Koma od teme i temaroša, KOMA!!
Ukrajina
- Challenger__
#20951 Re: Ukrajina
Provalite Gausa što je postao agresivan.
- Co0l
#20952 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Pa nisam ja vozao jednodimenzionalni pristup:GAU8 wrote:"Confirmation bias"
- Rusi/prorusi srušili avion;
- biće "oluja", biće "traktorijada";
- agresija, kmeeeee
"Confirmation bias" is your klix, babe.
- Challenger__
#20953 Re: Ukrajina
Evo Coola, pravo iz džemata hazreti Satelita,
! Hajde, priznaj sada raji da si ispao ovca "glede" rušenja aviona i "traktorijade".
- Challenger__
#20954 Re: Ukrajina
Hajde, čekamo: "Ja, Cool, priznajem da sam ispao tokmak reda prvoga..."

-
Captain Ahab
#20955 Re: Ukrajina
Da, prenose informaciju sa stranice gradskog vijeca Mariupolja, koji vjerovatno objavljuje pro-ukrajinske izvore. Mada su mnogi ukrajinski izvori navodili i vece gubitke.muzicar_iz_parka wrote:Ja koliko vidim oni prenose ukrajinsko saopštenje:Captain Ahab wrote:Izgleda da je danasnji poraz (novo)Rusa kod Mariupolja bio prilicno ozbiljan kad RIA Novosti priznaje 40 mrtvih na ruskoj strani.
http://ria.ru/world/20140905/1022983969.htmlУкраинские силовики за день убили около 40 ополченцев под МариуполемAko ćemo vjerovati svakom saopštenju koje dođe od jedne ili druge strane o neprijateljskim gubitcima, onda možemo komotno sabrati više desetina hiljada mrtvih, hiljade uništenih vozila, desetine aviona, itd.Около 40 ополченцев погибли во время боев за украинский Мариуполь в пятницу, сообщает сайт городского совета.
Ali slazem se generalno da i jedna i druga strana objavljuju potpuno nerealne cifre o protivnickim gubicima...
- Co0l
#20956 Re: Ukrajina
O cemu ti,lepog ti Asada i Putina ti kratkog?Challenger__ wrote:Evo Coola, pravo iz džemata hazreti Satelita,! Hajde, priznaj sada raji da si ispao ovca "glede" rušenja aviona i "traktorijade".
Ko je srusio avion?To ti imas neke neoborive (
Traktorijada bi se desila da se Rusija nije aktivnije ukljucila u agresiju i direktno,sto svojim regularnim trupama sto naoruzavanjem paravojnih separatistickih snaga,izvrzila agresiju na Ukrajinu.
Na pitanje ko je ispao ovca najbolje ces skontat odgovor kad shvatis da je prije ovoga svega prakticna granica NATO-a bila u Poljskoj dok je sad u Donjecku i Lugansku.Mada,znajuci tvoj rezon,dabogda da ikad skontas,i dalje ces tulit o nekim porazima anglocionista i inih imperijalista.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#20957 Re: Ukrajina
Obama malo prošeto da proradi stomak, nakon silnih sijela, raje i mezetluka... dok komorat Putin plače za starom zapadnom rajom u Mongoliji.
STONEHENGE - Američki predsjednik Barack Obama, nakon mukotrpnih razgovora s partnerima na summitu NATO-a o odnosu prema Rusiji i islamističkoj opasnosti na Bliskom istoku, u petak je posjetio prapovijesni spomenik u Stonehengeu. "Baš je odlično", izjavio je hodajući između stijena u Stonehengeu.
Last edited by Hame_ on 06/09/2014 00:53, edited 1 time in total.
- Challenger__
#20958 Re: Ukrajina
Pravo da vam kažem, jedva čekam da ova (ukrajinska) kriza prestane biti aktuelna. Na njoj je, na žalost, skoro nemoguće voditi razumnu raspravu iz poznatih razloga. Dok su teme Sirija, Irak, Egipat... možda najjače u regionu, ova je dno zbog iracionalnih strahova.
- Challenger__
#20959 Re: Ukrajina
Ne lupaj Cool, svega ti.
-
Captain Ahab
#20961 Re: Ukrajina
Evo priblizno realne situacije na terenu pred primirje (koliko god da je nezahvalno gledati karta kada mnoga podrucja ne kontrolise ni jedna ni druga strana nakon zadnjih borbi).
Karta je netacna u podruciju Zdanovke ispodd Gorlovke, gdje ukrajinske snage nisu u okruzenju vec su povezane sa Debaltsevom preko Olhovatke, te jugozapadno od Luhanska, odakle su se sve ukrajinske snage izvukle prema Schastiye.
Jos uvijek je nejasna situacija oko Amrosievke, gdje se ne zna da li jos ima ukrajinskih snaga, te ako ima da li su u punom okruzenju.

https://twitter.com/FPWatcher/status/508009818981171200
Karta je netacna u podruciju Zdanovke ispodd Gorlovke, gdje ukrajinske snage nisu u okruzenju vec su povezane sa Debaltsevom preko Olhovatke, te jugozapadno od Luhanska, odakle su se sve ukrajinske snage izvukle prema Schastiye.
Jos uvijek je nejasna situacija oko Amrosievke, gdje se ne zna da li jos ima ukrajinskih snaga, te ako ima da li su u punom okruzenju.

https://twitter.com/FPWatcher/status/508009818981171200
- Co0l
#20962 Re: Ukrajina
Nisam ja ni sumnj'o,gospođoChallenger__ wrote:Ne lupaj Cool, svega ti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20963 Re: Ukrajina

i oĆe ovi malorusi na ovakvom parČetu državicu
- pici
#20964 Re: Ukrajina
Plačeš pičko plačeš-Ne plačem matere mi...Putin uspio vratiti smisao NATO savezu, vraćaju se korjenima
Zagreb, 05.09.2014., 09:56
Sastanak na vrhu NATO-a u Walesu trebao je izvorno ponuditi filozofsku raspravu o budućnosti Afganistana, ali je ruski predsjednik Vladimir Putin uspio 65-godišnjem savezu vratiti stari smisao postojanja.
Pripadnik NATO snaga (Foto: AFP)
Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen rekao je da je ruska agresija na Ukrajinu pretvorila summit transatlantskih čelnika u "jedan od najvažnijih sastanaka na vrhu u povijesti Saveza".
Pet mjeseci poslije ruske aneksije Krima i s ruskim snagama na istoku Ukrajine, NATO se vraća korijenima. Savez je osnovan 1949., nedugo poslije Drugog svjetskog rata, s ciljem jačanja kolektivne obrane s obje strane Atlantika. Poslije je pronašao 'raison d'etre' kao protuteža Varšavskom paktu.
Putin kao arhetip neprijatelja Zapada
Summit u Newportu bio je zamišljen kao sastanak posvećen raspravi o ulozi NATO-a po završetku borbenih operacija u Afganistanu. "Ali onda je Putin zauzeo Krim. To je bio ključan trenutak za NATO, to je promijenilo sve", rekao je jedan viši dužnosnik Saveza.
U Walesu su čelnici NATO-a i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko razgovarali o nizu mjera namjenjenih jačanju partnerstva i suradnje NATO-a i Ukrajine. To uključuje slanje novca, logistike i vojnog 'know howa' Kijevu.
Rusko ponašanje također je ponukalo NATO na stvaranje snaga za brzu reakciju koje, po riječima Rasmussena, "hitro putuju i jako udaraju'. Postrojbe s 3000 do 5000 vojnika mogle bi biti razmještene u manje od tjedna na bilo koje mjesto gdje se NATO osjeti ugroženim. Takozvana oštrica tih snaga bi bila smještena u Poljskoj, na Baltiku, ili u bilo kojoj zemlji koja bi mogla biti žrtvom ruske agresije.
"To je u biti manja verzija onoga što je NATO imao u vrijeme Hladnog rata", rekao je Ian Keddie, analitičar specijaliziranog časopisa IHS Jane's.

-
Kaligula I
#20965 Re: Ukrajina
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9pnhSGZKHlM#t=41 [/youtube]
...američki borac Jeff Monson izasao na ring uz himnu Donbassa!...tako obično biva, lavina počinje od grudve snijega...doći će vrijeme da pred tom himnom stoji i sam američki predsjednik...
samo polako...tiha voda brijege valja...
...američki borac Jeff Monson izasao na ring uz himnu Donbassa!...tako obično biva, lavina počinje od grudve snijega...doći će vrijeme da pred tom himnom stoji i sam američki predsjednik...
- pici
#20966 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9pnhSGZKHlM#t=41 [/youtube]
...američki borac Jeff Monson izasao na ring uz himnu Donbassa!...tako obično biva, lavina počinje od grudve snijega...doći će vrijeme da pred tom himnom stoji i sam američki predsjednik...![]()
samo polako...tiha voda brijege valja...
-
Captain Ahab
#20967 Re: Ukrajina
Zanimljiv intervju s ruskim ambasadorom pri OSCE-u, nakon potpisivanja primirja, gdje izmedju ostalog kaze da ce (novo)Rusi 'osloboditi' Mariupolj jer je to 'prirodno posto tamo zivi 90% etnickih Rusa' (sto je neistina) (video)
http://amanpour.blogs.cnn.com/2014/09/0 ... n-ukraine/
- Co0l
#20968 Re: Ukrajina
Pa prirodno.Gdje god je ruski grob tu treba da je i Rusija.Svi Rusi u jednoj drzavi!
- Challenger__
#20969 Re: Ukrajina
90 % njih govori ruski. Možda mu je to bila referenca.Captain Ahab wrote:Zanimljiv intervju s ruskim ambasadorom pri OSCE-u, nakon potpisivanja primirja, gdje izmedju ostalog kaze da ce (novo)Rusi 'osloboditi' Mariupolj jer je to 'prirodno posto tamo zivi 90% etnickih Rusa' (sto je neistina) (video)
- jeza u ledja
#20970 Re: Ukrajina
Captain Ahab wrote:Pa cak i na tom linku koji si postavio covjek (pro-Rus) kaze da je vjerovatno dezinformacija: "UPDATE: Guys, this is unconfirmed and probably is fake. One of our admins posted it without checking sources properly."
https://www.facebook.com/TruthfromUkrai ... 8316362515
Hahahahhaah
Lik postavi kao vijest i stavi link a na samom to linku pise da je informacija lazna.
Dugotrajni serijal obrazovnog karaktera, sa Kopakabana plaze. Hahhahaha
Zbog ovakvih bubuljicara koji zatrpaju do vrha svaku jebenu spoljnopoliticku temu svojim trolanjem sam prestao komentarisati. Ili su placeni za ovo ili imaju toliko puno vremena da ti ne mozes opstat od kolicine lazi, gluposti i propagande istresene svaki ubogi dan na ovih par tema. Frajer slaze cim zine, kontam da zivi u nekom totalno imaginarnom svijetu kad ne moze da shvati koliko smijesno zvuci, ali i to polako postaje sve teze objasnjivo.
Nadam se da ce s ovim primirjem Ukrajina ugledati svjetlo dana. Besmislen sukob i glupo izgubljeni zivoti .
pozz
-
Captain Ahab
#20971 Re: Ukrajina
Dogovorene nove sankcije, provedba u ponedeljak. Ako primirje potraje moguca suspenzija nakon usvajanja
http://reuters.com/article/idUSKBN0H02B ... 5?irpc=932
http://reuters.com/article/idUSKBN0H02B ... 5?irpc=932
-
Captain Ahab
#20972 Re: Ukrajina
Pretpostavljam da odatle potice, ali se vrlo brzo prelazi sa 90% govori ruski na 90% su etnicki rusi te da je samim time 'prirodno' da i Mariupolj bude dio 'Novorusije'. Sad se vise ni ne zamaraju lazima o 'kijevskoj hunti'...Challenger__ wrote:90 % njih govori ruski. Možda mu je to bila referenca.Captain Ahab wrote:Zanimljiv intervju s ruskim ambasadorom pri OSCE-u, nakon potpisivanja primirja, gdje izmedju ostalog kaze da ce (novo)Rusi 'osloboditi' Mariupolj jer je to 'prirodno posto tamo zivi 90% etnickih Rusa' (sto je neistina) (video)
- Co0l
#20973 Re: Ukrajina
I jedna i druga bi bila podjednako debilna.Challenger__ wrote:90 % njih govori ruski. Možda mu je to bila referenca.Captain Ahab wrote:Zanimljiv intervju s ruskim ambasadorom pri OSCE-u, nakon potpisivanja primirja, gdje izmedju ostalog kaze da ce (novo)Rusi 'osloboditi' Mariupolj jer je to 'prirodno posto tamo zivi 90% etnickih Rusa' (sto je neistina) (video)
- Challenger__
#20974 Re: Ukrajina
Samo se ti krevelji Ježu. Od tvoje želje da se bombarduje Iran spao si na osobu koja želi mir, čak i u Ukrajini. Od tvog militarizma ostao je goli *urac. Opadaš kao i militarizam države koju si ovdje advokatirao 24 sata dnevno.
A sad se opet krevelji i laži "čim zineš".
jeza u ledja wrote:Bombardovanje postrojenja za pravljenje oruzja masovnog unistenja nikako ne moze biti "zlocin". To meni srce i razum kazu.Challenger__ wrote:Za početak odredio se prema istini: intervencija protiv Irana je zločin. To mi kaže i srce i razum. Napisao to "urbi et orbi" i podijelio to mišljenje sa prijateljima.Sta si danas uradio dobro sine? Lajkovo sam grupu na facebook!
U skladu sa svojim mogućnostima, dovoljno.
A sad se opet krevelji i laži "čim zineš".
- Challenger__
#20975 Re: Ukrajina
Još nešto "mangupe". PUN je internet tvitova koji ne dovode u sumnju tačnost one info. Jedan izvor spori ("vjerovatno dezinformacija") i to sam, također, stavio. Ne pada ti na pamet da sam stavio BAŠ ZATO da bi i drugi imali priliku da povuku ručnu i info prime sa rezervom. Ali, ne... Ti si samo iznimno loš čovjek koga boli nešto drugo... a ja znam šta te boli. Ali mi je drago što učiš lekcije vremena i više ne lupaš o iranskim i inim "postrojenjima za proizvodnju oružja za masovno uništenje" što je samo covert za politiku genocida vlade zemlje u kojoj si se (vrijeme će pokazati) vrlo nesretno naselio i čije si zločine ovdje advokatirao.
Cerakaj se, cerekaj...
Cerakaj se, cerekaj...