Nema se ko sta ljutiti, svako zna svoje i ima svoje razloge za to.dr_Evil wrote: ↑06/06/2023 09:39Nah, sada sam vise u fazonu cim 2 puta u 2 mjeseca moram posjetit majstora mjenjam auto, a da me ostavi na putu letio bi odmah.konektovan wrote: ↑06/06/2023 08:39
Tebi je prihvatljivije da ne lupka, ne cvrci....ali oprostis mu kad te ostavi na putu..znam ih nekoliko koji tako razmisljaju.
Doduse samo me jedno auto ostavilo na putu u ovih evo preko 15 godina, a to je bio A6. Raspali mu se diskovi od kocnice u 100 komada. 10 dana prije toga promijenio disk plocice i levat majstor mi nije mogao reci da su diskovi tanki i da moraju na pazar.
Ljutili se ili ne, sa francuzima sam zavrsio, a citroen je dobio ljudsku sansu od mene!
Ja mislim da je par glavnih razloga takvog stava o francuzima - prvi je sto u jednom periodu nije bas bilo majstora koji su znali raditi na njima, vecina ih je ucilo na golfovima, pa su pustili pricu kako ne valjaju jer ih nisu znali popraviti, moguce i da prije nije bilo dovoljno dijelova.
Drugo je sto su neke malo starije generacije znale imati dosta problrma sa elektronikom i bili su osjetljivi na lose ceste, mislim da je danas sve to u 5 deka kod svih proizvodjaca obicnih auta, globalizacija je dovela do toga, i samo je pitanje dizajna, cijene, opreme i slicno.
I ja sam isto tako zavrsio sa VW nakon losih iskustava sa obijanjem i kradjom, sa peugeotom sam miran i ne strepim hoce li ga neko ukrasti.