KUP BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2101 Re: KUP BiH
Procitajte parolu opet, nije djaba napisana...
Mi smo oduvijek bili sportisti...
- lerdi
#2102 Re: KUP BiH
FKS je uradio sve što je u njegovoj moći i ispoštovao odluku. To što se neformalna grupa građana odlučila da dođe i podrži igrače FKS nije njihov problem. Sve što su igrači uradili na kraju je to da su im se zahvalili na jednom takvom potezu a i ja im se ovdje lično zahvaljujem.Ricken wrote:Tako ne bi trebalo biti ni u snu.lerdi wrote:- Navijači FKS su pozvani od rukovodstva da ne dolaze na utakmicu i javno su skrenuli pažnju na odluku saveza o zabrani dolaska gostujućim navijačima. Tim je FKS kao pravno lice skinulo teret sa sebe jer oni koji su došli dole su faktički neformalna grupa građana.
- Navijači na sjevernoj tribini nisu imali nikakva obilježja FKS pa se ne mogu vezati za FKS.
- Dio predviđen za goste na stadionu Grbavica je prema pravilu morao biti ograđen i zatvoren za publiku. FKŽ je ovim prekršio odluku NS i morat će snositi sankcije.
- Svi propusti u organizaciji (polomljene stolice, pirotehnika, mali broj službenih lica...) koji su se jučer desili moraju ići na teret FKŽ.
- Zbog odluke NS ni jug na Koševu neće moći biti u funkciji. Vjerovatno će biti odvojen dio zapada ali i to je protivno odluci pa će i FKS morati snositi sankcije.
Ovo je onako kako bi trebalo biti, a vidjet ćemo koliko se NS drži prava i pravila.
Sve bi to bilo uredu da su se i vaši igrači ogradili od neformalne grupe. Bacanje dresova i pozdravljanje sa igračima Sarajeva je oduzelo svu neformalnost grupici navijača na sjeveru. Potpuno je jasno da činom poslije utakmice, klub FKS se ni na koji način se nije ogradio od njih. Željo tu nije mogao reagovati jer su navijači bili bez obilježja.
Radi se o tome da FKS nije učestovao u dolasku i organizovanju ove grupe građana. Sve što su uradili pojedinci iz grupe je stvar za koju mogu i trebaju odgovarati organizator manifestacije i pojedinci lično jer su na tu utakmicu svi došli kao pojedinci a ne kao članovi grupe. Vrlo jednostavno.
- Butmiran
#2103 Re: KUP BiH
Pričaju o lomljenju a protiv Borca oni sami čupali stolice koje su platili iz svojih džepova. Genijalno.
Ne misliš valjda na onu o namještanju?JOINT_1921 wrote:Procitajte parolu opet, nije djaba napisana...
- animus
#2104 Re: Odg: KUP BiH
Jos su im ti gradjani i skandirali "ovdje nema Hordi zla". Znaci da je sve jasno.wannabe_ultra wrote:zar vi ne skidate stolice sa sjeverne tribine pred svaki derbi ?nosara wrote:Jel' stoka seljacka tako odvaljuje i u kuci...?Maharadza wrote: Zar ima toliko stolica gore?!
Elem, kako čujem od havera, stolice su bile takve "kvalitete", da su ih odvaljivali tako što bi nogom zakačili istu ili stali na nju (jedna noga dovoljna)!
znaci nisu bile horde, nista ih ni ocekivali ?
sto ste lomili stolice na svom stadionu, nije vam to prvi put
- emigrazione
#2105 Re: KUP BiH
Uvijek kad je utakmica a na grbavici molim boga da nema prenosa, fino me stid bude da neko gleda sa strane "svecanu lozu" i "istocnu tribinu"...
- ultima_palabra
#2106 Re: KUP BiH
A jeste vickasti u 3 pm... ne platite, nema problema, ubuduće vam dati 400 mjesta koliko nalažu pravila (ako nema zabrane) i kapak.
A stavite slobodno stoju kartu za zapad i zatvorite jug... haram je lažljivim psima Kusturici i Selimoviću i marku dati.
A stavite slobodno stoju kartu za zapad i zatvorite jug... haram je lažljivim psima Kusturici i Selimoviću i marku dati.
- Maharadza
#2107 Re: KUP BiH
Jasno je samo da ste VI otvorili taj dio tribine koji je zamišljen za GOSTUJUĆE navijače i DOZVOLILI popunjavanje iste a pored VAŽEĆE ZABRANE, a niko vam nije branio da tribinu ispraznite i tim ljudima vratite repa za karte. Ali jok, trenutno je svaka karta bitna, valja plaćati režije i vraćati dugove vodovodu.animus wrote:Jos su im ti gradjani i skandirali "ovdje nema Hordi zla". Znaci da je sve jasno.wannabe_ultra wrote:zar vi ne skidate stolice sa sjeverne tribine pred svaki derbi ?nosara wrote: Jel' stoka seljacka tako odvaljuje i u kuci...?
znaci nisu bile horde, nista ih ni ocekivali ?
sto ste lomili stolice na svom stadionu, nije vam to prvi put
I ovo je razumljivo, ali naplatiti karte, prekršiti zabranu saveza i kasnije tražiti da se FKS kazni a koje nije imalo VEZE s organizacijom tekme i koje je povrh svega pozivalo navijače FKS da ne dolaze je u najmanju ruku bezobrazno i glupo.
PS. Onaj osjećaj kad te libo racku za prihod od karata i kada ne ovisiš od istih.
Sent from my GT-I9300
- Petit_Beurre
#2108 Re: KUP BiH
Onaj osjećaj kad te libo racku kako će te savez kazniti jer je Babo na čelu istog, pa će se to već riješiti pokojim treningom repke na Grbavici. Ili ne, ne, još bolje, onaj osjećaj kad si šampion...
- BHF_Manijak
#2109 Re: KUP BiH
A da su se vracali navijaci i da se nije ogradio prostor, onda bi i to bilo "bezorabzno i drsko" od nas, je l' de?! Ma ja, volite vi sebi kreirati ove win-win situacije!
I inace, ako cemo se praviti ludi do kraja, kako se to moglo kontrolisati pri kupovini karata ko je navijac FKS, a ko ne?
I na kraju, kad toliko postujete direktora i klub, sto ne ispostovaste molbu i poziv na nedolazak?
I inace, ako cemo se praviti ludi do kraja, kako se to moglo kontrolisati pri kupovini karata ko je navijac FKS, a ko ne?
I na kraju, kad toliko postujete direktora i klub, sto ne ispostovaste molbu i poziv na nedolazak?
- BadCopy
#2110 Re: KUP BiH
Navijaci Sarajeva i nisu bili na tekmi
Mi bili kuci i u BC gledali na TV-u
Mi bili kuci i u BC gledali na TV-u
- Maharadza
#2111 Re: KUP BiH
Da su babi muda...BHF_Manijak wrote:A da su se vracali navijaci i da se nije ogradio prostor, onda bi i to bilo "bezorabzno i drsko" od nas, je l' de?! Ma ja, volite vi sebi kreirati ove win-win situacije!![]()
I fino sam napisao gore, mogli ste isprazniti tribinu i vratiti repa za karte ili je i za to kriv 'fening'?! ... ali kada duguješ čak vodovodu bitna je svaka marka.
Sent from my GT-I9300
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2112 Re: KUP BiH
Nije problem, bice revans na Hadisonu... Ulete civili na teren, nema navijaca, sto ih niste vratili, prekid 0:3... Mislim si, koja glupava prica od strane malenih, kao da tamo u savezu sjede djeca od 3 godine...
- BHF_Manijak
#2113 Re: KUP BiH
Sta, da vas izbacimo sa tribine? Pa ionako malo malo pa pisete saopstenja o ugrozenosti, nakon toga bi barikade poceli postavljati, sta ti je ba...Maharadza wrote: Da su babi muda...
I fino sam napisao gore, mogli ste isprazniti tribinu i vratiti repa za karte ili je i za to kriv 'fening'?! ... ali kada duguješ čak vodovodu bitna je svaka marka.![]()
- Petit_Beurre
#2114 Re: KUP BiH
Hvala opštini centar na održavanju gradskog stadiona.wannabe_ultra wrote:zapad ce vam biti otvoren, sta vas sprijecava dodjete.I neko spominje kartu 12KM, to je samo 2KM skuplje nego sto je sjever kod vas, o komforu i svemu sto pruza kosevu u odnosu na grbavicu da ne pricamo.
Jug ce biti zatvoren, osim ako ne ukinu zabranu
imate zapad, ako zelite gledati svoj tim iskesirajte i dodjite ili gledajte na TV/u (pratite tekstualni prenos)![]()
dovidjenja i prijatno
- Petit_Beurre
#2115 Re: KUP BiH
De pošto imam 13 godina pričaj mi malo o komforu na stadionu Koševo, volim bajke pred spavanje...wannabe_ultra wrote:ajde nadji nekog 13togodisnjaka kao sto si i sam pa razmjenjujte misljenja na skajpu ili fejsbuku.Dosadan si malo
- Havatar
#2116 Re: KUP BiH
Preovladala je zelja za stavljanjem na raspolaganjeBHF_Manijak wrote:A da su se vracali navijaci i da se nije ogradio prostor, onda bi i to bilo "bezorabzno i drsko" od nas, je l' de?! Ma ja, volite vi sebi kreirati ove win-win situacije!![]()
-
todd_smith
#2117 Re: KUP BiH
Pa eto kada ste vi gospoda, nemojte ni dolaziti ni krsiti zabranu i niko vam nista ne moze prigovoriti.
- Lakat Jebić
#2118 Re: KUP BiH
mosa ložatodd_smith wrote:Pa eto kada ste vi gospoda, nemojte ni dolaziti ni krsiti zabranu i niko vam nista ne moze prigovoriti.
- Cossack
#2119 Re: KUP BiH
hladno jedan od najjadnijih stadiona u Bosni i Hercegoviniemigrazione wrote:Uvijek kad je utakmica a na grbavici molim boga da nema prenosa, fino me stid bude da neko gleda sa strane "svecanu lozu" i "istocnu tribinu"...
- BHF_Manijak
#2120 Re: KUP BiH
Pa koji qrac onda dolazite na njega. Meni ako se gadi neki kafic, nema te trebe koja ce me nagovorit da tu kafu popijemo. Prenos fino i kod kuce gledas. Inace Be-i-Ha obiluje bogatom infrastrukturom, pa se Grbavica izdvaja kao dno dna.
Kako samo pateticno pisanje, fuj...
- Cossack
#2121 Re: KUP BiH
Ima se se para, ima se čim...ultima_palabra wrote:A jeste vickasti u 3 pm... ne platite, nema problema, ubuduće vam dati 400 mjesta koliko nalažu pravila (ako nema zabrane) i kapak.

Last edited by Cossack on 14/03/2014 00:12, edited 1 time in total.
- Cossack
#2122 Re: KUP BiH
Ja zadnji put bio dok je istok još bio uslovan...BHF_Manijak wrote:Pa koji qrac onda dolazite na njega. Meni ako se gadi neki kafic, nema te trebe koja ce me nagovorit da tu kafu popijemo. Prenos fino i kod kuce gledas. Inace Be-i-Ha obiluje bogatom infrastrukturom, pa se Grbavica izdvaja kao dno dna.
- Maharadza
#2123 Re: KUP BiH
Ko o čemu!BHF_Manijak wrote:Pa koji qrac onda dolazite na njega. Meni ako se gadi neki kafic, nema te trebe koja ce me nagovorit da tu kafu popijemo. Prenos fino i kod kuce gledas. Inace Be-i-Ha obiluje bogatom infrastrukturom, pa se Grbavica izdvaja kao dno dna.
Znači radije će te platiti masnu kaznu nego trpiti naša "saopštenja"...ne šupljiraj svega ti!BHF_Manijak wrote:Sta, da vas izbacimo sa tribine? Pa ionako malo malo pa pisete saopstenja o ugrozenosti, nakon toga bi barikade poceli postavljati, sta ti je ba...Maharadza wrote: Da su babi muda...
I fino sam napisao gore, mogli ste isprazniti tribinu i vratiti repa za karte ili je i za to kriv 'fening'?! ... ali kada duguješ čak vodovodu bitna je svaka marka.![]()
I da je bilo prenosa sinoćnje tekme na TV-u, garantujem da bi bilo barem 30% manje "anonymusa" na onom ruglu i pokušaju od stadiona! Ja samo ne znam koji mozak moraš biti pa se kao joint žaliti što moraš platiti (vjerovatno) nekih 12-15KM za Zapad na Koševu a sasvim je udure kada tražite cenera za onaj sjever na grbavici(čitaj: zdenku, beton i par stolica koje se raspadaju čim ih pogledaš)?!
-
Max Bunker
#2125 Re: KUP BiH
Kljucno pitanje je ko provodi odluku, tj. ko je zaduzen za prostovanje odluke o zabrani dolaska gostujucih navijaca?
Ako su to MUP i organizator utakmice, onda FK Sarajevo nema AMA BAS NIKAKVE VEZE sa navodnim navijacima Sarajeva na sjevernoj tribini stadiona Kosevo jer ocito da su ovi ranije nabrojani napravili propuste a ne FK Sarajevo.
Ako su to MUP i organizator utakmice, onda FK Sarajevo nema AMA BAS NIKAKVE VEZE sa navodnim navijacima Sarajeva na sjevernoj tribini stadiona Kosevo jer ocito da su ovi ranije nabrojani napravili propuste a ne FK Sarajevo.