Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjeshalica

#20951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Sta se cudite?
70% vozila ima seljone u raznim varijantama +rastelovana svjetla
Kako papci vole da im sljasti,samo rijetkim ljudima to smeta...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#20952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

commendatore wrote:prije svega intelligence senzore da postave da ukoliko moron sjedne za volan da se pogasi sve u autu
Pa ne bi 80% voznog parka sa parkinga uspjelo izaci :lol:
commendatore

#20953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Romeo 80 wrote:
commendatore wrote:prije svega intelligence senzore da postave da ukoliko moron sjedne za volan da se pogasi sve u autu
Pa ne bi 80% voznog parka sa parkinga uspjelo izaci :lol:
pa tad bi saobracaj licio na saobracaj a ne infarkt
commendatore

#20954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Optimus09 wrote:Image
:lol:
:thumbup:
NediM17

#20955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Jedna anegdota... Zove me zet danas kaze blokira mu neki tocak na Meganu, jedva ide... Rekoh mu pipni sve tockove, kaze hladni... Probaj na blagoj nizbrdici je li ide auto, ide... :lol:

Kako se covjek lako navikne na bolje... S tog Megana 1.6 atmo. je presao na Suzuki 1.4 boosterjet.
Travnički Noćni Šetač

#20956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Nekoliko situacija sa južnih dijelova regije...

drug_profi

#20958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Genijalno! :lol:
commendatore

#20960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

izadje snimak sudara u tunelu kod makarske straota :(
nije mi jasno sta se desilo
Travnički Noćni Šetač

#20961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

commendatore wrote:izadje snimak sudara u tunelu kod makarske straota :(
nije mi jasno sta se desilo
Kombinacija losih momenata...
Ulaz u tunel je bio mokar gume vozila su nanosile vodu jer je vani bila kisa... asfalt nije sapran jer kisa tu ne dopire... prasina se pomijesala sa vodom i uklizala... bmw je jak sam od sebe a ovaj je prema mojim info bio i tuniran... ulazak neiskusnog vozaca zadnjom vucom u tunel u tim uslovima i to jos u krivini i dodavanje gasa na vjerovatno losim gumama i autu bez elektronskih pomagala je sve elemente spojila u katastrofu....
...
Pogledaj pazljivo snimak.... bmw stize ono vozilo kone je prije njega proslo i brze ide od njega... pretpostavljam da je dodao gas radi odjeka tuniranog auta u tunelu kao sto to obicno rade ... nazalost pogresan momenat je to bio....
....
Pretpostavka za lose gume se temelji na tome da je vozilo iza uspjelo naglo kociti i stati bez zanosenja i proklizavanja....
commendatore

#20962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

meni izgleda kao da je jedan tocak blokiro i zanio auto no vjerovatno si upravu
NediM17

#20963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Po mom miseljenju vise nesreca nego idiotarija. Splet okolnosti koje su dovele do katastrofe.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

commendatore wrote: nije mi jasno sta se desilo
malo se letilo pa oplelo po kocnici....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

commendatore wrote:meni izgleda kao da je jedan tocak blokiro i zanio auto no vjerovatno si upravu

Gledajuci onaj snimak, cini se da je tocak blokirao...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

konektovan wrote:

Gledajuci onaj snimak, cini se da je tocak blokirao...
oversteer...
Travnički Noćni Šetač

#20967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Citav dan su bili na susretu bmw u Omišu gdje je drift bio glavna kategorija....
Andrenalin drzi omladinu dugo nakon takvih susreta...
No sta god da je bilo nazalost je zavrsilo previse tragično...
kabal1337

#20968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Vjerovatno ga je vratio u nizu i zakljucali mu se zadnji tockovi i bacilo ga u oversteer. Losa pozicija sjedenja, slabe prednje gume i nista od korekcije
amar1994

#20969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

sad vidio :run:

onako se otme kad se naglo opali po gasu,mozda je ponovio kvacilo..
basicm

#20970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ono je vraceno u manju na visokim obrtajima, a mokro.
Laplace

#20971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros genijalac u Rav4 stao na poziciji A, ja sam na poziciji B (slika - zelene linije su dozvoljeni smjerovi). Sa lijeve i sa desne strane neman nikoga, ali on ne pokušava da se uključi. Desna vrata se otvaraju i izlazi žena. Uto nailazi sa lijeve strane kolona i čekamo.
Kad je kolona prošla, Rav4 ide ocrtanom putanjom (crna linija) i parkira se na mjestu C, dvadesetak metara dalje, maltene samo prešao preko glavne ceste.

Pitanje za milion kuna: da li je toj ženi bilo toliko teško izaći na mjestu C, da ne bi došlo do nepotrebnog zaustavljanja saobraćaja? Zar vozač ne zna da je zaustavljanje i ulazak/izlazak putnika u/iz automobila na raskrsnici nepropisan? Posebno je problematično to što se ovo često radi sasvim nepotrebno, bez ikakve realne koristi za tog putnika a ometa se saobraćaj.

Ovo je jedan vid nekulture, čisti balkanski krkanluk, ono "ko šljivi ostatak svijeta, meni je sad prahnulo da to uradim i nije me briga za ostale". I sve to u vrijeme kad ljudi idu na posao, tako da je mogla biti mnogo veća kolona sa obje strane.

Ovo je samo jedna u nizu loših navika vozača koje na kraju rezultuju saobraćajnim gužvama, zajedno sa skretanjem bez žmigavca, nepropisnim parkiranjem na traci i šta već sve ne rade.

Image
Last edited by Laplace on 10/04/2019 10:00, edited 3 times in total.
Laplace

#20972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Btw,na ovoj raskrsnici često vozači kamiona, a sve češće i auta, "ravnaju" skretanje po putanji označenoj crvenom linijom, što je ne samo zabranjeno nego je za oduzimanje vozačke dozvole.

Image
beni-bu-man

#20973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Laplace wrote:Jutros genijalac u Rav4 stao na poziciji A, ja sam na poziciji B (slika - zelene linije su dozvoljeni smjerovi). Sa lijeve i sa desne strane neman nikoga, ali on ne pokušava da se uključi. Desna vrata se otvaraju i izlazi žena. Uto nailazi sa lijeve strane kolona i čekamo.
Kad je kolona prošla, Rav4 ide ocrtanom putanjom (crna linija) i parkira se na mjestu C, dvadesetak metara dalje, maltene samo prešao preko glavne ceste.

Pitanje za milion kuna: da li je toj ženi bilo toliko teško izaći na mjestu C, da ne bi došlo do nepotrebnog zaustavljanja saobraćaja? Zar vozač ne zna da je zaustavljanje i ulazak/izlazak putnika u/iz automobila na raskrsnici nepropisan? Posebno je problematično to što se ovo često radi sasvim nepotrebno, bez ikakve realne koristi za tog putnika a ometa SE SAOBRAĆAJ.

Ovo je jedan vid nekulture, čisti balkanski krkanluk, ono "ko šljivi ostatak svijeta, meni je sad prahnulo da to uradim i nije me briga za ostale". I sve to u vrijeme kad ljudi idu na posao, tako da je mogla biti mnogo veća kolona sa obje strane.

Ovo je samo jedna u nizu loših navika vozača koje na kraju rezultuju saobraćajnim gužvama, zajedno sa skretanjem bez žmigavca, nepropisnim parkiranjem na traci i šta već sve ne rade.

Image
kod nas se koriste konvertibilne marke :bih:
ovo_mi_je_nick

#20974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Laplace wrote:Jutros genijalac u Rav4 stao na poziciji A, ja sam na poziciji B (slika - zelene linije su dozvoljeni smjerovi). Sa lijeve i sa desne strane neman nikoga, ali on ne pokušava da se uključi. Desna vrata se otvaraju i izlazi žena. Uto nailazi sa lijeve strane kolona i čekamo.

Pitanje za milion kuna: da li je toj ženi bilo toliko teško izaći na mjestu C, da ne bi došlo do nepotrebnog zaustavljanja saobraćaja? Zar vozač ne zna da je zaustavljanje i ulazak/izlazak putnika u/iz automobila na raskrsnici nepropisan? Posebno je problematično to što se ovo često radi sasvim nepotrebno, bez ikakve realne koristi za tog putnika a ometa se saobraćaj.

Image
Da je bilo policije "kod Rudnika" ne bi izlazila. A saobraćaj je toliko ovdje aktivan da u toku dana 10 tak auta napravi uključenje iz Prikodolice tako da se ne treba nervirat oko sitnica.
Laplace

#20975 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ovo_mi_je_nick wrote:

Image
Da je bilo policije "kod Rudnika" ne bi izlazila. A saobraćaj je toliko ovdje aktivan da u toku dana 10 tak auta napravi uključenje iz Prikodolice tako da se ne treba nervirat oko sitnica.

Da se ovo dešava povremeno pa da se čovjek i ne nervira, ali ovo je sve češće i češće. A ovdje zna biti kolona, posebno kad se mijenjaju smjene u rudniku.

Ovdje mi je više nejasan mentalni sklop vozača nego što se nešto posebno nerviram. Uvijek mi je bilo nejasno zašto se zaustavlja saobraćaj da neko izađe, a onda metar-dva isključi sa ceste. U čemu je poenta? Šta reći? Kako zadržati hranu u želucu?
Post Reply