Sirija vol. 2

Locked
husein_kapetan

#20976 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Co0l wrote:
husein_kapetan wrote:Ja.. zaboravih.. ako ovi "poklonici gulena" uspjevaju plasirati 650 000 primjeraka dnevnog tiraza ( niko u turskoj im nije ravan) .. Bogme erdogan razlog za zabrinutost golemu naime svoga treba imati.. da je dovoljno samo staviti katanac na taj list..
I kako se sa ostatkom "obracunati" pitanje je sad..
.
Ne bi bilo lose prestati falsifikovati brojke.Nema Zaman dnevni tiraz od 650 hiljada nego
...od početka ove godine do kraja februara prodato je 650.000 primjeraka.
Podijeli tu cifru sa brojem dana u ta dva mjeseca pa ces dobiti malcice manji broj dnevnog tiraza.I to na preko 70 miliona stanovnika.Nije sala.

Da ne bi bilo zabune,ni sekunde ne podrzavam gusenje slobode medija u Turskoj koja nikad nije ni bila poznata po novinarskim slobodama (cini mi se da su prvi po broju novinara u zatvorima) ali besmisleno je kad im to prigovaraju pristalice takvih zastitnika sloboda i prava poput Asada,Putina ili Sisija.
Ja svoj izvor za napisano navedoh..de' i ti svoj ( za ovaj navod) .. ovako mi nesto nabas neozbiljno i zlobno.. kvalificirati i etiketirati druge kao falsifikatore zarad necega.
Iako svi ovdje jednostavnom pretragom mogu saznat' znano..
I to bez bilo kakvih preporuka..
Svasta..
husein_kapetan

#20977 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

insomnia78 wrote:Zar bilo ko na svijetu bilo sta talijansko uzima zaozbiljno? :D
De' nam sta francusko.. ozbiljno.. nabaci.. po tem pitanje.. da ne tumaramo po mraku neznanja svagdasnjeg..
Uputi dera.. nas.. o ti..
Challenger__

#20978 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Metla je paradigma vaše životne ideologije. No taj film nećete gledati u Siriji.
Zločin kao jedina duševna hrana brdsko-planinske seljadije bez nade, vjere i morala. Možda joj se želja ispuni ali u Turskoj i KSA.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#20979 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

husein_kapetan wrote:
insomnia78 wrote:Zar bilo ko na svijetu bilo sta talijansko uzima zaozbiljno? :D
De' nam sta francusko.. ozbiljno.. nabaci.. po tem pitanje.. da ne tumaramo po mraku neznanja svagdasnjeg..
Uputi dera.. nas.. o ti..
Kakvi ba franci. I njihov čuveni žuti kolač kod nas se zove obična patišpanja,
Maystor

#20980 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Postoje ozbiljni nagovještaji da bi Turska mogla prihvatiti realnost u Siriji i odustati od spirale ludila koju je Prdogan dobrano zavrtio. Još je rano za procjene, ali je sasvim jasno da je Davutoglu prenio juče irancima nova razmišljanja. Častili su se frazama, vidjećemo ima li šta konkretno

"We may have different views but we cannot change our history or our geography," Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu said. "It is extremely important for Turkey and Iran to develop some common perspectives in order to end our region's fight among brothers, to stop the ethnic and sectarian conflicts."
http://www.reuters.com/article/us-iran- ... SKCN0W70DB

"Turkey and Iran share a common perspective on protecting Syria's territorial integrity, Prime Minister Ahmet Davutoğlu said during his visit to Tehran on Saturday."
http://www.dailysabah.com/diplomacy/201 ... toglu-says
Challenger__

#20981 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Opozicijske snage u Siriji traže od Rusije da ih zaštiti od napada ISIL-a

Iz ruske vojske ističu da je više opozicijskih skupina u Siriji zatražilo rusku zračnu pomoć da ih obrane od ISIL-ovih terorista. Naime, informacije s terena govore kako ISIL napadaju sve skupine koje su prihvatile američko-ruski sporazum o prekidu vatre.

"Traže od nas da im damo sigurnost i da ih obranimo od ISIL-a i drugih terorističkih skupina koje su proglasile lov na sve opozicijske skupine koje su prihvatile prekid vatre", rekao je šef ruskog centra za nadzor primirja u Siriji, general Sergej Kuralenko.

"S naše strane, mi ćemo pomoći u davanju sigurnosti liderima sirijskih opozicijskih skupina i šefovima lokalnih administracija koji su potpisali sporazum o prekidu sukoba i početku procesa pomirenja", rekao je.

Nadalje, poručio je kako su ruski predstavnici do sada održali ukupno 23 sastanaka s predstavnicima opozicijskih snaga otkako se prije tjedan dana na prostoru ruske zračne baze Khmeimim u Siriji otvorio Ruski Centar za Pomirenje.
advance.hr
Kikibombona

#20982 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Selefije ubise po Sejh Maksudu, ne jebu primirje, nista...
Bili bi oni sto puta gori od Asada samo da imaju oruzja kao on!

https://twitter.com/mutludc/status/706529808214142977

https://twitter.com/mutludc/status/706517401718943744

https://twitter.com/mutludc/status/706520250108346369

Vise od 500 ljudi pristupilo SDF u Efrinu!
Pred njima je dvomjesecna obuka pa onda uskacu u igru!

Image

Mislio sam da su svi mobilisani, ali izgleda ima jos... :D
cbrt

#20983 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:

Iz ruske vojske ističu da je više opozicijskih skupina u Siriji zatražilo rusku zračnu pomoć da ih obrane od ISIL-ovih terorista. Naime, informacije s terena govore kako ISIL napadaju sve skupine koje su prihvatile američko-ruski sporazum o prekidu vatre.

"Traže od nas da im damo sigurnost i da ih obranimo od ISIL-a i drugih terorističkih skupina koje su proglasile lov na sve opozicijske skupine koje su prihvatile prekid vatre", rekao je šef ruskog centra za nadzor primirja u Siriji, general Sergej Kuralenko.

"S naše strane, mi ćemo pomoći u davanju sigurnosti liderima sirijskih opozicijskih skupina i šefovima lokalnih administracija koji su potpisali sporazum o prekidu sukoba i početku procesa pomirenja", rekao je.

Nadalje, poručio je kako su ruski predstavnici do sada održali ukupno 23 sastanaka s predstavnicima opozicijskih snaga otkako se prije tjedan dana na prostoru ruske zračne baze Khmeimim u Siriji otvorio Ruski Centar za Pomirenje.
advance.hr
Garant je istina, Rusi nikad ne lažu
General War

#20984 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote:

advance.hr
Garant je istina, Rusi nikad ne lažu
...nit advance :lol:
Co0l

#20985 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote::lol:

Uzimo ih je Pukovnik zaozbiljno.Na kaju oni njega lopatom uzese.Il' je bila drska od metle :oops:
Metla je paradigma vaše životne ideologije. No taj film nećete gledati u Siriji.
Pises gluposti.
Co0l

#20986 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Em2r wrote:
Co0l wrote:Tako je i nikako drugacije! :D

Naravno da je drugaciji od okruzenja i da nudi drugacije metode,pa ne treba dalje ici od 'uvazenog predsjednika dr.Asada' i vidjeti kako on rjesava 'probleme' u Siriji gdje ne preza ni od najgorih ratnih zlocina vec pet godina.To tebi i tebi slicnim ne izazove ni obicni komentar,dok ste na osnovu licnih zelja i strahova, nerijetko temeljenih na nicim do izmisljenim tvitovima i slicno,spremni od Erdogana napraviti drugog Hitlera ili,gluho bilo,Staljina.
Ja u pravu si. Sirijska vojska granatira turska sela, Sirijski avioni bombarduju tursku, Asadov sin sverca tursku naftu, Asadove tajne sluzbe salju oruzje u tursku, Asad poziva na svrgavanje erdogana.

A sto se tice rjesavanja problema vidimo kako to erdo radi kurdima, pozavidilo bi mu i Hutu pleme iz Ruande.

Bravo starac. :thumbup:
Skoncentrisi se malo ako mislis odgovarati.To sto si ti napisao nikakve veze nema sa onim o cemu pisemo.A ako si mozda htio reci da se sirijski rezim ne petlja u druge drzave,pogledaj samo sta su decenijama radili Libanu.

Erdogan je autoritativan i zloupotrebljava vlast i mnoge je greske napravio,ali stvarno treba biti budala pa ga izjednacavati ili cak i proglasavati gorim od notornih ratnih zlocinaca poput Asada.
Co0l

#20987 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:
husein_kapetan wrote:Ja.. zaboravih.. ako ovi "poklonici gulena" uspjevaju plasirati 650 000 primjeraka dnevnog tiraza ( niko u turskoj im nije ravan) .. Bogme erdogan razlog za zabrinutost golemu naime svoga treba imati.. da je dovoljno samo staviti katanac na taj list..
I kako se sa ostatkom "obracunati" pitanje je sad..
.
Ne bi bilo lose prestati falsifikovati brojke.Nema Zaman dnevni tiraz od 650 hiljada nego
...od početka ove godine do kraja februara prodato je 650.000 primjeraka.
Podijeli tu cifru sa brojem dana u ta dva mjeseca pa ces dobiti malcice manji broj dnevnog tiraza.I to na preko 70 miliona stanovnika.Nije sala.

Da ne bi bilo zabune,ni sekunde ne podrzavam gusenje slobode medija u Turskoj koja nikad nije ni bila poznata po novinarskim slobodama (cini mi se da su prvi po broju novinara u zatvorima) ali besmisleno je kad im to prigovaraju pristalice takvih zastitnika sloboda i prava poput Asada,Putina ili Sisija.
Ja svoj izvor za napisano navedoh..de' i ti svoj ( za ovaj navod) .. ovako mi nesto nabas neozbiljno i zlobno.. kvalificirati i etiketirati druge kao falsifikatore zarad necega.
Iako svi ovdje jednostavnom pretragom mogu saznat' znano..
I to bez bilo kakvih preporuka..
Svasta..
Moguce je da nekad,ne svojom greskom,dođem do pogresnih podataka,ali nisam nikada do sada na forumu lagao ili izmisljao podatke samo da bih imao argument u raspravi.Ne znam zasto bih sa tobom poceo.Sto se tice izvora za napisano,neki dan sam Celiju objasnjavao da obicno ne stavljam link na vijesti koje se pojave na Klix-u,misleci da ih vecina procita.Ipak pisemo na njihovom portalu.On me optuzi da stavljam ako meni idu u prilog,sta god mu to znacilo.Ti ga demantova sada.Hvala ti :D

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kraj- ... /160304137
Co0l

#20988 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Selefije ubise po Sejh Maksudu, ne jebu primirje, nista...
Bili bi oni sto puta gori od Asada samo da imaju oruzja kao on!

https://twitter.com/mutludc/status/706529808214142977

https://twitter.com/mutludc/status/706517401718943744

https://twitter.com/mutludc/status/706520250108346369
Kurdi su supacki bili pokrenuli napad na pobunjenike u Alepu dok su ove napadali svi,od Rusa,preko Asada do ISIL-a,cak su im bili presjekli i jedinu rutu snabdjevanja za grad.Ovo sada je samo eho tog kurdskog poteza.
Kikibombona

#20989 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kurdi su supacki bili pokrenuli napad na pobunjenike u Alepu dok su ove napadali svi,od Rusa,preko Asada do ISIL-a,cak su im bili presjekli i jedinu rutu snabdjevanja za grad.Ovo sada je samo eho tog kurdskog poteza.
Evo ti klip jos iz 2012 kada su selefije zapucale na kurdske demonstrante u Alepu!

https://www.youtube.com/watch?v=zFjUpz3uyI8

Masakr u Tel Aranu, Alep (20 mrtvih)!

http://www.liveleak.com/view?i=b94_1375394778

Evo sta rade zlocinci iz turske Sultan Murad skupine

https://www.youtube.com/watch?v=ZacKZfV ... e=youtu.be

Selefije su od samog pocetka napadele Serakanije, Gire Sipi, Dudijan i mnoge druge kurdske gradove i sela prije nego je ISIL postojao i prije nego se YPG razvio u ozbiljnu grupu.

Bradata gamad napadne, pa kada dobiju po njusci, onda kukaju. A evo, sada iz nemoci masakriraju civile. I ti ih branis? Dragi ti bradati zombiji? E moj Cool... :mrgreen:
Zgoljo

#20990 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Lovac F4,skakac C8
Challenger__

#20991 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
This time last year, #IS destroyed the Assyrian ruins of Nimrud city in northern #Iraq
Ono, kao, nešta ureduje. Glupi, masni, tekfir-Goyim.
Co0l

#20992 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Evo ti klip jos iz 2012 kada su selefije zapucale na kurdske demonstrante u Alepu!

Selefije su od samog pocetka napadele Serakanije, Gire Sipi, Dudijan i mnoge druge kurdske gradove i sela prije nego je ISIL postojao i prije nego se YPG razvio u ozbiljnu grupu.

Bradata gamad napadne, pa kada dobiju po njusci, onda kukaju. A evo, sada iz nemoci masakriraju civile. I ti ih branis? Dragi ti bradati zombiji? E moj Cool... :mrgreen:
Ti izgleda ne mozes povezat dva smislena posta u kojima ne izvrces ono sto je sugovornik napisao ili,jos cesce,da uopste ne odgovoris na napisano nego da prosiris i razvodnis toliko da to vise nema veze sa onim na sta odgovaras,pa da ga jebes.

Sporadicnog puskaranja izmedju FSA iz Alepa i Kurda iz Sejh Maksuda je bilo i prije,ali ovo sto se sada desava je odgovor na
Kurdi su supacki bili pokrenuli napad na pobunjenike u Alepu dok su ove napadali svi,od Rusa,preko Asada do ISIL-a,cak su im bili presjekli i jedinu rutu snabdjevanja za grad.
Btw,ocito je da ne znas ko su i sta su selefije,al' to te ne sprjecava da svakog ko ti nije po volji tako nazivas u nekom,samo tebi znanom,pokusaju da ih dehumanizujes.To ti je jedna od glavnih odlika fasizma,kojeg su ti puna usta kada optuzujes druge.
Challenger__

#20993 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kada sam iščitavao dostupne dijelove Kabale, šokiralo me njihovo portretiranja nejvreja kao bezdušne priglupe mase, maltene brljajućih komada mesa bez trunke mozga.

Gledajući ove ISIL/Nusra/FSA balvane stičem utisak da nisu bili u krivu.
DuckZz

#20994 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Ti izgleda ne mozes povezat dva smislena posta u kojima ne izvrces ono sto je sugovornik napisao ili,jos cesce,da uopste ne odgovoris na napisano nego da prosiris i razvodnis toliko da to vise nema veze sa onim na sta odgovaras,pa da ga jebes.
Sporadicnog puskaranja izmedju FSA iz Alepa i Kurda iz Sejh Maksuda je bilo i prije,ali ovo sto se sada desava je odgovor na
Kurdi su supacki bili pokrenuli napad na pobunjenike u Alepu dok su ove napadali svi,od Rusa,preko Asada do ISIL-a,cak su im bili presjekli i jedinu rutu snabdjevanja za grad.
Btw,ocito je da ne znas ko su i sta su selefije,al' to te ne sprjecava da svakog ko ti nije po volji tako nazivas u nekom,samo tebi znanom,pokusaju da ih dehumanizujes.To ti je jedna od glavnih odlika fasizma,kojeg su ti puna usta kada optuzujes druge.
Ma lik živi u nekom svom drugom svijetu, dvolicnost se ne treba ni spominjat.
Evo snimka koji je on postavio.

Atarijan harbi "Zrakoplovi" gađaju Kurdske izbjeglice na sjeveru Aleppa.
A svi zlocini koji su se desili na sjeveru Aleppa idu na ruku tadašnjem ISIL-u, i bataljonima iz grupa skloni Al Nusri, koji su svi otišli u IS nakon sukoba sa pobunjenicima.
Last edited by DuckZz on 06/03/2016 21:10, edited 1 time in total.
SA 071

#20995 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Co0l wrote: Moguce je da nekad,ne svojom greskom,dođem do pogresnih podataka,ali nisam nikada do sada na forumu lagao ili izmisljao podatke samo da bih imao argument u raspravi.Ne znam zasto bih sa tobom poceo.Sto se tice izvora za napisano,neki dan sam Celiju objasnjavao da obicno ne stavljam link na vijesti koje se pojave na Klix-u,misleci da ih vecina procita.Ipak pisemo na njihovom portalu.On me optuzi da stavljam ako meni idu u prilog,sta god mu to znacilo.Ti ga demantova sada.Hvala ti :D

E dobar ti izvor, jebo te. Znaš da njihovi novinari često pogrešno prevedu i prenesu stvari i ne razmisle je li logično to što su napisali. A i ti, pa samo razmisli je li logično da su najprodavanije novine u Turskoj i da se prodaju u 650.000 komada za dva mjeseca :)

Zaman se prodaje u prosječnom dnevnom tiražu od oko 650.000 primjeraka.

Svojevremeno je klix napisao u članku da 500 turskih šlepera punih robe stoji na granici sa Rusijom već 7 dana i da je šteta oko 30.000$ :) 60$ po kamionu?! :) Pa i nije neka šteta, jeftina neka roba valjda... I tada su pogrešno prepisali, jer je bila riječ o šteti od 30 mil $...
Kikibombona

#20996 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:
Ma lik živi u nekom svom drugom svijetu, dvolicnost se ne treba ni spominjat.
Evo snimka koji je on postavio.

Atarijan harbi "Zrakoplovi" gađaju Kurdske izbjeglice na sjeveru Aleppa.
A svi zlocini koji su se desili na sjeveru Aleppa idu na ruku tadašnjem ISIL-u, i bataljonima iz grupa skloni Al Nusri, koji su svi otišli u IS nakon sukoba sa pobunjenicima.
Natpis na videu je lazan!

Ja sam ovdje davno postavljao izjave Kurda o zlocinu o Tel Aranu i Tel Hasalu i Asad sa tim nema nikakve veze!

Ima o tome kamara na netu!
Mani se propagande!

Evo link

http://kurdishrights.org/2013/08/16/wit ... in-aleppo/
Kikibombona

#20997 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote: A svi zlocini koji su se desili na sjeveru Aleppa idu na ruku tadašnjem ISIL-u, i bataljonima iz grupa skloni Al Nusri, koji su svi otišli u IS nakon sukoba sa pobunjenicima.
Svi su oni u bobu!

Nedavno sam postavljao klip sa kvojem koji su cinile grupe ISIL, Nusra, Ahrar, FSA... ogroman konvoj koji se kretao prema polozajima YPG...

Svi su oni zajedno bili, rame uz rame, pa su se radi kontrole i uticaja posvadjali.

Evo, 200 zombija ISILa predje na pobunjenicku stranu u Alepu. Pogodi protiv koga ce se u buducnosti boriti?

Image
Em2r

#20998 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Co0l wrote:
Em2r wrote:
Co0l wrote:Tako je i nikako drugacije! :D

Naravno da je drugaciji od okruzenja i da nudi drugacije metode,pa ne treba dalje ici od 'uvazenog predsjednika dr.Asada' i vidjeti kako on rjesava 'probleme' u Siriji gdje ne preza ni od najgorih ratnih zlocina vec pet godina.To tebi i tebi slicnim ne izazove ni obicni komentar,dok ste na osnovu licnih zelja i strahova, nerijetko temeljenih na nicim do izmisljenim tvitovima i slicno,spremni od Erdogana napraviti drugog Hitlera ili,gluho bilo,Staljina.
Ja u pravu si. Sirijska vojska granatira turska sela, Sirijski avioni bombarduju tursku, Asadov sin sverca tursku naftu, Asadove tajne sluzbe salju oruzje u tursku, Asad poziva na svrgavanje erdogana.

A sto se tice rjesavanja problema vidimo kako to erdo radi kurdima, pozavidilo bi mu i Hutu pleme iz Ruande.

Bravo starac. :thumbup:
Skoncentrisi se malo ako mislis odgovarati.To sto si ti napisao nikakve veze nema sa onim o cemu pisemo.A ako si mozda htio reci da se sirijski rezim ne petlja u druge drzave,pogledaj samo sta su decenijama radili Libanu.

Erdogan je autoritativan i zloupotrebljava vlast i mnoge je greske napravio,ali stvarno treba biti budala pa ga izjednacavati ili cak i proglasavati gorim od notornih ratnih zlocinaca poput Asada.
Gori 1000 puta. Ovo sto se na istoku turske dogadja je sistematsko ubijanje, genocid, zlocin. Finansiranje isila nusre i ostalih humanitarnih udruzenja zlocin! Lizanje guzova cifutima zlocin!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20999 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kiki je licemjeran
Co0l

#21000 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

SA 071 wrote:
Co0l wrote: Moguce je da nekad,ne svojom greskom,dođem do pogresnih podataka,ali nisam nikada do sada na forumu lagao ili izmisljao podatke samo da bih imao argument u raspravi.Ne znam zasto bih sa tobom poceo.Sto se tice izvora za napisano,neki dan sam Celiju objasnjavao da obicno ne stavljam link na vijesti koje se pojave na Klix-u,misleci da ih vecina procita.Ipak pisemo na njihovom portalu.On me optuzi da stavljam ako meni idu u prilog,sta god mu to znacilo.Ti ga demantova sada.Hvala ti :D

E dobar ti izvor, jebo te. Znaš da njihovi novinari često pogrešno prevedu i prenesu stvari i ne razmisle je li logično to što su napisali. A i ti, pa samo razmisli je li logično da su najprodavanije novine u Turskoj i da se prodaju u 650.000 komada za dva mjeseca :)

Zaman se prodaje u prosječnom dnevnom tiražu od oko 650.000 primjeraka.

Svojevremeno je klix napisao u članku da 500 turskih šlepera punih robe stoji na granici sa Rusijom već 7 dana i da je šteta oko 30.000$ :) 60$ po kamionu?! :) Pa i nije neka šteta, jeftina neka roba valjda... I tada su pogrešno prepisali, jer je bila riječ o šteti od 30 mil $...
To ti sa Klixom vidi,ja nisam nista ni slagao ni izmislio.
Locked