Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#2101 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Ma nece sigurno probiti rok,koji je 60 dana po ugovoru,mozda jedino ovaj nas zamisljeni rok,do pocetka evropskih utakmica.....
BlueBlood

#2102 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

zipoo wrote:Ma hajde, neka i probiju rok. Neka bude samo kako treba
:thumbup:

rekli su da ce raditi 3 smjene pod reflektorima da bi zavrsili do prve evropske
BHF_Manijak

#2103 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BHF_Manijak »

25 cm ispod podloge i opet uspije "osusiti" teren? Jebo te tito napredne tehnologije. :mrgreen:

Nego jedno pitanje za vas dvojicu strucnjaka od laika :mrgreen: kako vidim ovi grijaci se postavljaju s nekakvom dodatnom podlogom, kao spuzva neka ili koji je ovo vec materijal, koji ide preko drenaze... Eh sad jedno glupo pitanje, kako ce voda prolaziti od donjih slojeva preko tog materijala? Vodopropusan je ili? :mrgreen:
thekupus

#2104 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by thekupus »

pa postavljaju se na mrezi, napisano je ranije
BHF_Manijak

#2105 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BHF_Manijak »

thekupus wrote:pa postavljaju se na mrezi, napisano je ranije
Aha, znaci ovo na slici ispod je mreza, a ne neki "cvrsti" materijal? Djeluje iz ove perspektive isto spuzva nakva. :mrgreen:
Image
thekupus

#2106 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by thekupus »

BHF_Manijak wrote:
Aha, znaci ovo na slici ispod je mreza, a ne neki "cvrsti" materijal? Djeluje iz ove perspektive isto spuzva nakva. :mrgreen:
To je slika sa Bilinog polja, ne znam kako je tu islo, i ja sam laik haha
Nego sam upratio da su kablovi na Grbavici postavljeni na mrezu i da ce se tako lakse i brze postaviti na teren
Company85

#2107 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

BHF_Manijak wrote:
Image
Jeste, mrezica je neka u pitanju
vryzas

#2108 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by vryzas »

Image
Smrcak15

#2110 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Smrcak15 »

Ja mislim da ce ovaj teren biti nase najvece pojacanje, jer kad se tecna igra uspostavi i mozes igrati svoju igru i ne zafrkava blato to bi trebalo da podigno kvalitet fudbala narednih godina.
made_in_sarajevo

#2111 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by made_in_sarajevo »

Eh pazite da ne skopcate grijace,a mozda i plane nesto oko grijaca nikad se ne zna :mrgreen:
AmarildoZdenex

#2112 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Smrcak15 wrote:Ja mislim da ce ovaj teren biti nase najvece pojacanje, jer kad se tecna igra uspostavi i mozes igrati svoju igru i ne zafrkava blato to bi trebalo da podigno kvalitet fudbala narednih godina.
Dobar teren odgovara i protivnicima tako da to moze biti mac sa dvije ostrice :thumbup:
Recimo kad dodje gosk sa svoje oranice sigurno ce bolje igrati na ovom terenu nego sto je za ocekivati :-)
decko_sa_kovaca

#2113 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by decko_sa_kovaca »

Occasionally wrote:Image
Doktore za teren idu li radovi ista brze il je ovo normalan tempo
Occasionally

#2114 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Occasionally »

Image
Objavljeno danas poslijepodne oko 3 na Sport1ba. Sat ranije navratio onako u prolazu i nisam vidio nasipanje prvih slojeva kvarca.
Da se podsjetimo na "naš" tajming :-D
Image
Dobra stvar je što prekrivka ide uporedo sa postavljanjem grijača tako da se onih planiranih 6 dana (17-22 juni) bitno smanjuje. Tu je i jedan dan manje za sistem navodnjavanja (ostaje samo montaža prskalica, nekih 9-12 na cijelom terenu).
Nazad na grijače.
Ovim tempom, gdje za jednu regiju a ima ih četri, treba do 11 radnih sati, bi se završilo u narednih 5 dana. Inšallah.
Prekrivka prehrambenog sloja (cirka 2700 tona kvarca i 500 tona treseta u 100tinjak šlepera) sa ovakvim pratećim nasipanjem tj uporedo sa grijačima nas i dalje drži u utrci da se busen počne postavljati najkasnije do 25 juna i završi sa Božijom pomoći do 30.juna.
Znam da ima Dova za kišu a ako neko zna i Dovu za lijepo vrijeme neka uči.

So Far, So Good :thumbup:
Company85

#2115 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

Ja ti moram male korekcije s vremena na vrijeme praviti :mrgreen: ne nasipa se kvarc sa tresetom vec cisti rijecni pijesak jako sitne granulacije ne znam odakle.
Ostalo ti je sve za :thumbup:
Occasionally

#2116 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Occasionally »

Najmanje dva sloja između grijača i busena. Različite granulacije. Nisam botaničar ali ako bih sadio travu, sadio bih je preko treseta zbog hranjivosti. Preko pijeska neka Arapi pokušavaju :-D Jah..što bi Sahara plaha meraja bila.
:thumbup: No ljutiš.
Image
Image

P.S. Nisam ni blizu izvora podataka poput tebe pa nastavi s korekcijama. Fakat cijenim. :thumbup:
Company85

#2117 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

:thumbup:

Nasipao se prvo sloj vece granulacije (8-16) drenaznog materijala, pa onda sloj manje granulacije(4-8) ako nisam sta pogresno razumio. Na ovo su postavljeni grijaci i onda se na grijace postavlja rijecni pijesak kako sam naveo ranije. Na pijesak ide busen. To bi trebali biti svi slojevi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2118 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

Samo nastavite obojca....stvarno vas je lijepo citati :thumbup:
Occasionally

#2119 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Occasionally »

Na Bilinom se postavljalo kao prehrambeni sloj 2700 tona kvarca i 500 tona treseta i to je činjenica. Dosada smo putem dostupnih slika svjedočili nasipanju pijeska (drenaža) i šljunka preko toga što je i bila priprema za nešto manju granulaciju koja je išla neposredno do grijača jer su isti prilično osjetljivi. Ova mreža ubrzava proces postavljanja ali i štiti grijače. Onako, laički ja tek sada prepoznajem kvarcni pijesak-riječni jer je prepoznatljiv samom bojom.
Kad se već spominje Bilino, a to nam je i jedina poznata referenca radova terena u okruženju, vrijedi spomenuti da je Bilino bilo podvrgnuto i posebnom prehranom u vidu supstance zvane ZEOLIT. Teren je nekih 20 danja navodnjavan, vršeno je i bušenje terena da bi Zeolit koji je nasut na teren doprio do korijena i pospješio rast. Tih 20 dana nisu obaveza jer je Bilino bilo pošteđeno svih utakmica sve do jeseni. O Zeolitu bi se dalo razmisliti.
Image
Da ne bude zabune ovdje prikazani procesi bušenja (aerofikacije) i posipanja su sa priprema terena za Atletiko.
Company85

#2120 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

Radice se ovdje podjubravanje, nazalost zbog poprilicno komplikovane procedure nisu grci mogli donijeti djubrivo koje oni koriste a ono nije registrovano u BiH. Traze ovdje takvu vrstu djubriva i nadam se da ce uspjeti naci nesto.
BHF_Manijak

#2121 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BHF_Manijak »

Company85 wrote:Radice se ovdje podjubravanje, nazalost zbog poprilicno komplikovane procedure nisu grci mogli donijeti djubrivo koje oni koriste a ono nije registrovano u BiH. Traze ovdje takvu vrstu djubriva i nadam se da ce uspjeti naci nesto.
Samo da ne bude "Hilmo, more l' obicno? Ma more jebaji ga, djubrivo k'o djubrivo", ono klasicno nase... :oops: :zzzz:
Company85

#2122 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Company85 »

BHF_Manijak wrote:
Company85 wrote:Radice se ovdje podjubravanje, nazalost zbog poprilicno komplikovane procedure nisu grci mogli donijeti djubrivo koje oni koriste a ono nije registrovano u BiH. Traze ovdje takvu vrstu djubriva i nadam se da ce uspjeti naci nesto.
Samo da ne bude "Hilmo, more l' obicno? Ma more jebaji ga, djubrivo k'o djubrivo", ono klasicno nase... :oops: :zzzz:
Ma ozbiljni su ljudi, njima je u cilju da to za prvu utakmicu bude sve spremno tako da traze sve po specifikacijama tog nekog kojeg vec koriste.
zipoo

#2123 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zipoo »

A govno ko govno, sta se tu mogu zajebati :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2124 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by hrasno38 »

zipoo wrote:A govno ko govno, sta se tu mogu zajebati :mrgreen:
pokiseli obicnu travu u vodu 10-tak dana pa ces vidjeti da smrdi gore nego govno :)
Post Reply