Ja svoj izvor za napisano navedoh..de' i ti svoj ( za ovaj navod) .. ovako mi nesto nabas neozbiljno i zlobno.. kvalificirati i etiketirati druge kao falsifikatore zarad necega.Co0l wrote:Ne bi bilo lose prestati falsifikovati brojke.Nema Zaman dnevni tiraz od 650 hiljada negohusein_kapetan wrote:Ja.. zaboravih.. ako ovi "poklonici gulena" uspjevaju plasirati 650 000 primjeraka dnevnog tiraza ( niko u turskoj im nije ravan) .. Bogme erdogan razlog za zabrinutost golemu naime svoga treba imati.. da je dovoljno samo staviti katanac na taj list..
I kako se sa ostatkom "obracunati" pitanje je sad..
.Podijeli tu cifru sa brojem dana u ta dva mjeseca pa ces dobiti malcice manji broj dnevnog tiraza.I to na preko 70 miliona stanovnika.Nije sala....od početka ove godine do kraja februara prodato je 650.000 primjeraka.
Da ne bi bilo zabune,ni sekunde ne podrzavam gusenje slobode medija u Turskoj koja nikad nije ni bila poznata po novinarskim slobodama (cini mi se da su prvi po broju novinara u zatvorima) ali besmisleno je kad im to prigovaraju pristalice takvih zastitnika sloboda i prava poput Asada,Putina ili Sisija.
Iako svi ovdje jednostavnom pretragom mogu saznat' znano..
I to bez bilo kakvih preporuka..
Svasta..