Ukrajina

Čitalac

#209801 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Artem Džepko, brigada Ljut Nacionalne policije: Situacija u Torecku je dinamična...
Ruski okupatori ušli su u istočni dio grada Centralnom ulicom i stigli do rudnika. Situacija je zaista dinamična. Dešava se da smo mi u stambenoj zgradi na prvom katu, a Rusi na drugom katu. Zato je teško reći šta se doista zbiva, ne zato što ne želim nego zato što je stvarno dinamično. Svjesni smo da će u slučaju pada Torecka na udar doći aglomeracija Slovjansk-Kramatorsk, odnosno da će agresor krenuti na Kostjantinivku i Družkivku i ulažemo sve napore da to spriječimo.
karanana

#209802 Re: Ukrajina

Post by karanana »

rusi ce gurat bar dok ne zauzmu donjecku i luhansku oblast. luhansk mislim da su 90+% zavrsili a u donjecku imaju jos ova dva veca grada slavjansk i kramatorsk. rade kotlic za ova dva. ako se ukrajinci sami ne povuku, sravnace i ove gradove ko i druge tipa bahmuta ili vuledara, avdivke....
e tad bi mogli pregovarat i eventualno se odreci dijela nezauzetog zaporozja i kersona jer realno ne vjerujem da imaju nacina i snage da ponovo predju dnjepar.
tramvajtrojka

#209803 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 08/10/2024 18:03
alijagoro wrote: 08/10/2024 17:57 Sta je sa F-16,jel rokaju ili su ih sakrili u pozadini negdje ko tenkove :D
Čemu ovo konstantno lafo podjebavanje države koja se brani od agresije? Šta je tebi Ukrajina loše uradila da se naslađuješ?
pa da si pratio desavanja iz sirije znao bi koga je on tamo podrzavao i ciju je propagandu prosipao 2/3 tih nickova je na početku ove agresije samo krenulo sa ruskom propagandom itd
alijagoro

#209804 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

tramvajtrojka wrote: 08/10/2024 20:18
alijagoro wrote: 08/10/2024 17:57 Sta je sa F-16,jel rokaju ili su ih sakrili u pozadini negdje ko tenkove :D
Čemu ovo konstantno lafo podjebavanje države koja se brani od agresije? Šta je tebi Ukrajina loše uradila da se naslađuješ?
pa da si pratio desavanja iz sirije znao bi koga je on tamo podrzavao i ciju je propagandu prosipao 2/3 tih nickova je na početku ove agresije samo krenulo sa ruskom propagandom itd
Ne znam,jesam li napisao 10 postova na temi Sirija, uglavnom sam bio neutralan i za mir.
swanfilter

#209805 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

zigzag wrote: 08/10/2024 19:47
swanfilter wrote: 08/10/2024 17:39
zigzag wrote: 08/10/2024 15:54 uhhh.
što se rusima daje kredita,..... čak i kad krepavaju daje im se kredit. Niko ne valja samo su rusi stabilni....
Davanje Rusima kredita ima za posljedicu sve sto gledamo zadnjih godina. Dizali ih isti oni, koji danas trose na Ukr da isprave svoju gresku.

A sto se krepavanja tice, ja prvi bio uvjeren da nece moci izdeverati. Kako guraju ko dorat, posljedice po pitanju demografije ocito ih ne zanimaju niti najmanje.
Mislio sam na " forumske kredite".

Uvijek se omaložava svaki korak ukrajinaca i traži im se dlaka u jajetu. Od početka teme a pogotovo od 22.

A za ruse se uvijek nađe alibi i opravdanje.
Moja jedina, al bas velika zamjerka Ukrajincima jeste po pitanju mobilizacije. Posebno iz razloga jer im je svijet stao iza leđa kao nikome. I jos uvijek stoji. Zelenski svu pricu svodi na zapadnu pomoc i sankcije prema Rusiji. Nije Ukr mala Gruzija. Il jos manji Dagestan i Cecenija, pa da nemaju sta traziti protiv ruske cizme.

Od tolikog broja vojno sposobnih da nisi od prvog dana sve redom digao na noge, pa morao i rogulje u sake jer drugog nema i drzava visi o koncu, ti si sebi dozvolio bjezaniju prijeko potrebnog ljudstva. I nista nisi pokusao uraditi po pitanju percepcije ovog rata u sredinama gdje se za rat zna zbog TV i interneta.

Nama se ovdje zamjera lakovjernost i naivnost u ono vrijeme i pred pocetak rata. A bilo bas ocito do cega ce doci. Ukri i nakon dva upozorenja u vidu pobune na istoku i aneksije Krima, skoro 10 godina kasnije invaziju docekase bas ko zadnji levati. I jos uvijek nikako da nauce prvo od Rusa, da za ostvarenje ciljeva treba platiti visoku cijenu zivotima.

Ruski poraz znaci slabljenje velikosrpskog elementa kod nas. I mirnije dane za nas. I naravno da bi nakon visegodisnjeg iscrpljivanja bas takav zavrsetak bio i najslađi. Al sama Ukr morace se za to izboriti
Point.

#209806 Re: Ukrajina

Post by Point. »

alijagoro wrote: 08/10/2024 20:54

Ne znam,jesam li napisao 10 postova na temi Sirija, uglavnom sam bio neutralan i za mir.
Nisi odgovorio na moje pitanje.
alijagoro

#209807 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Point. wrote: 08/10/2024 21:33
alijagoro wrote: 08/10/2024 20:54

Nisi odgovorio na moje pitanje.
Vise se sprdam sa zapadnom pomoci,nego li Ukrajinom ili Ukrajincima,usput malo trolam i podjebavam izraelce na ovoj temi a ima ih poprilicno.
madner

#209808 Re: Ukrajina

Post by madner »

72. kada se popuni vise nece biti elitna jedinica.

https://x.com/suriyakmaps/status/184355 ... 8F_SZjObSQ

Nije greska imaju dvije :D
geralt

#209809 Re: Ukrajina

Post by geralt »

drug_profi

#209810 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Da. Nadam se da ce neko sakupiti te uzasne snimke u kompilaciju i proslijediti ih na adrese nato vlada.
Rusija je nacisticka drzava sa nuklearnim oruzjem.
Nama danas ne treba Chamberlain, vec Churchill.
Armin2013

#209811 Re: Ukrajina

Post by Armin2013 »

swanfilter wrote: 08/10/2024 21:08 Moja jedina, al bas velika zamjerka Ukrajincima jeste po pitanju mobilizacije. Posebno iz razloga jer im je svijet stao iza leđa kao nikome. I jos uvijek stoji. Zelenski svu pricu svodi na zapadnu pomoc i sankcije prema Rusiji. Nije Ukr mala Gruzija. Il jos manji Dagestan i Cecenija, pa da nemaju sta traziti protiv ruske cizme.
U potpunosti se slažem s tobom, skoro 40 mil stanovnika a tebi fali vojske.
Jedino objašnjenje koje ja mogu pretpostaviti da ih muči zakon, a ne mogu ga promijenit jer imaju uljeze u vladi, kao i Bosna i HErcegovina, I naša vojska ima problema sa finansijama i nabavkom opreme jer RS to ne želi.
Vjerovatno i kod njih ima Rusa u vladi.
E onda razmišljam pa gdje vam je patriotizam, odo dobrovoljno branit svoju zemlju. Ali onda pričam sa ljudima koji su rođeni i žive na prostorima FBiH, i veliki dio njih kaže kada bi se RS odvojio pristali bi na to, nisu za rat.
JovicSA

#209812 Re: Ukrajina

Post by JovicSA »

Čuvaju najbolju opremu kao i Putler Armate i one SU 50+nešto :mrgreen:
Čitalac

#209813 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Juri Fedorenko, komandant bataljona Ahil 92. brigade: Ljudi još ne shvataju šta nam se dogodilo, nemamo prijatelje - samo partnere, ruska ofanziva trajaće do sredine decembra...
- Građani Ukrajine još nisu shvatili sav užas koji nam se dogodio. Još nisu shvatili! Čak i u komunikaciji s prijateljima i poznanicima, ne razumijemo koliki je odljev ljudi u inozemstvo, koliko ljudi smo izgubili. Ne razumijemo u potpunosti koliko je ljudi poginulo. Ne razumijemo koja je financijska i materijalna sredstva naša država izgubila i na kojoj ćemo se točki naći kad jednom završi ovaj rat. Prvih 7-10 godina bit će jako teško. Kada rat završi, svijest ljudi će se početi okretati naglavačke i to se nikome ne može zamjeriti, bit će jako bolno i uvredljivo. Za svu tugu bit će kriv vrh vojske, a to je već počelo: donositelji odluka, Generalštab i tako redom, zapovjednici s terena će odletjeti. Mi ćemo biti krivi za sve što se dogodilo. Je li vojska spremna za ovo? A kakav izbor imamo? Vojska se već diskreditira, to javno čine oni koji to ne bi smjeli, ali vrijeme će svima suditi i sve postaviti na njihova mjesta...
- Prošli smo sve faze: bilo je rat će trajati 2-3 tjedna, pa šest mjeseci, pa „već se osjeća okus pobjede“. Uvijek se treba pripremiti na najgore. U borbi za život koju sada vodimo, moramo biti spremni na to da ćemo se boriti još dugo. Rat će biti dugotrajan, zemlju treba staviti na ratnu osnovu, postaviti mobilizacijski proces na pravi način i osigurati rad kritične infrastrukture i poduzeća. Puno je gore ako mislimo da će za šest mjeseci sve biti gotovo, a za šest mjeseci će možda biti samo gore. Sve ovisi o tome kako će završiti izbori u studenom, negdje početkom prosinca bit će jasno koji je daljnji vektor…
- Kunem se, cijeli sam život mislio da tamo na Zapadu sjede neki pametni ljudi sa znanstvenim titulama, ljudi koji razumiju kako ovaj svijet funkcionira. Sad vidim da je to dječji vrtić. Nemamo prijatelje. Postoje situacijski partneri s kojima se interesi podudaraju: sigurnosni, financijski, bilo koji drugi. To su situacijski partneri s kojima se poklopio privremeni interes.
- Žele li ti naši partneri da Ukrajina pobijedi? Ne žele da izgubimo. Oni su zainteresirani da Ukrajina postoji na karti svijeta, ali pitanje je s kojim granicama. To što se kod nas ratuje, baš i ne opterećuje svijet. Kažu da je svijet umoran! Razmislite, oni su bacili svo smeće svoje vojske kod nas i mi s tim smećem izvršavamo borbene zadatke. Dali su nam i neko najsuvremenije oružje na korištenje, koje se jako dobro pokazalo, ali su zato dobili milijarde dolara u ugovorima od drugih zemalja. Odnosno, vodeće zemlje zbog nas definitivno nisu na financijskom gubitku. I onda čujem kako partneri odjednom nemaju novca ili nisu spremni...Prijatelji, vi niste ništa potrošili, zaradili ste. Naravno, rat nije počeo da bi netko zaradio, samo kažem da sve zemlje koje nam pomažu imaju vrlo pozitivne dividende. Daleko od toga da podcjenjujem važnost pomoći, bez nje mi ne bismo izdržali. Samo govorim da oni ne gube enormno na našem ratu već imaju pozitivne dividende, uključujući i tehnološke.
- Nakon Ukrajine, koja će država vjerovati da može postojati bilo kakva sigurnost i jamstva? Nijedna država neće vjerovati. Kredibilitet Zapada je pometen teškim valjkom i to će imati odjeka još godinama...
- Agresor će nastaviti ofenzivu do sredine prosinca, dok se SAD ne stabiliziraju. Agresor ima snage, ima sredstava, avijacija mu je sposobna letjeti u bilo kojem godišnjem dobu, pješaštvo je sposobno jurišati po bilo kojem vremenu. Za neprijatelja je od kritične važnosti da, posebno u regiji Donjeck, napreduje što je više moguće i učvrsti se do sredine prosinca, dok se ne razjasni daljnji vektor naših strateških partnera i kako ćemo se dalje kretati u ratu. Rusija nas brojčano nadmašuje, naoružanjem, sposobnošću paljbe po položajima, sposobnošću korištenja zrakoplovstva. Razbijamo im zube uz pomoć bespilotnih letjelica. Glavna je prijetnja da neprijatelj može dugo vremena održavati stabilnu dinamiku puzajućih ofenzivnih operacija.
- Radimo na dronovima s umjetnom inteligencijom. Na njima radi i neprijatelj, Rusi nisu idioti, ne znam tko je izašao s tezom da su oni idioti, ali o tome ćemo nakon pobjede, ovo je treći put da to govorim...Neprijatelj nije budala, on se razvija i usavršava. Objektivno su se počeli bolje boriti jer već imaju nositelje znanja koji razumiju kakav će biti naš otpor.
- Živimo u atmosferi u kojoj nas stalno žele ubiti. Navikneš se, nažalost, većina momaka koji se bore 2,5 godine, imaju jako nizak nivo samoodržanja i tu se ne može ništa. Ideja je da možete biti ubijeni svake sekunde, to morate ili savladati ili će vas izludjeti. Drago mi je da smo već učinili mnogo da država Ukrajina danas postoji. Razumijem perspektivu, toliko toga možemo učiniti u budućnosti i aktivno radim na tome da me jedan broj ljudi mogu zamijeniti u slučaju moje smrti. Zahvaljujem Bogu za svaki dan kada mogu otvoriti oči i reći: živ sam. Evo, ovaj dan je počeo u hladnom podrumu sa štakorima, nakon KAB-a, u potpunoj magli od prašine. Živ sam, i to je sjajno...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#209814 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Zelenski danas u Dubrovniku. 1500 policajaca. I Vučić dolazi :mrgreen: .
Image
Image
Image
Image
zigzag

#209815 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Čitalac wrote: 09/10/2024 11:42 Juri Fedorenko, komandant bataljona Ahil 92. brigade: Ljudi još ne shvataju šta nam se dogodilo, nemamo prijatelje - samo partnere, ruska ofanziva trajaće do sredine decembra...
- Građani Ukrajine još nisu shvatili sav užas koji nam se dogodio. Još nisu shvatili! Čak i u komunikaciji s prijateljima i poznanicima, ne razumijemo koliki je odljev ljudi u inozemstvo, koliko ljudi smo izgubili. Ne razumijemo u potpunosti koliko je ljudi poginulo. Ne razumijemo koja je financijska i materijalna sredstva naša država izgubila i na kojoj ćemo se točki naći kad jednom završi ovaj rat. Prvih 7-10 godina bit će jako teško. Kada rat završi, svijest ljudi će se početi okretati naglavačke i to se nikome ne može zamjeriti, bit će jako bolno i uvredljivo. Za svu tugu bit će kriv vrh vojske, a to je već počelo: donositelji odluka, Generalštab i tako redom, zapovjednici s terena će odletjeti. Mi ćemo biti krivi za sve što se dogodilo. Je li vojska spremna za ovo? A kakav izbor imamo? Vojska se već diskreditira, to javno čine oni koji to ne bi smjeli, ali vrijeme će svima suditi i sve postaviti na njihova mjesta...
- Prošli smo sve faze: bilo je rat će trajati 2-3 tjedna, pa šest mjeseci, pa „već se osjeća okus pobjede“. Uvijek se treba pripremiti na najgore. U borbi za život koju sada vodimo, moramo biti spremni na to da ćemo se boriti još dugo. Rat će biti dugotrajan, zemlju treba staviti na ratnu osnovu, postaviti mobilizacijski proces na pravi način i osigurati rad kritične infrastrukture i poduzeća. Puno je gore ako mislimo da će za šest mjeseci sve biti gotovo, a za šest mjeseci će možda biti samo gore. Sve ovisi o tome kako će završiti izbori u studenom, negdje početkom prosinca bit će jasno koji je daljnji vektor…
- Kunem se, cijeli sam život mislio da tamo na Zapadu sjede neki pametni ljudi sa znanstvenim titulama, ljudi koji razumiju kako ovaj svijet funkcionira. Sad vidim da je to dječji vrtić. Nemamo prijatelje. Postoje situacijski partneri s kojima se interesi podudaraju: sigurnosni, financijski, bilo koji drugi. To su situacijski partneri s kojima se poklopio privremeni interes.
- Žele li ti naši partneri da Ukrajina pobijedi? Ne žele da izgubimo. Oni su zainteresirani da Ukrajina postoji na karti svijeta, ali pitanje je s kojim granicama. To što se kod nas ratuje, baš i ne opterećuje svijet. Kažu da je svijet umoran! Razmislite, oni su bacili svo smeće svoje vojske kod nas i mi s tim smećem izvršavamo borbene zadatke. Dali su nam i neko najsuvremenije oružje na korištenje, koje se jako dobro pokazalo, ali su zato dobili milijarde dolara u ugovorima od drugih zemalja. Odnosno, vodeće zemlje zbog nas definitivno nisu na financijskom gubitku. I onda čujem kako partneri odjednom nemaju novca ili nisu spremni...Prijatelji, vi niste ništa potrošili, zaradili ste. Naravno, rat nije počeo da bi netko zaradio, samo kažem da sve zemlje koje nam pomažu imaju vrlo pozitivne dividende. Daleko od toga da podcjenjujem važnost pomoći, bez nje mi ne bismo izdržali. Samo govorim da oni ne gube enormno na našem ratu već imaju pozitivne dividende, uključujući i tehnološke.
- Nakon Ukrajine, koja će država vjerovati da može postojati bilo kakva sigurnost i jamstva? Nijedna država neće vjerovati. Kredibilitet Zapada je pometen teškim valjkom i to će imati odjeka još godinama...
- Agresor će nastaviti ofenzivu do sredine prosinca, dok se SAD ne stabiliziraju. Agresor ima snage, ima sredstava, avijacija mu je sposobna letjeti u bilo kojem godišnjem dobu, pješaštvo je sposobno jurišati po bilo kojem vremenu. Za neprijatelja je od kritične važnosti da, posebno u regiji Donjeck, napreduje što je više moguće i učvrsti se do sredine prosinca, dok se ne razjasni daljnji vektor naših strateških partnera i kako ćemo se dalje kretati u ratu. Rusija nas brojčano nadmašuje, naoružanjem, sposobnošću paljbe po položajima, sposobnošću korištenja zrakoplovstva. Razbijamo im zube uz pomoć bespilotnih letjelica. Glavna je prijetnja da neprijatelj može dugo vremena održavati stabilnu dinamiku puzajućih ofenzivnih operacija.
- Radimo na dronovima s umjetnom inteligencijom. Na njima radi i neprijatelj, Rusi nisu idioti, ne znam tko je izašao s tezom da su oni idioti, ali o tome ćemo nakon pobjede, ovo je treći put da to govorim...Neprijatelj nije budala, on se razvija i usavršava. Objektivno su se počeli bolje boriti jer već imaju nositelje znanja koji razumiju kakav će biti naš otpor.
- Živimo u atmosferi u kojoj nas stalno žele ubiti. Navikneš se, nažalost, većina momaka koji se bore 2,5 godine, imaju jako nizak nivo samoodržanja i tu se ne može ništa. Ideja je da možete biti ubijeni svake sekunde, to morate ili savladati ili će vas izludjeti. Drago mi je da smo već učinili mnogo da država Ukrajina danas postoji. Razumijem perspektivu, toliko toga možemo učiniti u budućnosti i aktivno radim na tome da me jedan broj ljudi mogu zamijeniti u slučaju moje smrti. Zahvaljujem Bogu za svaki dan kada mogu otvoriti oči i reći: živ sam. Evo, ovaj dan je počeo u hladnom podrumu sa štakorima, nakon KAB-a, u potpunoj magli od prašine. Živ sam, i to je sjajno...

Došlo je vrijeme da se ogroman skok u razvoju tehnologije usvim životnih sferama proteklih 25 godina prelije na razvoj vojne opreme. Vojska oprema je imala određeni napredak ali pošto rat velikih razmjera nije bio prisutan na planeti nije se bilo interesantno previše ulagati.

Sad svima odgovara da se rat u Ukrajini nastavi da vide u kojem smjeru će se smišljati tehnike primjene vojne opreme. Biznisi i ideje vrijedne stotine milijardi dolara a države i privatni sektor su sasvim otvoreni da ulažu sve te pare.
apsidejzi

#209816 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

arman1 wrote: 08/10/2024 11:33 Sve slabosti zapadnog svijeta sručile su se na glavu Ukrajine. Najgore od svega je licemjerje.
Sta je po tebi licemjerno na zapadu? Pa i budali je jasno da se Rusija bori protiv zapada ovdje. Jesu ukrajinski vojnici i infrastruktura, ali je vecina oruzja sa zapada. Mislis li ti da bi Ukrajina sama izdrazala ruske napade?
apsidejzi

#209817 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Ma on je iranski zaljubljenik a posto isti saradjuje sa rusijom onda je razumljiva netrepeljivost i prema ukrajini. S tim da nije bas najjasnije zasto se mora voliti prijatelj tvog prijatelja ako je on prijatelj tvog neprijatelja. Mozda volis iran koji je jaran sa rusima ali ne smijes zaboraviti da je srbija takodjer jaran sa rusima. Al ocito je ideologija jaca od logike
drug_profi

#209818 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

U Brijansku noćas roknulo skladište DPRK municije i raketa.

Karachev, Bryansk, 67th GRAU arsenal

Čitalac

#209819 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Budanov izdržao prvi udar, piše New Voice (uz napomenu da od svih ukrajinskih medija upravo NV ima najbolju saradnju sa šefom GUR-a).
GUR je planirano podijeliti i oduzeti mu nekoliko važnih funkcija, rekao je za NV izvor iz agencija za provođenje zakona, a to se trebalo dogoditi tijekom nedavnih pokušaja smjene šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova.
Prema ovom izvoru, planirano je da se prvotno oduzme funkcija rukovođenja vojnim atašeima pri veleposlanstvima ili diplomatskim misijama. Osim toga, u budućnosti je planirano sve specijalne postrojbe koje izvode operacije na prvoj liniji odvojiti od obavještajne službe i podrediti ih vojsci. Također, grupe koje koriste bespilotne letjelice dugog dometa iz Budanovljevog odjela trebalo je rasporediti u druge vojne strukture.
Sve je to, kaže izvor NV-a, "odbranjeno, ali se očekuje i drugi pokušaj". Sugovornik nije imenovao konkretne dužnosnike koji su pokušali smijeniti Budanova i oslabiti sposobnosti vojne obavještajne službe. Napomenuo je samo da su u ovaj proces bili uključeni "neki predstavnici Bankove (Ureda predsjednika)".
Gandalf

#209820 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

drug_profi wrote: 09/10/2024 14:00 U Brijansku noćas roknulo skladište DPRK municije i raketa.

Karachev, Bryansk, 67th GRAU arsenal

Sada će profesionalni neutralisti, dati objašnjenje kako i ovo nekako, zbog nečeg odgovara Mordoru, na temelju njihovih čudnih logika :D
Peacean

#209821 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Zašto su rusi opet počeli da gomilaju municiju? Zar nisu prešli na decentralizovani sistem nakon gomile udara na skladišta u prvoj godini rata?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#209822 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

apsidejzi wrote: 09/10/2024 13:28
arman1 wrote: 08/10/2024 11:33 Sve slabosti zapadnog svijeta sručile su se na glavu Ukrajine. Najgore od svega je licemjerje.
Sta je po tebi licemjerno na zapadu? Pa i budali je jasno da se Rusija bori protiv zapada ovdje. Jesu ukrajinski vojnici i infrastruktura, ali je vecina oruzja sa zapada. Mislis li ti da bi Ukrajina sama izdrazala ruske napade?
Šta nije? Rusija napala Ukrajinu. Činjenica. Želi da joj otme što više teritorije, a pomogučnosti svu. Činjenica. Zapad kao podržava Ukrajinu. Ovo "kao" je činjenica.
Podrška nije bezrezervna, već se dozira kao da na fronti ne ginu živi ljudi.
Koketira se s Putinom radi vlastite zarade, a istovremeno mu se prijeti. Tu su švabe šampioni. Ni ostali nisu bolji. Podavili se ruskim gasom.
Zna se ko su Putinovi igrači na zapadu ali i dalje nesmetano igraju. Dok je Rusija agresor, israel koji se 10 x gore ponaša je "jedina demokratija na BI" koja ima bezrezervnu (de facto) podršku zapadnih vlada. Lagano se koketira s vučićem i orbanom i pravi trgovina u kojoj na kraju BiH i Ukrajina mogu nastradati, a možda i Kosovo. Znaju svi šta treba Ukrima ali im se daje ono čega se lako mogu odreći. Igra se da Ukrajina bude ovisna o pomoći, a da ne bude sposobna da sama stvori svoje odbrambene kapacitete. Nešto sam uvjeren da u zadnje vrijeme komedijaš ima polukvalitetne obavještajne informacije od zapadnih saveznika. Kao da namještaju da rusi uzmu šta ima treba pa da ga pritisnu da prave novi dayton.

Buča je strašna ali Gaza je 100 x strašnija.
Onog momenta kad je zelenski dao podršku israelu u mojim očima je postao gori od putlera.
drug_profi

#209823 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Dao je podršku Izraelu na dan kad je Hamas napao civile. Kao i sav normalan svijet.
Nakon što je IDF počeo činiti strahote i Ukrajina je reterirala.
apsidejzi

#209824 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

arman1 wrote: 09/10/2024 14:50
Onog momenta kad je zelenski dao podršku israelu u mojim očima je postao gori od putlera.
Zelenski je dao podrsku Izraelu dan nakon 7/10 kada su hamasovi teroristi usli i krvolocno ubili 1200 civila. Genocid u Gazi je krenuo mjesec dana kasnije. Ako je to tebi mjerilo da li je neko bolji ili gori, onda je do tebe.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#209825 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

apsidejzi wrote: 09/10/2024 15:36
arman1 wrote: 09/10/2024 14:50
Zelenski je dao podrsku Izraelu dan nakon 7/10 kada su hamasovi teroristi usli i krvolocno ubili 1200 civila. Genocid u Gazi je krenuo mjesec dana kasnije. Ako je to tebi mjerilo da li je neko bolji ili gori, onda je do tebe.
Mislim da je bio intervju iz Januara ili Februara 2024 u kojem daje bezrezervnu podršku israelu u borbi protiv "od strane rusije podržanih terorista" i da ne vidi ništa sporno u postupanju israela.
Jadno.
Iako sam izgubio poštovanje prema njemu lično i dalje navijam za Ukrajince iz emotivnih i pragmatičnih razloga.
Post Reply