišljao, sjedio, preznojav'o se, uspoređiv'o, i zaključio da si boldao samu bit mojeg posta.
Nije dobro. Ponovo!
Sara03

#2104 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Lopov-eliminator wrote:
Sara03 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
A to kao ne radite svakodnevno, u "indirektnom tonu" punom podsmijeha i ruganja.
A na ovo sto je Edouard rekao nijedne rijeci... Dobro, da znam s kim imam posla.

Kojem indirektnom tonu, jedno je ne slagati se s necim, drugo je nesto ne podnositi. Recimo ja se ne slazem s onim sto propagiraju religije ali nikako ne mogu reci da ih ne podnosim jer bi to bilo netacno. Neslaganje ne vuce nuzno za sobom negativan stav, ali nepodnosenje obavezno da. Izgleds da si i ti Edouardov istomisljenik/ca.
Molim te mani me se te patetike, i ne budi licemjeran, tebi se obraćam.

Ne podnositi je isto što i iznositi kojekakve gadosti, ako se ne varam. A to konstantno određeni pojedinci ovdje rade, i to s tolikom dozom izrugivanja i beskonačnim lol - ovanjem, pa me stoga i ne čudi koliko ste zapravo vjernika takvom kulturom dijaloga uspjeli doslovce istjerati sa ovakvih tema. U prilog tome ide i paradoks da je na podforumu religija više ateista, nego pripadnika različitih konfesija.

Jer zašto se morate uvaljivati u svaku religijsku temu koja se otvori na ovom podforumu? A uvaljujete se provokacijama, čime kočite one koji bi stvarno željeli raspravljati o onome u što vjeruju. Zar nije dovoljno ovih par na kojima iznosimo suprotna stajališta. Al' ne eto morate se baš u svaku uvaliti.

Svi smo kritički mislioci, tako i treba da bude, ja to nikome ne branim, samo mi nije jasan način na koji to pojedini postižu u ovim forumskim krugovima.
Edouard

#2105 Re: Ateizam

Post by Edouard »

broj dva wrote:@Edouard (da te ne citiram treci put)
Materijalno vidimo, nema sumnje da je tu. Upoznati smo sa neuronima, sinapsama, neurohemijom, mozdanim funkcijama. Nema sumnje za ce nase shvatanje fanasticnog mozga rasti. Gdje drugdje traziti objasnjenje covjeka ?
Nematerijalno su predpostavke, nametnute teorijom religije i pojmovima bez znacenja u stvarnom svjetu, poput pojma duse. Traziti objasnjenje covjeka ( u naucno gledajuci primitivnoj)dogmi je daleko od logicnog, to je besmisleno.
Materijalno vidimo, nema sumnje da je tu.
Vidiš, za elektron, nitko ga nije vidio, nitko ne zna kako izgleda, pa ipak vjerujemo/znamo da postoji, eksperimentiram njime, računamo...pa nevidljiva tamna energija, tamna tvar... A ono što je vidljivo, vidljive zvijezde, planeti i plinovi čine manje od 5% posto svemira.
Već su stari Grci znali da put spoznaje ne ide jedino preko osjetila, već i refleksijom.
Kako samo iz materijalnog, koje podliježe zakonima nužnosti, može proizići ljudska sloboda, da ne govorim o ljudskoj kreativnosti, umjetnosti, ljubavi...Zaista besmislica koja ne prolazi ni kod djece.
A to da sveukupna stvarnost proizlazi iz materije, to nije ni naučna hipoteza, a kamo li nešto dokazano. Time se nauka i ne bavi. Nauka se ne bavi pitanjem: po čemu jest sve to što jest.
To je čista metafizička tvrdnja/vjerovanje bez valjanog objašnjenja onih koji uključuju ateizam u svoj svjetonazor. Ateizam kao jedno mišljenje nema nikakve veze s naukom. To ateisti ne žele prihvatiti i tu nažalost nema pomoći. Naravno, ateisti kao naučnici imaju itekako veze s naukom.
A to da se neko bavi neuronima, sinapsama, neurokemijom, mozdanim funkcijama, to niti daje, niti može dati odgovor na ovo pitanje.
Edouard

#2106 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Lopov-eliminator wrote:
Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote: Mnogo si toga preskocio, ne samo meni, vidim i drugima na temi to radis. Evo ti od samo nekoliko strana ranije pitanja o onom primjeru za novcanik:

Ajmo dalje, odakle ti znas da to nije pravedno/posteno? I drugo, ukoliko bi znao da poslije ovog svijeta nema nista, nikakve nagrade ni kazne, da li bi to opet uradio?

Pricas kako jakao nepotrebno dramatiziram stvari. Mogu tebi smetati ovi termini koliko god hoces ali je cinjenica da si ti sve i jednu tu stvar uradio. Smeta ti sto kazem da si pobjegao, pa nisam ti ja kriv sto jesi pobjegao. Smeta ti sto kazem da si uhvacen na djelu, nisam ti ja kriv sto je to tako. Zanimljivo da pricas kako dramatizujem a ne smijes negirati to sto sam rekao.

Pricas o diskriminaciji u komunizmu, na temama o ateizmu svaki, ali bas svaki put kad se ti javljas pokusavas na sve nacine svoje nepodnosenje ateizma opravdati onim sto si ti dozivio u komunizmu. Slucajno? Pricas kako si ti dobio po nosu na konkursu, a nikad da se zajebes pa da kazes da su i ateisti koji nisu bili u partiji prosli isto kao ti. Napisao si:

"NIje moja teza kod tog konkursa ni bila da sam diskriminiran kao vjernik, već da su komunisti kao apsolutna vlast, nepravedno diskriminirali nekomuniste, dakle, uključivo i vjernike."

Nikako da se prevaris pa da napises "ukljucivo i ateiste". Svaki put kad spomenes svoj primjer diskriminaciju nad ateistima uredno zaobidjes. Slucajno? Naravno da ih zaobilazis zato sto te i nije briga za njih. Sto rece Frenki za nacionaliste: nisi pod nasim imenom, mi za tebe ne brinemo. Tako je i kod tebe, ti brines samo za vjernike jer sijelia s njima istu etiketu a za ateiste ne. Pogledaj kako se otkrivas na ovako jednostavnim stvarcicama.

Ovo sto si ponudio kao obrazlozenje s Kantom i ostatak, to nije nista drugo nego argument autoriteta. Cim je rekao Kant, mora da je tako, jelde? Daj fino elaboriraj s dokazima i konacno barem jednom nemoj pobjeci od diskusije.

Najlakse je bjezaniju pravdati nedostatkom volje.
Lopove, sad nepotrebno kompliciraš i insinuiraš. Kad sam kod diskriminacije spomenuo "uključivo i vjernike", podrazumijevaju se i ostali nekomunisti; i ateisti nekomunisti i agnostici, i ne znam ko još. Što bih ja zaobilazio ateiste? Opet ti onu svoju "otkrivaš se".
A priča o novčaniku, postavljaš previše hipotetska pitanja. Mogao si tako i pitati što bih ja učinio u toj situaciji da sam ovca.
Pa Kant jest i autoritet, ali sam naveo Kanta jer je rekao istinu, jer se slažem s rečenim, a on to ipak bolje reče.
Ma nemoj, a sto nekad ne kazes"ukljucivo i ateiste", zanimljivo da nikad nisi nista napisao o patnjama ateista a zato nad patnjama vjernika lijes potoke suza i svako malo o njima pises. Opet dvostruki arsini, i oslikava tvoju viziju idealnog drustva u kojem bi vjernici bili povlasteni a ateisti potlaceni, gore nego u vrijeme inkvizicije. Ja cu ti otvoreno reci, to za sta se ti zalazes je gola diskriminacija i slucaj kojim bi se inace mogli pozabaviti i organi gonjenja u demokratskim drzavama.

Ajmo dalje za moral, sta kazes, previse hipotetska pitanja. Ne, nisam mogao pitati sta bi ucinio da si ovca jer se to uopste ne bi ticalo prica tvoje ideologije koju ovdje propagiras.

Kazes da ti je previse hipotetsko pitanje: odakle ti znas da to nije pravedno/posteno? Ali ti nije smetalo pricati da bi to bilo pravedno/posteno. Znaci, ti uopste nemas pokrice za ono sto pricas.

Rekao si i da ti je previse hipotetsko pitanje: I drugo, ukoliko bi znao da poslije ovog svijeta nema nista, nikakve nagrade ni kazne, da li bi to opet uradio?

Ovo je cist dokaz da je tvoj osnov morala sebicnost, koja je susta suprotnost od altruizma. Tebi je, bez koncepta kazne i nagrade, i sama pomisao pomaganja nekome toliko strana i nepoznata da ti je to na nivou previse hipotetskog. Pa ti sam svoje price obaras, ja nemam sta ni raditi tu. Cestitam sto si dokazao svima da se tvoje poimanje morala zasniva na IMT-u, tj. Imal Mene Tu. Po tvom moralu, ako nema IMT-a, onda od tebe niko ne moze ocekivati pomoc.
Daješ kozmički značaj bezveznim stvarima. Prava si tračibaba.
Ovo je cist dokaz da je tvoj osnov morala sebicnost, koja je susta suprotnost od altruizma. Tebi je, bez koncepta kazne i nagrade, i sama pomisao pomaganja nekome toliko strana i nepoznata da ti je to na nivou previse hipotetskog
Da ne teoretiziramo, de, kaži, kome ti to i na koji način konkretno pomažeš iz altruizma, a da bi se ja pred tobom trebao postidjeti.
Lopov-eliminator

#2107 Re: Ateizam

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote: Ma nemoj, a sto nekad ne kazes"ukljucivo i ateiste", zanimljivo da nikad nisi nista napisao o patnjama ateista a zato nad patnjama vjernika lijes potoke suza i svako malo o njima pises. Opet dvostruki arsini, i oslikava tvoju viziju idealnog drustva u kojem bi vjernici bili povlasteni a ateisti potlaceni, gore nego u vrijeme inkvizicije. Ja cu ti otvoreno reci, to za sta se ti zalazes je gola diskriminacija i slucaj kojim bi se inace mogli pozabaviti i organi gonjenja u demokratskim drzavama.

Ajmo dalje za moral, sta kazes, previse hipotetska pitanja. Ne, nisam mogao pitati sta bi ucinio da si ovca jer se to uopste ne bi ticalo prica tvoje ideologije koju ovdje propagiras.

Kazes da ti je previse hipotetsko pitanje: odakle ti znas da to nije pravedno/posteno? Ali ti nije smetalo pricati da bi to bilo pravedno/posteno. Znaci, ti uopste nemas pokrice za ono sto pricas.

Rekao si i da ti je previse hipotetsko pitanje: I drugo, ukoliko bi znao da poslije ovog svijeta nema nista, nikakve nagrade ni kazne, da li bi to opet uradio?

Ovo je cist dokaz da je tvoj osnov morala sebicnost, koja je susta suprotnost od altruizma. Tebi je, bez koncepta kazne i nagrade, i sama pomisao pomaganja nekome toliko strana i nepoznata da ti je to na nivou previse hipotetskog. Pa ti sam svoje price obaras, ja nemam sta ni raditi tu. Cestitam sto si dokazao svima da se tvoje poimanje morala zasniva na IMT-u, tj. Imal Mene Tu. Po tvom moralu, ako nema IMT-a, onda od tebe niko ne moze ocekivati pomoc.
Daješ kozmički značaj bezveznim stvarima. Prava si tračibaba.
Ovo je cist dokaz da je tvoj osnov morala sebicnost, koja je susta suprotnost od altruizma. Tebi je, bez koncepta kazne i nagrade, i sama pomisao pomaganja nekome toliko strana i nepoznata da ti je to na nivou previse hipotetskog
Da ne teoretiziramo, de, kaži, kome ti to i na koji način konkretno pomažeš iz altruizma, a da bi se ja pred tobom trebao postidjeti.
Pomogao jednoj osobi (muslimanu) da vrati kredit iako joj nisam bio zirant, nit mi je pomozbog, a mojih djela ima i na forumu, pogledaj temu Prevaranti na PIK-u pa onda pricaj.

A za ovo ostalo, mozes ti mene nazivati kako god hoces, samo ti je to i preostalo posto ti je argumentacija presusila. Izgleda da ces i sad pobjeci od diskusije, eno gore su ti šostavljena šitanja, hajd odgovori na njih kad si vec toliko ubijedjen u svoje stavove. Bojis se malo, a? Naravno da ni ne smijes odgovoriti nista kad uopste ni nemas sta, tvoja ideologija je dozivjela sah-mat prostim pitanjima.
Edouard

#2108 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Lopov-eliminator wrote:
Vidim i da si čak dva puta ovu kratku rečenicu editir'o. Prije svega ova ti usporedba nikako ne stoji.
Naime, za razliku od Islama, a po tvrdnjama samih ateista, ne po mojem, ateizam nije institucija, nije nikakav sistem vrijednosti, vjerovanja, identiteta, stotinu puta čuh od njih ovdje kako ateizam nije ništa nego jedan stav o tome da nema dovoljno dokaza.....
I sad ti to uspoređuješ s Islamom koji je vjernicima i religija i vjerovanje i način razmišljanja, života, identiteta...sve ono što odgovara dubokim ljudskim potrebama. A ateizam ništa od toga, a najmanje rezultat traženja istine.
Lopov-eliminator

#2109 Re: Ateizam

Sara03 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Sara03 wrote:[quote="Lopov-eliminator"

Kojem indirektnom tonu, jedno je ne slagati se s necim, drugo je nesto ne podnositi. Recimo ja se ne slazem s onim sto propagiraju religije ali nikako ne mogu reci da ih ne podnosim jer bi to bilo netacno. Neslaganje ne vuce nuzno za sobom negativan stav, ali nepodnosenje obavezno da. Izgleds da si i ti Edouardov istomisljenik/ca.[/quote

Molim te mani me se te patetike, i ne budi licemjeran, tebi se obraćam.

Ne podnositi je isto što i iznositi kojekakve gadosti, ako se ne varam. A to konstantno određeni pojedinci ovdje rade, i to s tolikom dozom izrugivanja i beskonačnim lol - ovanjem, pa me stoga i ne čudi koliko ste zapravo vjernika takvom kulturom dijaloga uspjeli doslovce istjerati sa ovakvih tema. U prilog tome ide i paradoks da je na podforumu religija više ateista, nego pripadnika različitih konfesija.

Jer zašto se morate uvaljivati u svaku religijsku temu koja se otvori na ovom podforumu? A uvaljujete se provokacijama, čime kočite one koji bi stvarno željeli raspravljati o onome u što vjeruju. Zar nije dovoljno ovih par na kojima iznosimo suprotna stajališta. Al' ne eto morate se baš u svaku uvaliti.

Svi smo kritički mislioci, tako i treba da bude, ja to nikome ne branim, samo mi nije jasan način na koji to pojedini postižu u ovim forumskim krugovima.
Opet nijedne o ovome sto je Edouard izjavio. Zasto sutis o tome? Pa pojedini vjernici ovdje su se satrali i satiru u iznosenju gadosti na racun ateizma i ateista.

Ja ovdje nisam vidio da je neko rekao da ne podnosi islam. Ako jest, zasluzio je ban po meni i to permanentni. Pricas sto ateisti ulijecu na teme, pa sta vi vjernici u ovolikom broju radite na temi Ateizam??? Ko o cemu, ti o licemjerju.

Ne vidim zasto mene spominjes u toj mnozini, jer ja ne idem na vjerske teme. Ma ja,cim sam ateista samim tim sam i ja kao ostali. Takve su osobe poput tebe koje imaju predrasude prema ateistima koje su rezultat dugotrajne indoktrinacije.

O ateistima koji se uvaljuju na vjerske teme da bi trolali nemam nista bolje misljenje. Svrstavas mene u ove nindza ateiste a ne znas me ni s foruma uopste, pa izmedju ostalog su zahvaljujuci i meni takvi ateisti zavrsavali u banovicima, o cemu mogu posvjedociti i drugi forumasi. Prije nego sto ovakve stvari napises, informisi se malo.
klokotnica velika

#2110 Re: Ateizam

Post by klokotnica velika »

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Vidim i da si čak dva puta ovu kratku rečenicu editir'o. Prije svega ova ti usporedba nikako ne stoji.
Naime, za razliku od Islama, a po tvrdnjama samih ateista, ne po mojem, ateizam nije institucija, nije nikakav sistem vrijednosti, vjerovanja, identiteta, stotinu puta čuh od njih ovdje kako ateizam nije ništa nego jedan stav o tome da nema dovoljno dokaza.....
I sad ti to uspoređuješ s Islamom koji je vjernicima i religija i vjerovanje i način razmišljanja, života, identiteta...sve ono što odgovara dubokim ljudskim potrebama. A ateizam ništa od toga, a najmanje rezultat traženja istine.

Sto se pravdas ateistima, ljudima bez imalo morala,koji su u sustini,alkoholicari,narkomani,bjednici,propali u svim sverama zivota i ti se njemu pravdas.nisam upoznao nikada niti jednog ateistu da vrijedi bilo cemu.znaci obicno (kod zena) su to alkoholicarke,kuravele,propale u svakom pogoledu koje se stide svog porijekla pa cak i porodice,kod muskaraca su to najcesce narkomani koji prilikom ciscenja ili u zargonu "skidanja" s gudre pronadju svoju vjeru a do tada ne vjeruju nista i jos prave budala vjernike i ubjedjuju ih u nesto njihovo. to su osobe koje kako vjetar puse tako se i one " pomjeraju" tako da nemas potrebu za objasnjavanjem i pravdanjem,tvrdim odgovorno da su ateisti najgore osobe koje sam upoznao u svom zivotu i da covjek koji sebe naziva ateistom je propalica koja nema trunke morala u sebi i koja je spremna na sve i zato neka im je kuca njihova sto dalje od moje.iskreno najvise mrzim židove ali kada bih morao da biram izmedju židova i ateiste izabrao bi židova. :run: :run:
klokotnica velika

#2111 Re: Ateizam

Sara03 wrote:
Lopov-eliminator wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Lopov-eliminator

#2112 Re: Ateizam

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Jesam editovao, razlozi su vise tehnicke prirode.

Netacno, ovdje se radi o vjerovanju ili nevjerovanju u ono sto religije govore, odnosno ima li neko ili nema religiju. To sto ti ne podnosis sto neko nema religiju je tvoj problem. Ovdje se porede dva odnosa prema religijskim pricama, prema tome, ova usporedba stoji.
Lopov-eliminator

#2113 Re: Ateizam

klokotnica velika wrote:Sto se pravdas ateistima, ljudima bez imalo morala,koji su u sustini,alkoholicari,narkomani,bjednici,propali u svim sverama zivota i ti se njemu pravdas.nisam upoznao nikada niti jednog ateistu da vrijedi bilo cemu.znaci obicno (kod zena) su to alkoholicarke,kuravele,propale u svakom pogoledu koje se stide svog porijekla pa cak i porodice,kod muskaraca su to najcesce narkomani koji prilikom ciscenja ili u zargonu "skidanja" s gudre pronadju svoju vjeru a do tada ne vjeruju nista i jos prave budala vjernike i ubjedjuju ih u nesto njihovo. to su osobe koje kako vjetar puse tako se i one " pomjeraju" tako da nemas potrebu za objasnjavanjem i pravdanjem,tvrdim odgovorno da su ateisti najgore osobe koje sam upoznao u svom zivotu i da covjek koji sebe naziva ateistom je propalica koja nema trunke morala u sebi i koja je spremna na sve i zato neka im je kuca njihova sto dalje od moje.iskreno najvise mrzim židove ali kada bih morao da biram izmedju židova i ateiste izabrao bi židova. :run: :run:
Ovakvi ljudi su dokaz da je kod nas kleronacionalisticka mrznja i diskriminacija prema ateistima siroko rasprostranjena. Ti ovdje kao branis vjeru, a upravo je ti ne postujes. Popujes o moralu dok u istom dahu kazes kako "najviše mrziš židove". Ako vjeru, a bogme i vjernike, treba i od cega odbraniti onda je to od tebe i tebi slicnih. Zbog takvih kao ti, normalni vjernici imaju probleme.

Ostali vjernici, sta mislite o ovom "intelektualnom" upisu forumasa @klokotnica velika, slazete li se s ovim sto je napisao ili osudjujete?
Last edited by Lopov-eliminator on 11/03/2017 21:33, edited 1 time in total.
Edouard

#2114 Re: Ateizam

Post by Edouard »

klokotnica velika wrote:
Edouard wrote:

Sto se pravdas ateistima, ljudima bez imalo morala,koji su u sustini,alkoholicari,narkomani,bjednici,propali u svim sverama zivota i ti se njemu pravdas.nisam upoznao nikada niti jednog ateistu da vrijedi bilo cemu.znaci obicno (kod zena) su to alkoholicarke,kuravele,propale u svakom pogoledu koje se stide svog porijekla pa cak i porodice,kod muskaraca su to najcesce narkomani koji prilikom ciscenja ili u zargonu "skidanja" s gudre pronadju svoju vjeru a do tada ne vjeruju nista i jos prave budala vjernike i ubjedjuju ih u nesto njihovo. to su osobe koje kako vjetar puse tako se i one " pomjeraju" tako da nemas potrebu za objasnjavanjem i pravdanjem,tvrdim odgovorno da su ateisti najgore osobe koje sam upoznao u svom zivotu i da covjek koji sebe naziva ateistom je propalica koja nema trunke morala u sebi i koja je spremna na sve i zato neka im je kuca njihova sto dalje od moje.iskreno najvise mrzim židove ali kada bih morao da biram izmedju židova i ateiste izabrao bi židova. :run: :run:
klokotnica velika
Obicno ovako "brise" s stranica na kraju zatrudni hehehe..
Znaci uporano i obavezno broj trazi,ti bi samo dva puta da pitas za kafu i da pristane , pa nije ona dzaba isla u ribolov moj druze ..i nije dzaba crve vadila,nauci se nesto iz tog ribolova.
Jesil ti nešto odlut'o s teme, zalut'o. Nije ovo tema "Ljubav i sex"
Edouard

#2115 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Lopov-eliminator wrote:
klokotnica velika wrote:Sto se pravdas ateistima, ljudima bez imalo morala,koji su u sustini,alkoholicari,narkomani,bjednici,propali u svim sverama zivota i ti se njemu pravdas.nisam upoznao nikada niti jednog ateistu da vrijedi bilo cemu.znaci obicno (kod zena) su to alkoholicarke,kuravele,propale u svakom pogoledu koje se stide svog porijekla pa cak i porodice,kod muskaraca su to najcesce narkomani koji prilikom ciscenja ili u zargonu "skidanja" s gudre pronadju svoju vjeru a do tada ne vjeruju nista i jos prave budala vjernike i ubjedjuju ih u nesto njihovo. to su osobe koje kako vjetar puse tako se i one " pomjeraju" tako da nemas potrebu za objasnjavanjem i pravdanjem,tvrdim odgovorno da su ateisti najgore osobe koje sam upoznao u svom zivotu i da covjek koji sebe naziva ateistom je propalica koja nema trunke morala u sebi i koja je spremna na sve i zato neka im je kuca njihova sto dalje od moje.iskreno najvise mrzim židove ali kada bih morao da biram izmedju židova i ateiste izabrao bi židova. :run: :run:
Ovakvi ljudi su dokaz da je kod nas kleronacionalisticka mrznja i diskriminacija prema ateistima siroko rasprostranjena. Ti ovdje kao branis vjeru, a upravo je ti ne postujes. Popujes o moralu dok u istom dahu kazes kako "najviše mrziš židove". Ako vjeru, a bogme i vjernike, treba i od cega odbraniti onda je to od tebe i tebi slicnih. Zbog takvih kao ti, normalni vjernici imaju probleme.

Ostali vjernici, sta mislite o ovom "intelektualnom" upisu forumasa @klokotnica velika, slazete li se s ovim sto je napisao ili osudjujete?
Mislim da je zasad dovoljno da si mu ti ispr'o uši. A možda ga ugledaju i nadležni.
Tražiš li možda još i referendum od vjernika da ne bi bili i oni optuženi?
broj dva

#2116 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Edouard wrote:
broj dva wrote:@Edouard (da te ne citiram treci put)
Materijalno vidimo, nema sumnje da je tu. Upoznati smo sa neuronima, sinapsama, neurohemijom, mozdanim funkcijama. Nema sumnje za ce nase shvatanje fanasticnog mozga rasti. Gdje drugdje traziti objasnjenje covjeka ?
Nematerijalno su predpostavke, nametnute teorijom religije i pojmovima bez znacenja u stvarnom svjetu, poput pojma duse. Traziti objasnjenje covjeka ( u naucno gledajuci primitivnoj)dogmi je daleko od logicnog, to je besmisleno.
Materijalno vidimo, nema sumnje da je tu.
Vidiš, za elektron, nitko ga nije vidio, nitko ne zna kako izgleda, pa ipak vjerujemo/znamo da postoji, eksperimentiram njime, računamo...pa nevidljiva tamna energija, tamna tvar... A ono što je vidljivo, vidljive zvijezde, planeti i plinovi čine manje od 5% posto svemira.
Već su stari Grci znali da put spoznaje ne ide jedino preko osjetila, već i refleksijom.
Kako samo iz materijalnog, koje podliježe zakonima nužnosti, može proizići ljudska sloboda, da ne govorim o ljudskoj kreativnosti, umjetnosti, ljubavi...Zaista besmislica koja ne prolazi ni kod djece.
A to da sveukupna stvarnost proizlazi iz materije, to nije ni naučna hipoteza, a kamo li nešto dokazano. Time se nauka i ne bavi. Nauka se ne bavi pitanjem: po čemu jest sve to što jest.
To je čista metafizička tvrdnja/vjerovanje bez valjanog objašnjenja onih koji uključuju ateizam u svoj svjetonazor. Ateizam kao jedno mišljenje nema nikakve veze s naukom. To ateisti ne žele prihvatiti i tu nažalost nema pomoći. Naravno, ateisti kao naučnici imaju itekako veze s naukom.
A to da se neko bavi neuronima, sinapsama, neurokemijom, mozdanim funkcijama, to niti daje, niti može dati odgovor na ovo pitanje.
---
Mozda sam upotrjebio pogresan glagol, "vidjeti" jer se da izvitoperiti. Ne vidimo ni magnetsko polje ali je tu. Elektrone ne vidimo ali njihovo "vidjenje' opravdavaju teorije fizike koje 'rade" onako kako ocekujemo. Eksperimentalno i prakticki verificirano Kako potvrditi teoriju postojanja duse ? Ako je nesto metafizicko vjerovanje, to je "dusa". A ja i dalje tvrdim da se covjek, u svoj svojoj slavi i sa svim svojim manama da objasniti kroz neurologiju, biohemiju, psihologiju i druge grane nauke, bez nepotrene metafizike koju je svako nemoguce potvrditi.
Sara03

#2117 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Lopov-eliminator wrote:
Opet nijedne o ovome sto je Edouard izjavio. Zasto sutis o tome? Pa pojedini vjernici ovdje su se satrali i satiru u iznosenju gadosti na racun ateizma i ateista.

Ja ovdje nisam vidio da je neko rekao da ne podnosi islam. Ako jest, zasluzio je ban po meni i to permanentni. Pricas sto ateisti ulijecu na teme, pa sta vi vjernici u ovolikom broju radite na temi Ateizam??? Ko o cemu, ti o licemjerju.

Ne vidim zasto mene spominjes u toj mnozini, jer ja ne idem na vjerske teme. Ma ja,cim sam ateista samim tim sam i ja kao ostali. Takve su osobe poput tebe koje imaju predrasude prema ateistima koje su rezultat dugotrajne indoktrinacije.

O ateistima koji se uvaljuju na vjerske teme da bi trolali nemam nista bolje misljenje. Svrstavas mene u ove nindza ateiste a ne znas me ni s foruma uopste, pa izmedju ostalog su zahvaljujuci i meni takvi ateisti zavrsavali u banovicima, o cemu mogu posvjedociti i drugi forumasi. Prije nego sto ovakve stvari napises, informisi se malo.
Ako je to što je izjavio da ne podnosi ateizam razlog za ban, onda sada ne bi imao ko ni da komentira na ovoj temi. Pa koliko ih na dnevnoj bazi napomene da ne podnosi homoseksualizam? Ako je to izgovoreno bez vrijeđanja, ne vidim razlog za ban. Nedavno je "jedna naša" popila isti zbog određene reference kojom je dakako vrijeđan jedan forumaš. To svakako smatram opravdanim, a izgleda da ni neće stati na tome...

Hm, vjernici u ovolikom broju na ovoj temi? Ima nas jedva dvoje, troje. Za razliku od tvojih istomišljenika po ateizmu (dakle ne tebe), koji su morali gotovo svaku temu da zaspu svojim niskim podvalama, provokacijama, podsmijehom, uz sve to glumeći autoritet koji bi određivao koje i kakve će se teme otvarati. (?!)

http://forum.klix.ba/hadisi-o-preseljen ... -t680.html

Druge neću ni pominjati.

Izvinjavam se ako si se našao prozvanim, nisam za generalizaciju, ali ovakve pojave su postale i više nego uobičajene na ovoj sekciji.
fatamorgana

#2118 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Ljudi, ko nas bre zavadi! :lol: :sax:
Zaitsev

#2119 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

klokotnica velika wrote:

Bugari, jesi to ti? :D
fatamorgana

#2120 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Zaitsev wrote:
klokotnica velika wrote:

Bugari, jesi to ti? :D
Ma dosadio mu lj&s pa doš'o malo na religiju, ja obično uradim obratno! :lol:
Mišo_Kovač

#2121 Re: Ateizam

Post by Mišo_Kovač »

Vazda je lijepo vidjeti kako godine blagodeti vjere ljubavi i mira kulmniraju rečenicom "iskreno najvise mrzim židove, al ateiste mrzim više". Da nam je bogdo više takvih plodova Dobre Knjige, gdje bi nam kraj bio - u nuklearnoj zimi, fallout svijetu, ko zna? samo je nebo granica :P
klokotnica velika

#2122 Re: Ateizam

Mišo_Kovač wrote:Vazda je lijepo vidjeti kako godine blagodeti vjere ljubavi i mira kulmniraju rečenicom "iskreno najvise mrzim židove, al ateiste mrzim više". Da nam je bogdo više takvih plodova Dobre Knjige, gdje bi nam kraj bio - u nuklearnoj zimi, fallout svijetu, ko zna? samo je nebo granica :P
Tako je Židove mrzim ali Ateisti su mi jos gori jer oni su zlo ovog drustva,svi pederi,lezbejke,narkomani,alkoholicari su ateisti..pa ti sad meni reci jesu to dobri ljudi ti ateisti..od narkomancina nema gorih ljudi spreni na sve,od alkoholicara/ki isto tako,o pedrima necu ni da pricam to je sve zlo da gore ne moze btii..ali hajde svakom svacija ja kazem svoje misljenje i svoj stav.nisam rekao klao bi ih ubijao niti bilo sta samo kazem sta mislim i na to imam pravo.pozdrav i daleko im kuca ateisticko zidovska od moje bila.. :run: :run: :run: :run:
Pandakonda

#2123 Re: Ateizam

Post by Pandakonda »

klokotnica velika wrote:
Mišo_Kovač wrote:Vazda je lijepo vidjeti kako godine blagodeti vjere ljubavi i mira kulmniraju rečenicom "iskreno najvise mrzim židove, al ateiste mrzim više". Da nam je bogdo više takvih plodova Dobre Knjige, gdje bi nam kraj bio - u nuklearnoj zimi, fallout svijetu, ko zna? samo je nebo granica :P
Tako je Židove mrzim ali Ateisti su mi jos gori jer oni su zlo ovog drustva,svi pederi,lezbejke,narkomani,alkoholicari su ateisti..pa ti sad meni reci jesu to dobri ljudi ti ateisti..od narkomancina nema gorih ljudi spreni na sve,od alkoholicara/ki isto tako,o pedrima necu ni da pricam to je sve zlo da gore ne moze btii..ali hajde svakom svacija ja kazem svoje misljenje i svoj stav.nisam rekao klao bi ih ubijao niti bilo sta samo kazem sta mislim i na to imam pravo.pozdrav i daleko im kuca ateisticko zidovska od moje bila.. :run: :run: :run: :run:
De ti meni reci kad su se ateisti i pederi dizali u zrak u ime svojih uvjerenja ? :-)
Lopov-eliminator

#2124 Re: Ateizam

klokotnica velika wrote:
Pričaš o zlu, kako su ateisti ovakvi onakvi, a otvoreno kažeš da mrziš, iako ti vjera zabranjuje mržnju. Kako bi to objasnio?

Hajd priznaj raji da ti u životu nikad nisi ni upoznao ateistu, i da si za te nekakve mrske ateiste čuo preko TV-a, novina i minderaško-stranačkih priča.

Pričaš kao svakom svačije a čim vidiš ateistu negdje odmah bi ga diskriminirao. Dođe takav kao ti bude negdje šef, skonta da mu je radnik ateista, pa tom jadnom radniku je bolje da da otkaz nego da trpi torture od nekoga ko vrši mobing nad njim samo zato što ne vjeruje u Boga. Pričaš kako ih ne bi ubijao ali bi ih zato vrlo rado izopćio iz društva raznim oblicima društvene diskriminacije.

Pričaš o moralu a sam pokazuješ potpuni nedostatak istog. Koje licemjerje.

Takve osobe kao ti su razlog zbog kojeg oni vjernici koji nikome ne misle zlo imaju strašne probleme, jer se greškom kao tipični reprezent vjernika uzimaju nevjerodostojni primjerci poput tebe.

Još sad izražavaš otvorenu homofobiju, srećom takvi kao ti nemaju punu vlast u svojim rukama, inače bi Balkan odmah postao kolonija ISIL-a.

Ti ne samo da mrziš ateiste, već Jevreje koji su isto vjernici. Znači, antisemitizam, homofobija i ateofobija u jednom. Nema šta, baš si svestran u mržnji.
Lopov-eliminator

#2125 Re: Ateizam

Edouard wrote:
Lopov-eliminator wrote:

Mislim da je zasad dovoljno da si mu ti ispr'o uši. A možda ga ugledaju i nadležni.
Tražiš li možda još i referendum od vjernika da ne bi bili i oni optuženi?
Ne treba mi referendum, nego da se vjernici koji se ovdje javljaju jasno ograde od ovakvih izjava, jer odmah tražite izjave ateista ovakvog tipa kako bi ateiste predstavili u lošem svjetlu, dok na ovakve stvari reakcija vjernika koji pišu ovdje redovno izostaje. Ali ako ateista ovakvo nešto napiše e tu obavezno ima reakcije. Prema tome, dajte i ovdje reagirajte ako ne mrzite one druge.
Post Reply