Kako ces ga jadan ne bio urusiti?! Pa vidis da su i Sejdic&Finci popushili i pored presude.Wesley Pipes wrote:sto je ovo lose. treba urusavati sistem gdje jedino "pravi" mogu u vlast.dustaban wrote:Sve ovo ne bi bilo ovako da nije bilo glupe i nepotrebne epizode sa Komsicem u Predsjednistvu.
Sto sam puta rekao i opet cu - postoji nesto sto se zove "normalni" i "pravi" - Srbin, Hrvat, Bosnjak... "pravi" S, H, B... su ono koji u sebi sadrze ama bas "sve potrebne elemente". To ce reci da je "pravi" Hrvat onaj koji je katolik i navija za Hrvatsku, "pravi" Srbin je pravoslavac i Crvena zvezda mu je draza od Zmajeva...
Predsjednistvo BiH je predvidjeno za "prave" S, H, B da nije tako imali bi jednog predsjednika.
Komsic je Hrvat koliko je Divjak Srbin. Dakle jeste, nije da nije, ali nije "pravi".
I zato je njegova apizoda kao hrvatski clan predsjednistva bilo greska koja mu sad izlazi na nos. Ali ne toliko njemu, on se vec zbrinuo u parlamentu BiH, ovo ce jebati nas "prave" i "neprave" Bosance i Hercegovce...
Jedino sat mozemo je boriti se se za "neprave" ali potpuno uvazavajuci cinjenicu da je ovo drzava pravljena za "prave" SHB.
S tim u vezi treba napraviti jasnu kategorizaciju pozicija sa nekakvom procjenom koliko na kojoj poziciji moras biti "pravi" SHB. Sumnjam recimo da ce se iko protiviti tome da recimo piloti i ljekari budu 100% struka 0% nacija. Ali clan predsjednistva je definitivno 0% struka 100% nacija.
Ministri bi bili negdje izmedju, fakat se biraju po nacionalnom kljucu, ali bi, yebemumater, trebali znati nesta o svom resoru.
U tom smislu ubjedjen sam u jednu stvar: kada bi Bakir, Komsic i Covic, umjesto jagme za ministarstva izasli sa konkretnim imenima svojih kandidata... sve bi ovo islo brze i lakse jer sam siguran da bi i samo clanstvo i SDA i DF i HDZ lakse progutalo "njihovog" dobrog ministra nego svog tokmaka!