Sarajevo City Center
- O'zone
- Globalni moderator
#2101 Re: Sarajevo City Center
Kao neko ko je u maloprodaji mogu otvoreno reći da je promet pao za nekih 30 do 50% u zavisnosti od asortimana robe. To se odnosi na veći dio prodavnica u Sarajevu i mimo TC-va nedavno mi prijateljica što radi u jednoj radnji u Ferhadiji kaže da su prošle godine u Decembru dnevni promet imali oko 4000 ovog Decembra je oko 2000.
Para se ima nije da se nema ali su ljudi postali dosta obazriviji sa njima dok je pa može se reći do prošle godine pojedinac hladno bacao 1000 KM na neki proizvod ove godine taj budžet je spustio na 500 KM. Kartice za obročnu otplatu se sve više i više koriste. Lakše bude plaćati nešto na rate nego odjednom izvaliti kompletan iznos mada i tu se ljudi zanesu pa im rate ubrzo po karticama postanu poprilično velike.
Iskreno nestalo je i interesovanja. Ljudi koji imaju love sad kad su granice "otvorene" često putuju vani uzimaju pogodnosti povrata poreza, čekaju se sniženja i rasprodaje a to se osjeti lokalno ovdje...
Para se ima nije da se nema ali su ljudi postali dosta obazriviji sa njima dok je pa može se reći do prošle godine pojedinac hladno bacao 1000 KM na neki proizvod ove godine taj budžet je spustio na 500 KM. Kartice za obročnu otplatu se sve više i više koriste. Lakše bude plaćati nešto na rate nego odjednom izvaliti kompletan iznos mada i tu se ljudi zanesu pa im rate ubrzo po karticama postanu poprilično velike.
Iskreno nestalo je i interesovanja. Ljudi koji imaju love sad kad su granice "otvorene" često putuju vani uzimaju pogodnosti povrata poreza, čekaju se sniženja i rasprodaje a to se osjeti lokalno ovdje...
- O'zone
- Globalni moderator
#2102 Re: Sarajevo City Center
Pa sa 0 odeš na -1 u WC! Što'š čak na 4 i 5 spratu?karanana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
da. i prije neki dan psujem sve radi wc-a. ja sa levela 0 moram ici na level 4 ili 5 kod igraonice da bi se popisao.
i ono kad udjes pisoari svi okruzeni ogledalima. nema sanse da nevidis tudju chunu u slucaju da se neko nadje da pishki a ti ulazis i opale te sva ona ogledala.
- karanana
#2103 Re: Sarajevo City Center
ma poslo me je konobar iz onog turskog kafea na -1, ali sam dole lutao i nisam mogao naci i onda jedva izdrzah i stigoh do 5. levela.
- Logovan
#2104 Re: Sarajevo City Center
Opet mi je nekako previše. Vjerovatno ima dosta naroda koji dolaze u Sarajevo zbog posla ili nekog drugog razloga, ali baš mi je nekako puno pola miliona kada sve sabereš.OldMayor wrote: Jesi siguran?
Nisam napisao zivi, nego boravi - u smislu da tu bude po danu, dodju ujutro, navecer odu ili borave dan-dva kao turisti.
Pogledaj kolone auta koje se sjargaju iz pravca RS-a, iz pravca Zenice-Visokog, Ilidze.
Ne znam, mozda jesam pretjerao u brojci, al siguran sam da Sarajevo po danu primi ogroman broj ljudi koji tu rade, u posjeti su nekom ili kao turisti. Sad jel to 500k ne znam, ali brojka nije mala.
Koliko god da raje boravi u Sarajevu, dovoljno je da tržne centre održavaju na životu.
-
kike-tike
#2105 Re: Sarajevo City Center
Sarajevo sa okolinom ima oko 690-700 K, plus dnevne migracije.
-
kike-tike
#2106 Re: Sarajevo City Center
kike-tike wrote:Sarajevo sa okolinom ima oko 690-700 K, plus dnevne migracije (turisti i ljudi koji rade).
-
kike-tike
- karanana
#2108 Re: Sarajevo City Center
jebo wiki.
po zadnjem popisu iz 2013. i preliminarnim rezultatima, kanton sarajevo ima 438 hiljada stanovnika.
a jebi ga sad ako uzmemo olovo, visoko i pola ze-do i sb kantona, onda je to drugo. ali to nema veze sa temom. ti ljudi u 99% slucajeva nisu relevantni u prici da neko potrosi 2-3 milje u shopingu u sarajevu.
po zadnjem popisu iz 2013. i preliminarnim rezultatima, kanton sarajevo ima 438 hiljada stanovnika.
a jebi ga sad ako uzmemo olovo, visoko i pola ze-do i sb kantona, onda je to drugo. ali to nema veze sa temom. ti ljudi u 99% slucajeva nisu relevantni u prici da neko potrosi 2-3 milje u shopingu u sarajevu.
Last edited by karanana on 07/01/2015 12:59, edited 1 time in total.
-
kike-tike
#2109 Re: Sarajevo City Center
Preliminarnim rez. , fazon je sto oni nisu tacni, bar mi tako cura koja radi veli. Tek će se ove ili cak iduce znati tacna cifra.karanana wrote:jebo wiki.
a jebi ga sad ako uzmemo olovo, visoko i pola ze-do i sb kantona, onda je to drugo. ali to nema veze sa temom. ti ljudi u 99% slucajeva nisu relevantni u prici da neko potrosi 2-3 milje u shopingu.
-
kike-tike
#2110 Re: Sarajevo City Center
kike-tike wrote:Preliminarnim rez. , fazon je sto oni nisu skroz tacni, bar mi tako cura koja radi veli. Tek će se ove ili cak iduce znati tacna cifra.karanana wrote:jebo wiki.
a jebi ga sad ako uzmemo olovo, visoko i pola ze-do i sb kantona, onda je to drugo. ali to nema veze sa temom. ti ljudi u 99% slucajeva nisu relevantni u prici da neko potrosi 2-3 milje u shopingu.
-
kike-tike
#2111 Re: Sarajevo City Center
Aa to bi tako trebalo da bude realno, podjela gradova po kantonima je glupa. Aa i ti ljudi ovdje pazarekike-tike wrote:kike-tike wrote:Preliminarnim rez. , fazon je sto oni nisu skroz tacni, bar mi tako cura koja radi veli. Tek će se ove ili cak iduce znati tacna cifra.karanana wrote:jebo wiki.
-
VjecitiStudent
#2112 Re: Sarajevo City Center
I još Istočno Sarajevo 120 000, toliko se do granice sa Srbijom ne bi uspjelo sakupiti.kike-tike wrote:Preliminarnim rez. , fazon je sto oni nisu tacni, bar mi tako cura koja radi veli. Tek će se ove ili cak iduce znati tacna cifra.karanana wrote:jebo wiki.
- Banksy
#2113 Re: Sarajevo City Center
Cijela tema, sažeta u vaših par riječi.O'zone wrote:Pa sa 0 odeš na -1 u WC! Što'š čak na 4 i 5 spratu?karanana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
da. i prije neki dan psujem sve radi wc-a. ja sa levela 0 moram ici na level 4 ili 5 kod igraonice da bi se popisao.
i ono kad udjes pisoari svi okruzeni ogledalima. nema sanse da nevidis tudju chunu u slucaju da se neko nadje da pishki a ti ulazis i opale te sva ona ogledala.
- JanuaryJones
#2114 Re: Sarajevo City Center
Sarajevo Pish CentarBanksy wrote:Cijela tema, sažeta u vaših par riječi.O'zone wrote:Pa sa 0 odeš na -1 u WC! Što'š čak na 4 i 5 spratu?karanana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
- Hajvan
- karanana
#2116 Re: Sarajevo City Center
potpishujem sve gore navedeno
-
todd_smith
#2117 Re: Sarajevo City Center
i hajde to nego ima samo 4-5 mjesta kada udjes u wc i to za citava 3-4 sprata samo 4-5, jos pogotovo ako si vec na lvl 4, moras da kruzis skroz okolo, ne mozes nigdje preko da predjeskaranana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
- Logovan
#2118 Re: Sarajevo City Center
Ma nama je svaki tržni centar, pish centar.JanuaryJones wrote: Sarajevo Pish Centar
- Banksy
#2119 Re: Sarajevo City Center
Mislila sam na monstruozno bahate, bezobrazne, neviđene gabarite ugurane u onu usku ulicu, s avetinjski praznim, neiskorištenim prostorom unutra, tu đilkošku manifestaciju sile kao 'može nam se' mijenjati urbane vizure i gušiti svoje stanovnike, ali ne možemo na tim beksrajnim livadama praznog prostora napraviti pristojnu halu za svaki sprat, umjesto da ih je na svakom bar tri, fukara bijedna ...JanuaryJones wrote:Sarajevo Pish CentarBanksy wrote:Cijela tema, sažeta u vaših par riječi.O'zone wrote: Pa sa 0 odeš na -1 u WC! Što'š čak na 4 i 5 spratu?
- amiliana
#2120 Re: Sarajevo City Center
Otkad nisam bila u SCC i ne znam gdje je WC tamo doduse slabo idem prema graduMegiddo wrote:Kupovina stana ili kuće ni po čemu nije investiranje.Nisrin wrote: Ko ima visak taj se NE BOJI investiranja, svaki dan nicu kuce kao gljive poslije kise, kupuju se stanovi... ko nema- nema ni od cega investirati, a niti moze da ustedi! Jasna racunica!
Ontopic, ne pratim vam priču ali pretpostavljam na osnovu dva-tri posta kakva je.Meni se SCC jako svidja, jedina mana je što se moraš namučiti da dodješ do WC-a, a i kad dodješ nekakav je malehan ali i fino uredjen.
- O'zone
- Globalni moderator
#2121 Re: Sarajevo City Center
Recimo interesantno mi je da u muškom WC-u nema pregrada među pisoarima, neko baci pogled, neko dva, neko se postidi, ponekad te poprska komšija kome je baš pritužilo pa mlaz ko iz hidrofora, neko neće da piša čeka da se kabina oslobodi pa nastane red jer kabina samo jedna...todd_smith wrote:i hajde to nego ima samo 4-5 mjesta kada udjes u wc i to za citava 3-4 sprata samo 4-5, jos pogotovo ako si vec na lvl 4, moras da kruzis skroz okolo, ne mozes nigdje preko da predjeskaranana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
i ono kad udjes pisoari svi okruzeni ogledalima. nema sanse da nevidis tudju chunu u slucaju da se neko nadje da pishki a ti ulazis i opale te sva ona ogledala.![]()
-
mefistofilis
#2122 Re: Sarajevo City Center
ja nemam problema s tim, ko hoce neka gledaO'zone wrote:Recimo interesantno mi je da u muškom WC-u nema pregrada među pisoarima, neko baci pogled, neko dva, neko se postidi, ponekad te poprska komšija kome je baš pritužilo pa mlaz ko iz hidrofora, neko neće da piša čeka da se kabina oslobodi pa nastane red jer kabina samo jedna...todd_smith wrote:i hajde to nego ima samo 4-5 mjesta kada udjes u wc i to za citava 3-4 sprata samo 4-5, jos pogotovo ako si vec na lvl 4, moras da kruzis skroz okolo, ne mozes nigdje preko da predjeskaranana wrote:u ovakvoj ekonomiji i mogucnostima investiranja, smatram da nekretnine i jesu manje-vise jedine stvari u koje vrijedi ulagati.
ali to je druga tema.
i ono kad udjes pisoari svi okruzeni ogledalima. nema sanse da nevidis tudju chunu u slucaju da se neko nadje da pishki a ti ulazis i opale te sva ona ogledala.![]()
- karanana
#2123 Re: Sarajevo City Center
Ma ne samo da nema pregrada nego je zid iza u ogledalima tako da odmah s ulaza mozes pogledati pitone i slijepice ko u pionirskoj u terariju
-
lajk
#2124 Re: Sarajevo City Center
Jel rade butici i nedeljom do 22.00????
- P308
#2125 Re: Sarajevo City Center
Dalajk wrote:Jel rade butici i nedeljom do 22.00????