Shahab wrote:sarajevoxxxx wrote:Ništa KSA ne daje osim nereda i smutnje. Teško da ta navika preko noći nestane.
Ništa bolja nisu ni Muslimanska braća.
- MB su pogriješila, nakon Mursija su trebali prihvatiti postojeću situaciju, a postupili su baš onako kako i Asad ''poslije nas potop''. Od toliko miliona ljudi nevjerovatno da nije bilo ni jedne hlade glave, jednog razumnog čovjeka, da ih povede i da dostojanstveno sve oko puča završi. Ne samo da bi se živa glava sačuvala već bi imali nevjerovatne šanse na slijedećim izborima, mogu slobodno kazati da bi ponovili isti uspjeh, ako ne i veći. Skidanje Mursija i vojni puč bi sigurno anulirao sve greške koje su napravili nakon preuzimanja vlasti, i narod zaista ne bi imao dilemu na slijedećim izborima.
- KSA je nešto drugo. Oni su baš ono što na šta Kur'an dragi ili Allah dž.š. upozorava ''Kada im se kaže ne činite nered na zemlji, oni odgovaraju mi red samo uspostavljamo''. Dakle, ne radi se o jednoj greški, već o sistemu, državi, koja decenijama, ne na Bliskom istoku, nego na planeti sije nered, a kada im se to kaže, odgovaraju ''mi red samo uspostavljamo''.
- To su smutljivci kakvih nema na zemlji. Da im Allah dragi da ono što zaslužuju. Da ne budem pogrešno shvaćen, ne mislim na selefizam, ili neke ideologije, mada ima i toga, već na jedan stil života, na nemoral, na kukavičluk, na neznanje, na užasan mentalitet ljudi koji su na vlasti a koji je od cijelih naroda u zemljama zaljeva stvorio jedne velike neradnike. Od Iraka pa do Sirije, u svim ratovima su se pitali, i u svakom su odigrali ako ne odlučujuću onda značajnu ulogu. Ili su finansirali, ili su podgrijavali sukobe izmišljanjem raznih neprijatelja, ili podgrijavanjem smutnje među muslimanima u Siriji ili Libanonu.
- I oni, i svakako je tu i Iran, koji je morao i trebao daleko više učiniti na normalizaciji odnosa, ili bar jasnije osuditi Hezbollah onda kada se direktno umiješao u rat u Siriji, a sva njihova osuda se svela koliko sam upratio na izjave biveg lidera Hezbollaha, a moralo je tu biti jasnije osude.