Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
Afi Konan
#2101 Re: Nokia Lumia
Ja ću ga se riješiti jer nije telefon za moje potrebe. Slažem se da je sa cijenom OK ali jednostavno mi više odmaže nego pomaže, evo upravo gledam tek napunjen a stanje baterije 1day 9hours
. Žute kartone i grube startove zaboravljamo 
-
SA 071
#2102 Re: Nokia Lumia
I da, ovo sam zaboravio napomenuti. Ako neko ima setovan mail ali mu ne prolaze mailovi koje dobija i daje mu neki error code, a sync mu je podešen da radi u određenim intervalima, moguće je da mu stalno pokušava ažurirati mail, a ne može završiti operaciju. Ovo za posljedicu može imati enormno pražnjenje baterije. Rješenje može biti da se podesi sync (ažuriranje) maila na manuelno ili da se jednostavno izbriše taj acc iliti mail.Afi Konan wrote:Ja ću ga se riješiti jer nije telefon za moje potrebe. Slažem se da je sa cijenom OK ali jednostavno mi više odmaže nego pomaže, evo upravo gledam tek napunjen a stanje baterije 1day 9hours. Žute kartone i grube startove zaboravljamo
- AmADin_gospo
#2103 Re: Nokia Lumia
sve lumiji mogu "oprostiti" ali katastrofalno trajanje baterije vala ne mogu
prije sam se smijao kad bi čitao da je nova fobija u svijetu. a kaže da se ljudi plaše gašenja telefona i pražnjenja baterije, vala vjerujete, počeo sam istu da dobijam. nije mi jasno. pogledam 4 filma na telefonu bez problema i sa 100% mi baterija padne na nekih 12-13%, dok za sat vremena na netu, bilo preko 3Ga ili wi-fia pojede cijelu bateriju.
prije sam se smijao kad bi čitao da je nova fobija u svijetu. a kaže da se ljudi plaše gašenja telefona i pražnjenja baterije, vala vjerujete, počeo sam istu da dobijam. nije mi jasno. pogledam 4 filma na telefonu bez problema i sa 100% mi baterija padne na nekih 12-13%, dok za sat vremena na netu, bilo preko 3Ga ili wi-fia pojede cijelu bateriju.
-
Bodkin
#2104 Re: Nokia Lumia
nije ni iphone 5 puno bolji. kad god sam aktivno cackao internet preko 3g baterija mi je oko 2 popodne bila na 10%AmADin_gospo wrote:sve lumiji mogu "oprostiti" ali katastrofalno trajanje baterije vala ne mogu
- Felidae
#2105 Re: Nokia Lumia
Neki player sa podrskom za titlove?
Edit:izgleda da ne postoji,i sad shvatih da ne prepoznaje mkv dadoteke....ozbiljna glupost ali stvarno!
Edit:izgleda da ne postoji,i sad shvatih da ne prepoznaje mkv dadoteke....ozbiljna glupost ali stvarno!
- vukojebina
#2106 Re: Nokia Lumia
Negdje sam pročito da ima neki player sto se placa koji podržava titlove, ali je i on bagovit...U glavnom jedina opcija lijepljenje titlova...
Nego jel moguce da se telefon stalno resetuje, jos nisam vidio, ali cesto mi se desava da tonovi budu na jacini 13, iako ja stavim da mi bude 27 nastimano...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Nego jel moguce da se telefon stalno resetuje, jos nisam vidio, ali cesto mi se desava da tonovi budu na jacini 13, iako ja stavim da mi bude 27 nastimano...
-
Rean
#2107 Re: Nokia Lumia
Pozdrav. Je li se ima jos gdje kupiti 920ka? Trenutno imam pare, a nemam gdje potrošiti.
- vukojebina
#2108 Re: Nokia Lumia
Imam ja prodat, bijela, jedno 20 dana koristena..javi se na pp ako budemo mogli sta dogovorit...
- Felidae
#2109 Re: Nokia Lumia
Dobar dan,zovem se Nokia...dobro izgledam ali sam ograničena kao balkon na malti.......
-
Spacer
#2110 Re: Nokia Lumia
Ima odličan video player, vrti mkv mov wmv..., podržava .srt titlove, naša slova, probna verzija radi već više od 2 mjeseca..
Moliplayer Pro
Moliplayer Pro
- Felidae
#2111 Re: Nokia Lumia
Platiti za player?nonsensSpacer wrote:Ima odličan video player, vrti mkv mov wmv..., podržava .srt titlove, naša slova, probna verzija radi već više od 2 mjeseca..
Moliplayer Pro
- shiljak
#2112 Re: Nokia Lumia
Šta mislite kada izađu mobiteli sa WP9, hoće li ove osmice moći instalirati devetku, ili će biti ista sudbina kao sa sedmicom.
- Quaresma
#2113 Re: Nokia Lumia
nadam se da hoce ali sumnja, mada mislim da bi ova 1520 trebala sigurno dobiti update
je li kod vas glasan zvucnik kad pricate s nekim, meni je bas glupo kad svi cuju moj razgovor, bas kao da sam ukljucio glavni zvucnik, kod lumia 920
je li kod vas glasan zvucnik kad pricate s nekim, meni je bas glupo kad svi cuju moj razgovor, bas kao da sam ukljucio glavni zvucnik, kod lumia 920
- Felidae
#2114 Re: Nokia Lumia
Moliplayer iako kao moze titlove ja ih nemogu nikako prikazati..player nije los kao trial ali platiti pa jooj
Sent from my lumia zumia using Tapatalk
-
belami1111
#2115 Re: Nokia Lumia
Može može samo ti neznaš. šta misliš da titlovima daš isti naziv kako i filmu i da provjeriš kodiranje texta...Felidae wrote:Moliplayer iako kao moze titlove ja ih nemogu nikako prikazati..player nije los kao trial ali platiti pa jooj
Malo je žešći mazohizam gledati film na 11 cm dijagonali i još čitati titlove....
- Felidae
#2116 Re: Nokia Lumia
E sad neznam...potkovana sam ja vise nego sto mislis...neke prikaze neke ne...a kodiranje nema utf,unicode i sl...postoji opcija serbian croatian ali nije bas najbolje...a ne bas sad da gledam film od 3 sata ali cisto onako na poslu nesto da pogledam
-
SA 071
#2117 Re: Nokia Lumia
Ma ja znam biti nekad po sat i više vremena na netu gledam klipove sa youtuba i surfam, čitam vijesti ali mi ne ode 20-25% baterije. Ako ti baterija brzo ide, zna to biti od neke aplikacije koja stalno vrti a da nisi ni svjestan toga. U background task pogasiš ono što ti ne treba (a zna biti puno toga popaljenog) i provjeri da li ti se mail stalno ažurira. Može se desiti da mail započne ažuriranje ali ima grešku i ne može završiti aktivnost, tako da to stalno vrti a ti i ne znaš. To se meni desilo. Isključio automatsko ažuriranje i baterija opet kao i prije 30 i koji sat (gore-dolje)...AmADin_gospo wrote:sve lumiji mogu "oprostiti" ali katastrofalno trajanje baterije vala ne mogu
-
mrsamras
#2118 Re: Nokia Lumia
Kod mene na 1020 abterija traje 2 dana.Wifi stalno ukljucen, po potrebi i 3g.
RAzgovaram dnevno oko pola sata, 20tak sms dobijem i odgovorim.Pregeldam net oko 20 tak min tokom dana.
tokom noci koristim aplikaciju- bateriju par min
Ja zadovoljan baterijom, signalom zvukom.
RAzgovaram dnevno oko pola sata, 20tak sms dobijem i odgovorim.Pregeldam net oko 20 tak min tokom dana.
tokom noci koristim aplikaciju- bateriju par min
Ja zadovoljan baterijom, signalom zvukom.
-
Neformalno
#2119 Re: Nokia Lumia
Moracu napisati i ovdje svoje utiske, temu redovno pratim ali jako slabo igdje pisem,,,,,,
Vlasnik 920 vec skoro 5 mjeseci.
Mane:
- nemogucnost smanjenja tona na dialeru, zvucniku, generalno sto je sve zajednicka jacina tona za sve (najavljen update koji rjesava)
- nemogucnost dodavanja dokumenata u mail, ovo me MNOGO nervira, nadam se da ce ispraviti uskoro, jer tel koristim u poslovne svrhe. Da ne bude zabune, moze dodati office doc iz offichub, ali vise doc nema sanse, pdf da ne pominjem
- file explorer, uuuf kako mi ovo samo nedostaje, ali znaci komplet fon da mogu roviti, ne samo tri foldera sa onim nekim beze explorerima
- search tipka, definitivan promasaj, neupotrebljiva za onu namjenu koju su zamislili
- task manager i killapp
Sto se tice ostalog, tel je perfektan, ove stvari koje nedostaju nadam se da ce otkloniti uskoro.
E sad, sto se tice baterije, ja zaista ne znam sta ovi strucnjaci ocekuju od telefona sa ovolikim displejem, sa non stop cackanjem po istom,,,, pa halo, kako mislis da ti izdrzi baterija duze kad ne gasis tel??? Ja tel koristim prvenstveno u poslovne svrhe, dnevno sat dva poziva, surfanje oko sat ukupno, mailovi non stop, 5 naloga, azuriranje svakih 15min, kamera bar 5 fotki dnevno minimum. Baterija mi drzi dan bez ikakvih problema, ujutro raskacim u 7, navece u 23 ponovo ponjenje i to je to. petak nakon posla, napunim i raskacim oko 23h, pogasim sto mi ne treba, ne cackam tel, u ponedeljak jutro imam 25% baterije. i sta, losa baterija??
Ne, baterija nije losa, nazalost los je korisnik koji ne zna koristiti tel, te nabije xxx aplikacija koje provjeravaju svaku drugu sitnicu svakih minut (narocito govno za fb), te ne znaju pogasiti pola stvari na telefonu koje ne koriste, i eto jada. Nazalost, za takve ljude je i izmisljen android, tako da drzite se tog smeca.
Da ne bude podcjenjujem andorid, koristio sam i to, ne dao bog nikome, fuj,,,, sta sve radi taj os pa to je smijesno, a stabilnost da ne govorim, zakljucas ga i nakon 2h da otkljucas njemu puklo sve, nema spasa do full format, podaci baj baj ako nije uradio backup na net.... par puta iznevjerio i otisao dalje....
Nokia uvjek bila kvalitet, a to je pokazala i lumia serijom. 920 ima ubjedljivo najbolji display, da ne pominjem na suncu, ravnog kandidata nema sigurno. Osjetljivos, preciznost i sam tach su odlicni, ali predostroznosti radi uvjek ide folija...
WP na 920 je odlican, odavno nisam koristio ovakav OS koji evo nakon ovolikog koristenja, instaliranja raznih gluposti i brisanja, handrenja, i dalje radi jednako brzo i fluidno kao i prvog dana,,,, jednostavno nevjerovatno dobro odradjeno, za razliku od androida kojem nakon instalacije 5 aplikacije popuni se ram i baj baj brzini....
bilo kako bilo, ovo sto pominju za bateriju i neke app, baterija je sasvim ok ako se koristi normalno, a app, ja jos nisam naisao da mi je nesto zahvalilo, a nije da nisam zahtejvan korisnik.....
pozz
Mane:
- nemogucnost smanjenja tona na dialeru, zvucniku, generalno sto je sve zajednicka jacina tona za sve (najavljen update koji rjesava)
- nemogucnost dodavanja dokumenata u mail, ovo me MNOGO nervira, nadam se da ce ispraviti uskoro, jer tel koristim u poslovne svrhe. Da ne bude zabune, moze dodati office doc iz offichub, ali vise doc nema sanse, pdf da ne pominjem
- file explorer, uuuf kako mi ovo samo nedostaje, ali znaci komplet fon da mogu roviti, ne samo tri foldera sa onim nekim beze explorerima
- search tipka, definitivan promasaj, neupotrebljiva za onu namjenu koju su zamislili
- task manager i killapp
Sto se tice ostalog, tel je perfektan, ove stvari koje nedostaju nadam se da ce otkloniti uskoro.
E sad, sto se tice baterije, ja zaista ne znam sta ovi strucnjaci ocekuju od telefona sa ovolikim displejem, sa non stop cackanjem po istom,,,, pa halo, kako mislis da ti izdrzi baterija duze kad ne gasis tel??? Ja tel koristim prvenstveno u poslovne svrhe, dnevno sat dva poziva, surfanje oko sat ukupno, mailovi non stop, 5 naloga, azuriranje svakih 15min, kamera bar 5 fotki dnevno minimum. Baterija mi drzi dan bez ikakvih problema, ujutro raskacim u 7, navece u 23 ponovo ponjenje i to je to. petak nakon posla, napunim i raskacim oko 23h, pogasim sto mi ne treba, ne cackam tel, u ponedeljak jutro imam 25% baterije. i sta, losa baterija??
Ne, baterija nije losa, nazalost los je korisnik koji ne zna koristiti tel, te nabije xxx aplikacija koje provjeravaju svaku drugu sitnicu svakih minut (narocito govno za fb), te ne znaju pogasiti pola stvari na telefonu koje ne koriste, i eto jada. Nazalost, za takve ljude je i izmisljen android, tako da drzite se tog smeca.
Da ne bude podcjenjujem andorid, koristio sam i to, ne dao bog nikome, fuj,,,, sta sve radi taj os pa to je smijesno, a stabilnost da ne govorim, zakljucas ga i nakon 2h da otkljucas njemu puklo sve, nema spasa do full format, podaci baj baj ako nije uradio backup na net.... par puta iznevjerio i otisao dalje....
Nokia uvjek bila kvalitet, a to je pokazala i lumia serijom. 920 ima ubjedljivo najbolji display, da ne pominjem na suncu, ravnog kandidata nema sigurno. Osjetljivos, preciznost i sam tach su odlicni, ali predostroznosti radi uvjek ide folija...
WP na 920 je odlican, odavno nisam koristio ovakav OS koji evo nakon ovolikog koristenja, instaliranja raznih gluposti i brisanja, handrenja, i dalje radi jednako brzo i fluidno kao i prvog dana,,,, jednostavno nevjerovatno dobro odradjeno, za razliku od androida kojem nakon instalacije 5 aplikacije popuni se ram i baj baj brzini....
bilo kako bilo, ovo sto pominju za bateriju i neke app, baterija je sasvim ok ako se koristi normalno, a app, ja jos nisam naisao da mi je nesto zahvalilo, a nije da nisam zahtejvan korisnik.....
pozz
- sema911s
#2120 Re: Nokia Lumia
zen3dom ti si legenda
-
belami1111
#2121 Re: Nokia Lumia
Evo ga task menager na GDR3 lumia 820 i ujedno ubijanje aplikacija iz taska !!!Neformalno wrote:Moracu napisati i ovdje svoje utiske, temu redovno pratim ali jako slabo igdje pisem,,,,,,
Mane:
- task manager i killapp
http://imageshack.us/photo/my-images/546/anyt.png/
- Maharadza
#2122 Re: Nokia Lumia
To 'smeće' od androida ima barem task manager i file explorer, za razliku od te vaše kopije iOS balkona.Neformalno wrote:Moracu napisati i ovdje svoje utiske, temu redovno pratim ali jako slabo igdje pisem,,,,,,
Mane:
- task manager i killapp
pozz
Elem, koji si to fon koristio pa si postao toliki hejter androida?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- newlevel
#2123 Re: AW: Nokia Lumia
Korisnik sam androida, ali moram da priznam da mi se svidjaju ove nokie sa wp8, i pitanje je dana samo kad cu si jednu kupiti, da osjetim licno taj wp8, i ponajvise kvalitet nokie. No ti nedostaci me ponajvise odbijaju. Cuj ne mozes dodati file pri slanju mail, ali eto. Ali mi je glupo da tako govoris za android. Ja licno imam entry level telefon, nisu neke specifikacije, koristim niz aplikacija koje se konstantno azuriraju, i telefon ne steka. Mene samo zanima koji si ti to telefon koristio, i kako si ga koristio ? Cuj zaledi, gube se podaci, e ovo mi se nikad nije desilo.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Maharadza
#2124 Re: AW: Nokia Lumia
O tome ti pričam ba! Sumnjam da je to u rukama imalo androida da valja (duže od 5min.) kamo li ga koristilo svakodnevno a kudi i pljuje kao da je odron OS koji ne dominira tržištem sa preko 80% udjela!newlevel wrote:Korisnik sam androida, ali moram da priznam da mi se svidjaju ove nokie sa wp8, i pitanje je dana samo kad cu si jednu kupiti, da osjetim licno taj wp8, i ponajvise kvalitet nokie. No ti nedostaci me ponajvise odbijaju. Cuj ne mozes dodati file pri slanju mail, ali eto. Ali mi je glupo da tako govoris za android. Ja licno imam entry level telefon, nisu neke specifikacije, koristim niz aplikacija koje se konstantno azuriraju, i telefon ne steka. Mene samo zanima koji si ti to telefon koristio, i kako si ga koristio ? Cuj zaledi, gube se podaci, e ovo mi se nikad nije desilo.
Sent from my Nokia 3310
Što se tiče WP8, ima to za android već odavno: https://play.google.com/store/apps/deta ... .launcher8
Bolji od "originala", podržava i widgets!
- AmADin_gospo
#2125 Re: Nokia Lumia
ako si pratio ovu te,u, mogao si se uvjeriti da nisam neki bezvezni korisnik lumie nego se itekako dobro razumijem u OS i podesavanje istoga, te takodje, da sam ja ovde pisao uputstva kako se podesava telefon i koji se podzadinski procesi moraju a koji nemoraju ugasiti, tako da te molim da to uzmes u obzir kad me budes obucavao sta trebam. a sta ne trebam uraditi s telefonom.SA 071 wrote: Ma ja znam biti nekad po sat i više vremena na netu gledam klipove sa youtuba i surfam, čitam vijesti ali mi ne ode 20-25% baterije. Ako ti baterija brzo ide, zna to biti od neke aplikacije koja stalno vrti a da nisi ni svjestan toga. U background task pogasiš ono što ti ne treba (a zna biti puno toga popaljenog) i provjeri da li ti se mail stalno ažurira. Može se desiti da mail započne ažuriranje ali ima grešku i ne može završiti aktivnost, tako da to stalno vrti a ti i ne znaš. To se meni desilo. Isključio automatsko ažuriranje i baterija opet kao i prije 30 i koji sat (gore-dolje)...
na jaranovom samsungu s4 baterija za 8 sati surfanja i igranja padne s 100 na 60%. gabariti baterije su dovoljni da se u nju ugura mnogo vise od 2000mAh.
jedva cekam bracu kineze da naprave gold seriju baterija za ove lumije jer su ove fabricke preslabe.