Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Alfons Kauders

#2101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:Na svijetu i u svijetu jeste, ali kod nas jok. Kod nas je najnormalnija stvar da mama sa svoje sise prebaci dijete na drzavnu sisu. I to u istoj firmi, bez sekunde stida, bez imalo zamazivanja ociju - jer je to sasvim normalno, i zasto onda bilo sta kriti? :D

Zapravo to je danas toliko normalno da smo mi kojima to smeta zapravo nenormalni. Jebiga drustvo postavlja standarde i odredjuje sta je normalno a sta nije. :D Tako da fakat i jesmo budale koje vjeruju u bajke, jer vjerujemo u nesto u sta ne vjeruje velika vecina ljudi u nasem drustvu. :D
Znamo @Alfons, ne treba imati doktorat pa znati kako je kod nas :D Ali, upravo govorimo o uvođenju sistema vrijednosti i ja mislim da je tu prvi korak u mentalitetu, dakle tranzicija u glavama svakog od nas, pa onda na red dolaze mediji, pa oporba, pa tek onda vlast... može se i pomješati redosljed, ali mora se početi.
Ja sam vec pofino osijedio, a dok se kod nas promijeni sistem vrijednosti, vjerovatno necu imati ni tri dlake na glavi ko Gustav. :D O "medijima" smo neki dan pricali, i vjerovatno ces se sloziti da od njih ne treba nista ocekivati, jer su stranacki servisi i najobicnije politicke javne kuce. S tim da su kurve najcesce dosta skuplje od novinara, a nerijetko imaju i vise obraza. :D

Odakle poceti? Ljudima je to normalno, medije nemamo, a kao sto vidimo i opozicija je po tom pitanju ista kao vlast... To je problem, odakle da pocnemo kada se ljudi pomire s tim sistemom jos u osnovnoj skoli, gdje im fizicko predaje direktorov sin. :D Ja fakat ne vidim kako bi se to moglo primjetiti, barem ne za mog zivota - jebani smo onako momacki, dugorocno.
VjecitiStudent

#2102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

klavirdžija wrote:U demokratiji se te elite biraju, pa i imamo što imamo.
Ko kaže da narod uvijek isto glasa, laže.
Od 1996. građani pokušavaju nešto promijeniti, no elite ih uvijek na kraju izrade.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Meni je zaista cudna Komsiceva izjava da ce u stranku primate samo "postene i moralne", a vidim koji se sve vrte oko njegove novoformirane stranke. :-)

Mora da je imam sasvim drugacije poimanje postenja i morala. :?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Odakle poceti? Ljudima je to normalno, medije nemamo, a kao sto vidimo i opozicija je po tom pitanju ista kao vlast... To je problem, odakle da pocnemo kada se ljudi pomire s tim sistemom jos u osnovnoj skoli, gdje im fizicko predaje direktorov sin. :D Ja fakat ne vidim kako bi se to moglo primjetiti, barem ne za mog zivota - jebani smo onako momacki, dugorocno.
Bolno istinito :(
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

VjecitiStudent wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ono što najviše zabrinjava su postovi koji kažu da je, eto, biti protiv nepotizma, korupcije i ostalog nemorala (jer to jeste nemoral u pravom smislu te riječi, a ne ono za šta se često kod nas ta riječ upotrebljava) , sanjati bajke.
Pa, ljudi, to je najnormalnija stvar na svijetu... Da ti žena nema oraha u džepu, da ne šteliš poslove prijateljima, komšijama, da ne zapošljavaš djecu na državnu sisu.. to bi se trebalo podrazumijevati što mi nazivamo bajkama. Potpuno su nam otupili osjećaj za osnovne etičke postulate :cry:
+1
:thumbup:
+2
Alfons Kauders

#2106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

klavirdžija wrote:Ova diskusija o nepotizmu me potsjeća na negdašnje elegije mladih SDP-ovaca o pljačkama vladajućih, sve dok njihovi ne dođoše na vlast. :D

Kakav narod, takva i vlast i to je to, džaba šupljiranja.
Nije ovo toliko o nepotizmu koliko o zdravom razumu. Nepotizma je uvijek bilo i uvijek ce ga biti. Niko ga se nigdje nije rijesio, ni u najuredjenijim drustvima - a mi smo balkanske seljacine koje su samo malo odmakle od plemena i klanova.

Problem je sto je nepotizam postao opsteprihvacena institucija. Drugi problem je sto to haman nikom vise i ne smeta, i sto se jos pride nalaze izgovori za neki "nepotizam light"...

Onaj nas standardni nemojte-krenuti-od-nas spin, u fazonu "pa sta ako je zaposlio kcerku, eno onaj burazu nabacio ugovor od 5 miliona" ili aktuelni primjer "sta ako je u GRASu topli 12KM, eno skupstina izglasala 700KM povisice" itd.

Btw Komsi za Nikolica :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#2107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Komšić odbio susresti se sa Nikolićem zbog njegovih izjava o Bošnjacima i Republici Srpskoj kao državi !

Bravo predsjedniče ! Jajare iz SDA su jedva dočekale da ih vojvoda pozove...
VjecitiStudent

#2108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Komšić odbio susresti se sa Nikolićem zbog njegovih izjava o Bošnjacima i Republici Srpskoj kao državi !

Čestitke.
No i Hare je bio dobar u tome.
It_is_a_Leclerc

#2109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Komšić odbio susresti se sa Nikolićem zbog njegovih izjava o Bošnjacima i Republici Srpskoj kao državi !

Čestitke.
Pa to je jedino u čemu je bio dobar, i jedino zbog čega skidam kapu, kad je on u pitanju.
Bojkot Srbije na čelu sa četničkim vojvodom, Miloševićevim vodonošom i čovjekom koji je po Beogradu otvarao razne Bulevare za Mladića, predstavlja vitalni interes BIH.
VjecitiStudent

#2110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
VjecitiStudent wrote:

Čestitke.
Pa to je jedino u čemu je bio dobar, i jedino zbog čega skidam kapu, kad je on u pitanju.
Bojkot Srbije na čelu sa četničkim vojvodom, Miloševićevim vodonošom i čovjekom koji je po Beogradu otvarao razne Bulevare za Mladića, predstavlja vitalni interes BIH.
Valjda to neće biti jedini bitni sadržaj, jer mogli smo onda i Hareta ostaviti.
Inače ništa ne podiže naše narodne mase ko "e jes im rek'o!" politika.
Alfons Kauders

#2111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Valjda to neće biti jedini bitni sadržaj, jer mogli smo onda i Hareta ostaviti.
Inače ništa ne podiže naše narodne mase ko "e jes im rek'o!" politika.
Naucio je on to davno, "po prstima i po nosu"...

Mada je ovo davno mogao reci, nije morao cekati Nikolicevu verbalnu dijareju u UN-u.

Covjek je cetnik, i ponosi se time. Dacic je Slobo u malome. Ne samo da im ne treba ici na noge, ne treba ni imati ambasadora tamo, samo tehnicko osoblje i cao.

A sutra garant otkazuje i mali princ.
shiljak

#2112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

detroit-mercy wrote:
shiljak wrote:pustite sad to, nego da li znate da se bliži 30.000-ti lajk na facebooku :D
Bas ti je Hanka rekla dat kad skupis 30,000 lajkova :mrgreen: .
hanka je rekla ništa ispod 50.000, ovo 30.000 je treći prag :D

Još 52 :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Tako se to radi. Običnom građaninu se prevrće želudac od tog NIkolića, a danas pogotovo. Bravo Željko :thumbup:
rajvosa1

#2114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
VjecitiStudent

#2115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

rajvosa1 wrote:Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
Ko tebe Hankom, ti njega Nikolićem.
didžej

#2116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

jos jedan glup i nebitan potez ali na kratke staze potez koji kupi poene kod priproste mase.
eto do sad nije znao da je grobar cetnik nego mu ove izjave otvorile oci.
ali dobro, nova je stranka, idu izbori, valja glasove obezbijediti. :)
animus

#2117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

:thumbup: :thumbup:
To je pravi stav i kad budemo svi slozni u ovome onda cemo imati i napretka
Jedan veliki plus i za Muniru S. koja je u zgradi UN-a pokazala o kakvom skupu se radi :bih: :bih:
Preko nekih stvari se jednostavno ne može preci, jos da je samo onom Vuku oduzet onu nagradu sto je ukrao u ime svog pretka Pozderca koji bi ga se odrekao da je ziv sigurno.
animus

#2118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

rajvosa1 wrote:Odlican potez ovo sa Nikolicem, ali opet Hanku ne mogu halaliti
Ma hajde bolan halali vise, Hanka je izgleda neophodno zlo koje u ovom momentu dobro dodje da sprijeci necasne namjere Nerke, Damira i Tornjaka. Ona je izgleda najslabija karika koju cemo morati poslati kuci ali sad neka stoji gdje je.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Vi je progutajte, ja nikad
Mister Yes

#2120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

detroit-mercy wrote:
Mister Yes wrote:
ultima_palabra wrote:Društveno je prihvatljivo da moj otac nazove svog prijatelja koji ima firmu i zaposli me. Da nazove prijatelja koji je u stranci da me nakači na državnu sisu... ne.
Tvoj otac je uspostavio to prijateljstvo i zaslužio da mu prijatelj pomaže (ne pomaže se baš svakome već onome ko je zaslužio na ovaj ili onaj način). Moj otac mrzi cijeli svijet i nema prijatelja. Logično da će tvoj profitirati jer je više uložio (trud, vrijeme i šta sve ne da ima prijatelja).
Znaci, dzabe sto si ti bio student godine i sto si za razliku od svoga oca, komunikativan, prilagodljiv, veliki radnik, student za ugled, neko koga bi trebala cekati sjajna karijera u normalnim okolnostima. Nista od toga jer ti otac nije bio snalazljiv, ne toliko vrijedan ili ne tako pametan (ovo je samo hipoteticki, ne misli da ti vrijedjam oca). U princip ti se zalazes za onih 20tak porodica koji u Federaciji treba da vedre i oblace, odnosno za prijasnji sistem begova i fukare :mrgreen: .
Da se svijet mjeri po tebi i takvima, npr. jedan Hobama nikada ne bi imao sanse da postane predsjednik ili jedan Steve Jobs da izgradi karijeru kakvu je izgradio :mrgreen: . I onda se cudimo sto nam lose ide.
:roll: Hajde pročitaj ponovo šta je napisano. Ti ako si talenat ne treba ti otac. Talentirani ljudi su uspješni u svemu pa i u tome da pomažu svojima.
Corto Maltese

#2121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

To Precjeniče! Kad skontam koja kreativnost i koja vizija su bile potrebne za nesastanak sa Nikolićem. A tek koja jaja za izać' međ raju nakon te odluke. I sve to za pišljivih pola miliona maraka u zadnjih 7 godina.
E nek mu je rek'o, to jest, nek mu nije rek'o, ili šta već iz ove jebeno teške odluke proizilazi.
(Malu mrlju na najnoviju predsjednikovu državničku mudrost baca moj komšija Hamo koji kaže da se on ne bi sastao sa Nikolićem za mnogo manje pare od onih za koje se Precjenik ne sastaje, kao i da mu za nesastajanje, i uopšte nerađenje ne treba ni službeni šofer ni pratnja, ni kancelarija. Za samo dvije pive dnevno obećava iste rezultate)
Mister Yes

#2122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:
Mister Yes wrote:Šta predlažeš? Da mijenjamo sistem koji traje hiljadama godina svuda na planeti uključujući i životinjsko carstvo?
Tačno je da su ljudi svugdje na zemaljskoj kugli podložni korupciji, ali je isto tako tačno da iole uređene države imaju sistem kazni, tako da se ne poteže tako olako za mitom i nepotizmom iz straha od državne represije.. šta god ona značila. Ovdje su u sprezi ne samo političari, nego i mediji koji imaju misiju da obrazuju i edukuju našu svijest o tome, sudstvo koje se mora samo izboriti za svoju neovisnost, kao i mi sami koji , eto, slegnemo ramenima, da je to tako svugdje i misliti da je drugačije je dream dreams..
Uostalom, neka nam dijaspora da primjere iz zemalja u kojima žive kako se kažnjava korupcija, kako oporba navali i digne dževu na svaki znak iste, kako mediji to poprate. Ovdje nema ko.. jer oporba samo lovi u mutnom, a i čistačica (uz dužno poštovanje tog zanimanja uzimam samo za primjer zadnjeg u hijerarhiji) pita GSTJ.
Ima nepotizma i korupcije svuda u Evropi samo smo mi navikli da ih dižemo u zvijezde. Mislim da se generalno previše trošimo na priču o nepotizmu i korupciji. To jesu problemi ali nisu razlog zašto smo u ovoj situaciji u kojoj jesmo. Bojim se da se tom pričom ne udaljimo od najvećeg problema ove države a to je njen ustav i nefunkcionalnost. To što će u DF-u biti poneko ko je pogurao nekog svog meni nije puno bitno. Bilo bi pravo čudo da nema (čudo u rangu gospe iz Međugorja). Meni je bitno da Komšiću vjerujem da neće izdati ovu zemlju. Zato ga želim među onom šestorkom što je prije moguće jer Zlatku, Sulji i Fahri ne vjerujem sekunde. JSve dok se ne riješi problem nefunkcionalnosti države sve drugo će biti manje bitno a taj problem se na žalost može prelomiti na štetu nas koji volimo ovu zemlju.
Ima Bosne_Bice Bosne

#2123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Corto Maltese wrote:To Precjeniče! Kad skontam koja kreativnost i koja vizija su bile potrebne za nesastanak sa Nikolićem. A tek koja jaja za izać' međ raju nakon te odluke. I sve to za pišljivih pola miliona maraka u zadnjih 7 godina.
E nek mu je rek'o, to jest, nek mu nije rek'o, ili šta već iz ove jebeno teške odluke proizilazi.
(Malu mrlju na najnoviju predsjednikovu državničku mudrost baca moj komšija Hamo koji kaže da se on ne bi sastao sa Nikolićem za mnogo manje pare od onih za koje se Precjenik ne sastaje, kao i da mu za nesastajanje, i uopšte nerađenje ne treba ni službeni šofer ni pratnja, ni kancelarija. Za samo dvije pive dnevno obećava iste rezultate)
Tvog Hamu hebe to sto se njegovo ne pika, kao ni moje, tvoje...bez obzira koliko malo kosta. :lol:
shiljak

#2124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

a šta bi to trebao da uradi? Nikolić bez razloga izaziva nešto, ako misli tako, može bar šutit.. :D
animus

#2125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Mister Yes wrote:
Tvoj otac je uspostavio to prijateljstvo i zaslužio da mu prijatelj pomaže (ne pomaže se baš svakome već onome ko je zaslužio na ovaj ili onaj način). Moj otac mrzi cijeli svijet i nema prijatelja. Logično da će tvoj profitirati jer je više uložio (trud, vrijeme i šta sve ne da ima prijatelja).
Znaci, dzabe sto si ti bio student godine i sto si za razliku od svoga oca, komunikativan, prilagodljiv, veliki radnik, student za ugled, neko koga bi trebala cekati sjajna karijera u normalnim okolnostima. Nista od toga jer ti otac nije bio snalazljiv, ne toliko vrijedan ili ne tako pametan (ovo je samo hipoteticki, ne misli da ti vrijedjam oca). U princip ti se zalazes za onih 20tak porodica koji u Federaciji treba da vedre i oblace, odnosno za prijasnji sistem begova i fukare :mrgreen: .
Da se svijet mjeri po tebi i takvima, npr. jedan Hobama nikada ne bi imao sanse da postane predsjednik ili jedan Steve Jobs da izgradi karijeru kakvu je izgradio :mrgreen: . I onda se cudimo sto nam lose ide.[/quote]

:roll: Hajde pročitaj ponovo šta je napisano. Ti ako si talenat ne treba ti otac. Talentirani ljudi su uspješni u svemu pa i u tome da pomažu svojima.[/quote]
Ljudi kad nam bude normano ekonomsko stanje onda nece biti niti navale na drzavnu kasu jer su u pravilu u kapitalzmu bolje placeni privatni poslovi a gdje se bira po sposobnosti. Danas fakticki nemamo ekonomije i sve se svodi manje vise na budjet i onda immo ovakvo stanje. ko je sposoban on ce sebi obezbijediti egzistenciju i van budzeta i nepravde koja se tu desava. Ako se guramo da se uvalimo na budzet onda moramo shvatiti da i nismo toliko kvalifikovani i sposobni. Znam masu ljudi koji su imali ideje i vode svoje privtne biznise i ne pada im na pamet da se gnjave sa vezama i politicarima. Z anjih kazem svaka cast vi ste dokazali da vrijedite vise. TreNerkov brat ocigledno ne vrijedi nista kao i gosp. Karic jer im je trebala veza da se ubace u preduzece koje nema nikakve veze sa njihovom obrazbom. I kao rezulatat toga imamo najveci nepotizam u ovoj drzavi koji nam se desio i rezultat da ni oni sami ne znaju koliko su kriminala napravili pa nisu sigurni dali im fali 200, 300 ili 400 mil. KM. A naravno to nikoga posebno ne zanima pa svi to prihvtamo kao da je najnormalnije. Na zapadu bi bili vanredni izbori da se ovo dogodi. Za stvari koje su kod nas normano ljudi podnose ostavke. Narod se mora poceti buniti i izlaziti na ulicu kad vidi ovakve stvari ili bar pisati i dosadjivati politicarim, medijima i dr. Tako nam je kako jeste i nadajmo se da ce i ovo stanje proci sto prije pa da se ljudi krenu zaposljavati prema sposobnostima a ne podobnosti.
Post Reply