EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Student_u_Ostavci

#2101 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

dječak sa šibicama wrote: 19/05/2023 22:42 Hezonja >>> Musa
Ovo ni Hezonja ne misli :zzzz:
noviprimitivac

#2102 Re: EUROLIGA

Post by noviprimitivac »

laik1981 wrote: 19/05/2023 23:02 Musa od prevelike zelje cesto izgori. Previse ima potrebu da se dokazuje, a vec se dokazao. Danas su mu brza dva faula skratila minutazu, ali opet je odigrao solidnu tekmu za ono minuta sto je igrao.
Ljudi,
Imao sam neplanirane goste večeras pa sam samo početak i kraj tekme gledao.
Evo čitam sve vezano za tekmu ali ako neko može da postavi Musin učinak večeras, koševe, skokove bilo šta.
Pozdrav svima.
P.S. Imamo Edina i Musu u finalu lige prvaka, kako kod da se završi moramo ma njih dvojicu da budemo sretni i ponosni
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2103 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

noviprimitivac wrote: 19/05/2023 23:12
laik1981 wrote: 19/05/2023 23:02 Musa od prevelike zelje cesto izgori. Previse ima potrebu da se dokazuje, a vec se dokazao. Danas su mu brza dva faula skratila minutazu, ali opet je odigrao solidnu tekmu za ono minuta sto je igrao.
Ljudi,
Evo čitam sve vezano za tekmu ali ako neko može da postavi Musin učinak večeras, koševe, skokove bilo šta.
Pozdrav svima.
P.S. Imamo Edina i Musu u finalu lige prvaka, kako kod da se završi moramo ma njih dvojicu da budemo sretni i ponosni
7 poena, dva skoka, dvije asistencije za 20 minuta.

https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... /#boxscore
noviprimitivac

#2104 Re: EUROLIGA

Post by noviprimitivac »

hrasno38 wrote: 19/05/2023 23:30
noviprimitivac wrote: 19/05/2023 23:12

Ljudi,
Pozdrav svima.
7 poena, dva skoka, dvije asistencije za 20 minuta.

https://www.euroleaguebasketball.net/eu ... /#boxscore
Hvala lafe svakako, ovu statistiku sam već našao, mislio sam video sa terena sa ovim parametrima
dječak sa šibicama

#2105 Re: EUROLIGA

Post by dječak sa šibicama »

Hezonja skratio Mirotica na 3 poena.

Odbrana dobija utakmice.

Moram malo hrasnog cimati.
shalla

#2106 Re: EUROLIGA

Post by shalla »

Najbolje rečeno. I koliko god loše sinoć odigrao (ne treba bježati od toga) opet je imao zapaženu rolu u trećoj četvrtini kada je Real počeo prelamati utakmicu...

Nikad neću shvatiti naš mentalitet, nikad. Lik u najboljoj petorci eurolige, igra finale iste, kod nas ljudi ne mogu da nađu riječi ko će ga više ocrniti. Hrvatski mediji bi nakon ovakve sezone nekog njihovog igrača istog toliko glorificirali da bi to bilo degutantno... Al hajde...
hrasno38

#2107 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote: 19/05/2023 23:48 Hezonja skratio Mirotica na 3 poena.

Odbrana dobija utakmice.

:thumbup: nikada nije problem ako je normalna zezancija meni to nije nikada smetalo
hrasno38

#2108 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 20/05/2023 07:41
Najbolje rečeno. I koliko god loše sinoć odigrao (ne treba bježati od toga) opet je imao zapaženu rolu u trećoj četvrtini kada je Real počeo prelamati utakmicu...

Nikad neću shvatiti naš mentalitet, nikad. Lik u najboljoj petorci eurolige, igra finale iste, kod nas ljudi ne mogu da nađu riječi ko će ga više ocrniti. Hrvatski mediji bi nakon ovakve sezone nekog njihovog igrača istog toliko glorificirali da bi to bilo degutantno... Al hajde...
Kada je Musa usao bilo je 2.11 do kraja 2/4 i 7 razlike za Barcelonu a kada je izasao u 4/4 8 minuta prije kraja bilo je nerjeseno. U tom periodu je postigao 6 poena, napravio dva skoka i jednu asistenciju.
Da ga kritikuju kosarkaske velicine ili u najmanju ruku ljudi koji su igrali iole ozbiljniju kosarku pa hajde nego to uglavnom ciine oni kojima je kosarka dodirna tacka u kladionicama i na PS4 kao i svaki drugi sport.
Priglavke

#2109 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

:run:
dječak sa šibicama wrote: 19/05/2023 23:48 Hezonja skratio Mirotica na 3 poena.

Odbrana dobija utakmice.

Uvijek je bilo da odbrana dobija utakmice. U napadu mozes grijesiti,ali ako je u odbrani propuh onda sve pada u vodu. Sinoc je Monako u trecem frtalju zasro jer su praviti amaterske greske u odbrani. Cak su i na give and go primali koseve. A o losoj odbrani na Fallu ne treba previse rijeci trositi. A Obradovic,osim deranja,mahanja rukama nista poduzeo nije. Na ovakom nivou imati 27:2 je nepojmljivo...
dječak sa šibicama

#2110 Re: EUROLIGA

Post by dječak sa šibicama »

Ispade na kraju da je trener Madrida dobro postupio sto je vjerovao gerijatriji, odnosno klub koji stoji iza njih, dok Barci nasusno nedostaju vrhunski spanjolski spaneri, od Navara nemaju nijednog.
giovanni008

#2111 Re: EUROLIGA

Post by giovanni008 »

Ojha sto Ndiaye "posla" Litijasha Mirotica u penziju!

Image

Zaista, nisam vjerovao da ce Real pobjediti Barcu, ali izgleda da je Real poslije tekmi sa Partizanom strahovito ojacao mentalno, sto je jako vazno u ovako bitnim zavrsnicama. Neizbiljna taktika Barce da samo pucaju trice, ovaj litvanski klovn od trenera vjerovatno pakuje kofere.

Musa i Hezonja nisu nesto posebno odigrali danas, ali se nadati da ce u finalu biti oni pravi.

Ipak je Real kosarkaska institucija (10 puta Prvak Evrope!).
hrasno38

#2112 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 20/05/2023 13:54 Ojha sto Ndiaye "posla" Litijasha Mirotica u penziju!

Image

Zaista, nisam vjerovao da ce Real pobjediti Barcu, ali izgleda da je Real poslije tekmi sa Partizanom strahovito ojacao mentalno, sto je jako vazno u ovako bitnim zavrsnicama. Neizbiljna taktika Barce da samo pucaju trice, ovaj litvanski klovn od trenera vjerovatno pakuje kofere.

Musa i Hezonja nisu nesto posebno odigrali danas, ali se nadati da ce u finalu biti oni pravi.

Ipak je Real kosarkaska institucija (10 puta Prvak Evrope!).
Real je preozbilljna i preskupa igracka masinerija da ne izvuku neke pouke iz predhodnih poraza. Barca ih je u ovoj sezoni dobila 3 puta aa Olimpijakos dva puta i ja sam nakon Partizana napisao da cisto sumnjam da ce ih sada dobiti i Barca i Olimpijakos. Medjutim tim od 110 bivsih NBA igraca bi morao da prodje kroz sezonu sa pjesmom a Real je zabiljezio bruku nekakvih u najmanju ruku cudnih poraza. Izgubili su spasnki kup a vijdet cemo sutra da li ce doci do prvaka Eurolige. U prvenstvu su na trecem mjestu gdje su zabiljezili 6 poraza. Ako ne osvoje sutra Euroligu sezona im je katastrofa.
sikstinajn

#2113 Re: EUROLIGA

Post by sikstinajn »

Već sam prije fajnal fora reko da će Musa na istom grijati klupu i ispostavilo se da sam bio u pravu.
Dobro ulazio je nešto malo uz ocajnu igru.

Zašto?

Odgovor je jednostavan.
Nije dovoljno pouzdan igrač za utakmice visokog nivoa.

Nema, niti će imati ""bljesak genija" kao što ga ima realov dzuturum Rodriguez.
Priglavke

#2114 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

@sikstinajn
'ta ces niko nije savrsen,pa ni Musa. Co'jek igra kako zna i umije
hrasno38

#2115 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

sikstinajn wrote: 20/05/2023 18:17 Već sam prije fajnal fora reko da će Musa na istom grijati klupu i ispostavilo se da sam bio u pravu.
Dobro ulazio je nešto malo uz ocajnu igru.

Zašto?

Odgovor je jednostavan.
Nije dovoljno pouzdan igrač za utakmice visokog nivoa.

Nema, niti će imati ""bljesak genija" kao što ga ima realov dzuturum Rodriguez.
Prvo odakle ti da je Musa grijao klupu? Njegov proslek minuta u Euroligi je 23:51 a jucer je odigrao 20:44 i bio cetvrti igrac po minutazi po ekipi. Kao drugo njegov ulazak u drugoj cetvrtini je preokrenuo rezultat. kao trece da nije igrac za utakmice viskog nivoa ne bi bio tu gdje jeste, ne bi bio MVP spasnkog prvenstva, ne bi bio u petorci Eurolige i ne bi mu statistike bile onakve kakve jesu gdje mu mnoge velike zvijezde gledaju u prkno.
Ja fakat ne kontam kako vam se vise ne gadi srat po nasim najboljim sportasima? Jesu li to u pitanju kompleksi nize vrijednosti ili sta ti ja znam ali nekoga osporavati koji je od kadetskog prvaka Evrope i najboljeg igraca do 24 godine okrenuo kompletan krug i igrao u NBA a sad u najjacem evropskom klubu mogu samo cisti zlonamjernici. Tako isto serete i na Dzeku, Nurkica i sve nase uspjesne sportiste umjesto da ste ponosni na sve ono sto su napravili iz zemlje kojoj je buducnost uvijek upitna.
Arminovski

#2116 Re: EUROLIGA

Post by Arminovski »

sikstinajn

#2117 Re: EUROLIGA

Post by sikstinajn »

hrasno38 wrote: 20/05/2023 19:44
Ja fakat ne kontam kako vam se vise ne gadi srat po nasim najboljim sportasima?
ne serem.
ti sereš.
litaš.

kad se oslobodiš, jebiga, nacionalističke ostrašćenosti vidjećeš da....

imamo dobre, vrlo dobre , odlične i vrhunske igrače.
Musa je vrlo dobar igrač i to je to.
Kod Reala je Tavares odličan igrač.
Onaj što je istego ligamente je skoro pa odličan igrač.

vrhunski igrači igraju preko bare.

Sutra ćemo vidjeti, jer po prvi put imamo igrača koji može smiriti Tavaresa, a to je Mustafa.
šta može ponuditi Real na to vidjećemo.
ulažem oba kolta zajedno sa opasačem na pobjedu Olimpijakosa.
hrasno38

#2118 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

sikstinajn wrote: 20/05/2023 22:11
hrasno38 wrote: 20/05/2023 19:44
Ja fakat ne kontam kako vam se vise ne gadi srat po nasim najboljim sportasima?
ne serem.
ti sereš.
litaš.

kad se oslobodiš, jebiga, nacionalističke ostrašćenosti vidjećeš da....

imamo dobre, vrlo dobre , odlične i vrhunske igrače.
Musa je vrlo dobar igrač i to je to.
Kod Reala je Tavares odličan igrač.
Onaj što je istego ligamente je skoro pa odličan igrač.

vrhunski igrači igraju preko bare.

Sutra ćemo vidjeti, jer po prvi put imamo igrača koji može smiriti Tavaresa, a to je Mustafa.
šta može ponuditi Real na to vidjećemo.
ulažem oba kolta zajedno sa opasačem na pobjedu Olimpijakosa.
Ne ja serem po takvim kvazi patriotima i vise nego ocitim kvazi poznavaocima sporta...cuj nacionalistcka ostrascenost. Pa to sto vi radite na ovom forumu godinama to ne rade ljudi svojim zvijezdama ni na jednom forumu u okolini. Da je Djokovic iz BiH i po njemu bi srali ali bezbbroj puta ste pokazali kako vam je draze neko strano govno nego bosanskohercegovacki najfiniji kolac. Hvalit cete i Djokovica i Jokica i Modrica i piskati na njihove poteze ali nasima cete uvijek traziti dlaku u jajetu jer ste neostvareni ljudi i nemate pojma kroz sta se sve mora proci da bi se doslo do ovog nivoa dokle su dosli nasi vrhunski sportisti bez icije pomoci za razliku od ostalih drzava.
Kao ni Barca Olimpiakos nece treci puta u sezoni dobiti Reala.
shalla

#2119 Re: EUROLIGA

Post by shalla »

'ta će on, nebitan igrač skroz...

Dzanan Musa was a revelation in his first full season in the EuroLeague. He led Real Madrid in scoring and was 10th in the league with 15.2 points per game despite averaging the fewest minutes per game among those 10 players. On a per-minute basis, Musa ranked fourth with an average of 25.2 points over 40 minutes. He was the only member of Los Blancos to appear in every game this season and ranked second on the team in both assists (2.7 apg.) and PIR (16.4). Musa made at least 10 free throws in a game four times this season and set a EuroLeague single-season record with 175 free throws made. After joining Real over the summer, he was the MVP of the Round three times (6, 9 and 29), which was second-most in the league.
sikstinajn

#2120 Re: EUROLIGA

Post by sikstinajn »

hrasno38 wrote: 20/05/2023 23:41

Kao ni Barca Olimpiakos nece treci puta u sezoni dobiti Reala.
znači Mateo (po kojem litaš na zadnjih pešest stranica) će posložiti ekipu.
ti si kontradiktorni petljanac i samsasobom posvađan lik.
Oli uzima. :D
hrasno38

#2121 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 20/05/2023 23:43 'ta će on, nebitan igrač skroz...

Dzanan Musa was a revelation in his first full season in the EuroLeague. He led Real Madrid in scoring and was 10th in the league with 15.2 points per game despite averaging the fewest minutes per game among those 10 players. On a per-minute basis, Musa ranked fourth with an average of 25.2 points over 40 minutes. He was the only member of Los Blancos to appear in every game this season and ranked second on the team in both assists (2.7 apg.) and PIR (16.4). Musa made at least 10 free throws in a game four times this season and set a EuroLeague single-season record with 175 free throws made. After joining Real over the summer, he was the MVP of the Round three times (6, 9 and 29), which was second-most in the league.
Dzaba je to postavljati neznalicama i kvazi navijacima.
mirota

#2122 Re: EUROLIGA

Post by mirota »

ja vcrs tipujem na Reala
hrasno38

#2123 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Monako klapio Barcelonu :D
hrasno38