Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AmirBaa

#20976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

Image
Zbog ovakvih strucnjaka je kolona od avaza :thumbup: :thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

marva vidi da ne moze proc al ono i dalje gilja....boli ga q sto ce druge zablokirati...
AmirBaa

#20978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

bitanga_sa_otesa wrote:marva vidi da ne moze proc al ono i dalje gilja....boli ga q sto ce druge zablokirati...
I to jos kroz crveno, samo da ono prodje i ostane nasred ceste
JavierBosnia

#20979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Isto i na Cengic Vili danas gledam, zatvara se semafor, auta su vec na pola raskrsnice, al jos idu 2 reda auta da je potpuno zatvore
Retardi
Travnički Noćni Šetač

#20980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

A cak je prekrsaj i na zeleno uci u raskrsnicu ako vidis da ne mozes izaci iz raskrsnice, a kamoli na crveno...
drug_profi

#20981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Prekrsaj je samo kad je kazna izvjesna, a posto nije ni malo, to je vise onako savjet...

I da se tu policija pojavi, ne bi izvadili blok, nego bi samo regulisali saobracaj. A trebalo bi jedan da pokupi saobracajne i vozacke, a drugi da rascisti raskrsce. Pa kad bi tako u 50% slucajeva policija reagovala na ovakav čep, naglo bi se svi sjetili tog člana ZOBS-a.

Inače ja danas ovdje stajao prvi na semaforu od zeljeznicke. I ispred mene se samo naredase ovi sto skrecu sa Puta zivota prema Pofalickom brdu. I zatvorise raskrsce. Do tad sve ok bilo. Uspjeli proci ja i ovaj sto je bio iza mene na taj interval.
Poslije je izgleda zagrdilo do kraja.
Qler

#20982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Meni neki dan na otoci svira lik sto sam na zeleno stao... da sam usao u raskrsnicu jebo bi nas sve, ali jok, moras se gurati pa makar. Prosao semafor, ja krenuo uredno niko nije ostao u raskrsnici. Ali ljudi ne vide dalje od guzice.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

dalje od nosa ne vide,a nemaju s cim razmisljati...
Laplace

#20984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote:Prekrsaj je samo kad je kazna izvjesna, a posto nije ni malo, to je vise onako savjet...

I da se tu policija pojavi, ne bi izvadili blok, nego bi samo regulisali saobracaj. A trebalo bi jedan da pokupi saobracajne i vozacke, a drugi da rascisti raskrsce. Pa kad bi tako u 50% slucajeva policija reagovala na ovakav čep, naglo bi se svi sjetili tog člana ZOBS-a.

Inače ja danas ovdje stajao prvi na semaforu od zeljeznicke. I ispred mene se samo naredase ovi sto skrecu sa Puta zivota prema Pofalickom brdu. I zatvorise raskrsce. Do tad sve ok bilo. Uspjeli proci ja i ovaj sto je bio iza mene na taj interval.
Poslije je izgleda zagrdilo do kraja.
Neki dan sam tako stao jer sam vidio da neću moći da prođem kroz raskrsnicu a zeleno samo što se nije ugasilo. Jasno, u istoj femtosekundi je onaj iza legao na sirenu.
JavierBosnia

#20985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:Meni neki dan na otoci svira lik sto sam na zeleno stao... da sam usao u raskrsnicu jebo bi nas sve, ali jok, moras se gurati pa makar. Prosao semafor, ja krenuo uredno niko nije ostao u raskrsnici. Ali ljudi ne vide dalje od guzice.
Isto. Zeleno mi jeste bilo, auta su vec u raskrsnici i blokirana je, ostanem iza zaustavne na semaforu jer znam da je dugo otvoren i da su sekunde u pitanju da se zatvori. Haj da je jedan svirao, nego 2-3 jer se i ovaj do mene zaustavio. Bolest :-)
muz66

#20986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muz66 »

Preksinoc posao na Dbr, skretanje sa glavne prema domovima. Nakon cetvrtog pomjeranja dolazim prvi na semafor. Crveno za lijevo. Kad hop, Toyota Avensis nas sve obidje i iz trake za pravo ispred mene. E jebem li ti komplet fEmEliju. Ne bi mi mrsko, stavim ga u P i izadjem. Uljudno pokucam na prozor. Otvori lik, s njim zena i dvije curice nazad. Reko' dorrate jedan, zahvali se ovoj djeci sto su s tobom sto sad neces dobiti po toj njusci odvratnoj. Usr'o se, satro fulio skretanje. Malo ga jos naruzim umjerenim tonom, da se djeca ne prepadaju. Nece ubrzo ponoviti ja mislim, ne zbog mene nego sto mu je zena jebala mozak svojim zvocanjem dok sam jos bio tu. Napada ga gore od mene
nepass1

#20987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

jebo to, sad lik sa corsom, na otoci skretanje sa glavne prema buca potoku, vozi uspred mene lijevom trakom prema gradu, nama zeleno, za skretanje crveno. samo lik skrenu lijevo i ode prema buca potoku.
evo lola u scc sa astrom krenuo na -3 i na motanju udario zadnja desna vrata. fenomen.
Travnički Noćni Šetač

#20988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

muz66 wrote: ne zbog mene nego sto mu je zena jebala mozak svojim zvocanjem dok sam jos bio tu. Napada ga gore od mene
Kako si ovo lijepo opisao sad mi ga je i nekako žao...
Seyfo

#20989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Seyfo »

Kud nemaju kamere što snimaju 24h na svakom semaforu, i još svakih 100m. Svako malo vidim likove što na dvosmjernoj obiđu komplet kolonu što stoji na crvenom i pravo kroz crveno. I to je postalo toliko normalno, kao da se podrazumijeva,kao da su obišli pokvaren auto na sred ceste.

Vozna desna traka od OHR-a prema Grbavici, dio kod onih ćevabdžinica i buregdžinica, Montana itd. Ono kao da je parking traka, uvijek stoji najmanje jedan auto. Vozači trolejbusa to najbolje znaju.Tamo kakvu kameru instalirati,udarati kazne za zaustavljanje i parkiranje, imala bi policija para bruku.
JavierBosnia

#20990 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ne treba kamera, po jedan policajac tu i kod bosmala ona ulica
7 dana tako, pa vjeruj ne bi ih vise bilo
Jer tu ne staje niko jednom, nego papci koji su navikli
nepass1

#20991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Seyfo wrote:Kud nemaju kamere što snimaju 24h na svakom semaforu, i još svakih 100m. Svako malo vidim likove što na dvosmjernoj obiđu komplet kolonu što stoji na crvenom i pravo kroz crveno. I to je postalo toliko normalno, kao da se podrazumijeva,kao da su obišli pokvaren auto na sred ceste.

Vozna desna traka od OHR-a prema Grbavici, dio kod onih ćevabdžinica i buregdžinica, Montana itd. Ono kao da je parking traka, uvijek stoji najmanje jedan auto. Vozači trolejbusa to najbolje znaju.Tamo kakvu kameru instalirati,udarati kazne za zaustavljanje i parkiranje, imala bi policija para bruku.
da policija pise za zaustavljanje na bus stajalistima i ovo sto ti navodis mmf bi otplatili i posudjivali im pare
Seyfo

#20992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Seyfo »

Budući da je na velikim raskrsnicama uvijek najveća gužva za lijevo,i glavna i sporedna, svako malo ima likova što iz trake za pravo skrenu lijevo, i onda poremete sve ostale aute iz svih smjerova, i kolonu iza sebe, i one što regularno hoće lijevo,...pa zar nemaju već kamere na tim raskrsnicama? i ako imaju, čemu služe? Toliko sam vidio tih primjera i pomislio "najebaće lik" ali previše odvažno i često to rade da bi se kažnjavalo. Da to nisu one "Moja tv" kamere koje služe samo da na TV kanalu imaš live prenos?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Da stave kamere na raskrsnice i da ide kazna ako ostaneš u istoj kada se upali crveno, ne bi se ponavljalo. Nije do naroda, narod koristi ono što može. Da je papanski, jeste, ali ako je omogućeno, što da ne.
JavierBosnia

#20994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

un1ted wrote:Da stave kamere na raskrsnice i da ide kazna ako ostaneš u istoj kada se upali crveno, ne bi se ponavljalo. Nije do naroda, narod koristi ono što može. Da je papanski, jeste, ali ako je omogućeno, što da ne.
Ne trebaju se stavljati jer koliko znam imaju vec, bar na ovim znacajnijim
Qler

#20995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Jutros ja prvi na onom kratkom semaforu kod Mercatora na Malti i Ford Kuga siva/bijela, najnovija, presigne citavu kolonu i stane ne ispred nego pored mene.. i po gasu kad se upalilo zeleno, ode, i gledam na kraju puta zivota, iz trake za pravo uvali se lijevo u Halida Kajtaza prema Velesicima... znaci sve sto je mogao na toj dionici da prekrsi prekrsio je..
preludezalude

#20996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

JavierBosnia wrote:
Qler wrote:Meni neki dan na otoci svira lik sto sam na zeleno stao... da sam usao u raskrsnicu jebo bi nas sve, ali jok, moras se gurati pa makar. Prosao semafor, ja krenuo uredno niko nije ostao u raskrsnici. Ali ljudi ne vide dalje od guzice.
Isto. Zeleno mi jeste bilo, auta su vec u raskrsnici i blokirana je, ostanem iza zaustavne na semaforu jer znam da je dugo otvoren i da su sekunde u pitanju da se zatvori. Haj da je jedan svirao, nego 2-3 jer se i ovaj do mene zaustavio. Bolest :-)
Nema tu bolesti. Mogao si proci i uci u raskrsnicu ako ti je bilo zeleno. Kad se raskrsnica rascisti ti imas prednost da zavrsis prolazak kroz raskrsnicu u odnosu na one kojima se u medjuvremenu upalilo zeleno. Ti si fakticki stao na semaforu na kojem je bilo zeleno. Raskrsnice u kojima je zabranjeno zaustavljanje u sred raskrsnice, sto si ti izbjegavao u tom tvom slucaju, se obiljezavaju posebnom horizontalnom signalizacijom.
Travnički Noćni Šetač

#20997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

preludezalude wrote:
Nema tu bolesti. Mogao si proci i uci u raskrsnicu ako ti je bilo zeleno. Kad se raskrsnica rascisti ti imas prednost da zavrsis prolazak kroz raskrsnicu u odnosu na one kojima se u medjuvremenu upalilo zeleno. Ti si fakticki stao na semaforu na kojem je bilo zeleno. Raskrsnice u kojima je zabranjeno zaustavljanje u sred raskrsnice, sto si ti izbjegavao u tom tvom slucaju, se obiljezavaju posebnom horizontalnom signalizacijom.
jesi siguran?

Član 54
Vozač kojem je svjetlosnim saobraćajnim znakom dozvoljen ulazak u raskrsnicu ne smije da uđe vozilom u raskrsnicu ako je gustina saobraćaja takva da on vozilo očigledno mora da zaustavi u raskrsnici i na taj način, pri promjeni svjetlosnog znaka, ometa ili onemogući saobraćaj vozila koja dolaze sa bočnih kolovoza.
AmirBaa

#20998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

Travnički Noćni Šetač wrote:
preludezalude wrote:
jesi siguran?

Član 54
Vozač kojem je svjetlosnim saobraćajnim znakom dozvoljen ulazak u raskrsnicu ne smije da uđe vozilom u raskrsnicu ako je gustina saobraćaja takva da on vozilo očigledno mora da zaustavi u raskrsnici i na taj način, pri promjeni svjetlosnog znaka, ometa ili onemogući saobraćaj vozila koja dolaze sa bočnih kolovoza.
sad htio isto kopirati. Ma sta zna zakon, ako je meni zeleno ja cu i kroz pjesake, auta, kroz sviju :run: :run: :run:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

preludezalude wrote: Nema tu bolesti. Mogao si proci i uci u raskrsnicu ako ti je bilo zeleno. Kad se raskrsnica rascisti ti imas prednost da zavrsis prolazak kroz raskrsnicu u odnosu na one kojima se u medjuvremenu upalilo zeleno.
Iz prakse i tri oduzete vozačke drugara, ovo se tretira kao prolazak kroz crveno. Zašto? Nisi se uvjerio da možeš proći raskrsnicu dok traje tvoje zeleno.

Na skretanjima lijevo, ovo je skoro pa nemoguće provesti, jer ne znaš koliko auta ide iz suprotnog smjera, ali po zakonu, sve uredno. Zato imaš kamere u Beogradu i ako ostaneš u raskrsnici stiže kazna na adresu.

Prema tome, 100% ide kazna ako se zatekneš u raskrsnici pri a ugasi ti se zeleno.
undefined007

#21000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

Takve se situacije dešavaju i na semaforu gdje se gdje Bolnička nastavlja u ulicu Koševo jer je dole na kraju ulice Koševo uvijek gužva. Onda se napuni vrlo brzo iz Patriotske lige i Bolničke i blokiraš ove odozdo. Nema ništa ljepše nego kad ih natjeraš da se rikvercom vrate. :D
Post Reply