http://preporod.com/index.php/drustvo/i ... -terorizma
Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#20951 Re: Sirija vol. 2
Predobar intervju sa Fikretom Muslimovićem. Posebno odgovor na zadnje pitanje o manipuliranju pojmom "terorizam".

-
Novak20
#20952 Re: Sirija vol. 2
Jug Hame, oslobođeno selo Madajin
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... hern-hama/

Odbijen isisov napad na Tel Al-Ruwad u Deir ez Zoru.

SDF i Kurdi 35 km od Rakke.

https://www.almasdarnews.com/article/sy ... hern-hama/

Odbijen isisov napad na Tel Al-Ruwad u Deir ez Zoru.

SDF i Kurdi 35 km od Rakke.

- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#20953 Re: Sirija vol. 2
Ohani mali Šabanov.General War wrote:Znas li ti ista o americi prije 45-te?Kaligrafija wrote:
Meni je draga Amerika zbog nacina zivota jednim dijelom, ali da su ratnicka nacija i okupatorska sila, kao nekad Rimljani, jesu...Oni da prestanu ratovat 10 godina, Amerika nebi bila to sto jeste...Vojna industrija kod njih jednostavno ne moze da prestane da radi, zato oni moraju da ratuju...
Od 239 godina postojanja proveli su 222 godine u ratu, na svojoj ili tudjoj teritoriji, vecinom tudjoj... Doduse ni Rusija nije nista bolja, jedino sto su Rusi starija nacija, pa kad bi uzeli sve njihove ratove, za isti period postojanja, mislim da bi i njihovo uplitanje u svijetu bilo bara-bar....
I SV rat da nisu uletili mrka kapa za evropu, II SR da ni napominjem, englezi se ubili da uvuku amere iz izolacioniozma...i sve redom, onaj saban ......
- husein_kapetan
#20954 Re: Sirija vol. 2
Histerija gubitnika..
Jos se prasina ne slegnu na poslednji uradak erdogana kojim pokusa uvuci Liban u sektaski rat.. a vec drugi kovitlac neshvatljive.. bolesne..i arogantne nakane se tom zemjom vije..
Gubeci nepovratno ono malo kredibiliteta (politickog) sto ga tokom vremena uspijese sagraditi ekonomskim reformama.. danas preslikava totalni gubitak kompasa gurajuci svoju zemlju u ponor tiranije..
Malo li bijahu sve nedavne afere kojim se zakiti..malo li su politicka zatvaranja i osude.. gusenja demonstracija..zero tolerancija prema svima i svakom..
Danas u strahu od sjene svoje odluci usutati..i okovati mozda zadnji neovisni list "Zaman" na nacin koji mnogo govori..primjera radi treba napomenuti da pomenuti list ima dnevni tiraz od 650 000 primjeraka.. ne znam koliko uposlenika ima, ali zasigurno se hiljadama broje..
Ne osvrcuci se ni na momenat na rastuce bjelosvjetske kritike i upozorenja.. gura po svom.. vise se i ne trudi sakriti evidentnu umjesanost u sirijski sukob, favorizirajuci svakog ko bi Assadu mogao nauditi... danas nezadovoljan pokusava napraviti nova zarista dosledan svome..
Koliko ce ovo orgijanje trajati jedino od turaka ovisi..
Ako se i to u dogledno vrijeme ne promijeni..
Jos se prasina ne slegnu na poslednji uradak erdogana kojim pokusa uvuci Liban u sektaski rat.. a vec drugi kovitlac neshvatljive.. bolesne..i arogantne nakane se tom zemjom vije..
Gubeci nepovratno ono malo kredibiliteta (politickog) sto ga tokom vremena uspijese sagraditi ekonomskim reformama.. danas preslikava totalni gubitak kompasa gurajuci svoju zemlju u ponor tiranije..
Malo li bijahu sve nedavne afere kojim se zakiti..malo li su politicka zatvaranja i osude.. gusenja demonstracija..zero tolerancija prema svima i svakom..
Danas u strahu od sjene svoje odluci usutati..i okovati mozda zadnji neovisni list "Zaman" na nacin koji mnogo govori..primjera radi treba napomenuti da pomenuti list ima dnevni tiraz od 650 000 primjeraka.. ne znam koliko uposlenika ima, ali zasigurno se hiljadama broje..
Ne osvrcuci se ni na momenat na rastuce bjelosvjetske kritike i upozorenja.. gura po svom.. vise se i ne trudi sakriti evidentnu umjesanost u sirijski sukob, favorizirajuci svakog ko bi Assadu mogao nauditi... danas nezadovoljan pokusava napraviti nova zarista dosledan svome..
Koliko ce ovo orgijanje trajati jedino od turaka ovisi..
Ako se i to u dogledno vrijeme ne promijeni..
- Co0l
#20955 Re: Sirija vol. 2
Sa Gulenovim deep state islamistima se moralo kad-tad obracunati 
- Co0l
#20956 Re: Sirija vol. 2
Dupli
- husein_kapetan
#20957 Re: Sirija vol. 2
Sve i da je tako(a nije) snaga jednog uspjesnonog statiste bi trebala da se preslikava kolicinom vrijednosti koje ce kao antitezu svima.. ponavljam svima ponuditi.. a ne kao zadnji tiranin gusiti svaku rijec kriticki izgovorenu.. temelji utopije zvane demokratija su ipak drukciji malo..
I.. na osnovu cega sve i da je tako kako vam je drago reci.. zakljuciste da je erdogan veci turcin od gulena...
Ali eto vi znate.. neka.. ne interesiluje me ni najmanje..
Evidentiram metod samo..
Cisto hronologije radi..
I.. na osnovu cega sve i da je tako kako vam je drago reci.. zakljuciste da je erdogan veci turcin od gulena...
Ali eto vi znate.. neka.. ne interesiluje me ni najmanje..
Evidentiram metod samo..
Cisto hronologije radi..
- husein_kapetan
#20958 Re: Sirija vol. 2
Ja.. zaboravih.. ako ovi "poklonici gulena" uspjevaju plasirati 650 000 primjeraka dnevnog tiraza ( niko u turskoj im nije ravan) .. Bogme erdogan razlog za zabrinutost golemu naime svoga treba imati.. da je dovoljno samo staviti katanac na taj list..
I kako se sa ostatkom "obracunati" pitanje je sad..
.
.
- husein_kapetan
#20959 Re: Sirija vol. 2
Eto vidis.. opet zaboravih..
Veliki pozdrav Majstoru.. i Chelliju naravno..
I ovo cisto hronologije radi..
Veliki pozdrav Majstoru.. i Chelliju naravno..
I ovo cisto hronologije radi..
- Co0l
#20960 Re: Sirija vol. 2
Tako je i nikako drugacije!
Naravno da je drugaciji od okruzenja i da nudi drugacije metode,pa ne treba dalje ici od 'uvazenog predsjednika dr.Asada' i vidjeti kako on rjesava 'probleme' u Siriji gdje ne preza ni od najgorih ratnih zlocina vec pet godina.To tebi i tebi slicnim ne izazove ni obicni komentar,dok ste na osnovu licnih zelja i strahova, nerijetko temeljenih na nicim do izmisljenim tvitovima i slicno,spremni od Erdogana napraviti drugog Hitlera ili,gluho bilo,Staljina.
Naravno da je drugaciji od okruzenja i da nudi drugacije metode,pa ne treba dalje ici od 'uvazenog predsjednika dr.Asada' i vidjeti kako on rjesava 'probleme' u Siriji gdje ne preza ni od najgorih ratnih zlocina vec pet godina.To tebi i tebi slicnim ne izazove ni obicni komentar,dok ste na osnovu licnih zelja i strahova, nerijetko temeljenih na nicim do izmisljenim tvitovima i slicno,spremni od Erdogana napraviti drugog Hitlera ili,gluho bilo,Staljina.
- insomnia78
#20961 Re: Sirija vol. 2
Majko mila sta sektastvo radi od ljudi
Skoro pa se mogu sloziti sa onim #djikanom da ke jedini spas za te prostore, a i veliki broj ostalih, apsolutni otklon od religije
Skoro pa se mogu sloziti sa onim #djikanom da ke jedini spas za te prostore, a i veliki broj ostalih, apsolutni otklon od religije
- Co0l
#20962 Re: Sirija vol. 2
Ne bi bilo lose prestati falsifikovati brojke.Nema Zaman dnevni tiraz od 650 hiljada negohusein_kapetan wrote:Ja.. zaboravih.. ako ovi "poklonici gulena" uspjevaju plasirati 650 000 primjeraka dnevnog tiraza ( niko u turskoj im nije ravan) .. Bogme erdogan razlog za zabrinutost golemu naime svoga treba imati.. da je dovoljno samo staviti katanac na taj list..
.
Podijeli tu cifru sa brojem dana u ta dva mjeseca pa ces dobiti malcice manji broj dnevnog tiraza.I to na preko 70 miliona stanovnika.Nije sala....od početka ove godine do kraja februara prodato je 650.000 primjeraka.
Da ne bi bilo zabune,ni sekunde ne podrzavam gusenje slobode medija u Turskoj koja nikad nije ni bila poznata po novinarskim slobodama (cini mi se da su prvi po broju novinara u zatvorima) ali besmisleno je kad im to prigovaraju pristalice takvih zastitnika sloboda i prava poput Asada,Putina ili Sisija.
- husein_kapetan
#20963 Re: Sirija vol. 2
E jes' vala'.. pu' sram me bilo sektaski nastrojenog.. pa ne razlikujem crno od bijelog..
Ali Hvala Bogu imamo vas.. pa nas ovako coporativno u red vracate.. sta bi smo mi bez zvijezde vodilje nase..
(Vidi sto me danas krenulo.. same naviru)
Ne znam dali vi.. ali ja sam se fino najezio citajuci glas razuma prijatelja nam..
Za anale..
Ali Hvala Bogu imamo vas.. pa nas ovako coporativno u red vracate.. sta bi smo mi bez zvijezde vodilje nase..
(Vidi sto me danas krenulo.. same naviru)
Ne znam dali vi.. ali ja sam se fino najezio citajuci glas razuma prijatelja nam..
Za anale..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20964 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:
Da ne bi bilo zabune,ni sekunde ne podrzavam gusenje slobode medija u Turskoj koja nikad nije ni bila poznata po novinarskim slobodama (cini mi se da su prvi po broju novinara u zatvorima) ali besmisleno je kad im to prigovaraju pristalice takvih zastitnika sloboda i prava poput Asada,Putina ili Sisija.
sisijevim stazama revolucije
- husein_kapetan
#20965 Re: Sirija vol. 2
http://m.repubblica.it/mobile/r/sezioni ... /#notarget
Evo link .. i ovi medju prvim po kredibilitetu u italiji..
Pa se s njima dogovori.. kontestiraj.. tuzi..
Sram ih bilo bacati 'vako ljagu na uzornog nam..
I praviti javno mnjenje diljem evrope neupucene..
Evo link .. i ovi medju prvim po kredibilitetu u italiji..
Pa se s njima dogovori.. kontestiraj.. tuzi..
Sram ih bilo bacati 'vako ljagu na uzornog nam..
I praviti javno mnjenje diljem evrope neupucene..
- insomnia78
#20966 Re: Sirija vol. 2
Zar bilo ko na svijetu bilo sta talijansko uzima zaozbiljno? 
-
Zgoljo
#20967 Re: Sirija vol. 2
Erdogan vrsi pritisak na medije koji su kontra njega a Vladimir i Asad takve,ne samo novinare,likvidiraju odmah i bez razmisljanja.
I sad Erdo cini vece zlodjelo od ove dvojice

I sad Erdo cini vece zlodjelo od ove dvojice
- Co0l
#20968 Re: Sirija vol. 2
Uzimo ih je Pukovnik zaozbiljno.Na kaju oni njega lopatom uzese.Il' je bila drska od metle
- Maystor
#20969 Re: Sirija vol. 2
Metla je paradigma vaše životne ideologije. No taj film nećete gledati u Siriji.Co0l wrote:![]()
Uzimo ih je Pukovnik zaozbiljno.Na kaju oni njega lopatom uzese.Il' je bila drska od metle
- Lincoln-Burrows
#20970 Re: Sirija vol. 2
Nevjerojatno je kako neki opravdavaju Erdogana po svaku cijenu,
i to pravdaju tako da ima i gorih od njega
i to pravdaju tako da ima i gorih od njega
- Em2r
#20971 Re: Sirija vol. 2
Ja u pravu si. Sirijska vojska granatira turska sela, Sirijski avioni bombarduju tursku, Asadov sin sverca tursku naftu, Asadove tajne sluzbe salju oruzje u tursku, Asad poziva na svrgavanje erdogana.Co0l wrote:Tako je i nikako drugacije!![]()
A sto se tice rjesavanja problema vidimo kako to erdo radi kurdima, pozavidilo bi mu i Hutu pleme iz Ruande.
Bravo starac.
- DuckZz
#20972 Re: Sirija vol. 2
Ogroman konvoj (>40 vozila) pripadnika FSA Ahmed Sabaldo brigada, odlaze prema Iračkoj granici kako bi podržali pripadnike "Jaish Surije Hadid" (Sirijska nova vojska), koji su nakratko izgubili "Al Tanf" granični prijelaz (zauzet dan prije toga) od ISIL-a, da bi ga opet povratili.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.43 ... 2&z=14&m=b
Rezultat koalicijskog zračnog udara u blizini granice, uništen objekat za proizvodnju IED bombi. Iste osobe sa snimka daju koordinate.
https://www.youtube.com/watch?v=MetfrJo8_SQ
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.43 ... 2&z=14&m=b
Rezultat koalicijskog zračnog udara u blizini granice, uništen objekat za proizvodnju IED bombi. Iste osobe sa snimka daju koordinate.
https://www.youtube.com/watch?v=MetfrJo8_SQ
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#20973 Re: Sirija vol. 2
Idi se umij pa pročitaj šta si napisao.Zgoljo wrote:Erdogan vrsi pritisak na medije koji su kontra njega a Vladimir i Asad takve,ne samo novinare,likvidiraju odmah i bez razmisljanja.
I sad Erdo cini vece zlodjelo od ove dvojice![]()
-
republikauzicka
#20974 Re: Sirija vol. 2
Syrian flag was lifted at the Syrian Expatriates HQ in Bucharest, Romania after restoring control from the 'FSA'

-
republikauzicka
#20975 Re: Sirija vol. 2
Hama,SAA oslobodila selo Madajin