Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

promjena selektora u pola kvalifijakcija :shock: :-) šta retji koju posluku porati :shock: :? :-) :roll: i vi ozbiljno fudbal tabirite???? pa ovoga se ni Abramović ne bi sjetio kome nije problem iskeširati par miliona za bilo kojeg trenera uz uslov da mu ga poglaba malo :lol:

kad se završi ovaj kvalifikacijski ciklus onda treba sjesti sa trenutnim selektorom i rezimirati rezultate...vjerujem da ukoliko očekivanja nisu ispunjena, odnosno ostvaren zacrtani cilj, da će Pape sam dati ostavku.

A i tada ćemo opet biti u velikom problemu da nađemo dobrog trenera za ovo malo para koliko imamo na raspolaganju...jedino da dođe neko odavdes foruma da radi volonterski :D priznajem ima struĆnjaka :lol:
JOHNNYJUVE

#20952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOHNNYJUVE »

Pod ovi svjetski kvalitetan sam mislio na nekog provjerenih stručnjaka sa većim rezultatima kao apr halilhodžić ili njemački neki
Safet je veoma kvalitetan trener a to sam rekao i u postu iznad jer je zaslužan za dovodjenje igrača i pas igru...
Dakle nisam ga ommalazavao
Tigar1

#20953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tigar1 »

Niđe veze mijenjati selektora.
Bod kod kuće protiv Grčke će biti velik, a pobjeda k'o Vlašić.

Samo ne smijemo izgubiti u direktnom duelu i ako odigramo neriješeno nije katastrofa.
dinty2

#20954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

čekaj...vi hoćete reći..da se i golovi protiv zadnjeg u grupi takodjer računaju?
ozubiljno pitam,,interesuje me
ja71

#20955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

Tigar1 wrote: Samo ne smijemo izgubiti u direktnom duelu i ako odigramo neriješeno nije katastrofa.
Da te podsjetim, u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo direktan duel ne igra ulogu vec samo KONACNA gol-razlika (pri istom broju bodova).
Direktan duel igra ulogu u kvalifikacijama za Evropsko.
Cak mislim da ne igra ulogu ni to ako oni pri nerijesenom rezultau daju nama u gostima go.
S obzirom na dosadasnju gol-razlika takva pravila su na nasoj strani.

problem ako igramo nerijeseno sa Grcima je to sto su oni vec tukli Slovake u gostima, sto bi znaci i mi morali raditi.
ali ovdje je previse SBBKBB jer jos nije odigrano ni pola utakmica a sumnjam da cemo i mi i Grci proci citave kvalifikacije da ne kiksamo negdje.
Trenutno i Slovaci mogu biti 1. u grupi npr. ako tuku i nas i Grke (L-ove ne racunamo)
nihoniho

#20956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

Infaze Studio wrote:
nihoniho wrote:Pocinje odbrojavanje, utakmica protiv Grcke je trenutak istine, izgubimo li, selektor bi trebao imati obraza , dati otkaz i pruziti priliku nekom drugom da izbori baraz. Pobijedimo li , ili odigramo nerijeseno, nastavlja se neizvijesnost.
:-) :roll:
I kada prestaje ta "neizvjesnost"??? ......

Posteno!
Neizvijesnost se tice mogucnosti plasmana u baraz, s obzirom da imamo, bar u ovoj grupi, dosta jaku ekipu.
Mislim da Susicev pristup nece dobacxiti do baraza, dolaze tesken utakmice, srecun smo potrosili .
ja71

#20957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

nihoniho wrote:... srecu smo potrosili .
Kako se potrosi sreca ?
Koliko kilograma iste smo imali na pocetku kavlifikacija ?
MOSALJOZE

#20958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

ja71 wrote:
Tigar1 wrote: Samo ne smijemo izgubiti u direktnom duelu i ako odigramo neriješeno nije katastrofa.
Da te podsjetim, u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo direktan duel ne igra ulogu vec samo KONACNA gol-razlika (pri istom broju bodova).
Direktan duel igra ulogu u kvalifikacijama za Evropsko.
Cak mislim da ne igra ulogu ni to ako oni pri nerijesenom rezultau daju nama u gostima go.
S obzirom na dosadasnju gol-razlika takva pravila su na nasoj strani.

problem ako igramo nerijeseno sa Grcima je to sto su oni vec tukli Slovake u gostima, sto bi znaci i mi morali raditi.
ali ovdje je previse SBBKBB jer jos nije odigrano ni pola utakmica a sumnjam da cemo i mi i Grci proci citave kvalifikacije da ne kiksamo negdje.
Trenutno i Slovaci mogu biti 1. u grupi npr. ako tuku i nas i Grke (L-ove ne racunamo)
slazem se sa tobom ali teško da slovaci nakon onakve igre na svom terenu mogu grcima koji su podsjeticu te nisu izgubili 22 utakmice na "karajskaki"stadionu.Remi sa Grcima bi bio više nego uspijeh.Jer budimo realni i ako smo mi jaka ekipa grci su 10ti na svijetu (najviše što su osvojili EP)Ali i pored toga redovni su učesnici EP zadnja 3 EP.Bitno je pobijediti "male" reprezentacije kako bi bilo što lakše.Mislim da ćemo protiv Hamšika i društva imati najviše posla.Oni dodju nešto kao Rumunija iz prošlih kval.ili Turska. :bih: :bih: :bih:
nihoniho

#20959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

ja71 wrote:
Kako se potrosi sreca ?
ako imas jako puno srece, desi se da grcki napadaci, koji po pravilu ostvare 0,5 do 1 sanse po utakmici ali ih uredno iskoristavaju, tri puta istrce sami pred golmana, odnosno pred prazan gol, a to ne iskoriste ! To se, u apstraktnom vrijednovanju kolicine srece, objasnjava rijecima "pravo sretni"
po zakonu vjerovatnoce, tesko je opet ocekivati
MOSALJOZE

#20960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

nihoniho wrote:
ja71 wrote:
Kako se potrosi sreca ?
ako imas jako puno srece, desi se da grcki napadaci, koji po pravilu ostvare 0,5 do 1 sanse po utakmici ali ih uredno iskoristavaju, tri puta istrce sami pred golmana, odnosno pred prazan gol, a to ne iskoriste ! To se, u apstraktnom vrijednovanju kolicine srece, objasnjava rijecima "pravo sretni"
po zakonu vjerovatnoce, tesko je opet ocekivati
teško je to sada reci ali mislim da grci igraju neki "katanaco".Igraju oni i napadaju ali večinom igraju"kilavo".Nekako nikako a o5 dobiju
nihoniho

#20961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

napisao sam vec , tesko je ocekivati neke promjene u radu Susica i pokusao da postavim potpuno ocekivano pitanje .
U slucaju poraza od Grka , treba li Susicu dati otkaz ili nastavlja biti selektor?
Sarcom

#20962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarcom »

JoseMujica wrote:promjena selektora u pola kvalifijakcija :shock: :-) šta retji koju posluku porati :shock: :? :-) :roll: i vi ozbiljno fudbal tabirite???? pa ovoga se ni Abramović ne bi sjetio kome nije problem iskeširati par miliona za bilo kojeg trenera uz uslov da mu ga poglaba malo :lol:

kad se završi ovaj kvalifikacijski ciklus onda treba sjesti sa trenutnim selektorom i rezimirati rezultate...vjerujem da ukoliko očekivanja nisu ispunjena, odnosno ostvaren zacrtani cilj, da će Pape sam dati ostavku.

A i tada ćemo opet biti u velikom problemu da nađemo dobrog trenera za ovo malo para koliko imamo na raspolaganju...jedino da dođe neko odavdes foruma da radi volonterski :D priznajem ima struĆnjaka :lol:
Da je Mourinho(dok je bio prevodioc)napisao neko svoje misljenje po pitanju taktike vjerovatno bi dobio isti odgovor,a ispade da jeste strucnjak :-D
ja71

#20963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

MOSALJOZE wrote:teško je to sada reci ali mislim da grci igraju neki "katanaco".Igraju oni i napadaju ali večinom igraju"kilavo".Nekako nikako a o5 dobiju
Del Bosque bi tu kao protiv Italijana izveo na teren 4-6-0 da ih malKo izmami.
Samo nas profil igraca uposte ne odgovara takvoj taktici

Mozda je po meni onda bolje do neke 60-te minute takodje tusiti sa 4-5-1 i tek onda uvesti Vedu i Stevu
i preci na 4-4-2 kad se njihova odbrana malo umori

To je u stvari Pape prije i igrao dok nije rekao da "imamo 2 vrhunska napadaca"
nihoniho

#20964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

I ko bi bila ta petorka u veznom redu >
MOSALJOZE

#20965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

nihoniho wrote:I ko bi bila ta petorka u veznom redu >

Ovde je čovjek rekao jednu zlatnu rečenicu:Ako veza ne trči napadači nemaju lopti a odbrana je na mukama.Što će reći naša veza MORA biti na nivou grčke.Tehnički znatno smo jači,ALI grci su iskusniji.nekoliko puta sam napisao Miralem Pjanic je taj koji bi trebao iznjeti teret kvalifikacija.Jer ono što je pruzio u zadnjoj tekmi bilo je savršeno(još da nije bilo povrede).
Artest

#20966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

JOHNNYJUVE wrote:Gledam, čitam i ne vjerujem...
u repku se pozivaju igrači koji nisu u prvom timu arsenala (inače upućeniji znaju koliko je igraca u 2. timu arsenala), pa se onda pozvaju igraci koji imaju 4 utakmice za Šalke po 10 min, da ne pričam o onima iz Cvajte ...
stanite ljudi, ne kažem ja, Vršajević i ostala ekipa jesu sigurno slabiji od njih, ali hajmo realno, ni jedan od ovih nabrojanih igraca ne moze u prrvih 11. Sa zukanovićem smo definitivno riješili odbranu jer je momak beton, vezni red imamo extra a i mladi su, jedino eto treba neka zamjena za misketa i malo bolji zadnji vezni, s tim da imamo npr mladog Bešića koji ima extra iskustvo za svoje godine... Napadača za klupe moramo dovesti, evo ima Seferovi i Nadarević također može igrati u špicu... Vrijeme je da se prestanu slati pozivi ibričiću :O jer lik stvarno je nevjerovatan, ne igra ni u tom novom SPORU, također prekrižiti i Sesara, otišao u neki spor i vjerovatno će ulaziti sa klupe, pozvao bih Višću jer prema onome sto sam vidio skoro da je standardan a i mlad je, možda bi ga repka pogurala za bolji transfer...
Što se tiče Safeta i njegovih izjava... pa do kada da mi molimo igrače da igraju za nas? Mislite da će igrač kojeg boli neka stvar za našu repku ginuti na terenu kao maali Pjanić? Ja ovdje u potpunosti podržavam Safeta, dakle, ko hoće da igra za ljiljane, taj će sam sve srediti i čekati poziv, primjer vam je Hasan Salihamidžić koji nije baš razmišljao o karijeri kada je rekao NE Njemcima i pjevao "JEDNA SI JEDINA" a da je igrao pod Njemačkom zastavom bio bi kapiten Bajerna i u vitrinama imao Titulu svjetskog prvaka..... A u to doba je bio NEKO I NESTO , a danas paničimo oko jednog Kolašinca ????? Ako hoće neka ga , ako razmišlja eto mu njemačke ;)
Isto i sa malim Halilovićem, pa čovjek ima 5 zvaničnih utakmica, 16 godina, i još je ne definisan igrač... Safet pokušava da makne sa njegovih leđa pritisak na jedan kulturan način, ne kao Hrvati koji pišu na sva vrata kako ga mi maltretiramo i zovemo bla bla.. i na kraju imam osjećaj da će safet pobjediti, naravno, opet je sve na momku i njeegovoj želji da igra za ove ili one..i neka igra gdje će srcem igrati!
Možete pričati što hoćete ali Safet je stvorio ovu repku i ima sjajne rezultate sa istom! Čak šta više, nikada ljepše nismo igrali, pa protiv Brazila sam se pitao ko je brazil,, mi ili onni? kratki brzi pasovi, presing...moderan fudbal!
Oblak je rekao da smo jedna od najboljih repki današnjice, koja završava posao sa jednom solidnom repkom za 10 minuta 3 komada... ej nije to neki šarlatan već čovjek koji je STRUČNJAK!
Uveo je Pjanića u prvih 11 (kod ćire je igrao austrijski veteran)
Uveo je medunjanina u prvih 11 (kod ćire igrao ibričić)
spojio Misketa i Pjanića u prvih 11
Mujdža u prvih 11
Stevanović
Zukanović
Lulić
Zahirović
Bešić
Begović (umjesto ćirinog hasagića)
itd, od ćirine postave tu su spahić, salihović džeko i ibišević ...
Ja očekujm da će safet odvesti ov repu u Brazil, također drago mi je da nema cirkusa oko reprezentacije kao u doba ćiroguza kada jedan MISIMOVIĆ nema mjesta u svečanoj loži JER tu je Selma Bajrami! Gdje u portugalu , sat prije odlaska na stadion na baraž utakmicu navijači ulaze u restoran i sobe igrača i slikaju se :cry:

I na kraju , REALNO, koji bi tto kvalitetan svjetski trener radio za 5000 KM ????????????????????
Ko dobro podje, manje-vise realne opaske, neke cu i previdit jer se radi o ukusima...i onda krenu navodit koga je Safet uveo, i sve ode u persun.

Evo samo jedno ime. Ćirin Hasagic?

Nece da moze. Safetov Hasagic nas je kostao plasmana na Euro. Albanija i Francuska, ring a bell?

I njegovo famozno uvodjenje pas-igre je dosta diskutabilno. Sve zavisi s kim igramo. I pod cirom je bilo pas-igre; zabili smo estoncima sedam golova iz sedam lijepih akcija. Ali lako je levatima zabit. Leprsavost igre zavisi i od sastava : ako izvedes Misketa, Pjanica i Medunjanina - naravno da se mozes nadati igri kratkih pasova, bez srkleta. Medjutim ni ta taktika ne pali protiv jacih timova. (jedno poluvrijeme protiv Francuza nije relevantno) Ili je neko jos jaci u tom segmentu igre (Portugal) ili ne mozemo kompenzirati neke druge nedostatke koje ti igrace donose. (mekoca u dulu, nemanje pluca itd.) - sto smo vidjeli protiv Francuza (pogotovo na Kosevu) Svaba i td.

Ako izgubimo protiv Grcke, to je gotova prica. Danas razmiljati o novim imenima, znaci vec se spremat na nesupjeh. Safet ce sam otici ako izgubi, jer gubimo SVE sanse. ( za mene je baraz - 95% neprolazak) Na taj scenarij ne zelim ni pomisljati i unaprijed se sjebavat, iako uopste nije nerealan.
MOSALJOZE

#20967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Artest wrote:
JOHNNYJUVE wrote:Gledam, čitam i ne vjerujem...
u repku se pozivaju igrači koji nisu u prvom timu arsenala (inače upućeniji znaju koliko je igraca u 2. timu arsenala), pa se onda pozvaju igraci koji imaju 4 utakmice za Šalke po 10 min, da ne pričam o onima iz Cvajte ...
stanite ljudi, ne kažem ja, Vršajević i ostala ekipa jesu sigurno slabiji od njih, ali hajmo realno, ni jedan od ovih nabrojanih igraca ne moze u prrvih 11. Sa zukanovićem smo definitivno riješili odbranu jer je momak beton, vezni red imamo extra a i mladi su, jedino eto treba neka zamjena za misketa i malo bolji zadnji vezni, s tim da imamo npr mladog Bešića koji ima extra iskustvo za svoje godine... Napadača za klupe moramo dovesti, evo ima Seferovi i Nadarević također može igrati u špicu... Vrijeme je da se prestanu slati pozivi ibričiću :O jer lik stvarno je nevjerovatan, ne igra ni u tom novom SPORU, također prekrižiti i Sesara, otišao u neki spor i vjerovatno će ulaziti sa klupe, pozvao bih Višću jer prema onome sto sam vidio skoro da je standardan a i mlad je, možda bi ga repka pogurala za bolji transfer...
Što se tiče Safeta i njegovih izjava... pa do kada da mi molimo igrače da igraju za nas? Mislite da će igrač kojeg boli neka stvar za našu repku ginuti na terenu kao maali Pjanić? Ja ovdje u potpunosti podržavam Safeta, dakle, ko hoće da igra za ljiljane, taj će sam sve srediti i čekati poziv, primjer vam je Hasan Salihamidžić koji nije baš razmišljao o karijeri kada je rekao NE Njemcima i pjevao "JEDNA SI JEDINA" a da je igrao pod Njemačkom zastavom bio bi kapiten Bajerna i u vitrinama imao Titulu svjetskog prvaka..... A u to doba je bio NEKO I NESTO , a danas paničimo oko jednog Kolašinca ????? Ako hoće neka ga , ako razmišlja eto mu njemačke ;)
Isto i sa malim Halilovićem, pa čovjek ima 5 zvaničnih utakmica, 16 godina, i još je ne definisan igrač... Safet pokušava da makne sa njegovih leđa pritisak na jedan kulturan način, ne kao Hrvati koji pišu na sva vrata kako ga mi maltretiramo i zovemo bla bla.. i na kraju imam osjećaj da će safet pobjediti, naravno, opet je sve na momku i njeegovoj želji da igra za ove ili one..i neka igra gdje će srcem igrati!
Možete pričati što hoćete ali Safet je stvorio ovu repku i ima sjajne rezultate sa istom! Čak šta više, nikada ljepše nismo igrali, pa protiv Brazila sam se pitao ko je brazil,, mi ili onni? kratki brzi pasovi, presing...moderan fudbal!
Oblak je rekao da smo jedna od najboljih repki današnjice, koja završava posao sa jednom solidnom repkom za 10 minuta 3 komada... ej nije to neki šarlatan već čovjek koji je STRUČNJAK!
Uveo je Pjanića u prvih 11 (kod ćire je igrao austrijski veteran)
Uveo je medunjanina u prvih 11 (kod ćire igrao ibričić)
spojio Misketa i Pjanića u prvih 11
Mujdža u prvih 11
Stevanović
Zukanović
Lulić
Zahirović
Bešić
Begović (umjesto ćirinog hasagića)
itd, od ćirine postave tu su spahić, salihović džeko i ibišević ...
Ja očekujm da će safet odvesti ov repu u Brazil, također drago mi je da nema cirkusa oko reprezentacije kao u doba ćiroguza kada jedan MISIMOVIĆ nema mjesta u svečanoj loži JER tu je Selma Bajrami! Gdje u portugalu , sat prije odlaska na stadion na baraž utakmicu navijači ulaze u restoran i sobe igrača i slikaju se :cry:

I na kraju , REALNO, koji bi tto kvalitetan svjetski trener radio za 5000 KM ????????????????????
Ko dobro podje, manje-vise realne opaske, neke cu i previdit jer se radi o ukusima...i onda krenu navodit koga je Safet uveo, i sve ode u persun.

Evo samo jedno ime. Ćirin Hasagic?

Nece da moze. Safetov Hasagic nas je kostao plasmana na Euro. Albanija i Francuska, ring a bell?

I njegovo famozno uvodjenje pas-igre je dosta diskutabilno. Sve zavisi s kim igramo. I pod cirom je bilo pas-igre; zabili smo estoncima sedam golova iz sedam lijepih akcija. Ali lako je levatima zabit. Leprsavost igre zavisi i od sastava : ako izvedes Misketa, Pjanica i Medunjanina - naravno da se mozes nadati igri kratkih pasova, bez srkleta. Medjutim ni ta taktika ne pali protiv jacih timova. (jedno poluvrijeme protiv Francuza nije relevantno) Ili je neko jos jaci u tom segmentu igre (Portugal) ili ne mozemo kompenzirati neke druge nedostatke koje ti igrace donose. (mekoca u dulu, nemanje pluca itd.) - sto smo vidjeli protiv Francuza (pogotovo na Kosevu) Svaba i td.

Ako izgubimo protiv Grcke, to je gotova prica. Danas razmiljati o novim imenima, znaci vec se spremat na nesupjeh. Safet ce sam otici ako izgubi, jer gubimo SVE sanse. ( za mene je baraz - 95% neprolazak) Na taj scenarij ne zelim ni pomisljati i unaprijed se sjebavat, iako uopste nije nerealan.
I mene je to iznerviralo uvodjene hasagica jer mu je "obecano".Ako on ne moze pomoci repki u tom trenutku makar bio Edin Dzeko.Hvala sine ima klupa.Ima spremnijih PANTERA od tebe koji ce braniti.Hasagić je dobar golman ali braniti pod povredom ledja nije se smjelo dogoditi.Jer nas je on "koštao"jednu izmjenu.Svi ćete se sloziti da je Keno branio i sa povredama i branio kad je bilo najpotrebnije,ali ono je bilo bespotrebno
nihoniho

#20968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

MOSALJOZE wrote:

Ovde je čovjek rekao jednu zlatnu rečenicu:Ako veza ne trči napadači nemaju lopti a odbrana je na mukama.Što će reći naša veza MORA biti na nivou grčke.Tehnički znatno smo jači,ALI grci su iskusniji.nekoliko puta sam napisao Miralem Pjanic je taj koji bi trebao iznjeti teret kvalifikacija.Jer ono što je pruzio u zadnjoj tekmi bilo je savršeno(još da nije bilo povrede).
covjek je napisao da je to vezni red bez Stevanovica. ko je tih 5 igaca?
Artest

#20969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Kad sam s tribine vidjeo da je Hasagic ipak u prvih 11, nije mi bilo dobro.
MOSALJOZE

#20970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

nihoniho wrote:
MOSALJOZE wrote:

covjek je napisao da je to vezni red bez Stevanovica. ko je tih 5 igaca?
Pjanic Zahirovic
Stevanovic "Ibišević" Lulić
Vedo je znatno pokretniji od dzeke nemoj me pogresno shvatiti ne bi on igrao vezu ali bi bio povučeniji od dzeke.Znam da je on napisao bez vede i steve,ali ovako nešto nije loše
ultima_palabra

#20971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

nihoniho wrote:covjek je napisao da je to vezni red bez Stevanovica. ko je tih 5 igaca?
Zahirović, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Lulić... branimo se posjedom lopte, kao Barcelona :-D

Čak kad malo prokontam, za ovakvu utakmicu to nije nimalo loša opcija. Uostalom to smo igrali u Parizu.
JOHNNYJUVE

#20972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOHNNYJUVE »

očito ne poznajete dešavanja u to doba reprezentacije... Hasagić je bio "glavni" u svlačionici i imao podrsku svih strijih igrača... kao u doba kada su repkom "vladali" bolić, barbarez i drugi.. a neki su zbog sl. stvari napustili repku, a valjali bi nam...

dakle nije sve CRNO-BIJELO Hasagić je brnio jer je to htjela i zadnja linija na čelu sa spahićem jer su se osjećali sigurnije...
Safet je jedva očekao da MAHAČA SUDIJAMA stavi na klupu (inače jedini golman na svijetu koji diže ruku linijskom sudiji umjesto da brani udarac ili da hvata dugu loptu, svaka čast za sve sto je ucinio za repku al Begović je druga dimenzija za njega)
nihoniho

#20973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

ultima_palabra wrote:
nihoniho wrote:covjek je napisao da je to vezni red bez Stevanovica. ko je tih 5 igaca?
Zahirović, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Lulić... branimo se posjedom lopte, kao Barcelona :-D

Čak kad malo prokontam, za ovakvu utakmicu to nije nimalo loša opcija. Uostalom to smo igrali u Parizu.
e jebi ga, ovdje se 3 godine diskutuje kako prevazici problem nepokretnog , neborbenog veznog reda, a ti protiv grckih pit bullova stavljas , vec legendarni, trojac.
to posjed lopte, fale nam xavi ,iniesta , busqec, messi.....
Artest

#20974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

JOHNNYJUVE wrote:očito ne poznajete dešavanja u to doba reprezentacije... Hasagić je bio "glavni" u svlačionici i imao podrsku svih strijih igrača... kao u doba kada su repkom "vladali" bolić, barbarez i drugi.. a neki su zbog sl. stvari napustili repku, a valjali bi nam...

dakle nije sve CRNO-BIJELO Hasagić je brnio jer je to htjela i zadnja linija na čelu sa spahićem jer su se osjećali sigurnije...
Safet je jedva očekao da MAHAČA SUDIJAMA stavi na klupu (inače jedini golman na svijetu koji diže ruku linijskom sudiji umjesto da brani udarac ili da hvata dugu loptu, svaka čast za sve sto je ucinio za repku al Begović je druga dimenzija za njega)
Docekao je. Ocito prekasno.

Ako Spahic odreduje sastav, nek se sam pokupi....
ultima_palabra

#20975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

nihoniho wrote:
ultima_palabra wrote:

e jebi ga, ovdje se 3 godine diskutuje kako prevazici problem nepokretnog , neborbenog veznog reda, a ti protiv grckih pit bullova stavljas , vec legendarni, trojac.
to posjed lopte, fale nam xavi ,iniesta , busqec, messi.....
Ma čisto se nadovezujem na misao prethodnika...

Ova ekipa je sasvim dovoljna da sakrije Grcima loptu 60 minuta, a u tom slučaju imaš i kvalitetne rezerve da zatvore utakmicu, ili frontalno napadnu... u zavisnosti od rezultata.
Locked