Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konjislav

#20951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Radio Sarajevo wrote:
Iz Kaknja u Štutgart, pa shvatio bi i nakon tri minute zašto je otišao. Vukojebinu zamijenio gradom i sad se kao treba ibretiti...
Ja sam iz Sarajeva pa sam se sjebavao kada sam prvi put bio u Minhenu, Beču i Zirihu.

Sarajevo je rupa u odnosu na metropole poput Štutgarta, Mihena, Frankfurta, Berlina, Hamburga, Beča, Amsterdama, Brisela, Londona, itd.

Jednom rječju Sarajevo je rupa, ruku na srce bolja od Kaknja, ali i dalje rupa.
Sarajevo jeste nešto najbolje što Bosna ima, ali i to je tanko i slabo u odnosu na velikane starog kontinenta, jebiga tako ti je.
Amerika i Australija ista priča.
Last edited by konjislav on 13/11/2019 23:31, edited 2 times in total.
konjislav

#20953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

salik79 wrote:Ismijava lik Stuttgart :lol: :lol: :lol: :skoljka:
Je li treba išta više reći? Šta je slijedeće? Ismijavati će Beč, London i Pariz? :lol: :lol: :lol: :izet: :-D 8-) :lol:
uglavnomja

#20954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

:lol:

a kad je brega, cim je malo promolio nos, zivio u parizu, jahtario sirom mediterana ... rekao da je rajvosa kasaba - digla se kuka i motika, blasfemija :oops:

seljak, papak, cetnik, vakav nakav ...
Hajvan

#20955 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

konjislav wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Iz Kaknja u Štutgart, pa shvatio bi i nakon tri minute zašto je otišao. Vukojebinu zamijenio gradom i sad se kao treba ibretiti...
Ja sam iz Sarajeva pa sam se sjebavao kada sam prvi put bio u Minhenu, Beču i Zirihu.

Sarajevo je rupa u odnosu na metropole poput Štutgarta, Mihena, Frankfurta, Berlina, Hamburga, Beča, Amsterdama, Brisela, Londona, itd.

Jednom rječju Sarajevo je rupa, ruku na srce bolja od Kaknja, ali i dalje rupa.
Sarajevo jeste nešto najbolje što Bosna ima, ali i to je tanko i slabo u odnosu na velikane starog kontinenta, jebiga tako ti je.
Amerika i Australija ista priča.

Golema je ovo mrznja i animozitet…

no cinjece su to..
sarajvo je rupa i u odnosu na Banjaluku, Osijek, Nis, Temisvar, Klagenfurt, Tiranu, Novi Sad.
Rugafet

#20956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Ček ne kapiram, zar nisu svi otišli trbuhom za kruhom nebitno odakle odlaze. Čuj razumijem ako je iz Kaknja. Pa meni je moja selendra draža od cijele Amerike i da nije stanje kakvo jeste ne bi mrdno nikud... Ja kompkeksaša što ima pa to je strašno. Ono određuje ko je kakav i šta doživljava na osnovu toga odakle je. Allah selamet
MarlboroGold

#20957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Iskreno u Stuttgartu se nema šta posebno vidjeti, a obišao sam ga i uzduž i poprijeko.

Od mercedesovog muzeja pa sve do zoološkog vrta.
salik79

#20958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by salik79 »

MarlboroGold wrote:Iskreno u Stuttgartu se nema šta posebno vidjeti, a obišao sam ga i uzduž i poprijeko.

Onda ga nisi obisao uzduz i poprijeko. Od muzeja do Wilhelme mozda svega kilometar zracne linije, ako i toliko. Stuttgart je puuuno vise od toga. Stuttgart je grad u kojem se lijepo osjecas. U svakom pogledu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Ogromna je razlika negdje zivjeti i dolaziti turisticki.
Melbourne_Australia

#20960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Kad si kokuz i Nikaragva je dobra a pog kad nisi prno dalje od svog sela prije toga..Tako je sa vecinom dijasporaca.Svi ti gradovi su goli kurac za Sydney i Melbourne ali u svakom pogledu.Od prirode i plaza i klime i samog grada.Ali opet sve te gradove vidis i jebe ti se vratis se ciku.Fora je zivjeti u svom gradu sa svojom familijom i rajom a biti u stanju otici u Bec na primjer i jedva cekati kad ces ciku u Rajvosa..Ne moze mene ni jedan grad impresionirati poslije Melbourne i Sydney. Hong Kong i Singapore su strava gradovi i bio sam u njima bruku puta ali opet sam jedva cekao kad cu vidjeti starce i moje Sarajevo..Ne kontate vi to jer vas je vecina otisla zbog kokuzluka i svaka pomisao na ovo u BIH u vama stvara nocne more...Zato vi i volite najvise u BIH doci ali kad imate kesa, niko u Augustu ne ide u Singapore ili u Melbourne da uziva nego pravac BIH pa onda na meso u Jablanicu pa u Hrvatsku. Vecina vas je ograniceno ko balkon, poredite posjetu gradu sa zivotom u tom gradu..Zivot u Parisu je dobar kao u Londonu kad si pun ko brod za prosjecnog Bosnju goli kurac.Sta bolan mene Stutgart moze impresionirati? To je obicna selendra za grad gdje sam ja zivio..A za osobu koja dodje iz Buzima na primjer mozda bude wow.Nazalost tesko i prosto nije moguce pricati sa ljudima koji si svoje zemlje otisli zbog neimastine.Tako je sa svakim ekonomskim emigrantom.. Pa ja sam se smijao na sta lici Detroit..Rupetina za Melbourne ali vidis nekome je to wow..Ali vi ne kontate, ljudi koji su se vratili kuci ma gdje god u BIH to su uglavnom ljudi koji su financijski sredjeni i koji su dosta toga prosli i vidjeli po svijetu i koji su bez kompleksa.Znam 20 ljudi u Gorazdu koji su se vratili iz Australije i njima je extra i sad ste se vi dijasporci nasli da pametujete ti ljudima.Jebe se nekome za Sydney on hoce da je pored svojih staraca i burazera i da peca na drini po stare dane.Ali opet kazem ne mozes to shvatiti kad si vani zato sto si lose zivio u BIH.
Last edited by Melbourne_Australia on 14/11/2019 09:56, edited 3 times in total.
sinuhe

#20961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sinuhe »

Eto neka se presele iz Buzima u Sarajevo. Ne moraju uciti jezik ali vrhnje da povlakom zovu :lol:
512MB

#20962 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Opa sad i Singapur. Zaboravio si Dohu :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#20963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Melbourne_Australia wrote:Kad si kokuz i Nikaragva je dobra a pog kad nisi prno dalje od svog sela prije toga..Tako je sa vecinom dijasporaca.Svi ti gradovi su goli kurac za Sydney i Melbourne ali u svakom pogledu.Od prirode i plaza i klime i samog grada.Ali opet sve te gradove vidis i jebe ti se vratis se ciku.Fora je zivjeti u svom gradu sa svojom familijom i rajom a biti u stanju otici u Bec na primjer i jedva cekati kad ces ciku u Rajvosa..Ne moze mene ni jedan grad impresionirati poslije Melbourne i Sydney. Hong Kong i Singapore su strava gradovi i bio sam u njima bruku puta ali opet sam jedva cekao kad cu vidjeti starce i moje Sarajevo..Ne kontate vi to jer vas je vecina otisla zbog kokuzluka i svaka pomisao na ovo u BIH u vama stvara nocne more...Zato vi i volite najvise u BIH doci ali kad imate kesa, niko u Augustu ne ide u Singapore ili u Melbourne da uziva nego pravac BIH pa onda na meso u Jablanicu pa u Hrvatsku. Vecina vas je ograniceno ko balkon, poredite posjetu gradu sa zivotom u tom gradu..Zivot u Parisu je dobar kao u Londonu kad si pun ko brod za prosjecnog Bosnju goli kurac.Sta bolan mene Stutgart moze impresionirati? To je obicna selendra za grad gdje sam ja zivio..A za osobu koja dodje iz Buzima na primjer mozda bude wow.Nazalost tesko i prosto nije moguce pricati sa ljudima koji si svoje zemlje otisli zbog neimastine.Tako je sa svakim ekonomskim emigrantom.. Pa ja sam se smijao na sta lici Detroit..Rupetina za Melbourne ali vidis nekome je to wow..Ali vi ne kontate, ljudi koji su se vratili kuci ma gdje god u BIH to su uglavnom ljudi koji su financijski sredjeni i koji su dosta toga prosli i vidjeli po svijetu i koji su bez kompleksa.Znam 20 ljudi u Gorazdu koji su se vratili iz Australije i njima je extra i sad ste se vi dijasporci nasli da pametujete ti ljudima.Jebe se nekome za Sydney on hoce da je pored svojih staraca i burazera i da peca na drini po stare dane.Ali opet kazem ne mozes to shvatiti kad si vani zato sto si lose zivio u BIH.
Može i bez ovog ;-)
stakasa

#20964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Kad si kokuz i Nikaragva je dobra a pog kad nisi prno dalje od svog sela prije toga..Tako je sa vecinom dijasporaca.Svi ti gradovi su goli kurac za Sydney i Melbourne ali u svakom pogledu.Od prirode i plaza i klime i samog grada.Ali opet sve te gradove vidis i jebe ti se vratis se ciku.Fora je zivjeti u svom gradu sa svojom familijom i rajom a biti u stanju otici u Bec na primjer i jedva cekati kad ces ciku u Rajvosa..Ne moze mene ni jedan grad impresionirati poslije Melbourne i Sydney. Hong Kong i Singapore su strava gradovi i bio sam u njima bruku puta ali opet sam jedva cekao kad cu vidjeti starce i moje Sarajevo..Ne kontate vi to jer vas je vecina otisla zbog kokuzluka i svaka pomisao na ovo u BIH u vama stvara nocne more...Zato vi i volite najvise u BIH doci ali kad imate kesa, niko u Augustu ne ide u Singapore ili u Melbourne da uziva nego pravac BIH pa onda na meso u Jablanicu pa u Hrvatsku. Vecina vas je ograniceno ko balkon, poredite posjetu gradu sa zivotom u tom gradu..Zivot u Parisu je dobar kao u Londonu kad si pun ko brod za prosjecnog Bosnju goli kurac.Sta bolan mene Stutgart moze impresionirati? To je obicna selendra za grad gdje sam ja zivio..A za osobu koja dodje iz Buzima na primjer mozda bude wow.Nazalost tesko i prosto nije moguce pricati sa ljudima koji si svoje zemlje otisli zbog neimastine.Tako je sa svakim ekonomskim emigrantom.. Pa ja sam se smijao na sta lici Detroit..Rupetina za Melbourne ali vidis nekome je to wow..Ali vi ne kontate, ljudi koji su se vratili kuci ma gdje god u BIH to su uglavnom ljudi koji su financijski sredjeni i koji su dosta toga prosli i vidjeli po svijetu i koji su bez kompleksa.Znam 20 ljudi u Gorazdu koji su se vratili iz Australije i njima je extra i sad ste se vi dijasporci nasli da pametujete ti ljudima.Jebe se nekome za Sydney on hoce da je pored svojih staraca i burazera i da peca na drini po stare dane.Ali opet kazem ne mozes to shvatiti kad si vani zato sto si lose zivio u BIH.
Može i bez ovog ;-)
Pa to je smisao svega, preduslov bitisanja
MarlboroGold

#20965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

salik79 wrote:
MarlboroGold wrote:Iskreno u Stuttgartu se nema šta posebno vidjeti, a obišao sam ga i uzduž i poprijeko.

Onda ga nisi obisao uzduz i poprijeko. Od muzeja do Wilhelme mozda svega kilometar zracne linije, ako i toliko. Stuttgart je puuuno vise od toga. Stuttgart je grad u kojem se lijepo osjecas. U svakom pogledu.
Još jednom - i uzduž i poprijeko. Ništa naročito i to nije bila posjeta od samo par dana, već pola godine života.
512MB

#20966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

E ako u Stuttgartu nemaš šta vidjeti onda ne znam. Bio sam na Comic Con (najveći comic sajam u evropi) sa djecom, ostali tri dana i nismo uspjeli ni desetinu vidjeti od planiranog. Samo u Stuttgartu postoji više od 50 dvoraca (Hohenstaufen, Lichtenberg, itd), a da ne pričam o silnim muzejima i arhitekturi (Staatsgalerie, Kunstmuseum, StadtPalais, ...) :-)
stakasa

#20967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

MarlboroGold wrote:
salik79 wrote:

Još jednom - i uzduž i poprijeko. Ništa naročito i to nije bila posjeta od samo par dana, već pola godine života.
Ok, nije ti leglo. Meni je citava oblast fina, Dettingen i prema dole. Brdovito, pitomo. Upada u oci koliko je citav taj dio ekonomski zdrav
The 51st State

#20968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

https://miruhbosne.com/?p=54704

da ne bude da je sve raspad, ima ovakvih firmi koliko hoces, samo dzabojedi pojedose sto oni zarade.
balks

#20969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by balks »

Jimmy McNulty wrote:Moju firmu napušta 9 radnika u decembru, svi dobili posao u DB Cargo. Odlazi 5 mašinovođa i 4 manevrista.

Čim se firma bavi?
Kolike su plaće?

Činjenica je da ljudi odlaze kao nikada do sada, a niske plaće više nisu glavni razlog odlazaka.
Prije par dana išao poslovno u Visoko i kolega mi kaže u ovoj godini BiH napustilo 8 njegovih prijatelja, a poznanika duplo više.
Radnike je sve teže naći, firme kojim se profit zasniva na niskoj produktivnosti i na niskim plaćama će uskoro sve moći staviti ključ u bravu.
aerodinamika

#20970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by aerodinamika »

balks wrote:
Jimmy McNulty wrote:Moju firmu napušta 9 radnika u decembru, svi dobili posao u DB Cargo. Odlazi 5 mašinovođa i 4 manevrista.

Čim se firma bavi?
Kolike su plaće?

Činjenica je da ljudi odlaze kao nikada do sada, a niske plaće više nisu glavni razlog odlazaka.
Prije par dana išao poslovno u Visoko i kolega mi kaže u ovoj godini BiH napustilo 8 njegovih prijatelja, a poznanika duplo više.
Radnike je sve teže naći, firme kojim se profit zasniva na niskoj produktivnosti i na niskim plaćama će uskoro sve moći staviti ključ u bravu.
ima odlayaka ali je i dvostruko veci broj povratnika, mnogi se vrate prvom prilikom kada im se raopsprese snovi i zablude da na zapadu padaju pare sneba i rastu novci ga grani, situacija je daleko od katastrofalne kavom se predtsavlja na ovoj temi, izadi sutra ili prosetaaj ferhadijom, od bascarsije do scc, svijeta ko u prici, i danas prosetaj, rijetko ko da ne shopinguje, ovo je zemlja dobrih i sretnih ljudi, naravno ima ih i koji idu ali, kao sto sam istakao brzo se i vracaju i vjeruj mi da mnogi ljube zemlju pri prelasku granice.
Bosna i Hercegovina biljezi veliki ekonomski rast, svugdje se otvaraju firme, okruzenje za posao je mozda i najbolje u regionu itd itd
Cak i da situacija nije ovakva kakva jeste da je stanje losije odlazak iz zemlje u kojoj si roden, u kojoj si se obrazovao, imao prvu ljubav, najdrazi klub, uzivao u jesenjim setnjama po opalom crveno zutom liscu, dok ti je povjetraca milovao celo i rumene obraze mrseci kose prelijepih djevojaka-jeste ravno izdaji i dezerterstvu, jer ova zemlja je mozda i njavljepsa zemlja na svijetu, zemlja bogata prirodnim ljepotama kakvih skoro da nema nigdje drugo na svijetu, nase rijeke, sume, prirodu zamjeniti za betonske dzungle zapdane evrope, nase mahale za otudenje zapadnog covjeka moze samo neko kome je mozak ispran ili neko ko je na teskim drogama-u krajnjoj liniji-takvi ovoj zemlji ni ne trebaju
:bih:
vjesticanametli

#20971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

vjetar kosa rumeni obrazi ljubav :lol: :lol: :lol:
512MB

#20972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Suza mi krenu niz obraz :mrgreen:
Nazif_Gljiva

#20973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Đžanele mi moje, rumene...
512MB

#20974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Nego đe stoji ovaj server kod Chmolje u spavaćoj? imal kakva hotline da se sakupi kermi za štogod dodatne memorije, jebote forum više offline neg online. Samo da kaem, kod nas u Danskoj se ovo ne dešaje :mrgreen:
Hajvan

#20975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

Misevi i pichke prvi napustaju brod koji tone

Women and Children First ili Every Man For Himself!?!
Post Reply