Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vaučer

#2101 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Složio bih se kad bi vidio da se ekipa pati s loptom, kao kod Roya, ali nije tako. Igraju dobro, stvaraju brdo prilika i kad ih krenu pospremati vrlo lako će nanizati kolonu pobjeda. Od 11 utakmica u ovoj sezoni bili su lošiji protivnik samo na White heart laneu a nisu ni jednu utakmicu odigrali u petoj brzini i s dobrom realizacijom.
Ima tu još prostora za napredak a prerano je za ikakve konačne sudove (osim o tom da bi bilo dobro da je ostao Meireles ili Aquilani).
horion_bosona

#2102 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

vaučer wrote:Složio bih se kad bi vidio da se ekipa pati s loptom, kao kod Roya, ali nije tako. Igraju dobro, stvaraju brdo prilika i kad ih krenu pospremati vrlo lako će nanizati kolonu pobjeda. Od 11 utakmica u ovoj sezoni bili su lošiji protivnik samo na White heart laneu a nisu ni jednu utakmicu odigrali u petoj brzini i s dobrom realizacijom.
Ima tu još prostora za napredak a prerano je za ikakve konačne sudove (osim o tom da bi bilo dobro da je ostao Meireles ili Aquilani).
Upravo tako, nema razloga da se situacija predstavlja dramaticnom, kad nije ni blizu toga. Dalglish je i izjavio poslije ove utakmice, da je pitanje samo vremena kad ce realizacija proraditi jer ekipa kreira sanse.

Ne razumjem ove napade na Dalglisha, prvo covjek je hodajuca legenda, drugo i najbitnije nakon turobnih sezonu i pol tim odigra sjajnu polusezonu, dovede igrace koji su temelj i kicma buduceg tima. Ni najmanje ne sumnjam u Carrolla, Hendersona i pogotovo Coatesa (za 3-4 godine bice medju 3 najbolja stopera svijeta). Kenny je tu da stabilizuje tim i pokusa uci medju prva 4, naravno da nije dugorocno rijesenje.

A dugorocno i ujedno najbolje rijesenje za Liverpool je

Image :-D
Gandalf

#2103 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ni ove sezone ne očekujem LP - obzirom na katastrofalnu prošlu sezonu i liga Evrope mi izgleda kako korak naprijed - ne da je to neko bajno takmičenje, ali još mi nismo za LP-a. Liverpool još uvijek ima taj mentalitet male ekipe, s pravom to i mogu reći kada pred svaku utakmicu s Norwichima, Wiganima i sl. timovima muku mučimo na vlastitom terenu. Jednostavno, velika ekipa nema problema s realizacijom - mnogo zaostajemo, mnogo.
vaučer

#2104 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Prijenos večerašnje utakmice protiv Stokea ima na Sportklubu u 20:45.
vaučer

#2105 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Napokon pobjeda na Britanniji, uf.
Izgledalo je kao nastavak niza, sve prilike Liverpoolu a Stoke zabije iz jednog jedinog udarca u gol, ali u drugom dijelu su se momci junački potrudili i s dva gola Suareza od kojih je prvi bio perverzno dobar smo upisali prolazak u četvrtfinale. Bez obzira na grešku radi koje je zabio Stoke, Coates je bio odličan. Dobro čita igru i nije ga nadskočio nitko iz Stokea cijelu utakmicu a to je bome uspijeh. Spearing i Maxi trebaju zamjeniti Adama i Downinga u prvih jedanaest. Sve u svemu dobra utakmica, sad na noge Royu Hodgsonu za vikend.
Edin H.

#2106 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Koja golcina Suareza (prvi) :shock:
horion_bosona

#2107 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

El Pistolero :-D majstorija
Gandalf

#2108 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Da imamo još jednog Suareza u ekipi, bili bi smo nezaustavljivi i prvi bez obzira na snagu konkurencije - ovako, apsolutno svaka naša utakmica je za totalnog infarkta - gol MORAMO primit', jednostavno moramo, pa kad bi se svijet srušio - nama ko god šutne loptu mora zabit gol, nema tu ni prečke, ni stative, požrtvovanog uklizavanja stopera koji skida loptu s gol crte, nema tu ni čudesne odbrane golmana, ma ništa osim naše mreže - i onda PONOVO Suarez mora spašavati što se spasit' može.
vaučer

#2109 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nisi fer prema ostatku ekipe nikako.
U drugom poluvremenu su svi radili k'o mazge za prilike i prostor.
Suarez jeste zabio čudesan gol pa kasnije još jedan dobar, ali Carroll je iznojio deset litara stvarajući mu prostor, Henderson mu je sjajno iz prve volejem nabacio za drugi, Maxi je odlično prenosio igru u napad a Spearing i Lucas su pretrčali maraton zatvarajući napade Stokea. Odbrana je bila odlična i čvrsta 99% utakmice.
Da Suarez zabija, ali isto tako i promašuje brdo prilika. Jeste najbolji i najkreativniji igrač Liverpoola ali sinoć je bila baš, baš timska pobjeda - nikako individualna.
Edin H.

#2110 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

:mrgreen:
Edin H.

#2111 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Evo najzanimljivijih detalja sa sinocnje utakmice

http://www.timesoccer.com/video/05/17-w ... ights.html
vaučer

#2112 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Jonjo Shelvey zabio hattrick za Blackpool.
Pet golova u šest utakmica dosad na posudbi.
Bravo Jonjo.
mikelandjelo

#2113 Re: Liverpool FC

Post by mikelandjelo »

dobar je jonjo
ultima_palabra

#2114 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:Jonjo Shelvey zabio hattrick za Blackpool.
Pet golova u šest utakmica dosad na posudbi.
Bravo Jonjo.
Epic name :D Vazda se nasmijem...
Baudelaire

#2115 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Opet Liverpool kiksao. Kako je krenulo, moglo bi se ostati bez Lige prvaka.
Lucas Leiva

#2116 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

RAFA VRATI SE, LIVERPOOL GASI SE!
King Kenny

#2117 Re: Liverpool FC

Post by King Kenny »

Lucas Leiva wrote:RAFA VRATI SE, LIVERPOOL GASI SE!
Daj ne budi lud. Dalglish je jedan. Neda mi se sad pisati, kasno je. Sutra ćemo ako želiš diskutovati o stanju u klubu. :)

btw. Pozdrav svima :bih:
Baudelaire

#2118 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

King Kenny wrote:
Lucas Leiva wrote:RAFA VRATI SE, LIVERPOOL GASI SE!
Daj ne budi lud. Dalglish je jedan. Neda mi se sad pisati, kasno je. Sutra ćemo ako želiš diskutovati o stanju u klubu. :)

btw. Pozdrav svima :bih:
Nisam totalno upućen, jel on insistirao na dovođenju pojačanja koja su ovo ljeto dovedena? Ako jeste, ništa od titule za Liverpool još dugo, dugo.
BHF_Manijak

#2119 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Haman da jeste! :mrgreen: Pa dobro, kad pogledas nisu to ni toliko losa pojacanja s obzirom na to sa koliko se love raspolagalo! Nije se mogo dovest Aguero ili sta ja znam koji vec igrac, Downing je recimo godinama vazio kao jako dobar krilni igrac, Adam odlican bio u Blackpoolu, Henderson strasan potencijal kako vele, itd...Eh sad sto se na kraju ispostavilo da su to vecinom diletanti igraci, to je drugi par carapa :mrgreen: Pogrijesio kenny, sta bi...
Baudelaire

#2120 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

A bačeno je tu puno love. Previše, rekao bih. Još su prodali Meirelesa koji nije ni htio otići. I sad imaju stanje da će vjerovatno morati iskeširati još duplo više da budu konkurentni. Jbg, evo stiže ih i Arsenal koji godinama već samo prodaje, jako slabo kupuje.
BHF_Manijak

#2121 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kako znam Meireles je sam htio otici...
Acheron

#2122 Re: Liverpool FC

Post by Acheron »

Davno sam im ja ustanovio dijagnozu 'nemaju vica u igri', pa me neki napadose. Previse skolskih, jednoobraznih igraca.

Osim Suareza, nemaju igarca koji moze jednim potezom rijesit utakmicu.
Lucas Leiva

#2123 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Rafini promasaji su bili besplatni, Kenijevi kostaju prosjecno 20-ak miliona.
BHF_Manijak

#2124 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Lucas Leiva wrote:Rafini promasaji su bili besplatni, Kenijevi kostaju prosjecno 20-ak miliona.
Riera nije bio besplatan, Aurelio isto tako, Insua itd... :mrgreen: Jesu jeftiniji, ali ne i besplatni! :mrgreen:
Mustang1

#2125 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Mozemo li danas :D Nemam ideje sta bi moglo da bude .. Prosle godine sam igra dvicu u Londonu ali sad ne znam .. Hoce li igrati Suarez ? Vidio sam da su utvrdili da je vrijedjao onog .. Samo ne znam jesu li mu odredili kaznu
Post Reply