Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Styling

#20976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

iz zadnje klupe wrote: 26/03/2025 11:00 Ma koliko zvuči nevjerovatno, izgleda da smo mi sada u 2025. godini obavjesštajno daleko slabiji nego 92 godine, kad nismo imali ni drzavu ni vojsku, šuplji ko sir, skroz premreženi srpskim i hrvatskim obavještajcima, dok je SDA negativnom selektcijom izbora kadrova, učinila nas nepojmljivo slabim, sad da počne rat prije nego što bi bili i svjesni vojska Srbije bi bila na Vracama, jer nemamo nikog ko prati kretanja, prikuplja informacije itd.

Za ove malo mladje koji ne znaju, ako nista, tadašnji MUP je otkrio plan napada na na BIH i Sarajevo prisluškivanjem ali nismo imali oružje da kapitaliziramo te inf , danas imamo oružje ali obavještajno smo nula nule.
, ps *ebote imali li i jedan Bošnjak koji nije retardiran u Brčko distriktu, jer je ta kolona morala proci kroz Brčko, koji bi zbrojio dva i dva i skontao ko prolazi, pa ta kolona je morala proći kroz bošnjačka naselja Mujkiće i Kolobara, da su jednog pismenog čovjeka obavještajca tu stavili da prati kretanje, skontao bi, i javio bi nekom.
91-92 u tadasnjem Republickom SUP-u i tadasnjoj Suzbi bezbijednosti bilo je bosanskih patriot a koji su bili skolovani od strane jugoslovenskih obavjestajnih institucija i policijskih i vojnih akademija koji su znali svoj posao i uspjeli su koliko-toliko na prikupljanju obavjestajnih podataka i informisanju rukovodstava tadasnje RBiH o kretanjima cetnika i zastiti drzave.

Danas u OSA i vojnoj obavjestajnoj imamo ljude koji nemaju dana obuke za obavjestajce, ne postoji ta skola kao sto je postojala u SFRJ. Nema ko da ih obuci kako se radi posao. Dodatno SDA se potrudila da sa Osmicom na celu i "obavjestajcima" poput Kalimera u potpunosti sroza obavjestajni sektor. Obavjestajne informacije smo dobijali od stranih obavjestajnih sluzbi jer smo nesposobni da sami prikupimo informacije. Zato danas imamo to sto imamo, jednu potpuno bezvrijednu obavjestajnu zajednicu.
Prpa.ba

#20977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

F&N wrote: 26/03/2025 11:10 ja ne znam jeste li vi retardirani ili sta ne kontate da se nece hapsiti dodik dok se ne osigura da mup nece reagovati
1. nece niko slati nikog u smrt
2. nece niko da rizikuje pocetak sukoba

je.o vas isto ste djeca majke mi

dodik sa sobom vodi ljude koji su spremni da pucaju i on bi to jedva docekao
dodiku samo to treba on moli Boga za incidentom
ja ne mogu da vjerujem koliko su nasi ljudi kratkovidni

sta vam je ba ljudi jeste li normalni, imate li imalo ideju ko treba biti uhapsen i sta sve on za sebe vuce...

malo se urazumite prije nego sto pocnete pisati gluposti o mogucnostima hapsenja... najmanji problem je locirati dodicka to moze svaki stazista u OS uraditi ali ko ce i kada krenuti na njega i rizikovati pucanje sa ljudima okruzenim dugim cijevima oko njega...

mislim da ce prvo da ide zamjena vlade na drzavnom nivou a onda preko tih poluga stvaranja ambijenta u RSu u strukturama MUPa RS da se on uhapsi, ukoliko isti do tada ne pobjegne

u trenutnoj postavci odnosa svaka akcija bi rezultirala krvoprolicem a to nikome ne treba
Koliko rijeci si iskoristio bespotrebno.

Lijepo reci: bez rata nema gusenja srpske pobune, necemo rat, cekacemo da srbi sami odustanu od nezavisnosti.

Eto, vidis kako moze kratko i jasno.
harka

#20978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harka »

Desilo mi se da sam pocela simpatisati Dodika,a bosnjakinja,sve strahote zlocina vidjela i dozivjela u svom gradu.logore smrti,ali covjek pjeva ''ne moze mi niko nista'' i ne moze.Zajebava i bosnjake,i srbe i hrvate,vladu BiH i Shmita najvise,bas mu se sveti i smije.Ko mu moze sta?? Pokrao BiH,prodao imovinu drzave,radi godinama sta hoce i kako hoce,pare ima da placa bjelosvjetske zastitare koji se ne boje nikoga u BiH.Drzava odavno nema granica,a nema ko ni da ih stiti.Vucic i Dodik su vladari BiH i nas sviju .Ne moze covjek a da ne kaze svaka mu cast e jes zajebava sviju ......
Mr.Sojic

#20979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

DaysleepeR wrote: 26/03/2025 11:06 Ne postoji nikakav pravni osnov da neko čuči na "granici" bilo entiteta bilo distrikta i čeka hoće li neko proći ili ne.
Iako postoji nalog za privođenje, niko nema pravni osnov da zaustavlja vozila i kontroliše, posebno kolonu pod pratnjom.
jedno je nalog za privođenje, drugo je potjernica. Ja nešto nisam siguran da je izdana potjernica za Dodikom.
:thumbup:
1Dante1

#20980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

harka wrote: 26/03/2025 11:21 Zajebava i bosnjake,i srbe i hrvate,vladu BiH i Shmita najvise,bas mu se sveti i smije.Ko mu moze sta??
Jasno je da ne postoji jaci i sposobnij politicar u Bosni i Hercegovini od Dodika. Ma sta god mi misli o njemu, ovo prvo je tacno, pa onda nakon svega dolazi ono sto mu se zamjeri.

Zamisli da mi Bosnjaci imamo nekoga kao sto je on - primitivizam. Mada kada bolje razmislim, primitivizam je dio nas i samo on jasno usmjerava ljude.
ljubijankic

#20981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

1Dante1 wrote: 26/03/2025 11:22
harka wrote: 26/03/2025 11:21 Zajebava i bosnjake,i srbe i hrvate,vladu BiH i Shmita najvise,bas mu se sveti i smije.Ko mu moze sta??
Jasno je da ne postoji jaci i sposobnij politicar u Bosni i Hercegovini od Dodika. Ma sta god mi misli o njemu, ovo prvo je tacno, pa onda nakon svega dolazi ono sto mu se zamjeri.

Zamisli da mi Bosnjaci imamo nekoga kao sto je on - primitivizam. Mada kada bolje razmislim, primitivizam je dio nas i samo on jasno usmjerava ljude.
Dodik ima i daleko najbolju poziciju. Mislis da bi neki svjetski politicar mogao izvuci nesto iz ove situacije u kojoj su Bošnjaci trenutno?
Mr.Sojic

#20982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

Nemoj slučajno da mi neko traži pasoš na BiH granici i da pita šta ima za prijaviti :oops:

Zalijepim sliku preCednika na šajbu i rahat preko grane!
Thorgerson

#20983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

iz zadnje klupe wrote: 26/03/2025 11:00 Ma koliko zvuči nevjerovatno, izgleda da smo mi sada u 2025. godini obavjesštajno daleko slabiji nego 92 godine, kad nismo imali ni drzavu ni vojsku, šuplji ko sir, skroz premreženi srpskim i hrvatskim obavještajcima, dok je SDA negativnom selektcijom izbora kadrova, učinila nas nepojmljivo slabim, sad da počne rat prije nego što bi bili i svjesni vojska Srbije bi bila na Vracama, jer nemamo nikog ko prati kretanja, prikuplja informacije itd.

Za ove malo mladje koji ne znaju, ako nista, tadašnji MUP je otkrio plan napada na na BIH i Sarajevo prisluškivanjem ali nismo imali oružje da kapitaliziramo te inf , danas imamo oružje ali obavještajno smo nula nule.
, ps *ebote imali li i jedan Bošnjak koji nije retardiran u Brčko distriktu, jer je ta kolona morala proci kroz Brčko, koji bi zbrojio dva i dva i skontao ko prolazi, pa ta kolona je morala proći kroz bošnjačka naselja Mujkiće i Kolobara, da su jednog pismenog čovjeka obavještajca tu stavili da prati kretanje, skontao bi, i javio bi nekom.
Hahah. Jna nam se ukopavala mjesecima iznad kuca. Kasarne planirali preuzimati mjesecima. U remontne zavode dovlaceni haman novi tenkovi itd itd.

Da, bas smo bili dobro obavijesteni. Pred ocima nam ljudi spremali klanje i opet smo bili nespremni.

Jel ti fkt mislis da hapsenja dodika nema jer se ne zna gdje je on u pojedinom trenutku? Mislim, nije valjda da to mislis fakat?
bosanski__

#20984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Kako će se vratiti u BiH ?
Prpa.ba

#20985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

bosanski__ wrote: 26/03/2025 11:31 Kako će se vratiti u BiH ?
Brze, lakse i ugodnije nego npr. Konakovic.
Mr.Sojic

#20986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

bosanski__ wrote: 26/03/2025 11:31 Kako će se vratiti u BiH ?
Isto onako kako je i pobjeg'o :mrgreen:
harka

#20987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harka »

1Dante1 wrote: 26/03/2025 11:22

Tacno,ja bi rekla ne postoji mocniji politicar.Ima svu moc a moc su pare nazalost,placa i caruje.Covjek ovo sve planirao godinama,pripremio se i sad gledajte rusenje drzave i svu nemoc.Bosnjacki politicari se fokusirali godinama na pola drzave i to im je BiH,Federacija.Bakir godinama svoj pasaluk i to mu dosta,ova Trojka bili mi dali neku nadu ali i to je sve mlako,nema pravog politicara koji ce reci dosta,pa vise smije Cvijanovicka nesto reci od njih.Nema finoce,ili jesi za BiH ili nisi MRS,a glumiti finocu a primitivizam pobjedjuje....
Thorgerson

#20988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

F&N wrote: 26/03/2025 11:10 ja ne znam jeste li vi retardirani ili sta ne kontate da se nece hapsiti dodik dok se ne osigura da mup nece reagovati

sta vam je ba ljudi jeste li normalni, imate li imalo ideju ko treba biti uhapsen i sta sve on za sebe vuce...

malo se urazumite prije nego sto pocnete pisati gluposti o mogucnostima hapsenja... najmanji problem je locirati dodicka to moze svaki stazista u OS uraditi ali ko ce i kada krenuti na njega i rizikovati pucanje sa ljudima okruzenim dugim cijevima oko njega...

mislim da ce prvo da ide zamjena vlade na drzavnom nivou a onda preko tih poluga stvaranja ambijenta u RSu u strukturama MUPa RS da se on uhapsi, ukoliko isti do tada ne pobjegne

u trenutnoj postavci odnosa svaka akcija bi rezultirala krvoprolicem a to nikome ne treba
Ma dzaba pises. Imas tri tipa osoba ovdje.

- Razumne, koji zive u ovoj drzavi i svjesni su sta bi mogla donijeti takva nagla akcija. I znaju da sve ide svojim tokom. Ide sporo, ide dosadno, bice svega, ali drzava djeluje. Ipak se radi o najmocnijem politicaru u drzavi. Pa i regiji. Ko to jos ima pod svojom direktnom sapom naoruzane formacije u regiji, pa i evropi?
- Dijasporu, kojoj je dosadno, pa bi htjeli akciju. Jebe im se to sto u slucaju tog hapsenja i necije pogibije, mi ovdje prestajemo sa normalnim zivotom. Oni ne prestaju. Ali eto, ne bi im bilo.vise dosadno.
- Stranacki botovi, koji svrsavaju jer eto kao dodik urinira po drzavi, isto kao da je ova drzava nije njihova, tj. Njihova je onda samo kad su njihove stranacke opcije na vlasti
1Dante1

#20989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

ljubijankic wrote: 26/03/2025 11:28 Dodik ima i daleko najbolju poziciju. Mislis da bi neki svjetski politicar mogao izvuci nesto iz ove situacije u kojoj su Bošnjaci trenutno?
Sigurno. Da se radilo na vrijeme i da nije stranka i vjera bitnija od drzave.
ljubijankic

#20990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

1Dante1 wrote: 26/03/2025 11:41
ljubijankic wrote: 26/03/2025 11:28 Dodik ima i daleko najbolju poziciju. Mislis da bi neki svjetski politicar mogao izvuci nesto iz ove situacije u kojoj su Bošnjaci trenutno?
Sigurno. Da se radilo na vrijeme i da nije stranka i vjera bitnija od drzave.
Svi su radili isto, na sve tri strane. Strancka zaposljavanja, tenderi, izvlacenje para od drazve su bili zastupljeni kod svih. Problem je sto Hrvati a pogotovo Srbi imaju mehanizme za blokade, izvlačenje i dobijanje stvari, pozicija, love, a Bosnjaci nemaju
dek

#20991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Nagradno pitanje.

Kad možemo očekivati Dodika i ostale da jedan dan osvanu i u Federaciji :lol:
Misli li neko da će ih kantonalne polcije dirati, kakve ćemo tad izgovore slušat, bit će zanimljivo.

Bezmudi Bošnjo ratuje papirima i pečatima i misli da će tako dobiti rat. :-)
Pri tome se uzda i u podršku MZ koja nas prca godinama.
dobar,ti?

#20992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dobar,ti? »

I ova patetika nece da salju mlade ljude da ginu, hajde ba vise. Nisu partizani pa da na ho ruk idu u akciju, mileeeeee eto naaaas
Bega_TM

#20993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bega_TM »

Dubravko Čampara, jedan od devet tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji su radili na predmetu protiv Milorada Dodika, Nenada Stevandića i Radovana Viškovića, izbačen je iz tima, potvrđeno je za Faktor.

Osim što je izbačen iz ovog tima, Čampara je prebačen iz Odjela za organizirani kriminal Tužilaštva BiH u Odjel za ratne zločine.
Sve to, naravno, po odluci glavnog državnog tužioca Milanka Kajganića, a nakon što je ovih dana dobio i "posljednju opomenu od Amerikanaca, Britanaca te OHR-a".

Kako nam tumače izvori iz Tužilaštva, ni Čampara nije "žrtveno jagnje" bez razloga. Čampari se prigovara da je navodno vršio i određene opstrukcije u istrazi u kojoj tim Tužilaštva radi na predmetu za krivično djelo napad na ustavni poredak.

Između ostalog, kako nam je rečeno iz Tužilaštva BiH, Čampara je "opstruirao nekoliko dana raspisivanje potjernice za Dodikom, Viškovićem i Stevandićem".

Ali ni to Čampara nije radio samoinicijativno "jer zna se ko odluke donosi u Tužilaštvu BiH", kaže naš izvor, "upirući prstom" u Kajganića.
Dr Arsla

#20994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

dek wrote: 26/03/2025 11:45 Nagradno pitanje.

Kad možemo očekivati Dodika i ostale da jedan dan osvanu i u Federaciji :lol:
Misli li neko da će ih kantonalne polcije dirati, kakve ćemo tad izgovore slušat, bit će zanimljivo.

Bezmudi Bošnjo ratuje papirima i pečatima i misli da će tako dobiti rat. :-)
Pri tome se uzda i u podršku MZ koja nas prca godinama.
Zaboravio si tastatura i online ratnike :mrgreen:
iz zadnje klupe

#20995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

Hahah. Jna nam se ukopavala mjesecima iznad kuca. Kasarne planirali preuzimati mjesecima. U remontne zavode dovlaceni haman novi tenkovi itd itd.

Da, bas smo bili dobro obavijesteni. Pred ocima nam ljudi spremali klanje i opet smo bili nespremni.

Jel ti fkt mislis da hapsenja dodika nema jer se ne zna gdje je on u pojedinom trenutku? Mislim, nije valjda da to mislis fakat?
Ne mora se hapsit, ali mu se može otežati, čisto da se zna da smo živi

Evo, hajdmo obrnuti situaciju, da su Srbi Bošnjaci,a Bošnjaci Srbi šta bi oni uradili u našoj koži ?

Postavili bi u prvu srpsku kuću u Brčko distriktu nekog ko prati kretanje svakog vozila, čim mu ovaj javi da iz pravca banja luke stiže velika kolona, odmah u sljedećem srpskom selu na cesti niotkud se ispriječi balvan, ili neka iscenirana situacija , nešto izrežirano, čisto da kolona ne može proći, unajmiš glumce, muž i žena i njihove porodice se potukli, bosnjacki mup tu nema jurisdikciju da rastjera te ljude na cesti, i jedina opcija koloni je da se vrati u Banja luku

E tako bi Srbi uradili da su u našoj koži u našoj geoplitičkoj snazi, položaju itd
ne bi ni oni započinjali sukobe, ali bi diskretno stavili na znanje da se ne možemo kretati Brčko distriktom ko kroz Banja luku

Tako rade formirane nacije, a ne ko mi nacije u nastajanju
1Dante1

#20996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

ljubijankic wrote: 26/03/2025 11:45 Svi su radili isto, na sve tri strane. Strancka zaposljavanja, tenderi, izvlacenje para od drazve su bili zastupljeni kod svih. Problem je sto Hrvati a pogotovo Srbi imaju mehanizme za blokade, izvlačenje i dobijanje stvari, pozicija, love, a Bosnjaci nemaju
Sve sto su imali ili imaju H i S imaju i Bosnjaci. Sto ne moze bez S i H ne moze bez Bosnjaka.
dek

#20997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Drugo nagradno pitanje.

Kad možemo očekivati da nas naši ''prijatelji'' iz MZ (u koje se kunu Trojka ali i Bake) počnu pozivati da sjednemo sa Dodikom i da kroz dijalog riješimo krizu. U prevodu da se još jednom naguzimo
:-)
madesa

#20998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

polako jos koji dan i eto dodika po Sarajevu kaficu da pije
Skijaš

#20999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

muha_sa wrote: 26/03/2025 06:52 Bujrum, preporucite terapiju kako se rješit ove ludjacke košulje koja nam je u Dejtonu natakarena.
Terapija je ista sve ove godine i decenije; treba biti dosljedan sa rjesenjima a sa protivnicima drzave samo sluzbeno. "Relaksacija odnosa" je kupovina vremena za protivnike drzave i davanje legitimiteta njihovim opcijama. I ekipi koja psuje genocid i ekipi koja ga ne psuje. To treba rascistiti, jesu li Dodik i Covic protivnici Ili partneri ? Sve ce ostalo samo naleci na rudu ako se samo to jedno pitanje tacno odgovori.
last mohicans

#21000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

F&N wrote: 26/03/2025 11:10

ja ne znam jeste li vi retardirani ili sta ne kontate da se nece hapsiti dodik dok se ne osigura da mup nece reagovati

Pa šta predlazeš, predviđaš? Da će mu dopizditi i da će se sam predati, negdje pobjeći? Ili će mu ovo još više otvoriti vidike u otvorenoj secesiji. Nisi na to pomislio? Pas koji laje kad vidi da se ne opireš će i ujesti, a on je davno prešao iz lajanja na ugrize- akcije. Šta ti kontaš, ako mi koji smo za reakciju ništa ne kontamo?
Post Reply