Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#2101 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Ado, nastupaš sa stavom da si jedino ti vozio sve, a drugi nisu ni sjeli i samo mudruju po forumu. Loš ti je stav. :wink:

Šta ti podrazumjevaš pod brzom vožnjom? Hoćeš li do Mostara ulijetati u krivine sa 120? Teško. Sa vožnjom u granicama normale, dakle bez divljanja, C5 sa hidro ovjesom će te umoriti manje nego A4. Definitivno!
mad_max_ba

#2102 Re: Citroen All About

Post by mad_max_ba »

Ma bezveze se polemika vodi i sve je stvar ličnog ukusa i zahtjeva od auta, tj. sve je to subjektivno.
Meni lično ne leži C5-ica, možda iz razloga što sam vozao i navikao na vozila sa krućim ovjesom, možda iz razloga što se taj auto zahtjeva drugačiji stil vožnje od onoga što sam ja navikao....
Par puta sam se ganjao sa C5-com u vozilima sličnih karakteristika i mogu slobodno da kažem da što je tada sa C5 izvođeno ja lično ne bih smio u C5 uraditi.
Ali tvrditi da je C5 toliko loš auto je totalno.....
Ponavljam stvar je subjektivna, nikako objektivna.
condy

#2103 Re: Citroen All About

Post by condy »

Kad se već porede C5 X7 i Audi A4 B8 ili A6 C6, što se tiče komfornosti i nekog poređenja ovako stvari stoje.

A4 i A6 su naprijed prostraniji od C5, a A6 je dosta prostraniji i naprijed i pozadi. C5 nije prostrano auto iako izgleda masivno.

Tipke od radija, klime, navigacije kod C5 su sitnije, i traže malo više navikavanja, i praktičnije bi bile da su kod mjenjača. Položaj parking kočnice kod C5 bolji, tipka je šira, možda sa sigurnosnog aspekta je rizičnija jer je šira. Ključ kod C5 je bezveze, premal klasika.

Kod C5 su sjedišta u ekskluziv paketu sjajna a kod Audija A6 iste mekoće ali su malo prostranija i tanja, ne izgledaju tako glomazna, a kad sjediš pa nema neke razlike osim malo više prostora kod Audija i ljepše potpore za donji dio kičme. Ne sjedi se visoko kod ovog C5 kao u prošlom modelu. Kod C5 u najjačem paketu opreme dođe masaža u sjedištima, što je rijetko kod Audija koji za to papreno naplaćuju, i ima dodatno podešavanje sjedništa, što je plus, ali opet mi bolja potpora za donji dio leđa kod Audija.

Displej kod C5 je dobre rezulucije to sam skužio na prvu, svjetliji ima bolju rezoluciju nego kod Audija, a kod Audija je jednostavnije i modernije urađen za korištenje radio, navigacija i medija od cd-dvd-a. Centralni displej onaj dio u boji kod C5 i dalje jako moderan, meni bolji nego kod A4, kod kojeg je klasičniji, kockast. Kod A6 i C5 je stvar ukusa i oba super.

Volan nešto manjih dimenzija kod C5 i ima previše tipki s kojima rukovanje je nepraktično u vožnji jer centralni dio se ne pomjera, pa one klizače gotovo i ne možeš koristiti u nekim situacijama kad okrećeš volan, zanimljivo su rješili zvučnu sirenu, al opet s praktične strane može biti škakljivo jer da bi sa tipkama radio u vožnji kad okrećeš volan uvijek moraš jednu ruku odvojiti od volana.

Obloge na vratima otmjenije kod C5, ali vrata su teža i puno bolje dihtuju kod Audija. Nožne komande kod C5 su uže nego kod Audija, za one koji su duži može biti pomalo usko.

Prednja hauba kad se diže, nema i dalje amortizer već običnu šipku kod C5, to im je bezveze.

Mjenjač manuelni daleko precizniji i kraćeg hoda kod Audija. Nije baš nešto za rukovanja...ti je najveća razlika.

Gepek kod Citroena puno manje nego kod A6, a manji mi izgleda i od gepeka kod A4.

Jaran iz teretane mi ima C5, kupio ga prije pola godine, već mi je nudio da ga vozim, ali nisam htio, al probat ću ga da vidim kakav je u vožnji, pa ću napraviti update posta :mrgreen:
Seyfo

#2104 Re: Citroen All About

Post by Seyfo »

C5 sa hidro ovjesom (iz iskustva)umara na putu sa puno krivina jer se ljulja nenormalno,čak i u sport modu,a u salonu kažu da i nije predviđen za takvog puta. Znači ne govorim o putu Sa-Mo nego recimo Ivan Sedlo-Konjic, Travnik-Banja Luka, Bihać-Cazin, Olovo-Tuzla, i slični koji imaju mnogo naizmjeničnih krivina i serpentina i ne dozvoljavaju brzinu veću od 50 km/h a kakvih je u Bosni mnogo.
ado-šampion

#2105 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:Ado, nastupaš sa stavom da si jedino ti vozio sve, a drugi nisu ni sjeli i samo mudruju po forumu. Loš ti je stav. :wink:

Šta ti podrazumjevaš pod brzom vožnjom? Hoćeš li do Mostara ulijetati u krivine sa 120? Teško. Sa vožnjom u granicama normale, dakle bez divljanja, C5 sa hidro ovjesom će te umoriti manje nego A4. Definitivno!
Apsolutno ne, ne vozim nesto puno auta, nisam vozio ni A4 B8 cak (jesam A3 slicnog godista), zapravo vjerujem da puno ljudi s foruma proba dosta vise auta nego ja, ali za ovo gore mogu tvrditi itekako jer je toliko ocigledno da ni ne treba neko iskustvo posebno - kad predjem iz svog auta u C5 da to skontam treba mi krug kroz grad, cak i manje, treba mi jedan izlazak iz raskrsnice, koliko god ce cudno nekom zvucati.
Ti s druge strane iznosis tvrdnje za koje da piju vode treba dosta iskustva sa zivim autima, a dosta cesto ono sto pises otkriva da ne da nemas dosta iskustva nego cesto nemas nikakvog. Dodatno, osim iskustva treba i dobar reper, odnosno polazna tacka s kojom poredis.

Ne znam sta se podrazumijeva brzom voznjom, ti si prvi s tim poceo. Ja ne podrazumijevam sigurno kuliranje 60 i lagana ubrzavanja i kocenja, jbg jer to onda nije test dinamike i stabilnosti jer to svako auto moze raditi dobro.
Seyfo wrote:C5 sa hidro ovjesom (iz iskustva)umara na putu sa puno krivina jer se ljulja nenormalno,čak i u sport modu,a u salonu kažu da i nije predviđen za takvog puta. Znači ne govorim o putu Sa-Mo nego recimo Ivan Sedlo-Konjic, Travnik-Banja Luka, Bihać-Cazin, Olovo-Tuzla, i slični koji imaju mnogo naizmjeničnih krivina i serpentina i ne dozvoljavaju brzinu veću od 50 km/h a kakvih je u Bosni mnogo.
Upravo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2106 Re: Citroen All About

Post by mali_milojica »

Ja sam se vozio u starijem modelu C5 sa 3.0 V6 motorom. Mislim da on ima isti ovjes kao ovaj novi H3+ (neka me citroenxm ispravi ako grijesim).
Meni se taj auto po gradu i ovim nasim rupama ucinio pretvrdim,ne znam kako bi to izgledalo na otvorenom.
ado-šampion

#2107 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Ma ovaj aktuelni ne moze biti pretvrd nikako, cak i kad ga stavis u sport mekan je ko Toyota Avensis 2008. godiste recimo, znaci vrlo mekan.

Nisam probao starije, ali to sto pises navodi na pomisao da je Citroen lutao s tim gore-dole vjerovatno pokusavajuci taj sistem uciniti savremenijim (dinamicnijim).
basicm

#2108 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Treba naglasiti da ima dosta ljudi kojima je mekano=udobno, a isto tako onih kojima je mekano odbojno i nesigurno, i neudobno. Kad odredis kojoj vrsti pripadas, znas i koja su auta za tebe.
Meni licno ljuljanje ne odgovara nimalo, sa naginjanjem u krivini ja sebe vec vidim u jarku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
condy

#2109 Re: Citroen All About

Post by condy »

mali_milojica wrote:Ja sam se vozio u starijem modelu C5 sa 3.0 V6 motorom. Mislim da on ima isti ovjes kao ovaj novi H3+ (neka me citroenxm ispravi ako grijesim).
Meni se taj auto po gradu i ovim nasim rupama ucinio pretvrdim,ne znam kako bi to izgledalo na otvorenom.
Teže je auto sa tim motorom od istog sa manjim motorom, sa 2.0 hdi ili sa 1.6 hdi motorom, pa se osjeti to na ogibljenju po gradu i lošim cestama.

btw. to ljuljanje, ne mora biti samo do ovjesa. Mislim da Citroen poprečno postavlja motore kao i VW kod sličnih motora, a svako auto sa poprečno postavljenim motorom, hoće da zanosi u krivinama. Ja sam često se vozio u prethodnom modelu, i on ima mekši ovjes, ali nije on nestabilan na cesti. Više je stvar navike, i onog šta ti više paše. Kod tog modela, položaj sjedenja je meni loš, sjediš tako visoko.
citroen xm

#2110 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Isti je ovjes H3+. Razlika je samo što kod X7 imaš samo H3+ ili bez hidraulike, a prošli nema bez hidraulike ali ima H3 i H3+.

C5 i A6 nisu ista klasa pa ih je teško porediti, zato sam uporedio sa A4, a zbog godišta sam izabrao B8 za poređenje sa X7.

Jbt, pričate o ljuljanju kao da je brod u oluji. :run:

Ado, nemoj zaključivati na brzinu i ne postavljaj stvari samo kako tebi odgovaraju.
amar1994

#2111 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Pa i na tom audiju je jednako mrtav volan :-) :wink: , ko ocekuje sport voznju od normalnih audija , nece je dobiti :skoljka: :run:

Btw. C5 je tisi unutra od A4 :) , a najbolje mi je sto se moze dici malo , pa nema clearance problema , niti straha od lezecih :) 8)

@condy , ako ces uzimat , ziv bio 2.0HDi :D , kad vidim 1.6 hdi muka me neka uhvati :lol: :run:
condy

#2112 Re: Citroen All About

Post by condy »

@amar
Ima kod Dalmija C5 V6 3.0 hdi, biturbo, taj bi valjo :mrgreen:

Eto, ja ne bih da gledam jer mi ne treba puno razmisljanja ja to kupim na prvu :mrgreen: pa razmisli to je auto za tebe, sta si se zalijepio na tog Japanca :wink:
amar1994

#2113 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

Eh eto , to je ladja :D

Ma kakvi , tek sam se stopio sa autom :mrgreen: , a i on je previse za moje potrebe 8) , ne bi C5 manevriso po gradu , nema tih para :skoljka: :run:
Me_again

#2114 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

citroen xm wrote:Isti je ovjes H3+. Razlika je samo što kod X7 imaš samo H3+ ili bez hidraulike, a prošli nema bez hidraulike ali ima H3 i H3+.

C5 i A6 nisu ista klasa pa ih je teško porediti, zato sam uporedio sa A4, a zbog godišta sam izabrao B8 za poređenje sa X7.

Jbt, pričate o ljuljanju kao da je brod u oluji. :run:

Ado, nemoj zaključivati na brzinu i ne postavljaj stvari samo kako tebi odgovaraju.
Kada iz svog camca sjednem u C5 kao da sam u kartingu :D

Ma raja se neopravdano boje naginjanja auta, to je bezveze, stvar navike i iskustva. 2CV se naginje u krivinama kao niko pa ga je skoro nemoguce prevrnuti.
ado-šampion

#2115 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:Pa i na tom audiju je jednako mrtav volan :-) :wink: , ko ocekuje sport voznju od normalnih audija , nece je dobiti :skoljka: :run:

Btw. C5 je tisi unutra od A4 :) , a najbolje mi je sto se moze dici malo , pa nema clearance problema , niti straha od lezecih :) 8)

@condy , ako ces uzimat , ziv bio 2.0HDi :D , kad vidim 1.6 hdi muka me neka uhvati :lol: :run:
Svaki A4 je objektivno jako stabilan i upravljiv, to pokazuju rezultati testova, gdje se stvari egzaktno mjere i gdje nema subjektivnosti. Uglavnom je po tome odmah iza Serije 3.
Po meni problem s Audijima je filozofija pravljenja hladnih i blend auta. Tipa hocete dobro auto eto vam VW, hocete bolje - eto vam Audi. To se ogleda u svemu, od dizajna (po meni previse jednostavan za taj cjenovni rang, treba malo vise od fensi svjetala i zmigavavca), pa nadalje. Za volan je kriva isto filozofija sigurnost po svaku cijenu.
Medjutim, moje misljenje nije relevantno jer ja nisam kupac Audija. Ono sto jest relevantno da je njima ta filozofija uspjela i da im ide pravo dobro. U nekim segmentima trzista Audi je cak ispred BMWa i Mercedesa. Dok su se ostali nekadasnji premium brendovi sveli na jako niske grane (ukljucujuci i Citroen), Audi je nasao svoj prostor i to proizvodjnom vrlo jednostavnih auta bez nekog posebnog sarma koji krasi BMW ili Mercedes i to je za respekt.

Sto se tice tisine, ne bih se slozio da je tisi ni od B6 a kamoli B8, ali hajde. :) Jeste motor tih na leru i na niskim obrtajima, medjutim izolacija tockova i vrata nije na razini ni manjih Audija, a kamoli A4. To je tipican segment gdje se na tzv. konfekciji reze cijena. Kod Audija se uvijek cuje motor, slicno je i kod BMWa, ali je izolacija kabine, a posebno se odnosi na tockove i vrata, vrhunska. Bazirano je ikustvu s A4 B6 i A3 druge gen.
condy

#2116 Re: Citroen All About

Post by condy »

Audi ima svoje trziste i svoje kupce jer im nudi raznovrsnu ponudu od kompakt, luksuzinih ili SUV vozila, sportskih vozila, karavana i sl. Stalno idu sa novim serijama, nude moderna vozila, imaju sa novim serijama odredjene inovacije, i ulazu mnogo, nude izvrstan kvalitet, drugaciji nacine i modalitete kupovine novih vozila, gdje se konkretno u Njemackoj stimulise i olaksava kupovina tih vozila, kroz odredjene mehanizme otplate i sl. koji su napravljeni tako da se svakom omoguci kupovina novog prema odredjenom platnom razredu. Cijeli sistem je zaokruzen, od proizvodnje, ponude, do kupovine. Pored toga, oni ciljaju na kupce koji preferiraju vozila na prednji pogon ili pogon na sve tockove, kojih je ogroman broj, a zele premijum, tako da im BMW i Merc nisu kad su u pitanju kupci velika konkurencija. Cista poslovna racunica i razlog zbog cega i dalje forsiraju prednji pogon.
amar1994

#2117 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
Svaki A4 je objektivno jako stabilan i upravljiv, to pokazuju rezultati testova, gdje se stvari egzaktno mjere i gdje nema subjektivnosti. Uglavnom je po tome odmah iza Serije 3.
Po meni problem s Audijima je filozofija pravljenja hladnih i blend auta. Tipa hocete dobro auto eto vam VW, hocete bolje - eto vam Audi. To se ogleda u svemu, od dizajna (po meni previse jednostavan za taj cjenovni rang, treba malo vise od fensi svjetala i zmigavavca), pa nadalje. Za volan je kriva isto filozofija sigurnost po svaku cijenu.
Medjutim, moje misljenje nije relevantno jer ja nisam kupac Audija. Ono sto jest relevantno da je njima ta filozofija uspjela i da im ide pravo dobro. U nekim segmentima trzista Audi je cak ispred BMWa i Mercedesa. Dok su se ostali nekadasnji premium brendovi sveli na jako niske grane (ukljucujuci i Citroen), Audi je nasao svoj prostor i to proizvodjnom vrlo jednostavnih auta bez nekog posebnog sarma koji krasi BMW ili Mercedes i to je za respekt.

Sto se tice tisine, ne bih se slozio da je tisi ni od B6 a kamoli B8, ali hajde. :) Jeste motor tih na leru i na niskim obrtajima, medjutim izolacija tockova i vrata nije na razini ni manjih Audija, a kamoli A4. To je tipican segment gdje se na tzv. konfekciji reze cijena. Kod Audija se uvijek cuje motor, slicno je i kod BMWa, ali je izolacija kabine, a posebno se odnosi na tockove i vrata, vrhunska. Bazirano je ikustvu s A4 B6 i A3 druge gen.
Stabilan je on , bez sumnje , ali je volan mrtav tj. ne osjetis nista sta rade prednji tockovi :D
I ti i ja znamo , sta nam bolje lezi od avdija :oops: :mrgreen:

Za trziste i kupce se apsolutno slazem :) , ja sam bio u oba i nekako mi citroen na AP-u bio tisi , uglavnom. oba su za mazdu izmislili tisinu kabine
:lol: :lol:
ado-šampion

#2118 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:...
Stabilan je on , bez sumnje , ali je volan mrtav tj. ne osjetis nista sta rade prednji tockovi :D
I ti i ja znamo , sta nam bolje lezi od avdija :oops: :mrgreen:

Za trziste i kupce se apsolutno slazem :) , ja sam bio u oba i nekako mi citroen na AP-u bio tisi , uglavnom. oba su za mazdu izmislili tisinu kabine
:lol: :lol:
A dobro, realno meni to njihovo ne lezi i to je to. Ja sam napravio oko 1000 km u A3 2. gen. u 2 cuga pola kao vozac i pola kao suvozac, bio je u uskom krugu za kupovinu (jedan od 3), i jednostavno nije to to. Odlicno auto sigurno, ali nema tu safta tako da kazem. :) Ali uzeo bih ga sigurno radije nego Golfa, tako da vidim kako njihovi kupci razmisljaju. Jos ako im ponudis dobar paket tako da ne izadje nesto narocito nepovoljnije cjenovno nego Golf, eto ti uspjeha.

Eto hajmo sad malo o Citroenu. :D
condy

#2119 Re: Citroen All About

Post by condy »

Ček malo :D

Upravljivost kod svake limuzine, je takva da bude jednostavna, lagana i komotna a ne sportska. Limuzine, nisu namjenjene za sportsku vožnju, niti im je to po defaultu namjena, već na udobnu vožnju, i lakše manevrisanje sa autom u gradskim uvjetima. To su krstarice namjenjene za duža i udobna putovanja. Njihov volan je izuzetno precizan, a to što je lakši ne znači da je neprezican već je takav radi lakšeg manevrisanja sa puno većim autom u gradskim uvjetima vožnje. I nije slučajno tako. Osjećaj i to lažni je da je npr. Mazda 3 ili pa i BMW 1, izuzev jačih verzija koje prema snazi motora imaju sigurno tvrđe podešeno vješanje, upravljiviji ili još gore stabilniji od npr. Audija A4 ili A6, ali to je samo osjećaj u nekoj normalnoj i običnoj vožnji, jer taj osjećaj po gradu i lakšoj vožnji je više stvar toga da su ta auta manja pa i okretnija i jednostavnija za vožnju u tim uvjetima vožnje, ali pri većim brzinama, i nekoj vožnji kad ih gurate do granica, daleko je upravljiviji Audi A4 ili A6.

U tome je razlika, ali treba voziti ta vozila pa vidjeti, a ne sjesti okrenuti par puta volan, ili se provozat po gradu, ili autocesti do 150 km/h, u idealnim uvjetima, pa zaključivati. Ja sam vozio i kompakt vozila i limuzine i u tom segmentu ih mogu dobro uporediti, i gurao sam ih do njihovih granica, i ne samo po autoputu, već i po nekim drugim cestama.

Golf i Audi A3, imaju veoma osjetljiv volan, servotronic. Taj volan je daleko precizniji od prijašnjih, klasičnih sistema u koje je išlo ulje za servo. Uvijek ima povratne informacije sa točkova, i to su veoma upravljiva vozila i na manjim profilima guma, i nemaju nikakav vještački osjećaj u vožnji, to me niko ne može ubjediti, i ta priča da im je upravljivost nako, ne pije vode jer nije tako. Po ovoj našoj cesti mogu biti veoma zabavni za voziti, ako znaš tako voziti.

S druge strane, oni ne mogu neke stvari što mogu veća vozila, namjenjena za bržu vožnju kao A6, koji zbog toga mora biti stabilniji na cesti i zbog toga je daleko upravljiviji, sigurniji na većim brzinama, pri jačim ubrzanjima, težim manevrisanjima, težim uvjetima vožnje, on može mnogo više. Žestok ulazak u zavoj sa A6-com i sa Mazdom 3, ili Golfom ( a da nisu sportske izvedbe ) da se neko ne naljuti, pa da vidimo onda kako volan reaguje ili samo auto ? Ili osjećaj za volanom na brzini 200+km/h ? Tad vidiš razliku. Nisam ja subjektivan, već govorim ono što znam. Audija A6 pri brzini od 200 km/h možeš voziti sa dva prsta na volanu. Cestu drži ko na šinama. Pa ja sam prošle godine u maju, išao vani i u Austriji me uhvatio snijeg. Skinuo sam zimske gume prije puta na nekih deset dana, iako sam vidio da na prognozi da je moguć tamo snijeg. Ali sam ih već skinuo i mislio sam neće biti previše i da ću to proći brzo ako ga i bude tad. Međutim, mećava je tamo bila u Austriji oko Alpa, sve do iza Salzburga. Prošao sam na ljetnom setu, a da nisam ni jednom osjetio da se upalio ASR ili ABS, a u prosjeku vozio između 80-100 km/h, kao i drugi. Grtalica je snijeg čistila sa ceste, bio je minus, a auto je išlo bez problema. Probaj to sa manjim autom, sa BMW 1 ili Mazdom 3 ili Golfom, pa ćeš vidjeti kako pleše na cesti.
amar1994

#2120 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

:D

Sto se mi ne bi drogirali :lol: :lol: , e jbg i ti poredis sad druge klase , ja nisam poredio direktno , a jesam vozio i slazem se da su stabilni audiji , pogotovo u toj klasi , a to se i ocekuje na kraju krajeva , hm koje ono gume ima a6 :? :mrgreen:
Ja ti kazem , a ovo je subjektivno , mrtav volan imaju , pa ti kako hoces(nisam vozio s modele) , manuelni mjenjac im je dobar , precizan a nije tvrd ko u bmw-a :thumbup:

I ja mogu sa 2 prsta 180 :evil: , valjda utegnuto auto pa ide pravo :) ,na ovo ljeto svakako ideu 225 gume umjesto 205 :D

OT.

Image

Eclusive sa 2.0hdi 150ks je zakon , njega nisam uspio naci kad sam kupovao polovnjaka 8)
condy

#2121 Re: Citroen All About

Post by condy »

Objasnio sam ti zašto je lakši volan, i to nije samo kod Audija. To ne znači da je mrtav volan...konkretno A6 volan nema nikakvog podupravljanja, kao ni BMW. Znači volan je fiksan, nema ništa da radi a da ga ti ne pomjeraš. Pa ako je mrtav kod Audija onda je i kod BMW-a. Opet kažem manevrisanje sa volanom u običnoj gradskoj vožnji, i u nekoj drugoj težoj, su dvije različite stvari. Možda si se navikao na podupravljanje sa volanom, kad se on sam vraća početni položaj ili ti povlači volan u početni položaj u krivini, i na teže volane, ali to ne znači da ovaj drugi ne valja, nego traži navikavanje. Znam ja o čemu ti pišeš....

p.s. manuelni mjenjač je relikt prošlosti :wink:
amar1994

#2122 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

condy wrote:Objasnio sam ti zašto je lakši volan, i to nije samo kod Audija. To ne znači da je mrtav volan...konkretno A6 volan nema nikakvog podupravljanja, kao ni BMW. Znači volan je fiksan, nema ništa da radi a da ga ti ne pomjeraš. Pa ako je mrtav kod Audija onda je i kod BMW-a. Opet kažem manevrisanje sa volanom u običnoj gradskoj vožnji, i u nekoj drugoj težoj, su dvije različite stvari. Možda si se navikao na podupravljanje sa volanom, kao se on sam vraća početni položaj, i na teže volane, ali to ne znači da ovaj drugi ne valja, nego traži navikavanje. Znam ja o čemu ti pišeš....
navikao da osjetim neravnine na njemu i kad smotam da znam da je to to , podupravljanje , ne znam bas(citaj, nemam dovoljno ks :mrgreen: ) , guzica uvijek zanese malo , multilink je nazad pa zato :wink: , pusti ti ta auta . To su autoput kruzeri i treba da bude sto laksi i lagodnji za vozit :) . Evo ja cu ruku u vatru stavit da a6 nema sta da trazi u uskim krivinama zbog svoje velicine i tezine :thumbup:

Bmw ima bolji volan :skoljka:
condy

#2123 Re: Citroen All About

Post by condy »

Pa gore poredite kruške i jabuke :D pa zbog toga to pišem. :wink:

BMW je izvikano auto, ima svoj kult, slažem se da je sjajno ali da je nešto sad aman zaman u odnosu na druga, Audija ili Mečku, nije. Eto, ja prihvatam to što pišeš vezano za Mazdu, jer imaš iskustva najviše sa njom. Po logici BMW fanova, Mazda je bezveze auto, i ne samo ono, a nije tako ?! Iskustvo je meritorno, tako da kad ih voziš vidiš kakav je doista BMW, ili Audi..., kakav je kad imaš iskustva sa njima. :wink:

Naravno da A6 nije lagodan za uske krivudave ceste ili brdske ceste zbog težine. Nije lagodan ali to ne znači da ne može :D
amar1994

#2124 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

condy wrote:Pa gore poredite kruške i jabuke :D pa zbog toga to pišem. :wink:

BMW je izvikano auto, ima svoj kult, slažem se da je sjajno ali da je nešto sad aman zaman u odnosu na druga, Audija ili Mečku, nije. Eto, ja prihvatam to što pišeš vezano za Mazdu, jer imaš iskustva najviše sa njom. Po logici BMW fanova, Mazda je bezveze auto, i ne samo ono, a nije tako ?! Iskustvo je meritorno, tako da kad ih voziš vidiš kakav je doista BMW, ili Audi..., kakav je kad imaš iskustva sa njima. :wink:

Naravno da A6 nije lagodan za uske krivudave ceste ili brdske ceste zbog težine. Nije lagodan ali to ne znači da ne može :D
Posteno :) :thumbup:

Bitno je postovat svaku marku, svaka ima svoje vrline i mane :) (osim VW, njega ne mogu organski :mrgreen: ) ,

Evo ovaj gore c4 taman za tebe :P
Optimist

#2125 Re: Citroen All About

Post by Optimist »

amar1994 wrote: Eclusive sa 2.0hdi 150ks je zakon , njega nisam uspio naci kad sam kupovao polovnjaka 8)
Nisi ni Mazdu uzeo sa 2.0 motorom vec sa istim 1.6 koji ide u C4. Skoro uvijek ima po par komada C4 sa najjacim paketom opreme.
Post Reply