Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#2101 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Buffon se povrijedio zato su promijenili kvote vjerovatno
-
groove
#2102 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
prandelli rece da nije nista ozbiljno i da je spreman za veceras.Mustang1 wrote:Buffon se povrijedio zato su promijenili kvote vjerovatno
-
palermo
#2103 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Bogami i kod mene, odigrah ja danas na englezegroove wrote:sta je ovo pa engleska na kladionicama dobila ulogu favorita protiv italije
-
Mustang1
#2104 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ma moze on govoriti sta hoce ali kladionice ne prepustaju nista slucaju 
- ljevoruki
#2105 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Jutros repriza na ESPN Spa-Hol
Samo da ponovim, po ko zna koji put, David Silva je ubleha od igraca.
Samo da ponovim, po ko zna koji put, David Silva je ubleha od igraca.
- insaneinthebrain
#2106 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
dzaba si bacio parepalermo wrote:Bogami i kod mene, odigrah ja danas na englezegroove wrote:sta je ovo pa engleska na kladionicama dobila ulogu favorita protiv italije
- insaneinthebrain
-
Teufik
#2108 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
out definitivno.groove wrote:prandelli rece da nije nista ozbiljno i da je spreman za veceras.Mustang1 wrote:Buffon se povrijedio zato su promijenili kvote vjerovatno
-
groove
#2109 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
hvala za infoTeufik wrote:out definitivno.groove wrote:prandelli rece da nije nista ozbiljno i da je spreman za veceras.Mustang1 wrote:Buffon se povrijedio zato su promijenili kvote vjerovatno
ali i sirigu je odlican golman.
sigurno mnogo bolji od harta.
-
palermo
#2110 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
ama znam , ali ne vjerujem da sam zbog engleza, odigrao ja i Samaras da će dati gol, kvota 5,5 neđšto nisam mogao odoljetiinsaneinthebrain wrote: dzaba si bacio pare
- BegA_
#2111 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Oplodi ih veceras majstore!
- cyprus
#2112 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Jučer se nisam proslavio, al to me neće obeshrabrit da i dalje prognoziram
Kolumbija - Grčka X
Iako se mnogi ne bi složili, ja smatram da se ovdje radi o dvije selekcije približne kvalitete. Kolumbija možda ima nešto bolji prvi tim, a Grčka ima širu klupu. Također, Kolumbiji je mnogo jači segment igre ofanziva, a Grčkoj naravno defanziva. Nema sumnje da će Kolumbija veći dio susreta kontrolisat loptu, ali iz iskustva znamo da to nisu nužno loše vijesti po Grke. Oni se znaju branit, a znaju i zabit iz malog broja prilika (Mitroglou, Samaras, Gekas i Salpingidis su se specijalizirali za to). To je naročita opasnost za Kolumbiju kojoj odbrana ne izgleda nimalo spektakularno. Kolumbija jeste favorit i vjerovatno će naći način da probije grčki oklop, ali vjerujem da Grci mogu isto uraditi i na drugoj strani, tako da ja očekujem podjelu bodova uz neki rezultat 1:1... HELLAS!
Urugvaj - Kostarika 1
Urugvaj je apsolutni favorit, ali ne treba Kostariku potcijenit. To je selekcija koja je glatko prošla kroz kvalifikacije, a imaju i nekoliko solidnih igrača: glavne zvijezde (Campbell i Ruiz) su napadači koji svakome mogu zabit, na golu stoji jedan od najboljih golmana Primere - Keylor Navas. Ostatak tima je uglavnom mješavina igrača iz domaćeg prvenstva i skandinavskih (?!) liga. Ipak, bilo bi veliko iznenađenje kada ovo ne bi Urugvaj uzeo 3 boda. Urugvajce ne treba posebno predstavljat. Imaju ogroman ofanzivni pšotencijal, ali istovremeno i solidnu odbranu na čelu sa Godinom. Ne vjerujem u neko naročito taslačenje Kostarikanaca, ali ovdje je realno očekivati neku rutinsku pobjedu, tipa 2:0...
Engleska - Italija 1
Opet mislim da neću imati mnogo istomišljenika, ali kontam da su Englezi ipak pretjerano potcijenjeni. Većina će vjerujem ovdje dati prednost Talijanima, ali izuzev historije i nekog tradicionalnog modela po kome Italijani idu dalje kako god loše djelovali, a Englezi nikad ništa ne ostvare, ja zaista ne vidim neke značajne argumente koji bi Italijanima dali prednost. Dobro, igračka kvaliteta je i kod jednih i kod drugih upitna, jer i jedni i drugi imaju dosta precijenjenih igrača. Zbog toga zaista nisam siguran kakvu utakmicu treba očekivat (ne bi me iznenadilo mrtvih 0:0, ali ni neka golijada). Na neki unutrašnji osjećaj (koji je daleko od pouzdanog), prognoziram pobjedu Engleza... Recimo 1:0... Čini mi se da nakon dugo vremena na prvenstvo idu bez nekog velikog pritiska i imperativa, pa kontam da bi se to moglo odraziti pozitivno na njih...
Obala Slonovače - Japan X
Ovdje sam se dugo dvoumio dal je izgledniji X ili pobjeda Afrikanaca. Mislim, izgledno je sve, ni pobjeda Japana se bi svrstala u neko iznenađenje, jer su ova dva tima, koliko god različita bila, kad se sve zbroji i oduzme u kvaliteti zapravo tu negdje... Slonovača ima nekoliko sjajnih pojedinaca kakve Japan vjerovatno nikad neće imat, ali ni Slonovi neće nikad imat japansku organizaciju i timsku koheziju. Nekako vjerujem i nadam se da bi Drogba konačno mogao proć grupnu fazu, ali za ovu prvu utakmicu zaista nisam siguran. Njegovi ako i pobjede to će sigurno biti nekim golom iz prekida. Ne znam, opet na osjećaj prognoziram neki X...
Kolumbija - Grčka X
Iako se mnogi ne bi složili, ja smatram da se ovdje radi o dvije selekcije približne kvalitete. Kolumbija možda ima nešto bolji prvi tim, a Grčka ima širu klupu. Također, Kolumbiji je mnogo jači segment igre ofanziva, a Grčkoj naravno defanziva. Nema sumnje da će Kolumbija veći dio susreta kontrolisat loptu, ali iz iskustva znamo da to nisu nužno loše vijesti po Grke. Oni se znaju branit, a znaju i zabit iz malog broja prilika (Mitroglou, Samaras, Gekas i Salpingidis su se specijalizirali za to). To je naročita opasnost za Kolumbiju kojoj odbrana ne izgleda nimalo spektakularno. Kolumbija jeste favorit i vjerovatno će naći način da probije grčki oklop, ali vjerujem da Grci mogu isto uraditi i na drugoj strani, tako da ja očekujem podjelu bodova uz neki rezultat 1:1... HELLAS!
Urugvaj - Kostarika 1
Urugvaj je apsolutni favorit, ali ne treba Kostariku potcijenit. To je selekcija koja je glatko prošla kroz kvalifikacije, a imaju i nekoliko solidnih igrača: glavne zvijezde (Campbell i Ruiz) su napadači koji svakome mogu zabit, na golu stoji jedan od najboljih golmana Primere - Keylor Navas. Ostatak tima je uglavnom mješavina igrača iz domaćeg prvenstva i skandinavskih (?!) liga. Ipak, bilo bi veliko iznenađenje kada ovo ne bi Urugvaj uzeo 3 boda. Urugvajce ne treba posebno predstavljat. Imaju ogroman ofanzivni pšotencijal, ali istovremeno i solidnu odbranu na čelu sa Godinom. Ne vjerujem u neko naročito taslačenje Kostarikanaca, ali ovdje je realno očekivati neku rutinsku pobjedu, tipa 2:0...
Engleska - Italija 1
Opet mislim da neću imati mnogo istomišljenika, ali kontam da su Englezi ipak pretjerano potcijenjeni. Većina će vjerujem ovdje dati prednost Talijanima, ali izuzev historije i nekog tradicionalnog modela po kome Italijani idu dalje kako god loše djelovali, a Englezi nikad ništa ne ostvare, ja zaista ne vidim neke značajne argumente koji bi Italijanima dali prednost. Dobro, igračka kvaliteta je i kod jednih i kod drugih upitna, jer i jedni i drugi imaju dosta precijenjenih igrača. Zbog toga zaista nisam siguran kakvu utakmicu treba očekivat (ne bi me iznenadilo mrtvih 0:0, ali ni neka golijada). Na neki unutrašnji osjećaj (koji je daleko od pouzdanog), prognoziram pobjedu Engleza... Recimo 1:0... Čini mi se da nakon dugo vremena na prvenstvo idu bez nekog velikog pritiska i imperativa, pa kontam da bi se to moglo odraziti pozitivno na njih...
Obala Slonovače - Japan X
Ovdje sam se dugo dvoumio dal je izgledniji X ili pobjeda Afrikanaca. Mislim, izgledno je sve, ni pobjeda Japana se bi svrstala u neko iznenađenje, jer su ova dva tima, koliko god različita bila, kad se sve zbroji i oduzme u kvaliteti zapravo tu negdje... Slonovača ima nekoliko sjajnih pojedinaca kakve Japan vjerovatno nikad neće imat, ali ni Slonovi neće nikad imat japansku organizaciju i timsku koheziju. Nekako vjerujem i nadam se da bi Drogba konačno mogao proć grupnu fazu, ali za ovu prvu utakmicu zaista nisam siguran. Njegovi ako i pobjede to će sigurno biti nekim golom iz prekida. Ne znam, opet na osjećaj prognoziram neki X...
- So What!
#2113 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Svi prebacit na Aljazeeeru, krv mi se ledi od dokumentarca - Naša brazilska priča koja ide trenutno 
- JohnnyS
#2114 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Joj meni što ja mrzim grčku reprezentaciju. USA 94 mi je jedno od dražih prvenstava samo zato jer su te nogometne megaprevere bile okovane za dno gdje i pripadaju. A što reći za one koji ih simpatiziraju, a nisu Grci? Samo jedna riječ: kontraši 
- shibonja
#2115 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Sad svi lijepo navijamo za Kolumbiju 
- cyprus
#2116 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
FUJohnnyS wrote:Joj meni što ja mrzim grčku reprezentaciju. USA 94 mi je jedno od dražih prvenstava samo zato jer su te nogometne megaprevere bile okovane za dno gdje i pripadaju. A što reći za one koji ih simpatiziraju, a nisu Grci? Samo jedna riječ: kontraši![]()
- duminjo
- JohnnyS
#2118 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
cyprus wrote:FUJohnnyS wrote:Joj meni što ja mrzim grčku reprezentaciju. USA 94 mi je jedno od dražih prvenstava samo zato jer su te nogometne megaprevere bile okovane za dno gdje i pripadaju. A što reći za one koji ih simpatiziraju, a nisu Grci? Samo jedna riječ: kontraši![]()
- duminjo
#2119 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ja navijam da grci pogode dvaes stativa i promaše tri penala i da ostane 0:0shibonja wrote:Sad svi lijepo navijamo za Kolumbiju
- House
#2120 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Dosada u najavi 
- Logovan
#2121 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ovo bi mogla biti pravo mrtva utakmica, bas ono da te uspava.
- BegA_
#2122 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Grcka rutinski 1:0. 
- Capajebo
#2123 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ova tekma je se trebala igratu u 00:00, taman da te uspava fino i polahko 
- BegA_
#2124 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Il' mozda u 03:00, da je nikako ne gledam.Capajebo wrote:Ova tekma je se trebala igratu u 00:00, taman da te uspava fino i polahko
- House
#2125 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Hajde Kolumbija , razjebi ove defanzivne ublehe