Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Havatar

#2101 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Cazinska Krajina bi bila pripojena Hrvatskoj a sad sta bi bilo sa tamosnjim Bosnjacima..
oakville

#2102 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Ostalo je Kosovo sa 2 miliona Albanaca u državi sa cc. 70% srba, pa je opet Srbija pokušala etničko čišćenje. Znači - srbija to radi kako god okreneš i čim ih neko par dana bombarduje, kao NATO Beograd, odmah se sve završava. Sve je jasno i tu više nema šta da se nagađa.
Havatar

#2103 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

L u c i f e r wrote:otcjepljenjem je isko belaja

isto ko što mi danas prijetimo dodiku
ako bi mu referendum pao na pamet
Nije istina posto je cilj bila etrnicki cista Velika Srbija a ne ocuvanje Jugoslavije.
oakville

#2104 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Dodiku prijeti a) NATO, B) Hrvatska (stari ljubitelj srba :D ), c) slaba srbija (oni više ne ratuju ni na svojoj teritoriji a kamoli na tuđoj :D ) i d) niđe veze izgled rs-a.

Ali pošto srbi nemaju petlje ni za šta, nema potrebe da im se prijeti. Dodikove prijetnje su smjehotres :D
L u c i f e r

#2105 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Havatar wrote:

Nije istina posto je cilj bila etrnicki cista Velika Srbija a ne ocuvanje Jugoslavije.
što ne očistiše sandžak
L u c i f e r

#2106 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote:

Dodiku prijeti a) NATO, B) Hrvatska (stari ljubitelj srba :D ), c) slaba srbija (oni više ne ratuju ni na svojoj teritoriji a kamoli na tuđoj :D ) i d) niđe veze izgled rs-a.

Ali pošto srbi nemaju petlje ni za šta, nema potrebe da im se prijeti. Dodikove prijetnje su smjehotres :D
a to se slažem skroz
oakville

#2107 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

L u c i f e r wrote:
Alija je za sve kriv....
otcjepljenjem je isko belaja

Reci nam nešto o istjerivanju Mađara iz Vojvodine u periodu 92-99. Jesu li i oni tražili otcjepljenje, ili će ipak biti da je Srbija to onako iz predostrožnosti, kako oni to vole?
L u c i f e r

#2108 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote:Ostalo je Kosovo sa 2 miliona Albanaca u državi sa cc. 70% srba, pa je opet Srbija pokušala etničko čišćenje. Znači - srbija to radi kako god okreneš i čim ih neko par dana bombarduje, kao NATO Beograd, odmah se sve završava. Sve je jasno i tu više nema šta da se nagađa.
albanci su sami provocirali sukob
ovk je počela sa napadima na policiju
upravo zato da bi doveli do intervencije jer imaju jak lobi u americi
L u c i f e r

#2109 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

oakville wrote:
L u c i f e r wrote:
Alija je za sve kriv....

Reci nam nešto o istjerivanju Mađara iz Vojvodine u periodu 92-99. Jesu li i oni tražili otcjepljenje, ili će ipak biti da je Srbija to onako iz predostrožnosti, kako oni to vole?
reci mi nešto o neistjerivanju sandžaklija
Havatar

#2110 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

L u c i f e r wrote:
Havatar wrote:

što ne očistiše sandžak
Pa promijenjena je etnicka struktura u Priboju , Novoj Varosi, Pljevljima i Beranama a i u Prijepolju i Bijelom Polju je smanjen procenat Bosnjaka. Sada se to popravlja zbog visokog prirodnog prirastaja i zbog toga sto Srbi i Crnogorci zbog lose ekonomske situacije napustaju Sandzak idu za Beograd , Kragujevac i Novi Sad.
L u c i f e r

#2111 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

piplica666 wrote:L u c i f e r

baš ti je lijep nick!

Da niko nije dirao muslimane u Raškoj oblasti..Znači laže Alija Izetbegović da se nije moglo lijepo živjeti sa Srbima.
eh sad kolko bi bilo lijepo u periodu velikosrpske histerije, to ne znam
al makar bi ljudi ostali živi
Skijaš

#2112 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

baš ti je lijep nick

Niko nije dirao muslimane u Raškoj oblasti..Znači laže Alija Izetbegović da se nije moglo lijepo živjeti sa Srbima.
Paljenjem Vukovara i granatiranjem Dubrovnika.
L u c i f e r

#2113 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Havatar wrote: Pa promijenjena je etnicka struktura u Priboju , Novoj Varosi, Pljevljima i Beranama a i u Prijepolju i Bijelom Polju je smanjen procenat Bosnjaka. Sada se to popravlja zbog visokog prirodnog prirastaja i zbog toga sto Srbi i Crnogorci zbog lose ekonomske situacije napustaju Sandzak idu za Beograd , Kragujevac i Novi Sad.
znači pobijeni su ti ljudi u navedenim mjestima?
oakville

#2114 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

L u c i f e r wrote:

baš ti je lijep nick!

Da niko nije dirao muslimane u Raškoj oblasti..Znači laže Alija Izetbegović da se nije moglo lijepo živjeti sa Srbima.
eh sad kolko bi bilo lijepo u periodu velikosrpske histerije, to ne znam
al makar bi ljudi ostali živi
Nije to histerija, nego standardno stanje. Srećom srbi migiraju iz BiH prema istoku, odnosno prema sjeveru ka Beogradu s juga Srbije, s Kosova i iz Sandžaka, tako da je pacifikacija u toku. Neka se srbi tuku između sebe, kad već ne mogu bez tuče i nasilja.
madner

#2115 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Cijena bi bila sitnica, ucestvovanje u projektu stvaranja Velike Srbije. To je opcija Crne Gore.

Samo je problem da bi onda projekt vjerovanto i uspio, ne bi bilo sankcija da oslabe Srbiju.
Havatar

#2116 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

L u c i f e r wrote:
Havatar wrote: Pa promijenjena je etnicka struktura u Priboju , Novoj Varosi, Pljevljima i Beranama a i u Prijepolju i Bijelom Polju je smanjen procenat Bosnjaka. Sada se to popravlja zbog visokog prirodnog prirastaja i zbog toga sto Srbi i Crnogorci zbog lose ekonomske situacije napustaju Sandzak idu za Beograd , Kragujevac i Novi Sad.
Pocinjeni su zlocini u Sjeverinu i Strpcima sto je dovelo do masovnog napustanja tih gradova. Osim toga je bilo maltretiranja vojske ljudi koji zive u selima , dosta ubistava gdje ubice nikad nisu pronadjene kao i pucanja na kuce u kojima su zivjeli Bosnjaci i to od strane vojske a bilo je i dosta slucajeva kad su to radili njihove komsije koji su bili srpske nacionalnosti.
L u c i f e r

#2117 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Havatar wrote:
L u c i f e r wrote:
Pocinjeni su zlocini u Sjeverinu i Strpcima sto je dovelo do masovnog napustanja tih gradova. Osim toga je bilo maltretiranja vojske ljudi koji zive u selima , dosta ubistava gdje ubice nikad nisu pronadjene kao i pucanja na kuce u kojima su zivjeli Bosnjaci i to od strane vojske a bilo je i dosta slucajeva kad su to radili njihove komsije koji su bili srpske nacionalnosti.
kolko ljudi
slovom i brojem
dvjesto hiljada, sto hiljada, deset hiljada, hiljadu, stotinjak, desetak...?
Havatar

#2118 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Sta koliko ljudi :?: Koliko ljudi je ljudi napustilo te gradove :?:
L u c i f e r

#2119 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

pobijeno
Bodkin

#2120 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Skijaš wrote:

Najbolja prepreka ratu nije pacifizam nego tvoja spremnost da braniš državu. Treba smiriti budale koje bi da ratuju i dati im video igre da popune vrijeme, ali to što ti i ja ne želimo rat ne znači da ga neće biti. Dodik na međuentitetskoj liniji uspostavlja isturena odjeljenja MUP-a, negira sudske presude, kaže da ne priznaje Sud BiH i na njega se upozorava pred Savjetom Bezbjednosti. Hoće li budala krenuti u secesiju i izazvati rat ? Nadajmo se da neće ali moraš biti spreman i na to da hoće.

Smijesno je kakoti tvrdis da samo dodik moze izazvati rat

Sent from my Lumia
Last edited by Bodkin on 29/12/2013 21:15, edited 1 time in total.
Havatar

#2121 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Nije bitno posto si ti u isto vrijeme tvrdio da nista nisu radili Bosnjacima u Sandzaku i da bi Bosnjacima u Bosni bilo bolje da su ostali u krnjoj Jugoslaviji ( Velikoj Srbiji) zbog toga sto bi mogli da izglasaju nezavisnost kao Crna Gora i ne bi bilo etnickog ciscenja i ja sam ti pokazao da ni jedno ni drugo nije tacno .
L u c i f e r

#2122 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

ništa ti niso dokazo osim da pričaš napamet
zavrzlama

#2123 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zavrzlama »

L u c i f e r wrote:
Alija je za sve kriv....

:D ..nije bolan odcjepljenje ,nego fino po medjunarodnom pravu pravo na obnavljanje drzavnosti BIH,koju je pravno odobrila Badniterova komisija....i sve to bez ispaljenog metka,demokratski na referendumu :wink: ..

sad sto bi zataskao legalan cin obnavljanja drzavnosti BIH ,a isturio velikosporsku tezu o odcjepljenju BIH iz SFRJ ,samo govori o tebi i tvojim namjerama :D ..pokusaj sta drugo,ovo providno previse :D
Skijaš

#2124 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Bodkin wrote:
Skijaš wrote: Najbolja prepreka ratu nije pacifizam nego tvoja spremnost da braniš državu. Treba smiriti budale koje bi da ratuju i dati im video igre da popune vrijeme, ali to što ti i ja ne želimo rat ne znači da ga neće biti. Dodik na međuentitetskoj liniji uspostavlja isturena odjeljenja MUP-a, negira sudske presude, kaže da ne priznaje Sud BiH i na njega se upozorava pred Savjetom Bezbjednosti. Hoće li budala krenuti u secesiju i izazvati rat ? Nadajmo se da neće ali moraš biti spreman i na to da hoće.

Smijesno je kakoti tvrdis da samo dodik moze izazvati rat
Zašto ? Sarajevo neće pokrenuti rat bez :

-stvaranja svijesti među sarajevskim političarima da je Dodik neprijatelj kojeg treba tako i tretirati
-međunarodne podrške

A ako imaš to dvoje, rat ti i ne treba nego se stvar može završiti nenasilnim sredstvima.
L u c i f e r

#2125 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

zavrzlama wrote:
L u c i f e r wrote:
Alija je za sve kriv....

:D ..nije bolan odcjepljenje ,nego fino po medjunarodnom pravu pravo na obnavljanje drzavnosti BIH,koju je pravno odobrila Badniterova komisija....i sve to bez ispaljenog metka,demokratski na referendumu :wink: ..

sad sto bi zataskao legalan cin obnavljanja drzavnosti BIH ,a isturio velikosporsku tezu o odcjepljenju BIH iz SFRJ ,samo govori o tebi i tvojim namjerama :D ..pokusaj sta drugo,ovo providno previse :D
zato smo fino po međunarodnom pravu dobili četvorogodišnji rat

šta govori, baš me zanima :)
Locked