Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#2101 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

P308 wrote:
O'zone wrote:I šta kažu?! Nema više plavljenja podvožnjaka...imaju pumpe i to

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kisa-stv ... /160919119

Poslato sa radnog mjesta...
Mogli su se potruditi i kontaktirati nacelnika ili odgovorne za ovaj problem i raspitati se sta se desava, zasto pumpa ne djeluje i kako planiraju rijesiti problem a ne cekati kisu pa cim padne isti clanak objavljivati vise puta.
Zvanicna obavijest, pumpe jos nisu u funkciji jer, cudna li cuda, jos uvijek nisu ustekane u struju :D

EP BiH trazi dodatnu dokumentaciju.

dodatna dokumentacija

Image
BHF_Manijak

#2102 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by BHF_Manijak »

Gledam pocela izgradnja oko stadiona Grbavica, ali onaj lola s onim restorancicem ne mrda, kakav gigant. :mrgreen: :mrgreen:

Ne fakat sta ce biti s restoranom, mislim oko njega sve sruseno, po kojoj osnovi je on jos tu? :)
mayab

#2103 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Nedaj se "NERI" !!! :lol:
Da se podsjetimo ......

10.1.2016.

Nastavak izgradnje Južne longitudinale u prvom kvartalu ove godine, osigurano 14 miliona KM

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavak ... /151216015
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2104 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

jel poplava u buca potoku? jesu ukljucili pumpe?
Logovan

#2105 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote:jel poplava u buca potoku? jesu ukljucili pumpe?
Čekaj da prvo skontaju kako se pumpa uključuje.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2106 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:jel poplava u buca potoku? jesu ukljucili pumpe?
Čekaj da prvo skontaju kako se pumpa uključuje.
pa zar nije automaCki ?
P308

#2107 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by P308 »

Garant nema poplave inace bi klix po 17 put objavio isti clanak (copy/paste)
O'zone
Globalni moderator

#2108 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

dječak sa šibicama

#2109 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dječak sa šibicama »

Dobar mu plan, "i da opcina Centar krene u rjesavanje imovinsko pravnih odnosa".

Na trasi imaju nekoliko ogromnih problema tog tipa, stare zgrade kod Bosnalijeka 5 komada, prolaz pored novih zgrada u Jukicevoj i ne znam kako ce izvesti zahvat pored Binga i auto centra, o Pennyu da ne govorim. A to je sve tek pocetak.

Na kraju ce probiti stotinjak metara do Fahrinog nebodera prilaz, kopace tamo oko Vogosce, tunel nece nikada ni zavrsiti ako ga pocnu, a sve skupa ce biti kompletirano za 20 godina.

Osim ako nas ne iznenade.
karanana

#2110 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

nece ovo biti gotovo ni za 20 ako i tad.
sta ono mjesecima kopaju dole na ulici koja ide iz fahrovog nebodera? mozda 500 kvadratnih metara kopaju i fol nesto rade vec mjesecima bez ikakvog ociglednog cilja.
El_comadante

#2111 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by El_comadante »

karanana wrote:nece ovo biti gotovo ni za 20 ako i tad.
sta ono mjesecima kopaju dole na ulici koja ide iz fahrovog nebodera? mozda 500 kvadratnih metara kopaju i fol nesto rade vec mjesecima bez ikakvog ociglednog cilja.
sad im je KJKP Gras kriv je neznaju da izmjeste kontakntu mrežu pa se to čeka.
tec

#2112 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

dječak sa šibicama wrote:Dobar mu plan, "i da opcina Centar krene u rjesavanje imovinsko pravnih odnosa".

Na trasi imaju nekoliko ogromnih problema tog tipa, stare zgrade kod Bosnalijeka 5 komada, prolaz pored novih zgrada u Jukicevoj i ne znam kako ce izvesti zahvat pored Binga i auto centra, o Pennyu da ne govorim. A to je sve tek pocetak.

Na kraju ce probiti stotinjak metara do Fahrinog nebodera prilaz, kopace tamo oko Vogosce, tunel nece nikada ni zavrsiti ako ga pocnu, a sve skupa ce biti kompletirano za 20 godina.

Tih pet kuća nije problem jer većina stanova nije otkupljeno tako da su još u državnom vlasništvu Tu su bili smješteni socijalni slučajevi. Nove zgrade o kojim ti govoriš ostaju kako su, ali parking ne i to je već bilo predviđeno, nemoj zaboraviti da kada se bude radio taj prvi dio I trasversale Alipašina se pomjera na novu trasu. Auto centar nikada nije imao dozvolu za parking sa te strane niti je vlasnik tog terena tako da to uopšte nije problem. Jedini problem je klesar kod groblja i par kuca koje su proširene uz trasu, naravno jedini veliki problem je Penny koji kako se vide se nastavlja širiti, bez ikakve dozvole.
Veći su problemi koji će biti sa saobraćajem za vrijeme izgradnje jer postoji nekoliko uskih grla koje nemaju dobro riješenje.
mayab

#2113 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Vidim danas, asfaltiran (konačno) prolaz kroz budući kruzni tok na Mojmilu, sto znači :D da neće skoro biti završen, izgleda neki kabadahija ne da svoju avliju na trasi :izet: :izet: :izet:
elk

#2114 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by elk »

Izgleda tako,nece ga do proljeca zavrsiti,jos malo i kraj sezone svakako.. .prije 4 mjeseca strucnjaci raskopali,mi se ljutili da cekaju izbore da otvore.samo nam nisu rekli koje izbore.
sema911s

#2115 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by sema911s »

dječak sa šibicama wrote:Dobar mu plan, "i da opcina Centar krene u rjesavanje imovinsko pravnih odnosa".

sta mislis ko je glavni sponyor SDA-SDP alijanse u kantonu I sire,., sta mislis kako ovi cetnici dobijaju ugovore za sve I svasta, kako dobise parcelu usvrakinom, vogosci, stupu I jos par mjesta po hadzicima.....
StupskaBitanga

#2116 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Upravo su zbog Fahre I transvrzalu iscjepkali na više poffionica a prva je Marijin Dvor-Velešići u kojoj će osim ot će proći pored FahrOVOG nebodera otkupiti i zemljište GRAS-a i pohvaliti se da su im pomogči u dubiozi kojoj zaista nema pomoći
Thorgerson

#2117 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Thorgerson »

Meni je i dalje smijesna prica o tome da Fahro forsira ovu izgradnju, jer lik uopste nije toliko bitan. Na stranu to sto je nebitan, jos mi je veca nebuloza da se sve ovo pokrece radi 50m ceste do njegovo tornja. :-)

Jel vi shvatate da je toranj otvoren 2008. godine!? Halo? Prije haman deceniju je toranj otvoren, o cemu vi pricate ba. Da je Fahri toliko stalo do toga, pa forsirao bi to odmah...uostalom, sam bi se jbt zadao i odradio tih 50m ceste da mu je toliko potrebna... sta je vama ba...kakav fahro i gluposti...on ima sasvim ok prilaz, da mu ne treba bolji.

Ovakve iste najave za prvu su isle i prije, tako da meni ovo sve djeluje i dalje neozbiljno, dok ne vidim tender, dok ne vidim masine itd. A oni mogu pricati do sutra.

I jednostavno sada je doslo na red da se to radi, to je neophodno, zarkcenja u alipasinoj su nepodnosljiva, Vogosca se siri, Sip se siri...
supercali

#2118 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

Gluposti se sire
jao_situacije

#2119 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:Meni je i dalje smijesna prica o tome da Fahro forsira ovu izgradnju, jer lik uopste nije toliko bitan. Na stranu to sto je nebitan, jos mi je veca nebuloza da se sve ovo pokrece radi 50m ceste do njegovo tornja. :-)

Jel vi shvatate da je toranj otvoren 2008. godine!? Halo? Prije haman deceniju je toranj otvoren, o cemu vi pricate ba. Da je Fahri toliko stalo do toga, pa forsirao bi to odmah...uostalom, sam bi se jbt zadao i odradio tih 50m ceste da mu je toliko potrebna... sta je vama ba...kakav fahro i gluposti...on ima sasvim ok prilaz, da mu ne treba bolji.

Ovakve iste najave za prvu su isle i prije, tako da meni ovo sve djeluje i dalje neozbiljno, dok ne vidim tender, dok ne vidim masine itd. A oni mogu pricati do sutra.

I jednostavno sada je doslo na red da se to radi, to je neophodno, zarkcenja u alipasinoj su nepodnosljiva, Vogosca se siri, Sip se siri...
mašine su tamo već ima skoro godinu, srušeni neki objekti, ali očito nema para da se više radi
nekakvu zemlju pretovaraju, čini mi se da je to stovarište zemlje od rekonstrukcije vodovoda, dovuku šljunak i zemlju, promijene cijevi pa vrate na obalu
muha_sa

#2120 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

jao_situacije wrote:
Thorgerson wrote:Meni je i dalje smijesna prica o tome da Fahro forsira ovu izgradnju, jer lik uopste nije toliko bitan. Na stranu to sto je nebitan, jos mi je veca nebuloza da se sve ovo pokrece radi 50m ceste do njegovo tornja. :-)

mašine su tamo već ima skoro godinu, srušeni neki objekti, ali očito nema para da se više radi
nekakvu zemlju pretovaraju, čini mi se da je to stovarište zemlje od rekonstrukcije vodovoda, dovuku šljunak i zemlju, promijene cijevi pa vrate na obalu
skoro svaki dan vozim tom relacijom----prebacuju kamaru šljunka sa jedne na drugu stranu pa je sutradan vracaju---i tako haman par mjeseci :lol:
jao_situacije

#2121 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

muha_sa wrote:
jao_situacije wrote:

skoro svaki dan vozim tom relacijom----prebacuju kamaru šljunka sa jedne na drugu stranu pa je sutradan vracaju---i tako haman par mjeseci :lol:
ma ja, meni se čini da je od vodovoda taj šljunak jer ista firma radi na oba gradilišta
mayab

#2122 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

To je definitivno privremena deponija za rekonstrukciju vodovodne mreze, koja se već poodavno radi u ulicama iza Vojne bolnice, Kalemova, Avde Jabučice itd itd
Qler

#2123 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

Gledam svaki dan sa prozora... tu samo pretovaraju sljunak, vlajda je ta deponija za vodovod.... u glavnom shega, kad pretovara sa gomile na gomilu...
Haris.ba

#2124 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

U čemu je fazon da se javljaju čepovi poslije Stupske petlje prema Ilidži? Mislio sam da je to kako su napravili Stupsku petlju, pa se čep samo preselio, ali mislim da nije. Nisu bili takvi čepovi kada se završena Stupska petlja.

Ima li kakve naznake da će na semaforu kod Energoinvesta na Ilidži dodati jednu izlivnu traku za desno, a poslije semafora dodati jednu traku koja fali za tzv. zapadni prilaz gradu.

Nije to velika investicija. Ali, primjetno fale te trake. Ima i prostor, i prostor je državni, i nije to skupo. Ali, nisam upratio da im je to trenutno u planovima.

Još se ona industrijska zona ko nešta počela i popravljati.

P.S.
Ima li šanse da Memić otkoči spoj saautoputem sa Mostarskog raskršča?

P.P.S.
A šta je sa 12 om transferalom od Stupske petlje? I kako misle riješiti raskrsnicu sa A transferzalom. Nije valjda da neće biti kružni tok?
mayab

#2125 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Juce oko 15,40 sati se vratio u Sarajevo sa puta, poslije stupske petlje prema gradu kolona, guzva, strasno , 40 minuta do Grbavice, ono sto hocu reci, gledam kako pacijenti voze glavnom ulicom, po 50 metara razmak izmedju auta kod pojedinih, matere im se naje....
I onda se neko čudi otkud gužva, kolona, definitivno barem upola bi se smanjile gužve , kolone i zastoji, kad bi likovi ZNALI KAKO SE VOZI U GRADU
Pa jebote, nismo u selendri sa 10 auta i jednom ulicom :twisted:
Post Reply