Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2101 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:Begović je po meni najviše podbacio u ovim kvalifikacijama i mislim da mu nije mjesto da bude prvi golman. Četri do pet golova smo primili zbog njegovih slabih intervencija.
Koga bi ti na njegovo mjesto?
frngla

#2102 Re: Asmir Begović

Post by frngla »

Ofalio je fakat, sinoć one dvije reakcije, kod gola i ona kad mu ispade lopta, ono je smiješno. Pa ono Dedić nije radio svojevremeno :lol:
agent_zero

#2103 Re: Asmir Begović

Post by agent_zero »

SaNsEo wrote:Tanak mi je Asmir nesto bio veceras, neznam dali katastrofalna igra Celsija i na njega utice ali veceras nije valjalo nikako.

Prvi gol je njegov , a kako sad gledam na snimku i drugi je primio uz prvu stativu koju je morao da pokriva.
Trebace nam njegove kvalitete u barazu ,nadati se da je danas samo bio los dan .
Naravno da utiče. Atmosfera iz klubova se često prenese u državni tim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2104 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

Haj ne zajebajite, poslije tekme sa Velsom svi ga hvalili, kako zagalami na igrace, kako ulijeva sigurnost, sad nakon Kipra druga prica :-)
Kritikuje se Asmir, a ne kritikuje se grozna odbrana. Nije covjek kriv sto i u Chelsea i u reprezentaciji odbrana igra gluho bilo.
Dio krivice snosi za prvi gol, pokusao hvatati loptu i ona se odbila igracu na nogu. I to je to.
Ali jok, treba Begovica mijenjati :-)
Obuca9

#2105 Re: Asmir Begović

Post by Obuca9 »

condy wrote:Begović je po meni najviše podbacio u ovim kvalifikacijama i mislim da mu nije mjesto da bude prvi golman.
:sax:
agent_zero

#2106 Re: Asmir Begović

Post by agent_zero »

Tomahawk11 wrote:Haj ne zajebajite, poslije tekme sa Velsom svi ga hvalili, kako zagalami na igrace, kako ulijeva sigurnost, sad nakon Kipra druga prica :-)
Kritikuje se Asmir, a ne kritikuje se grozna odbrana. Nije covjek kriv sto i u Chelsea i u reprezentaciji odbrana igra gluho bilo.
Dio krivice snosi za prvi gol, pokusao hvatati loptu i ona se odbila igracu na nogu. I to je to.
Ali jok, treba Begovica mijenjati :-)
To i jeste najveći problem.

Cijela četvorka u zadnjoj liniji je nesigurna, kao i dva zadnja vezna.
funeral blues

#2107 Re: Asmir Begović

Post by funeral blues »

condy wrote:Begović je po meni najviše podbacio u ovim kvalifikacijama i mislim da mu nije mjesto da bude prvi golman. Četri do pet golova smo primili zbog njegovih slabih intervencija.
Mozda sam i zaboravio detalje, ali čini mi se da Hasagić svojevremeno nije imao puno ovih kikseva. Sigurno nije branio neke spektakularne stvari kao Begovic, ali je djelovao nekako sigurnije u reprezentaciji.
agent_zero

#2108 Re: Asmir Begović

Post by agent_zero »

Lako ste zaboravili Hasagića i Albaniju. :-)

Ne može u istu rečenicu sa Begom lik.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2109 Re: Asmir Begović

Post by hrasno38 »

Cinjenica jeste da je Begovic u ovim kvalifikacijama imao kikseva i da nije bas uljevao preveliku sigurnost ali isto tako ja mislim bez obzira na sve da mi nemamo trenutno ni blizu boljeg golmana.
malo_jagnje

#2110 Re: Asmir Begović

Post by malo_jagnje »

begovic je previse ofalio u ovih nekoliko mjeseci. tacno je da je imao i prije kiksova(kipar, belgija itd) ali ovo sad nekoliko mjeseci je katastrofa, cak to vise nisu ni kiksovi, vise neka nesigurnost kao da je amater. nije kao prije da brani nemoguce i da kad ide lopta prema njemu da djeluje presigurno i preagresivno, sada tesko ista odbrani i u repki i u klubu. mislim da je u pitanju gubitak samopouzdanja, i on se desio prelaskom u celzi koji ima katastrofalno uigranu odbranu , nista bolje uigrana odbarana nije ni u repki. zaista prolazi kroz tezak period karijere ali sam je birao i nije mi ga zao. treba dosta dobrih utakmica da odigra odbrana celzija i da mnogo teskih lopti odbrani da podigne samopouzdanje, ali tu sam pesimist jer je vremena jako malo, kurtoa se ubrzo vraca a murinjo ne djeluje bas zainteresovano da nesto popravi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2111 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

malo_jagnje wrote:begovic je previse ofalio u ovih nekoliko mjeseci. tacno je da je imao i prije kiksova(kipar, belgija itd) ali ovo sad nekoliko mjeseci je katastrofa, cak to vise nisu ni kiksovi, vise neka nesigurnost kao da je amater. nije kao prije da brani nemoguce i da kad ide lopta prema njemu da djeluje presigurno i preagresivno, sada tesko ista odbrani i u repki i u klubu. mislim da je u pitanju gubitak samopouzdanja, i on se desio prelaskom u celzi koji ima katastrofalno uigranu odbranu , nista bolje uigrana odbarana nije ni u repki. zaista prolazi kroz tezak period karijere ali sam je birao i nije mi ga zao. treba dosta dobrih utakmica da odigra odbrana celzija i da mnogo teskih lopti odbrani da podigne samopouzdanje, ali tu sam pesimist jer je vremena jako malo, kurtoa se ubrzo vraca a murinjo ne djeluje bas zainteresovano da nesto popravi.
Koliko samo nebuloza u jednom postu :-)
Bega uopste nije ofalio.
Bega nije amater. Naprotiv.
Brani on i sad dosta teskih situacija, samo sto ti to ne vidis ili ne zelis da vidis. Konkretno spasava Chelsea od katastrofa sjajnim intervencijama.
Da, bas je izgubio samopouzdanje time sto je dobio priliku u puno boljem klubu. :-)
Da, prolazi kroz tezak period karijere, dobio vecu platu i igra u boljem klubu.
Kurto se ne vraca ubrzo, tj. nema ga do iza Nove godine. Mourinho ako ne popravi stvari i sam ce letjeti. Ili mozda mislis da ce Kurto zacepiti rupe koje pravi odbrana Chelsea?
Herr Flick

#2112 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

Ako nastavi ovako ne gine mu klupa..Nije Chelsea izgleda dzaba doveo Ameliu
Tomahawk11
Globalni moderator

#2113 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:Ako nastavi ovako ne gine mu klupa..Nije Chelsea izgleda dzaba doveo Ameliu
I ti mislis da ce to nesto rijesiti? Pa i Kurto je primao po 2 komada prije povrede, golovi koje Chelsea prima nemaju nikakve veze sa golmanima.
Herr Flick

#2114 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

Tomahawk11 wrote:
Herr Flick wrote:Ako nastavi ovako ne gine mu klupa..Nije Chelsea izgleda dzaba doveo Ameliu
I ti mislis da ce to nesto rijesiti? Pa i Kurto je primao po 2 komada prije povrede, golovi koje Chelsea prima nemaju nikakve veze sa golmanima.
Vrhunski golman nebi smio onakva 2 gola primiti kao sinoc,ali valjda ce se popraviti
Tomahawk11
Globalni moderator

#2115 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

Dobro, sinoc je kriv, pogotovo za prvi, ali pricamo generalno, recimo proslu sa Velsom, sta mu se ima prigovoriti?!
A i ove silne golove u Chelsea, ako je iko gledao te utakmice, u vecini slucajeva su situacije bile neodbranjive.
Mislim da je tendenciozna ova prica Bega odjednom qrac od ovce, a poslije utakmice sa Velsom ga svi hvalili kako je dobar kapiten :-)
malo_jagnje

#2116 Re: Asmir Begović

Post by malo_jagnje »

Bega uopste nije ofalio.
Brani on i sad dosta teskih situacija, samo sto ti to ne vidis ili ne zelis da vidis. Konkretno spasava Chelsea od katastrofa sjajnim intervencijama.
Da, bas je izgubio samopouzdanje time sto je dobio priliku u puno boljem klubu. :-)
Kurto se ne vraca ubrzo, tj. nema ga do iza Nove godine. Mourinho ako ne popravi stvari i sam ce letjeti. Ili mozda mislis da ce Kurto zacepiti rupe koje pravi odbrana Chelsea?
bega jest ofalio.
bega nije amater, ali mu je sigurnost na nivou amatera.
gledao sam svaku njegovu utakmicu ove sezone, brani kao prosjecan golman, prima glupe golove a odbrani rijetko sta.
stoke je bolje plasiran ove sezone od celzija, samim time je i bolji.
da pare igraju, igrao bi i bil gejc
kurtoa se vraca za 10-ak utakmica
kurtoa je bolji golman od asmira. da li ce zacepiti rupe odbrane, nece. ono sto je sigurno da ce odmah po povratku on medju stative a bega na klupu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2117 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

malo_jagnje wrote:
Bega uopste nije ofalio.
bega jest ofalio.
bega nije amater, ali mu je sigurnost na nivou amatera.
gledao sam svaku njegovu utakmicu ove sezone, brani kao prosjecan golman, prima glupe golove a odbrani rijetko sta.
stoke je bolje plasiran ove sezone od celzija, samim time je i bolji.
da pare igraju, igrao bi i bil gejc
kurtoa se vraca za 10-ak utakmica
kurtoa je bolji golman od asmira. da li ce zacepiti rupe odbrane, nece. ono sto je sigurno da ce odmah po povratku on medju stative a bega na klupu.
Dobro, kad je ofalio, sto ga niko ne kritikova do sinosnje utakmice?
Prima glupe golove i rijetko odbrani sta? Nista ti nisi gledao. Bega svaku utakmicu Chelsea ima bar 2-3 bravurozne intervencije, uglavnom ih spasava debakla.
Ovo za Stoke.... :lol:
Bega ima kvotu utakmica koje ce braniti. Unaprijed pricati dok je Kurto povrijedjen je bezveze. Pretpostavka je da se vraca nakon Nove godine, ali....o tom po tom.
Herr Flick

#2118 Re: Asmir Begović

Post by Herr Flick »

Tomahawk11 wrote:Dobro, sinoc je kriv, pogotovo za prvi, ali pricamo generalno, recimo proslu sa Velsom, sta mu se ima prigovoriti?!
A i ove silne golove u Chelsea, ako je iko gledao te utakmice, u vecini slucajeva su situacije bile neodbranjive.
Mislim da je tendenciozna ova prica Bega odjednom qrac od ovce, a poslije utakmice sa Velsom ga svi hvalili kako je dobar kapiten :-)
Da se razumijemo.on mi jedan od najdrazih u repki uz Misimovica ali otkad je presao u Chelsea,nije onaj Begovic..Sad da li se prenjelo sta sa kluba na reprezentaciju vrlo moguce,i nasa amaterska odbranu doporinosi tome da bude nesiguran ali mora se dohavizat :)
Pismonosa

#2119 Re: Asmir Begović

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 01/02/2021 12:33, edited 1 time in total.
Thorgerson

#2120 Re: Asmir Begović

Post by Thorgerson »

Jebaji ga, mora i on nekad pogrijesiti.
Mada za prvi je kriv, amaterska odbrana.

Drugi, jbg svakom se moze desiti. Bio je i malo zaklonjen.

Prvi gol je njegov.
Mirza007

#2121 Re: Asmir Begović

Post by Mirza007 »

Herr Flick wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, sinoc je kriv, pogotovo za prvi, ali pricamo generalno, recimo proslu sa Velsom, sta mu se ima prigovoriti?!
Da se razumijemo.on mi jedan od najdrazih u repki uz Misimovica ali otkad je presao u Chelsea,nije onaj Begovic..Sad da li se prenjelo sta sa kluba na reprezentaciju vrlo moguce,i nasa amaterska odbranu doporinosi tome da bude nesiguran ali mora se dohavizat :)
Sesti najbolje ocijenjeni igrac Cheleas ove sezone. Brani na nivou ranijih sezona ali mu je ekipa totalno van forme. Vise puta je spasio tim od vece katastrofe a i bolje je ocjenjen od Courtois-a (doduse ovaj je branio samo nekoliko prvih meceva).
Sinoc nije bio na uobicajenom nivou ali svako moze imati los dan. Kvalitet je definitivno tu. 6 sezona mu je u Premiershipu, sada je u sampionskoj ekipi a to nije mala stvar.
I najvaznije, mi trenutno nemamo ni blizu tako kvalitetnog golmana.
condy

#2122 Re: Asmir Begović

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:
Koga bi ti na njegovo mjesto?
Mislim, da je Jasmin Burić trenutno bolji golman od njega. Vrlo je potcjenjen od naše javnosti, ali je sigurno vrlo talentovan momak, koji je već sad dosta iskusan. Siguran sam da je pokretljiviji i fleksibilniji od Begovića. Činjenica je, da je Begović dosta iskusniji od njega, ali Begovićevo iskustvo očigledno mu ne donosi nešto posebno u kvaliteti njegovih odbrana. Prima puno golova i u reprezentaciji i Čelziju.

Da Milan Đurić nije dobio šansu, sigurno niko ne bi mogao ni naslutiti koliki je čovjek talenat :wink:
Ista stvar je i sa golmanima.

Iako Begović neće biti zamjenjen na golu, ali trebaju mu se ozbiljno potcrtati neke stvari na znanje jer mislim da je on ubjeđen da ništa nije do njega. Mnoge savjest grize zbog loših utakmica ( Medunjanina i Pjanića u prvom planu ) pa što ne bi i njega.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2123 Re: Asmir Begović

Post by Tomahawk11 »

Otkud znas da ga ne grize? Bega mi djeluje kao covjek koji tezi perfekciji, koji se bori svim silama za ono sto radi. Ne moze mu biti svejedno nikako.
Begovic je najbolji golman nase reprezentacije kojeg smo imali do sad. Bolji je od svih prethodnika, a i od ovih koji su mu zamjena.
Sarajevski-Seljak

#2124 Re: Asmir Begović

Post by Sarajevski-Seljak »

Kakav je tek Amater ovaj Kahn bio, vidi kakav je gol primio :roll:

Pljuvaci = Ljudi koji nisu u zivotu sutnuli lopte!

Asmir Begovic je trenutno medju TOP 10 svjetskih golmana!

i aBd postace i najbolji !
ultima_palabra

#2125 Re: Asmir Begović

Post by ultima_palabra »

Razlika između Burića i Begovića je otprilike kao između Hadžića i Bešića.
Post Reply