Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
moke_017

#2101 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:39, edited 1 time in total.
zippoo87

#2102 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zippoo87 »

mefistofilis wrote:sad ozbiljno nesto :D
imam pitanje:
(moja opsta informiranost o svemu ovome je jako slaba ali se ja ipak nadam da ce neko shvatiti o cemu govorim i da ce ktomu jos znati odgovoriti na moje pitanje) (samo znam da je sad valjda to zavrseno)

Bio je ovaj konkurs za prijavljivanje radnika na kantonalnom nivou(to je valjda biro neki ili slicno). kako, sta? ono, gazda te prijavi i ima neke beneficije ako uleti u taj program. koje su to konkretno beneficije i sta to kanton ili koji vec nivo nudi poslodavcu i zaposlenom
nudi sufinansiranje
recimo,kanton nudi 400-500 KM za svakog radnika na ovih 6 mjeseci i sada bukvalno gazda te 6 mjeseci ne placa,nego kanton ili gazda vrlo malo namiri na tvoju platu,u zavisnosti kolika je
u principu se ovim uvijek sufinansiraju najnize privredne grane,tipa obucarska,tekstilna i tako te

moj prijatelj je ovako prijavio 4-5 radnika i tih pola godine ce na njihove plate namirivati vrlo malo novca
on je dobar poslodavac,nije fukara...ljudima sve placa,doprinose,troskove putovanja do posla,hranu ...i ove nece otpustiti nakon 6 mjeseci
mali_balon

#2103 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Opet me zovu u Nelt na razgovor u ponedjeljak ima li jos ko da je pozvan, nemam pojma koja je pozicija u pitanju na njihovm sajtu nema nista u vezi konkursa.
JanuaryJones

#2104 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

mali_balon wrote:Opet me zovu u Nelt na razgovor u ponedjeljak ima li jos ko da je pozvan, nemam pojma koja je pozicija u pitanju na njihovm sajtu nema nista u vezi konkursa.
Čime se bave oni a čime ti?
mali_balon

#2105 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

JanuaryJones wrote:
mali_balon wrote:Opet me zovu u Nelt na razgovor u ponedjeljak ima li jos ko da je pozvan, nemam pojma koja je pozicija u pitanju na njihovm sajtu nema nista u vezi konkursa.
Čime se bave oni a čime ti?
Oni distribucijom, a ja mogu od administacije, logistike....do dostavljaca/vozaca
JanuaryJones

#2106 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

Nisam čula za njih, vidim na sajtu da su relativno ozbiljna firma. Sretno!
SSemir

#2107 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by SSemir »

da se pohvalim..od prvog januara cu biti ponovo medju rajom sa ove teme....dugo je i trajalo
neda se usranom do potoka :sad: :|
mali_balon

#2108 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

JanuaryJones wrote:Nisam čula za njih, vidim na sajtu da su relativno ozbiljna firma. Sretno!
Naravno firma je iz komsiluka, tacnije srbija, trebali bi biti ozbiljni imaju puno brendova. Bio sam prosle godine na jednom testiranju ali tad je bio konkurs za asistenta u racunovodstvu. test je bio matematicko logicki koji je eliminatoran pa onda na usmeni razgovor, pa tek ako se taj usemni prodje tek se onda ide na zadnji tj. finalni razgovor sa direktnim sefom, preseravanje ali et...
Naravno vec tad se u masi pricalo o stelama itd itd da li je bilo stele ili ne...ja znam da nisam upao u taj finalni krug. Doduse tad mi djevojcica iz HRa rekla da ce moj CV ostati u bazi podataka i da ce me zvati na buduce razgovore ako se ukaze prilika. Neki dan dodje sms kaze u ponedjeljak u hotelu m3 ponijeti olovku, licnu i kalkulator, nidze koja pozicija je u pitanju. NE nadam se necemu odo vise iz radoznalosti.

@semire
gdje i sta si radio

ja do kraja ovog mjeseca onda opet na biro
made_in_sarajevo

#2109 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by made_in_sarajevo »

gdje to ima da se daje od 50 000KM kredit za pokretanje firme i kupovinu potrebnog alata,masina za rad? ja imam ideju za posao gdje je zarada odma to jest po zavrsetku posla naravno ali fazon sto nigdje ne mogu 50 000 naci, plafon sto sam nasao je unicredit banka preko SERDA i to 20 000 za tek otvorenu firmu. ja za 20 000 samo jedan ili dva dijela mogu uzet od potrebne aparature,a u pitanju je proizvodnja, ustvari ovo od 50 000 je dodatak proizvodnji :D
JanuaryJones

#2110 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

made_in_sarajevo wrote:gdje to ima da se daje od 50 000KM kredit za pokretanje firme i kupovinu potrebnog alata,masina za rad? ja imam ideju za posao gdje je zarada odma to jest po zavrsetku posla naravno ali fazon sto nigdje ne mogu 50 000 naci, plafon sto sam nasao je unicredit banka preko SERDA i to 20 000 za tek otvorenu firmu. ja za 20 000 samo jedan ili dva dijela mogu uzet od potrebne aparature,a u pitanju je proizvodnja, ustvari ovo od 50 000 je dodatak proizvodnji :D
Nigdje. I to 20 milja je uz neke mega garancije i hipoteke za ljude do 35 god. Šta je sa mnom koja imam skoro 36, odgajam dijete, valjda majčinstvo ulazi u nekakav staž. Imam i ja ideju, i poslovni plan, ispitano tržište a para za pokretanje nema. Ove "nagrade" za najbolje poslovne ideje od po 1000-2000 KM, šta pokrenuti legalno za te pare? Dok se registruješ, unajmiš prostor ode 2000 milje. Stvarno teška situacija.
JanuaryJones

#2111 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

Specijalna polugodišnja obuka sa praksom: „NVO management i rad sa mladima“
Šta je to Polugodišnja obuka sa praksom?

OIA BiH, jedna od vodećih nevladinih organizacija u oblasti rada sa mladima sa više od 40.000 polaznika svojih programa, nacionalni partner Evropske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) i MUNJA Inkubator društvenih inovacija otvaraju poziv za 1. generaciju polaznika specijalne šestomjesečne obuke sa praksom za studente i mlade nezaposlene do 27 godina starosti, zainteresovane za rad u organizacijama civilnog društva i rad sa mladima.

Od čega se sastoji program?

90 sati obuke i 250 sati prakse/praktičnog rada za period od 6 mjeseci i to:
2h sedmično predavanje u Munja Inkubatoru (najčešće utorak 18:00-20:00)
jednodnevna radionica (6h) jedan vikend (subota ili nedjelja) u svakom mjesecu
12h u prosjeku sedmično praktičnog rada u OIA-i/Munji ili na događajima, skupovima, studijskim posjetama prema fleksibilnom i individualnom rasporedu svakog polaznika

Šta su ciljevi programa?

sticanje dodatnih i naprednih, praktičnih znanja i vještina primjenjivih u radu NVO i radu sa mladima uključujući projektni, organizacioni, uredski i event management;
osposobljavanje za pružanje usluga stručnog rada sa mladima uključujući slijedeće oblasti: omladinski informativni rad prema evropskim standardima, asistencija za zapošljavanje mladih, programi mobilnosti mladih i usavršavanja, razvoj politike prema mladima, istraživanje potreba mladih i dr;
jačanje samostalnosti pri traženju dodatnih fondova za potrebe koje su prepoznate na lokalnom nivou, kao i upoznavanje sa domaćim i međunarodnom programima podrške, tehnikama fundraisinga i mapiranje postojećih resursa i ključnih aktera;
osposobljavanje i sticanje kompetencija za primjenu rada sa mladima, a posebno grupnog rada uz razumijevanje značenja grupnih procesa, facilitiranja, moderiranja i drugih metoda u radu sa mladima;
sticanje znanja i razvijanje vještina timskog rada, komunikacije i rješavanja konflikta.

Koji je vremenski okvir?

Konkurs je otvoren od 21.11. do 6.12.2014.
Intervjui će biti održani do 10.12.2014.
Trajanje programa: od 10.12.2014. do 30.06.2014. (uz dvosedmičnu zimsku pauzu)

Kome je namijenjen program?

Obuka je namijenjena trenutnim studentima ili onima koji su diplomirali na studijima humanističkih nauka (prvenstveno studentima socijalnog rada, pedagogije i psihologije), managementa, ekonomije ili bilo kome drugom koji je zainteresiran za temu obuke.
Pravo učešća u obuci imaju svi zainteresovani studenti druge ili treće godine dodiplomskog studija i sve nezaposlene osobe do 27 godina starosti.
Prethodno iskustvo nije potrebno.
Osnovni uslov je motiviranost i zainteresiranost polaznika i želja za usavršavanjem.

Šta dobivaju polaznici?

90 sati obuke
250 sati praktičnog rada
radne materijale za sve module
certifikat o završenom programu i praksi sa opisom modula
mogućnost nalaženja posla u OIA-i ili partnerskim organizacijama
preporuku, kontakte i korisne informacije
besplatno savjetovanje i mentorsku podršku

Cijena obuke:

35,00 KM mjesečno (210 KM ukupno)

Procedura za prijavu:

Kandidati/kinje trebaju poslati svoj CV i motivaciono pismo najkasnije do 6.12.2014. godine i to na e-mail adresu: [email protected].
Odabrani kandidati/kinje bit će pozvani na prezentaciju Programa i intervju.
Za sva pitanja slobodno možete kontaktirati Munja Inkubator na slijedeće kontakte:
Adresa: Ferhadija 28 (ulaz do Guinness puba)
E-mail: [email protected]
Tel: 033 23 77 64
FB Munja Inkubator
razonoda

#2112 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Kako smo dosada zivjeli i zaposhljavali se, bez ovih ''placenih'' obuka.
mali_balon

#2113 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Sve zaboravim da se "pohvalim", u ponedjeljak bio u NELT-u na testiranju kaze ona djevojcica iz HRa "jel bio ko vec na ovom testiranju i da je prosao", reko "jel matematicko/logicki test", kaze djevojcica "jeste", reko "ali to je bilo nekad prosle godine" kaze djevojcica "nema veze, vi ne morate polagati danas, dajte mi ime i prezime i telefon i cut cemo se najkasnije do srijede da vas obavjestimo o usmenom dijelu testa"... danas je cetvrtak.
mali_balon

#2114 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Ma nisam se nesta ni nadao niti se nadam, i tamo kao i svugdje caruje stela, tako da ....
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2115 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Pisao sam već mislim za Nelt. Um caruje a štela posao valja :mrgreen:
mali_balon

#2116 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Lajavikrelac wrote:Pisao sam već mislim za Nelt. Um caruje a štela posao valja :mrgreen:
Sta ima u BL :D , skup vam onaj gey philppe, ali je marcello pristupacan sto cijenom, porcijom i pogledom :D
Domaci izdajnik

#2117 Re: Jadi nas nezaposlenih

Ima vlage ko u prašumi :skoljka: kakav Philippe fensi sranje, La Perla je majka, sestra i maćeha za pizzu :mrgreen: nije pogled, ali zato su porcije mašala! Ko pojede sam srednju pizzu a da nije divljački gladan alal mu vjera :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2118 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Ima vlage ko u prašumi :skoljka: kakav Philippe fensi sranje, La Perla je majka, sestra i maćeha za pizzu :mrgreen: nije pogled, ali zato su porcije mašala! Ko pojede sam srednju pizzu a da nije divljački gladan alal mu vjera :-)
Kruna je propala ko kauc sto se tice raje i atmosfere :run:
Domaci izdajnik

#2119 Re: Jadi nas nezaposlenih

Kruna je pukla davnih dana, sad joj je samo vječan pomen :svijeca: Underground, Cabaret, Opium, Boom Boom Room :wink:
mali_balon

#2120 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Boom boom room, srijeda latino vece nas 5 muskinja i 50ero zemskinja :D . Nije losa pica u pica cat-u.
Domaci izdajnik

#2121 Re: Jadi nas nezaposlenih

Pizza Cat kad se otvorila bila vrh! Sad su se sjebali totalno, kao da peku pizzu na elektrolučnoj peći :-) U par navrata uzeo parče a ona ugljenisana odozdo....ostaviš je da se ohladi i imaš hladno oružje :mrgreen: pravi urban survival dagger :brusli:
FrozenCastle

#2122 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by FrozenCastle »

Evo čujem informaciju da se biro za zapošljavanje uvezao sa poreskom upravom i ukoliko ste ostvarili prihode 200 KM više mjesečno ili 1252 KM u 6 mjeseci onda vas skidaju sa biroa. Izgleda da se ovo odnosi na ugovore o djelu. :S
razonoda

#2123 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Pizza Cat kad se otvorila bila vrh! Sad su se sjebali totalno, kao da peku pizzu na elektrolučnoj peći :-) U par navrata uzeo parče a ona ugljenisana odozdo....ostaviš je da se ohladi i imaš hladno oružje :mrgreen: pravi urban survival dagger :brusli:
:lol:
Muuky

#2124 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Muuky »

Ovde niko ne pise o poslu hahhah
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2125 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Kruna je pukla davnih dana, sad joj je samo vječan pomen :svijeca: Underground, Cabaret, Opium, Boom Boom Room :wink:
Zatefterio :per:
Post Reply