Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kod mene je KDL50W807CSAEP ali radi se o potpuno istom tv-u, samo je kod mene sivi okvir a kod 807 je crni.
Tv je odličan posebno za ono što meni treba. Slika je super posebno za gledanje filmova i sport što mi je najbitnije. Ima 3D ako ga nekad poželiš probati, sve tunere i možeš instalirati Kodi na njega.
Kad sam ja kupovo ovaj tv čitao sam da se raja dosta žalila na android tv ali sad su ga ažuriranjima ispeglali i ja stvarno nemam nekih posebnih zamjerki.
Opcija za gledanje satelitske tv im je mršava i mogli su je malo obogatiti, ne možeš direktno dodavati kanale u favorite, sortirati ih na fta ili kodirane, ili ih pretraživati ukucavanjem riječi(doduše mogu se poredati abecedno) i nezgodno ih je pretraživati posebno kad ih imaš 2500.
Moje mišljenje je da j tv best buy u pogledu uloženo dobijeno bar kada su u pitanju moje potrebe.
Sretno sa kupovinom i ako se odlučiš za ovaj tv pitaj ako ti šta bude trebalo za njega, a za Kodi imaš posebnu temu.
Puno ti hvala...
Ono sto sam mislio i nesto znao, otprilike je sve potvrdjeno u recenziji koju sam procitao sa tvog linka...s tim da sam puno toga novog saznao, narocito kroz diskusiju "pitanja i odgovori". Jedino mi smeta sto je u pitanju TV iz 2015 god... Inace, definitivno TV mi se svidja, te cu sutra pohoditi salon da ga pazarim.
Imam problem sa izborom 32" TV kojeg isto moram kupiti...Imas li neki prijedlog.
Kod mene je KDL50W807CSAEP ali radi se o potpuno istom tv-u, samo je kod mene sivi okvir a kod 807 je crni.
Tv je odličan posebno za ono što meni treba. Slika je super posebno za gledanje filmova i sport što mi je najbitnije. Ima 3D ako ga nekad poželiš probati, sve tunere i možeš instalirati Kodi na njega.
Kad sam ja kupovo ovaj tv čitao sam da se raja dosta žalila na android tv ali sad su ga ažuriranjima ispeglali i ja stvarno nemam nekih posebnih zamjerki.
Opcija za gledanje satelitske tv im je mršava i mogli su je malo obogatiti, ne možeš direktno dodavati kanale u favorite, sortirati ih na fta ili kodirane, ili ih pretraživati ukucavanjem riječi(doduše mogu se poredati abecedno) i nezgodno ih je pretraživati posebno kad ih imaš 2500.
Moje mišljenje je da j tv best buy u pogledu uloženo dobijeno bar kada su u pitanju moje potrebe.
Sretno sa kupovinom i ako se odlučiš za ovaj tv pitaj ako ti šta bude trebalo za njega, a za Kodi imaš posebnu temu.
Puno ti hvala...
Ono sto sam mislio i nesto znao, otprilike je sve potvrdjeno u recenziji koju sam procitao sa tvog linka...s tim da sam puno toga novog saznao, narocito kroz diskusiju "pitanja i odgovori". Jedino mi smeta sto je u pitanju TV iz 2015 god... Inace, definitivno TV mi se svidja, te cu sutra pohoditi salon da ga pazarim.
Imam problem sa izborom 32" TV kojeg isto moram kupiti...Imas li neki prijedlog.
Da budem iskren, ništa mi ne pada na pamet kad su u pitanju 32". Oni se sve manje proizvode i ne znam da li ih uopće sad prave sa ovim najnovijim tehnološkim džidžama.
Možda neko od drugih forumaša ima neki prijedlog, a ja mislim da šta god uzmeš nećeš se nešto posebno zeznuti , pogotovo ove bolje marke Samsung, Sony, Panasonic ili LG. Sretno sa kupovinom.
Kako je moguce da kod nasih bajnih prodavaca tehnike nema u ponudi Samsung KU6300 (40, 43 incha...)? Navodno jedan od boljih televizora u svim velicinama, odnosno best buy tv, nesto slicno h6400 i w705 u proteklim godinama.
Ne bi trebao biti ni nesto skup. Trebao bi biti ispod milju maraka.
Na danšnjem vaktu milju dat za TV ma kakvi. Ja ga licno nemam kad ni gledat. Kupio sam u robotu LED TV 32" AVT neka Turska marka. Nije loš sa obzirom na cijenu od 245 KM godina garancije i sve to. Taman kad se pokvari za godinu dana kad mu istekne garancija, Sonyjev ili Samsungov bice jeftiniji u pola cijene. Al ja cu o5 uzet neku divlju marku jer nisu loši uopšte. Vec pola godine radi super. Slika je super. Pitanje je samo vijek trajanja. A i to ce se vidjeti.
channel10 wrote:Kako je moguce da kod nasih bajnih prodavaca tehnike nema u ponudi Samsung KU6300 (40, 43 incha...)? Navodno jedan od boljih televizora u svim velicinama, odnosno best buy tv, nesto slicno h6400 i w705 u proteklim godinama.
Ne bi trebao biti ni nesto skup. Trebao bi biti ispod milju maraka.
Kako mislis "Ne bi trebao biti ni nesto skup" ... model 2016, Flat 4K UHD TV ... mora da si nesto pogresno cuo ili procitao.
Iz recenzije ovog modela na hd televizija se čini ok tv, mada nije u rangu onog 6400 koji je mislim imao bolje komentare
"Sažetak: Samsung 40KU6072 je vrlo dobar televizor srednje klase koji će svojim mogućnostima i performansama zadovoljiti veliku većinu korisnika. Smart TV platforma je istovjetna onoj koju susrećemo na skupljim Samsungovim SUHD televizorima, nudi jednostavnu i brzu navigaciju i brojne aplikacije. Ugrađeni multimedijalni reproduktor podržava sve aktualne formate i preko njega možete gledati video materijale s titlovima, pregledavati slike ili slušati glazbu. Kvaliteta slike nakon izbora Movie predloška je odlična za gledanje TV programa, DVD-a ili sadržaja u HD rezoluciji, visokog kontrasta i dobrih boja. Preporučamo televizor gledati frontalno ili iz malog kuta za najbolji rezultat. HDR sadržaji zbog hardverskih ograničenja neće oduševiti i za one koji planiraju gledati takve materijale savjetujemo neki drugi (skuplji) model. Za igrače ovo je dobar izbor zbog malog input laga - među najmanjima na tržištu. Sve u svemu, na temelju testa dodjeljujemo Samsungovoj KU6000 seriji srebrnu klasu i našu preporuku."
Ama ljudi...razlika je velika izmedju KU6300 i KU6072...ali, eto...svi su iz serije 6000 ... pa se moze kazati dobri su. Iako, mislim, nije rijec o tome...rijec je da KU6300 ne moze biti jeftin kao KU6072...to je sustina, jer to je ipak 4K ...
nedims wrote:Ama ljudi...razlika je velika izmedju KU6300 i KU6072...ali, eto...svi su iz serije 6000 ... pa se moze kazati dobri su. Iako, mislim, nije rijec o tome...rijec je da KU6300 ne moze biti jeftin kao KU6072...to je sustina, jer to je ipak 4K ...
nedims wrote:Ama ljudi...razlika je velika izmedju KU6300 i KU6072...ali, eto...svi su iz serije 6000 ... pa se moze kazati dobri su. Iako, mislim, nije rijec o tome...rijec je da KU6300 ne moze biti jeftin kao KU6072...to je sustina, jer to je ipak 4K ...
Ovaj KU6300 je skoro u svim velicinama bestbuy. U svijetu kosta 400 dolara. Znaci i kod nas hladno moze ispod milje (velicina- 40 incha).
Ovaj KU6300 je skoro u svim velicinama bestbuy. U svijetu kosta 400 dolara. Znaci i kod nas hladno moze ispod milje (velicina- 40 incha).
I nisu isti 6072 i 6300.
Vjerovatno sam ja, onda, polupo loncice...izvinjavam se.
Ma nemas se sta izvinjavati . Nisam ni ja u ovim vodama, nego vidim da kad ovdje pitam ima li kakva zamjena za h6400 i w705 ( ono nesto kao best buy za ovu ili proslu godinu), niko nista ne pise niti preporucuje. I onda sta cu, nego sam potraziti po netu.
Ne mora znaciti ni da je ovaj (ku6300) best buy, ali na osnovu ove stranice (http://www.rtings.com/tv/reviews/ ) ispada kao dobra kupovina, a cijena mu je 400 dolara. Jedini problem je sto ga izgleda nema niko u BIH-a.
to su modeli za američko kanadsko tržište i većinom imaju druge oznake u odnosu na evropu. trebalo bi ta je oznaka klase (npr 6300) zadržana, samo se ova slova ispred šaltaju.
zomri wrote:to su modeli za američko kanadsko tržište i većinom imaju druge oznake u odnosu na evropu. trebalo bi ta je oznaka klase (npr 6300) zadržana, samo se ova slova ispred šaltaju.
Izgleda da je za naše tržište oznaka ku6172, pa neka neko provjeri na recimo slovenačkom Samsung.com.
samoTEgledam wrote:KU6000, KU6100 pa KU6400, ...
Nema za naše tržište KU6300.
KU6400 je dobar model.
Kad sam jucer ili prekjucer gledao na slovenackoj stranici samsunga i kad sam u pretrazivac ukucao ku6300, izbacilo mi opis tog televizora s tim da je pored pisalo serija 6300, a ispod ku 6172 (valjda za ovo ovdje trziste). Sad pokusavam isto, ali nece da mi otvori tu stranicu.
Koliko kosta recimo ku 6100 ili ku6400 od 40 incha?
edit: Udjite preko telefona na slovenacki samsung i u pretrazivac ukucajte ku6300 i vidjecete sta ce vam izbaciti . Upravo ovo o cemu govorim.