GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#20976 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Imaju vjerovatno sredstva za čišćenje, sigurno nisu spali na dvije nane od 60 godina ko GRAS na tramvajima.
Ne treba postavljati slike, jesu bili u švicarskoj bez packe, ali...

Treba udatiti gore zaštitni lim ko na 627, i on packe jedne nema, i još jedan ili dva...
Ne ide, improvizuj. Ne znam čime se ono skida, ali običnim sredstvima za čišćenje to vrlo teško ide. I kad neke oribaju opet su nakon prve kiše crni nazad, jer se to slijeva kad je kiša, i priljepi se ko auto lak.
man_464

#20977 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Sodom1 wrote:Morace se izleda kaciti slike kako je to u mjestima gradovima gdje ljudi rade svoj posao , pa tako i peru vozila.
A ne izgovori , probao sam ne ide :lol:
Logicno.
U uređenim zemljama trolejbus ne raubuje 20 sati pa dodje u de.po u 1 navečer, a u 5 izlazi. I ima vremena da se opere kako vani tako i unutra.

Uz to u uredjenim zemljama ima dovoljno ljudi na održavanju vozila i dovoljno sredstava za ciscenje. Kod nas nema ni vode po čitav dan. A kamoli deterdženata... Tako da. Sve dok je ovakva situacija prioritet je da ato vise vozila radi na drumu. Nego da se ista po cijeli dan drze u garaži i glancaju.

Ps.
Slazem se da su vozila prljava i da bi morala biti cisca. Ali ni gradjani ni malo ne vode racuna i jako se loše ophode ka enterijeru vozila.
Sodom1

#20978 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

man_464 wrote:
Sodom1 wrote:Morace se izleda kaciti slike kako je to u mjestima gradovima gdje ljudi rade svoj posao , pa tako i peru vozila.
Logicno.
U uređenim zemljama trolejbus ne raubuje 20 sati pa dodje u de.po u 1 navečer, a u 5 izlazi. I ima vremena da se opere kako vani tako i unutra.

Uz to u uredjenim zemljama ima dovoljno ljudi na održavanju vozila i dovoljno sredstava za ciscenje. Kod nas nema ni vode po čitav dan. A kamoli deterdženata... Tako da. Sve dok je ovakva situacija prioritet je da ato vise vozila radi na drumu. Nego da se ista po cijeli dan drze u garaži i glancaju.

Ps.
Slazem se da su vozila prljava i da bi morala biti cisca. Ali ni gradjani ni malo ne vode racuna i jako se loše ophode ka enterijeru vozila.
Ne kontam fol ?
Opravdavas nerad i javasluk?
Ima dovoljno radnika , ima dovoljno i deterdzenta pa nije rat, jedino sto fali je govnjiva motka pa to izmlatiti dobro.( :D )
Ako je normalno za njih da ispustaju linije i da voze po svom cejfu kad hoce i koliko hoce ,i to bez ikakvih sankcija ,zasto i prati vozila to je svakako banalna stvar , a i po tebi svakako se vozi stoka :kiss:
Cesto se spominje ta neka Evropa i kako je to tamo uredjeno ili neuredjeno. Stvari su prilicno jasne , imas radnike , koji imaju svoje radne zadatke ili ti ga pOsO
Ako ti radnici ne izvrsavaju svoje zadatke ili ti ga fusere oni snose sankcije. Ovdje je problem oprati vozilo , ocistit snijeg ,pokositi travu , zasto je problem , jednostavno ti radnici se ne boje svojoj guzici i oni naravno fusere, hoce raditi nece raditi , nikakvih sankcija

Iz svog nekog iskustva sa pranjem auta , ako malo to zapostavim duzi vremenski perod iz ovih i onih razloga , pa jednom operem auto , ne bude to dovoljno , mora se par puta oprati da bih ga doveo u red
Da zumiram ,da mi auto ne izgleda zapustano , jednostavno moram ga redovno prati i odrzavati , to je sva logika
holowey

#20979 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by holowey »

man_464 wrote:I opet folija za sedam dana crna, nema smisla lijepiti, ovi limovi na nekim su dobro rješenje, pa nije užasno. Tramvaji isto, obično na prvom dijelu tramvaja crn krov, pada grafit sa pantografa.
a staviti crnu foliju? :D
ima li neki hidrofobni premaz koji bi se mogao koristiti?
vješalica

#20980 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Decko je radio i probao a ti nisk nego udobno smjesten u fotelju modeliras logiku
trambusek88

#20981 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Ne može se to deterdžentom prati isto kao ni grafiti.
Nema tog sredstva za čišćenje toga, ja to znam iz prve ruke... Ne nabavlja se, valjda odgovorni i ne znaju čime se čisti, ili su skupa ta sredstva.
Ne znam ni ja iskreno čime se to čisti. Krpom, vodom i deterdžentom se ne može oprati ono nazad na švicarskim trolejbusima TAČKA.
Treba iznaći neko drugo rješenje. Nabaviti duže motke ili postaviti limenu zaštitu da se ne slijeva prljavština od trenja grafinog klizača od mrežu, što se dešava kad pada kiša.

Radnika za održavanje higijene NEMA DOVOLJNO. To ja znam, to vi ne možete znati bolje od mene, i ne možete dijeliti lekcije.
Znam da na tramvajima dvije žene od 60-tak godina rade, jedna je tu od 1986 druga od 96 ostale sektore ne znam.

Bujrum prijavite se 2 mjeseca kad budu javni radovi, radićete na pruzi, ali kad bude kiša poslaće vas na pranje vozila pa probajte.
Sodom1

#20982 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

I te kako se mogu djeliti lekcije , vozila ni na sta ne lice, niko ni da bruckom mrdne , a hoce plate.
U svakoj drzavnoj firmi ima i previse radnika , a odgovornost nula
Sodom1

#20983 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

vješalica wrote:
Decko je radio i probao a ti nisk nego udobno smjesten u fotelju modeliras logiku
Sta je probao? Prati trolu .
Nisam bio u fotelji bio na poslu ,sad lezim :razz:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20984 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bitanga_sa_otesa »

sve se moze kad se hoce...nek malo izadje administracija iz kancelarija,znaju svi krpu i cetku drzat,topla voda i deterdzent i ribaj :D
vješalica

#20985 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Sodom1 wrote:I te kako se mogu djeliti lekcije , vozila ni na sta ne lice, niko ni da bruckom mrdne , a hoce plate.
Najlakse je glumiti preko foruma
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20986 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by liaar »

vješalica wrote:
Sodom1 wrote:I te kako se mogu djeliti lekcije , vozila ni na sta ne lice, niko ni da bruckom mrdne , a hoce plate.
Ti to isto radiš, tako da...
Upravu je lik, ako firma ima preko 1000 zaposlenika, a samo 2 žene čiste vozni park od preko 100+ vozila ha šinskog ha drumskog saobraćaja, malo im je organizacija loša (nije da nije očito je l')

I odmah da te preduhitrim, ne radim u Centri.
Sodom1

#20987 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

vješalica wrote:
Sta imam glumiti , govorim istinu .
Odi u svaku bolnicu , po svakom osnovu se raspada , Gras , Vodovod, Toplane .Nadji nesto da funkcionise i da je po psu
trambusek88

#20988 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Sodom1 wrote:
vješalica wrote:
Sta je probao? Prati trolu .
Nisam bio u fotelji bio na poslu ,sad lezim :razz:
Prati tramvaj, ali na mjestima gdje se slilo ono crno s krova nema šanse da se opere.
Još sam se bio zainatio, ali ne ide. Koristili smo toplu vodu i Rial.

A svaki put kad sam bio na ispomomoći za pranje tramvaja dobivao sam pohvale od nadređenih.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20989 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by liaar »

trambusek88 wrote: Prati tramvaj, ali na mjestima gdje se slilo ono crno s krova nema šanse da se opere.
Još sam se bio zainatio, ali ne ide. Koristili smo toplu vodu i Rial.

A svaki put kad sam bio na ispomomoći za pranje tramvaja dobivao sam pohvale od nadređenih.
Može li kompresorom, kako peru pločnike inače ?
Oni sa ogromnim pritiskom, je l' to probano ?
bitanga_sa_otesa

#20990 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

moze nitro razrjedjivacem al skup :D
Hajvan

#20991 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajvan »

trambusek88 wrote:Ne može se to deterdžentom prati isto kao ni grafiti.
Nema tog sredstva za čišćenje toga, ja to znam iz prve ruke... Ne nabavlja se, valjda odgovorni i ne znaju čime se čisti, ili su skupa ta sredstva.
Ne znam ni ja iskreno čime se to čisti. Krpom, vodom i deterdžentom se ne može oprati ono nazad na švicarskim trolejbusima TAČKA.
Treba iznaći neko drugo rješenje. Nabaviti duže motke ili postaviti limenu zaštitu da se ne slijeva prljavština od trenja grafinog klizača od mrežu, što se dešava kad pada kiša.

Radnika za održavanje higijene NEMA DOVOLJNO. To ja znam, to vi ne možete znati bolje od mene, i ne možete dijeliti lekcije.
Znam da na tramvajima dvije žene od 60-tak godina rade, jedna je tu od 1986 druga od 96 ostale sektore ne znam.

Bujrum prijavite se 2 mjeseca kad budu javni radovi, radićete na pruzi, ali kad bude kiša poslaće vas na pranje vozila pa probajte.

kako tramvaju u ‘civilizovanom’ svijetu nisu prljavi? Berlin, San francisco, Zagreb, Beograd (mada dva potonja nisu civilizacija, al eto)?!?
samo ovdje
sheilak

#20992 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

trambusek88 wrote:Ne može se to deterdžentom prati isto kao ni grafiti.

Nije u pitanju vise sto se to ne moze oprati jer je takav taj grafit ili kako se vec to zove nego je problem veci sto to odrzavaju dvije zene a imaju viska koliko 500-1000 radnika
Stalno se gleda u pravcu koji je najmanje bitan a to je u ovom slucaju moze li se obrisati to crnilo
Rasporedi jos 20 cistacica pa bi i to crnilo mozda malo izblijedilo (r)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20993 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Najveci problem grasa je višak radnika, a niko nema damu da im kaze istinu, vec sisaj sisu, dok je ne isisas, i onda kuku pomagaj. Pricalo se o tome više puta, dok je bio onaj sandzo ditektor, akademik sadasnji hebo on sve svoje, na platnom spisku su bili ljudi koji nikad nisu usli u krug grasa, a olatu uredno primali u Sjenici. :-) A vlada k'o vlada, ništa ne vidim, nipta ne cujem loše. :evil:
nlt

#20994 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nlt »

grafite nikad, ali nikad ne treba čistiti
jednostavno školarci iz kuće nose odgoj pa pokažu kulturu
prljavštinu,
pa je... ga ja, uzmi onaj jedan visokotlačni perač, pa po autobusu makar podove oprati, ubi prašina
nigdje veze......
zaposlenih 1200.......
rade jedino vozači, mehaničari (?), kontola( tako-tako), i tako poneko, šta radi ostalih 500-600?
bitanga_sa_otesa

#20995 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

igraju pasijansa po kancelarijama :D
sheilak

#20996 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

nlt wrote:grafite nikad, ali nikad ne treba čistiti
jednostavno školarci iz kuće nose odgoj pa pokažu kulturu
prljavštinu,
pa je... ga ja, uzmi onaj jedan visokotlačni perač, pa po autobusu makar podove oprati, ubi prašina
nigdje veze......
zaposlenih 1200.......
rade jedino vozači, mehaničari (?), kontola( tako-tako), i tako poneko, šta radi ostalih 500-600?
Grafit kao materijal koji pada sa pantografa a ne grafit kao crtez (r)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20997 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mk ultra »

imaju 4 (četiri) radnika na protokolu... ja nisam mogao da vjerujem :lol:
i podijelili su po jednu tekicu, svako ima svoje šta tefteri :lol:

i nemaju PC, pa nema ni pasijansa :mrgreen: :mrgreen:

za poređenje centrala BHT u franca lehara ima troje
opcina novi grad troje
a obim posla 1000x veći
sheilak

#20998 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

Nema pasijans al ima remi ili poker u 4-ero (r)
bumerangss

#20999 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

oldtajmer wrote:maloprije pored mene prodje trola ciji je kompletan zadnji dio toliko prljav,crn,skoren od prasine,zemlje i ko zna cega sve ne,da sam zino kao pes iako znam da je firma u totalnom qurcu,ali da bas nema tamo niko da ocisti vozilo prije nego krene u voznju to nikako ne mogu da vjerujem,pa kako nije sramota tog direktora,vozaca, bilo koga u firmi sa takvim vozilom da izlazi na ulicu,jbg najmanje sto bi mogli da ucine jeste da su im vozila cista
A cistacice im ko najviše dame :D gledam neki dan jednu na željeznickoj stanici ona i dispecer ne mogu stati u onu trafiku, ona izađe pomete dva opuška i uđe unutra :-)
bumerangss

#21000 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

trambusek88 wrote:
oldtajmer wrote:maloprije pored mene prodje trola ciji je kompletan zadnji dio toliko prljav,crn,skoren od prasine,zemlje i ko zna cega sve ne,da sam zino kao pes iako znam da je firma u totalnom qurcu,ali da bas nema tamo niko da ocisti vozilo prije nego krene u voznju to nikako ne mogu da vjerujem,pa kako nije sramota tog direktora,vozaca, bilo koga u firmi sa takvim vozilom da izlazi na ulicu,jbg najmanje sto bi mogli da ucine jeste da su im vozila cista
Od zemlje jok, već prašina od trenja grafitnog klizača o kontakt mrežu.
Hessovi imaju taj problem.
Znači to je oribati katastrofa, pokušavao sam i ja na tramvaju. Slomio se, ne ide s običnom vodom i deterdžentom. Ni sa toplom vodom... Trebaju valja neka posebna sredstva.
Trolejbusi se peru iz vana, i vidjećete da sa strane nisu prljavi, ali nazad je zbog toga katastrofa.

Kod MAN-ova su trolne motke izbačenije, ne pada ta prašina sa klizača nazad, tako da su MAN-ovi čisti nazad, isto su bili čisti nekad Sanosi i Škode. Ovo je problem sa Hessovima.
Par Hessova ima postavljene neke limove koji štite od te prašine.
Treba na svima to uraditi ili nekako nabaviti duže trolne motke, jer je to nemoguće oribati bez velike muke.
Treba domestos ali on je 4 KM
Post Reply