Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
citizen1

#2101 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

zmajadaH wrote:
Kofer wrote:Možda nije prava tema ali eto.Poslao sam liku artikal prije 2 tjedna i njemu je došo artikal,međutim meni nisu pare još.Evo čekam 8 dana otakada je primio i nema još.Znam da nije moja pogrešna adresa.Znate li do čega je i šta da uradim?

Nažalost postao si žrtva prevare.

Iskreno se nadam da je neka ''greškica'', mada prije će biti ono što prvo napisah. :?
kada saljes postom dobijes odrezak da si poslao paket ili pismo svejedeno,takodje i privatne agencije isto ti moraju dati neki papir kao dokaz da si poslao artikal ako to imas nemoj se brinuti kontaktiraj njih oni imaju odgovor na tvoje pitanje,ZNACI NEMA SANSE DA ONI PREDAJU PAKET PRIJA NEGO KUPAC POTPISE I PLATI,AKO JE KUPAC PRIMIO ARTIKAL I JAVIO TI ONDA JE SAMO U PITANJU KASNJENJE,PREKO POSTE SE CEKA DO 7 DANA ,PREKO EUROEXPRESA 2 DANA,PREKO CITIEXPRESA 2-4 DANA,A PREKO INTEREUROPE DO 7 DANA,

ZNACI ZOVE TE ONE PO KOJIMA STE POSLALI ARTIKAL,AKO JE ARTIKAL ILI NOVAC ZALUTAO PREKO POSTE ,A UZ DOKAZ ODREZKA ILI UPLATNICE DOBIJATE ODSTETU U VREDNOSTI 10 X U IZNOSU KOLIKO JE KOSTALA VASA POSILJKA,ZNACI AKO STE PLATILI 5 KM POSILJKU POMNOZITE SA 10 TOLIKA VAM JE OSTETA,PREKO AGENCIJA NEZNAM KOLIKA JE ODSTETA NADAM SE DA SAM POMOGAO
zmajadaH

#2102 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zmajadaH »

citizen1 wrote:
zmajadaH wrote:
Kofer wrote:Možda nije prava tema ali eto.Poslao sam liku artikal prije 2 tjedna i njemu je došo artikal,međutim meni nisu pare još.Evo čekam 8 dana otakada je primio i nema još.Znam da nije moja pogrešna adresa.Znate li do čega je i šta da uradim?

Iskreno se nadam da je neka ''greškica'', mada prije će biti ono što prvo napisah. :?
kada saljes postom dobijes odrezak da si poslao paket ili pismo svejedeno,takodje i privatne agencije isto ti moraju dati neki papir kao dokaz da si poslao artikal ako to imas nemoj se brinuti kontaktiraj njih oni imaju odgovor na tvoje pitanje,ZNACI NEMA SANSE DA ONI PREDAJU PAKET PRIJA NEGO KUPAC POTPISE I PLATI,AKO JE KUPAC PRIMIO ARTIKAL I JAVIO TI ONDA JE SAMO U PITANJU KASNJENJE,PREKO POSTE SE CEKA DO 7 DANA ,PREKO EUROEXPRESA 2 DANA,PREKO CITIEXPRESA 2-4 DANA,A PREKO INTEREUROPE DO 7 DANA,

ZNACI ZOVE TE ONE PO KOJIMA STE POSLALI ARTIKAL,AKO JE ARTIKAL ILI NOVAC ZALUTAO PREKO POSTE ,A UZ DOKAZ ODREZKA ILI UPLATNICE DOBIJATE ODSTETU U VREDNOSTI 10 X U IZNOSU KOLIKO JE KOSTALA VASA POSILJKA,ZNACI AKO STE PLATILI 5 KM POSILJKU POMNOZITE SA 10 TOLIKA VAM JE OSTETA,PREKO AGENCIJA NEZNAM KOLIKA JE ODSTETA NADAM SE DA SAM POMOGAO
Kako skontah poslao je običnu pošiljku....Nadam se da sam ja pogrešno shvatio i da si ti upravu.
citizen1

#2103 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
Mehemed
Vozim: automobil

#2104 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
Kada se salje pouzecem(da kupac plati prilikom preuzimanja) popuni se potvrda(za preporuceno slanje) i uplatnica, e ako to nije oboje popunio, onda je poslao obicnom, i gotovo je, osim ako kupac nije bas bas neki postenjak pa da mu posalje pare.
Ako ti nece dati pare, samo se nadam da ti je artikal bio manje vrijednost.
I da, posiljka je osigurana kada se salje preporuceno, imas dokaz da si poslao, ali mislim da se osteta moze dobiti samo ako se naznaci vrijednost posiljke na posiljci i na potvrdi za preporuceno slanje, ali to se naknadno placa - vrijednosna posiljka
Kofer

#2105 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

citizen1 wrote:nema veze i ako je obicna posta bitno je da dobije odrezak a morao je dobiti jer jedino ako salje pismo nedobija ,bilo sta drugo da se salje mora da ispuni uplatnicu,ja saljem par puta u sedmici najvise preko poste i bas sam ih pitao ako saljem kao obicnu posiljku jer ako ide iz zenice u kakanj ili sarajevo nema se potrebe stavljat kao preporuceno osim ako nije bas vredno i pitao sam sta ako zaluta reklisu mi da se dobije odsteta u vrednosti 10 x koliko je kostala posiljka a za to ti je potrebna bas ta uplatnica,
Ja kada šaljem dobijem odmah potvrdu o primitku pošiljke i to ispunim i sačuvam.
Kofer

#2106 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Mehemed wrote:
Kada se salje pouzecem(da kupac plati prilikom preuzimanja) popuni se potvrda(za preporuceno slanje) i uplatnica, e ako to nije oboje popunio, onda je poslao obicnom, i gotovo je, osim ako kupac nije bas bas neki postenjak pa da mu posalje pare.
I da, posiljka je osigurana kada se salje preporuceno, imas dokaz da si poslao, ali mislim da se osteta moze dobiti samo ako se naznaci vrijednost posiljke na posiljci i na potvrdi za preporuceno slanje, ali to se naknadno placa - vrijednosna posiljka
Vrijednost nije zanemariva oko 40 km.Kupac je platio,ali kada odbije dođe za tjedan,a ja čekam evo 2 tjedna i nema love.Znači do pošte je.
Kofer

#2107 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

zmajadaH wrote:

Morat će pošta vratiti pare,nemože to tek tako ostat.
Averus

#2108 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Kao što sam prvobitno i rekao, idi u Poštu :zoka:

Kao i sve kod nas, Pošta ne radi svoj posao kako treba.
Ja dok se nisam žestoko posvađao sa svojom lokalnom poštom i zaprijetio tužbom, oni su kasnili ili nisu nikako dostavljali pošiljke i novac.

Sad sve ok :roll:
citizen1

#2109 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

Mehemed wrote:

UPRAVU SI ako je poslao artikal bez da je naglasio otkupninu to je onda gotovo ,osim ako kupac bude posten pa m u plati na neki nacin,znaci moras imati uplatnice kao dokaz da si poslao ako imas nemoj se brinuti, a sto se tice posiljki i odstete nemora biti vredonosno ako zaluta opet se moze naplatiti odsteta uvrednosti 10 x posiljke,daj nam reci imasli ikakav papir da si poslao reci nam sta pise na njemu ili postavi sliku da vidimo
Kofer

#2110 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

citizen1 wrote:
Mehemed wrote:

UPRAVU SI ako je poslao artikal bez da je naglasio otkupninu to je onda gotovo ,osim ako kupac bude posten pa m u plati na neki nacin,znaci moras imati uplatnice kao dokaz da si poslao ako imas nemoj se brinuti, a sto se tice posiljki i odstete nemora biti vredonosno ako zaluta opet se moze naplatiti odsteta uvrednosti 10 x posiljke,daj nam reci imasli ikakav papir da si poslao reci nam sta pise na njemu ili postavi sliku da vidimo
Imam onu potvrdu o primitku pošiljke(valjda znaš ako si ikada slao).Što se tiče slanja slao sam otkupninom i vrijednosni je paket.
citizen1

#2111 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

nemoj se onda brinuti odes u postu i sve ce ti razjasniti ,uglavnom nemozes nista izgubiti osim eto vremenski sto kasni me ni se zaista nije desavalo da kasni najduze cekam 1 sedmicu,
Kofer

#2112 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

citizen1 wrote:nemoj se onda brinuti odes u postu i sve ce ti razjasniti ,uglavnom nemozes nista izgubiti osim eto vremenski sto kasni me ni se zaista nije desavalo da kasni najduze cekam 1 sedmicu,
Mislim da je to izgubljeno,došlo bi do sada.
Mehemed

#2113 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Kofer wrote:
Ako imas potvrdu da si poslao posiljku sa otkupninom onda ti oni moraju vratiti posiljku(sto nije moguce) ili dati pare koliko je naznaceno(sto moraju da urade)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2114 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ljudi prodaju robu
koju nemaju na stanju
kad imaju na stanju onda nemaju prevoz ( a u ponudi stoji dostava kamena na nivou KS)
kad imaju prevoz mrsko im za 50 maraka kamena... da probam kako to izgleda kad se stavi u zemlju
kad je sve to dobro onda im je nov kamion neće uzbrdo...pa neće nizbrdo

i tako...

slika i prilika države u kojoj se nalazimo

dakle odron
Truba

#2115 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ja kao kupac dolazim na vrata prodavaču

ja kao prodavač dolazim na vrata kupcu

ovdje mi nešto nije jasno :cry:
CaneBos

#2116 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Mehemed wrote:
Kofer wrote:
Ako imas potvrdu da si poslao posiljku sa otkupninom onda ti oni moraju vratiti posiljku(sto nije moguce) ili dati pare koliko je naznaceno(sto moraju da urade)
To boldirano je samo tacno u slucaju da je slao preporucenu vrijednosnu posiljku, ukoliko je slao samo preporucenu posiljku ne vracaju mu naznaceni iznos nego samo dio tog iznosa, sto je haman pa nista na kraju. :-?
Truba

#2117 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

jel vam se javljaju gosti
koji i nemaju račun na piku
ambition

#2118 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ambition »

Black swan wrote:jel vam se javljaju gosti
Desilo mi se to dva puta i nista poslije toga se ne javljaju. Vjerovatno ne provjeravaju mail tako da ja licno ne volim takav način
Truba

#2119 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ljudi su generalno lijeni
valjda u digitalno doba kad im je većina stvari koje vole na klik
oće i 3d fax mašine da mu profaksam kakvu knjigu
ili strip

mnogi i se i plaše nalaska uživo ( manijaci vrebaju na netu)
i tako to
Lounge Act

#2120 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:28, edited 1 time in total.
anonimnaosoba

#2121 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by anonimnaosoba »

ambition wrote:
Desilo mi se to dva puta i nista poslije toga se ne javljaju. Vjerovatno ne provjeravaju mail tako da ja licno ne volim takav način
Ne volim ni ja, registracija je laka i ne znam cemu takvo sta...

Inace su meni ti gosti sumnjivi, ne znam sto :mrgreen:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
van helsing

#2122 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Par puta. I to da "popljuju" ponudu:-)
Mehemed

#2123 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

CaneBos wrote:
Mehemed wrote:
Kofer wrote:
To boldirano je samo tacno u slucaju da je slao preporucenu vrijednosnu posiljku, ukoliko je slao samo preporucenu posiljku ne vracaju mu naznaceni iznos nego samo dio tog iznosa, sto je haman pa nista na kraju. :-?
Govorim ako je slao sa otkupninom i ako ima potvrdu na kojoj to pise, moraju mu ili vratiti posiljku(sto nije moguce kada je vec prodavac preuzeo posiljku) ili da mu dadnu pare koliko je naznaceno za otkupninu, nema veze je li ona vrijednosna ili ne, ona je preporucena i ima dokaz da je poslata, a postar ne moze dati posiljku kupcu dok kupac ne dadne pare kada je posiljka sa otkupninom
CaneBos

#2124 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Mehemed wrote:
CaneBos wrote:
Mehemed wrote:
Govorim ako je slao sa otkupninom i ako ima potvrdu na kojoj to pise, moraju mu ili vratiti posiljku(sto nije moguce kada je vec prodavac preuzeo posiljku) ili da mu dadnu pare koliko je naznaceno za otkupninu, nema veze je li ona vrijednosna ili ne, ona je preporucena i ima dokaz da je poslata, a postar ne moze dati posiljku kupcu dok kupac ne dadne pare kada je posiljka sa otkupninom
Nazalost ne drug, iznos koji je upisan kao otkupnina ce vratiti u cjelosti samo ako je slao i kao vrijednosnu posiljku!
citizen1

#2125 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by citizen1 »

Nazalost ne drug, iznos koji je upisan kao otkupnina ce vratiti u cjelosti samo ako je slao i kao vrijednosnu posiljku![/quote]

JA SAM SE RASPITIVAO U POSTI I REKLI SU DA SE MOZE DOBITI ODSTETA ZNACI AKO SALJES KAO OBICNI PAKET POSILJKU SA ILI BEZ OTKUPA DOBIJAS ODSTETU U VREDNOSTI 10 PUTA ONOLIKO KOLIKO JE KOSTALA POSTARINA, A AKO SALJES KAO VREDONOSNO DOBIJAS ONOLIKO KOLIKO SI NAGLASIO VREDNOST POSILJKE
Post Reply