hrvatska-more

Post Reply
Alfons Kauders

#2101 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:I jestel se dogovorili? Ic il ne? :lol:

Ne kontam ovih par hejtera... zapravo kontam a to nema veze s turizmom i ekonomijom i cim vec ne...
Nakon bajrama ako Bog da za Ulcinj.
Fino fino, mahni mojima usput :D

Salim se, ma nek ljudi idu gdje hoce, samo ne znam sto se mora izmisljati i petljati. 90% ovog o hrvatsko su izmisljotine
marketing i propaganda... :D

90% ovih negativnih prica su lafina... :D isto kao i sto je 90% pozitivnog sto cujemo iz hrvatske lafina... :D

osim autoputeva i nekoliko gradica koji su dobro odradili posao i privukli goste... sve je ostalo kao i osamdeset i neke... (samo ima vise klimatiziranih objekata)
indijanac_

#2102 Re: hrvatska-more

Post by indijanac_ »

Alfons Kauders wrote: marketing i propaganda... :D

90% ovih negativnih prica su lafina... :D isto kao i sto je 90% pozitivnog sto cujemo iz hrvatske lafina... :D

osim autoputeva i nekoliko gradica koji su dobro odradili posao i privukli goste... sve je ostalo kao i osamdeset i neke... (samo ima vise klimatiziranih objekata)
Hrvatska ista ko i prosle a i pretprosle godine. Sezona dobro ide, manje ima bosanaca, vijene tu negdje ko i prije, niko te ne maltretira ako se normalno ponasas, niko te ne mrzi ako si bosanac :lol: :-)

Nisu havaji, hrvatska ko hrvatska.
Alfons Kauders

#2103 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

indijanac_ wrote:

Hrvatska ista ko i prosle a i pretprosle godine. Sezona dobro ide, manje ima bosanaca, vijene tu negdje ko i prije, niko te ne maltretira ako se normalno ponasas, niko te ne mrzi ako si bosanac :lol: :-)

bolje je reci ista ko prosle decenije... :D i pretprosle... :D

al nekako pretpostavljam da najvise kukaju balavci koji se i ne sjecaju osamdesetih i devedesetih, pa im nesto neobicna hrvatska... koja je zaparvo vazda ista... od juge do eu
mrAdil

#2104 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Alfons Kauders wrote:
indijanac_ wrote:

al nekako pretpostavljam da najvise kukaju balavci koji se i ne sjecaju osamdesetih i devedesetih, pa im nesto neobicna hrvatska... koja je zaparvo vazda ista... od juge do eu
Devedesetih su otvarali konc-logore po Hercegovini za Bosnjake, po MKS izvrsili agresiju na BiH...
mrAdil

#2105 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:I jestel se dogovorili? Ic il ne? :lol:

Ne kontam ovih par hejtera... zapravo kontam a to nema veze s turizmom i ekonomijom i cim vec ne...
Nakon bajrama ako Bog da za Ulcinj.
Fino fino, mahni mojima usput :D

Salim se, ma nek ljudi idu gdje hoce, samo ne znam sto se mora izmisljati i petljati. 90% ovog o hrvatsko su izmisljotine
Sta ti tacno vidis kao izmisljotinu?
indijanac_

#2106 Re: hrvatska-more

Post by indijanac_ »

mrAdil wrote:
Devedesetih su otvarali konc-logore po Hercegovini za Bosnjake, po MKS izvrsili agresiju na BiH...
:lol: :lol:

Ljudima samo rat u glavi :lol: Crna gora sa srbijom inace prijateljska zemlja bila.

Znas li ti koliko je izbjeglica iz BiH naslo utociste u dalmaciji? Mnogo, mnogo ih se spasilo na taj nacin... ako ces vec o ratu
insomnia78

#2107 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

mrAdil wrote:
Alfons Kauders wrote:
indijanac_ wrote: Hrvatska ista ko i prosle a i pretprosle godine. Sezona dobro ide, manje ima bosanaca, vijene tu negdje ko i prije, niko te ne maltretira ako se normalno ponasas, niko te ne mrzi ako si bosanac :lol: :-)

A crnogorci, a turci koji su nas okupirali?

s' moje sokoćalo
mrAdil

#2108 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:

Ljudima samo rat u glavi :lol: Crna gora sa srbijom inace prijateljska zemlja bila.

Znas li ti koliko je izbjeglica iz BiH naslo utociste u dalmaciji? Mnogo, mnogo ih se spasilo na taj nacin... ako ces vec o ratu
Nisam rekao da je CG bila prijateljska, ali uloga Albanaca i Bosnjaka iz CG je za pohvaliti tokom agresije.

Znaci, ako te dobro kontam, posto su primili i nahranili nase muhadzire, mogli su i ponekog ubiti, zatvoriti, muciti, sakatiti... jer ipak su bili "dobrodusni".
insomnia78

#2109 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:

Nisam rekao da je CG bila prijateljska, ali uloga Albanaca i Bosnjaka iz CG je za pohvaliti tokom agresije.

Znaci, ako te dobro kontam, posto su primili i nahranili nase muhadzire, mogli su i ponekog ubiti, zatvoriti, muciti, sakatiti... jer ipak su bili "dobrodusni".
Jesi ti svjestan da su crnogorci pucali po nama, kakvi sad bosnjaci i albanci iz cg?

s' moje sokoćalo
indijanac_

#2110 Re: hrvatska-more

Post by indijanac_ »

mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:

Nista ti ne kontas i nemoj bolje ti je.... i idi onda u albaniju ha ja
JohnnyS

#2111 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Zapravo je ugodno iznenađenje da se pitanje devedesetih otvoreno poteglo tek na 87. stranici :D
indijanac_

#2112 Re: hrvatska-more

Post by indijanac_ »

JohnnyS wrote:Zapravo je ugodno iznenađenje da se pitanje devedesetih otvoreno poteglo tek na 87. stranici :D
Nije, i prije je, nekoliko puta.
mrAdil

#2113 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

JohnnyS wrote:Zapravo je ugodno iznenađenje da se pitanje devedesetih otvoreno poteglo tek na 87. stranici :D
Ako ne primjecujes, jer ga je tip ubacio... slucajno ili ne:
mrAdil

#2114 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

indijanac_ wrote:
Sta fali Albaniji? A dobro mi bude i u Ulcinju, sto jest, jest.
howdy

#2115 Re: hrvatska-more

Post by howdy »

sherbett wrote:
howdy wrote:Normalno da nije moja stvar nit ce ikad bit al to jeo i pio ne da je smjesno nego presmjesno.On ko da je doso da zdere tamo a ne da se kupa i odmara :lol:
Sta li vama rade po toj dijaspori kad vam je merak otici na odmor i jest kolko vam stane u stomak. :D
pa kad nema takvih delicija u dijaspori... :roll:
pakshu wrote: Haj ba otvori argetu, namazi I uzivaj..
šta stalno spominjete tu argetu? ja recimo onu od tune obožavam, uz paradajz..šta je loše u argeti? :roll:

Sherbesa citiraj kako treba ziva bila

s moje rahtele
indijanac_

#2116 Re: hrvatska-more

Post by indijanac_ »

mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:

Kako lik obrnu pricu. Zamjena teza? omiljeni hobi forumasa... Reko si da je hrv bila agresor a ides u cg, iako su i oni bili agresor 10x gori od hrvatske (mada tom logikom ne bi trebo ni u tursku al otom potom), kazes da ides u cg jer su nam albanci pomogli :-) pa te ja pitam sto onda ne ides u albaniju, nit sam reko da ne valjda a ni da valja albanija... kontas
mrAdil

#2117 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

indijanac_ wrote:
mrAdil wrote:
indijanac_ wrote:

Kako lik obrnu pricu. Zamjena teza? omiljeni hobi forumasa... Reko si da je hrv bila agresor a ides u cg, iako su i oni bili agresor 10x gori od hrvatske (mada tom logikom ne bi trebo ni u tursku al otom potom), kazes da ides u cg jer su nam albanci pomogli :-) pa te ja pitam sto onda ne ides u albaniju, nit sam reko da ne valjda a ni da valja albanija... kontas

Hajde da rascistimo ovo:
Kako lik obrnu pricu. Zamjena teza? omiljeni hobi forumasa... Reko si da je hrv bila agresor a ides u cg, iako su i oni bili agresor 10x gori od hrvatske
Je li po MKS za ex-Yu Hrvatska na celu sa njofrom i ekipom osudjena u prvostepenoj presudi za aktivno vojno ucesce u BiH? Jest ili nije?
kazes da ides u cg jer su nam albanci pomogli :-) pa te ja pitam sto onda ne ides u albaniju, nit sam reko da ne valjda a ni da valja albanija... kontas
Nisam rekao da zbog toga idem u CG, ali da su Albanci pomogli Bosnjacima - to stoji. To je jedan od rijetkih naroda, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost, jer medju Albancima ima i katolika, koji nije nasrnuo na ovu zemlju i ovaj narod. Da ili ne?
pa te ja pitam sto onda ne ides u albaniju, nit sam reko da ne valjda a ni da valja albanija... kontas
Ja za svoje pare idem gdje hocu, ali ako ti ne smijes javno reci da su nas iz Hrvatske udruzeno sa Srbijom i CG ubijali, klali, mucili, sakatili... jbg, tvoj problem.
Windole

#2118 Re: hrvatska-more

Post by Windole »

Evo vec 3 dan u Lagosu, Portugal.

Sta reci, nego FANTAZIJA! Bio sam u CG i HR i u hotelima i u apartmanima, ali ovo je skroz drugi nivo, ali je i osjetno skuplje, ali svaki cejf vrijedi. :)

Od nasih sam primjetio samo dijasporce iz Danske, marsiraju sa peskirima Bosne. :D Najbrojniji su Englezi, Danci, Svedjani, Njemci, Holandjani..
P308

#2119 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Je li bilo ovo? Kod mene se na FB vrti ova slika sa komentarom "Evo kako se u Hrvatskoj obracaju turistima....evropska komunikacija...." - navodno je autor slike Aleksandar Hrsum (PinkBH).

Image
insomnia78

#2120 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

P308 wrote:Je li bilo ovo? Kod mene se na FB vrti ova slika sa komentarom "Evo kako se u Hrvatskoj obracaju turistima....evropska komunikacija...." - navodno je autor slike Aleksandar Hrsum (PinkBH).

Image
Pa ovo i jeste evropski.
Na ovom forumu imas temu "majstori" parkiranja i na njoj par likova koji pogresno parkiranim izgrebu auto, slome retrovizor ... i vecina sudionika to podrzava.
Ovo je bas EU covjek ostavio papir

s' moje sokoćalo
mrAdil

#2121 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

Glupost, ako ko kaznjava za nepropisno parkiranje to je parking sluzba, murija...
Ali nase komsije, Gospoda, namjerno sa ovim "epitetima" pokazuju svu svoju ljubav prema nama.
dalmatinka

#2122 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

mrAdil wrote:Glupost, ako ko kaznjava za nepropisno parkiranje to je parking sluzba, murija...
Ali nase komsije, Gospoda, namjerno sa ovim "epitetima" pokazuju svu svoju ljubav prema nama.
Pa kako ti se više ne dosadi? :-)
sandokann

#2123 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

insomnia78 wrote:
P308 wrote:Je li bilo ovo? Kod mene se na FB vrti ova slika sa komentarom "Evo kako se u Hrvatskoj obracaju turistima....evropska komunikacija...." - navodno je autor slike Aleksandar Hrsum (PinkBH).

Image
Pa ovo i jeste evropski.
Na ovom forumu imas temu "majstori" parkiranja i na njoj par likova koji pogresno parkiranim izgrebu auto, slome retrovizor ... i vecina sudionika to podrzava.
Ovo je bas EU covjek ostavio papir

s' moje sokoćalo
Stvarno odobravas ovo?
uglavnomja

#2124 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

iskreno, da se meni neko parkirao da ne mogu izaci ili proci, i to jos ono ascare bezobrazno, dobio bi slicno pisamce, zavisno od stepena ljutnje i hhitnosti upotrebe auta. i naravno zavisno od tablica :-)

opet je kriv onaj sto je ukazao na SELJAKLUK i nazvao ga pravim imenom, a ne onaj sto jeste seljacina :roll:
Havatar

#2125 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:iskreno, da se meni neko parkirao da ne mogu izaci ili proci, i to jos ono ascare bezobrazno, dobio bi slicno pisamce, zavisno od stepena ljutnje i hhitnosti upotrebe auta. i naravno zavisno od tablica :-)

opet je kriv onaj sto je ukazao na SELJAKLUK i nazvao ga pravim imenom, a ne onaj sto jeste seljacina :roll:
Nije ukazao na seljakluk nego je vrijedjao na nacionalnoj osnovi
Post Reply