iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2101 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

Zar iherb salje fedexom? Za 7 dana stiglo, narudzba manja od 40$ placeno 4$ za shippinh kad juce FedEX donese na vrata.
zubi

#2102 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

un1ted wrote:Zar iherb salje fedexom? Za 7 dana stiglo, narudzba manja od 40$ placeno 4$ za shippinh kad juce FedEX donese na vrata.
i nista nisi platio ekstra? ni carina, ni 3,5 KM??
zubi

#2103 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Fauja Singh wrote:Ima li neko iskustva sa eteričnim uljima i difuzerima.
Vidim da hvale ulja od Aura Cacia i Now Foods pa sa mislio uzeti lavandu od jednog od ta dva proizvođača, e sad koji difuzer uzeti, ima ovaj od Now Foods ili da ganjam nešto po eBay-u?
a ta ulja, u koje ces ih svrhe?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2104 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

zubi wrote:
un1ted wrote:Zar iherb salje fedexom? Za 7 dana stiglo, narudzba manja od 40$ placeno 4$ za shippinh kad juce FedEX donese na vrata.
Nista, zato sam iznenadjen. Cesto kupujem s neta, mislio sam da ce doci preko poste i da ce postar da donese. Ovaj put, kao sto rekoh doveze fedex, bez da su ista i otvarali.
zubi

#2105 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

un1ted wrote:
zubi wrote:
Nista, zato sam iznenadjen. Cesto kupujem s neta, mislio sam da ce doci preko poste i da ce postar da donese. Ovaj put, kao sto rekoh doveze fedex, bez da su ista i otvarali.
to je stvarno novi momenat, u svakom slucaju najvaznije je da nema dodatnih nameta :)
Fauja Singh

#2106 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

zubi wrote:
Vidim da hvale ulja od Aura Cacia i Now Foods pa sa mislio uzeti lavandu od jednog od ta dva proizvođača, e sad koji difuzer uzeti, ima ovaj od Now Foods ili da ganjam nešto po eBay-u?
Namjera mi je da ih koristim kao osvjezivac prostora u stanu, kancelariji pa cak i u autu, a cuo sam i da su neka od tih ulja dobra za inhaliranje i da opustaju, npr. Lavanda.

Kontam kako bi bilo lijepo sat-dva pred spavanje staviti Lavandu u Difuzer pa neka rasprscuje po spavacoj sobi.
Imas li ti iskustva sa tim?
zubi

#2107 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Fauja Singh wrote:
zubi wrote:
Namjera mi je da ih koristim kao osvjezivac prostora u stanu, kancelariji pa cak i u autu, a cuo sam i da su neka od tih ulja dobra za inhaliranje i da opustaju, npr. Lavanda.
Kontam kako bi bilo lijepo sat-dva pred spavanje staviti Lavandu u Difuzer pa neka rasprscuje po spavacoj sobi.
Nemam, sorry. Ja ulja koristim u kozmeticke svrhe i trackam se sa njima, ali to nisu etericna ulja... vec ovako nesto za njegu koze

Acure Organics, Marula Oil Treatment
http://www.iherb.com/acure-organics-mar ... ode=jgm241
zakasnila

#2108 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zakasnila »

.
avaOshea

#2109 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

Kako plaćaš, Paypalom ili karticom na Iherbu? Možda to ima nekakve veze :S Ja sam skoro isto tako naručila paket vrijednosti 40 dolara, i ocarinili su me sa 40 km bukvalno :( Podijeli sa nama ako ima tajna tog necarinjenja :D
Bluemore

#2110 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Bluemore »

avaOshea wrote:

Kako plaćaš, Paypalom ili karticom na Iherbu? Možda to ima nekakve veze :S Ja sam skoro isto tako naručila paket vrijednosti 40 dolara, i ocarinili su me sa 40 km bukvalno :( Podijeli sa nama ako ima tajna tog necarinjenja :D
sumnjam da tu ima tajna, mozda je narucio manje od iznosa koji se carini
un1ted

#2111 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

28$ roba i 4$ postarina. Kada ide na privatnu postu (FEDEX DHL I sl) 99% carine, a akda ide obicnom posotm velike su sanse da prodje bez carine.
Bluemore

#2112 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Bluemore »

un1ted wrote:28$ roba i 4$ postarina. Kada ide na privatnu postu (FEDEX DHL I sl) 99% carine, a akda ide obicnom posotm velike su sanse da prodje bez carine.
do 28$ se ne carini i nema trika
un1ted

#2113 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

28+4$ se već trebalo cariniti. Država obračunava cijenu artikala + shipping.
LolaLola

#2114 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by LolaLola »

Fauja Singh wrote:
zubi wrote:

Potpuno isti difjuzer taj bijeli u sredini sa slike imam. Najbolja stvar sto sam kupila nedavno. Drzim ga u dnevnoj sobi, i s obzirom da mi je stan maleckan, sav miomiris dopire i do spavace sobe. Najvise koristim mentu, lavandu i eukaliptus.
Toplo preporucujem. Cak mi je zao sto nisam i ranije kupila. Zimi eukaliptus zajedno sa mentom pomaze i sa sinusima.
EliasVeskot

#2115 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by EliasVeskot »

Kupila sam skoro sva etericna ulja od Now Foodsa, koristim ih bez difuzera ali u obicnoj lampi koju sam kupila negdje u sa, dole svijeca gore voda u koju stavim par kapi ulja i to tako mirise i isparava. Nekad stavim u posudu s vodom na radijatoru, stavljam ih sa par kapi sirceta u vodu kojom brisem parket ili perem prozore, u ves masinu umjesto omeksivaca ( isto sirce jer se ne tope u vodi), lavanda mi je malo jaka, favorit mi je lemongrass ili jasmin, limun, naranca...uglavnom koristim ih za svasta nesto stim da ne treba pretjerivati ni sa tim
avaOshea

#2116 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

Bluemore wrote:
avaOshea wrote:

sumnjam da tu ima tajna, mozda je narucio manje od iznosa koji se carini
Ne carini se 100%, jedino iznos do 23 dolara zajedno sa shippingom. Što se tiče Iherba. To sam se sama uvjerila. Dok npr kad naručujem sa ebaya, znala sam i preko 100 km napraviti narudzbu, i sve ok,nit carine nit otvaranja paketa.... Tako da očito neki pik na Iherb imaju, pa gledajuu bobu :S
avaOshea

#2117 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

un1ted wrote:28$ roba i 4$ postarina. Kada ide na privatnu postu (FEDEX DHL I sl) 99% carine, a akda ide obicnom posotm velike su sanse da prodje bez carine.

Ako si iz BiH, najjeftinija opcija je 4 dolara shipping, što svi koristimo ovdje :) Znaci no tracking, najobičnija posta, zato mi nije jasno, kako evo meni i jos nekim promjerima sa teme su ocarinili, ali tebi ne. Pretpostavljam da naruđba nije bila kolicinski velika, tj. nije ti veliki paket bio, pa mozda im nije ni bilo sumnjivo.... Jer sve preko 23 dolara što se tice Iherba 100% carine, to iz isukustva kazem. Ne znam šta drugo... ili si jednostavno imao srece :)
avaOshea

#2118 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

avaOshea wrote:

Ako si iz BiH, najjeftinija opcija je 4 dolara shipping, što svi koristimo ovdje :) Znaci no tracking, najobičnija posta, zato mi nije jasno, kako evo meni i jos nekim promjerima sa teme su ocarinili, ali tebi ne. Pretpostavljam da naruđba nije bila kolicinski velika, tj. nije ti veliki paket bio, pa mozda im nije ni bilo sumnjivo.... Jer sve preko 23 dolara što se tice Iherba 100% carine, to iz isukustva kazem. Ne znam šta drugo... ili si jednostavno imao srece :)
un1ted wrote:28+4$ se već trebalo cariniti. Država obračunava cijenu artikala + shipping.
Btw. Shipping se ne carini, ne znam ako nisi primjetio na kutiji kad dobiješ, nikada ne pise cijena shippinga, već cijena samo paketa,tako da oni ne mogu ni znati koliko je shipping bio.
un1ted

#2119 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by un1ted »

Neke stvari se carine uvijek, nebitno koji je iznos. Npr parfemi, toaletne vode, cigare, alkohol, ne znam dal i jos nesto spada.

Sve ostalo, ako je ispod 50KM, ne carini se. Ako ti je naplacena carina na 23$ trebala si reci da zelis novo carinjenje i da NE PREUZIMAS paket, dok se ne provede novo carinjenje.

Sto se tice carine, oni racunaju ili prema katalogu, ili prema fakturi koju im dostavim. Na fakturi pise iznos i da, zaista se carini i dostava :(

Imao sam isksuto sa carinom, cak sam i licno bio, pa neke stvari znam. Ne, zaobici se ne moze. Sve ostalo je sreca :D
vješalica

#2120 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by vješalica »

avaOshea wrote:
Btw. Shipping se ne carini, ne znam ako nisi primjetio na kutiji kad dobiješ, nikada ne pise cijena shippinga, već cijena samo paketa,tako da oni ne mogu ni znati koliko je shipping bio.
to nije tačna konstatacija

ukupna vrijednost pošiljke se carini, ako ne piše ide paušalno ili katalogom
ovo paušalno je neka volja i teorija službenika

dakle i ako piše npr 30 eura + 5 shipping
taj paket je 35 eura i on se carini
MissS7

#2121 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by MissS7 »

Odlucila sam da narucim nesto sa iherb-a, izmedju ostalog mi treba i neki sapun za lice sklono aknama,nasla sam ovaj

http://www.iherb.com/grandpa-s-thylox-a ... ode=kwm277

Da li ga je neko vec koristio?Iskustva? Ili preporucujete neki drugi sa kojim ste zadovoljni??
Kremu sa glk kiselinom sam dobila, pa ako bude napretka javljam. :)

Kod za popust KWM277

http://www.iherb.com/iherb-brands?rcode=KWM277

Btw. kako tacno funkcionise ovaj kod za popust kada ga neko iskoristi?Kada iz Pending prelazi u Available?? :-)
Fauja Singh

#2122 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

LolaLola wrote: Potpuno isti difjuzer taj bijeli u sredini sa slike imam. Najbolja stvar sto sam kupila nedavno. Drzim ga u dnevnoj sobi, i s obzirom da mi je stan maleckan, sav miomiris dopire i do spavace sobe. Najvise koristim mentu, lavandu i eukaliptus.
Toplo preporucujem. Cak mi je zao sto nisam i ranije kupila. Zimi eukaliptus zajedno sa mentom pomaze i sa sinusima.
Hej hvala na ovom postu, sad ce mi biti lakse da se odvojim od para.
Valjat ce mi i zbog sinusa jer kuburim sa alergijama. Samo mi molim te jos reci da li znas gdje u Sarajevu ima kvalitetnih etericnih ulja. Vidim da etericnih ulja ima u DM-u ali ne vjerujem da je ono neki kvalitet jer je prejeftino za etericno ulje.
LolaLola

#2123 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by LolaLola »

Nisam iz Sa. Nadam se da ce ti se neko javiti sa info.
Javi utiske. A mozda ne bi bilo lose i da otvorimo posebnu temu za etericna ulja i difjuzere?
LolaLola

#2124 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by LolaLola »

Da kazem i ovo. :-D
I ja sam se zeznula jednom i uzela neka jeftina ulja, i to 6 komada. Hem smrdi nakon izvjesnog vremena, hem imas osjecaj da nesto gori u kuci. Ustvari sta je bilo, nisu uopste bila etericna ulja, nego neka "paljiva ulja" za one lampice. Ali isto pakovana. E jesam bila ljuta. :lol:
avaOshea

#2125 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by avaOshea »

vješalica wrote:
avaOshea wrote:
to nije tačna konstatacija

ukupna vrijednost pošiljke se carini, ako ne piše ide paušalno ili katalogom
ovo paušalno je neka volja i teorija službenika

dakle i ako piše npr 30 eura + 5 shipping
taj paket je 35 eura i on se carini

Ne znam za tebe, ali ja sam do sada sto puta narucivala, i nikada ama baš nikada nije pisalo na kutiji cijena shippinga (OVO KONKRETNO ZA IHERB PRICAM), shodno tome, kako će carinik znati koja je cijena shippinga ? Mislim kako on može dokazati lupam plus tih 4 dolara shippinga kako kažeš da mu dođe na nekom listingu jel katalogu, , ako to ne piše na konkretno paketu /pošiljci, gdje stoje svi podaci o cijeni itd itd.... Ne razumijem se baš nešto puno u ove carinske poslove, pa ne mogu sada ni neku debatu voditi, ali eto, logički gledano, mislim da nije uredu da ako nešto ne piše konkretno na pošiljci, da se obračunava.
Post Reply