Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kluz franjo

#20926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ja ili čitam pogrešne verzije zakona, pravilnika i poslovnika ili nikoga nije briga za kršenje istih.
1. Prvu redovnu sjednicu Skupštine KS-a (onu gripoznu) su zakazali 23.02. za 06.03. tj. u roku koji predviđa poslovnik (član 204.). Ovu novu zakazuju u roku kraćem od toga.
2. Zakon o Vijeću/Savjetu ministara BiH: Kandidati za ministre i zamjenike ministara moraju biti potvrđeni u Parlamentu u roku od 35 dana od dana potvrđivanja Predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ovaj rok istekao 18.03.
3. Zakonski rok za usvajanje budžeta je istekao prije 3 mjeseca (ne kako ovi "stručnjaci" sad tvrde). Svi vozovi (rokovi i procedure) u vezi usvajanja budžeta (Nacrt, Javna rasprava, Prijedlog, Amandmani) su svakako odavno prošli.
4. U Parlamentu FBiH sjednice sazivaju ad-hoc bez dnevnog reda, materijala i sl.
Gdje zakona nema ili se ne poštuju, tu vlada anarhija. Ako šutke prihvatamo nasilje, pa čak i ovo pravno, moramo biti spremni i dijeliti odgovornost za poslijedice koje takvo nasilje generiše.
I ne trebamo se onda licemjerno čuditi "Anti-zmu" u glavama mladih, okupljanjima četnika, količinom jezika mržnje u javnom prostoru, a u konačnici nasilnoj i agresivnoj svakodnevnici.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Peđa, kao glasač te molim , pošto si nekoliko puta naglasio da ti je Dino KOnaković osobni prijatelj, da mu transmitiraš i ovo mišljenje, moj post sa druge teme ( o njemu)
KatarinaKosaca wrote:Ja sam od diskursa (a slušala sam pomno) jedino zapamtila da njemu njegova vjerska ubjeđenja nešto ne dozvoljavaju, vjerska iznad moralnih i ljudskih i da je imao 350cv-ja na stolu kad je bio zastupnik sasvim opravdano.
I ovo mi je dovoljno, ne za pesimizam, nego za očaj, jer pod

a) Mena kao građanina zaiste ne zanimaju nečija pa ni premijerova vjerska ubjeđenja i odnos prema Bogu. Jednako intimno kao njegov sexualni život. Ako tim koketira sa vjerskim dijelom populacije, još repulzivnije

i pod

b) Ne može premijer reći da jedan zastupnik sasvim opravdano prima cv-e, jer tako aminuje zapošljavanje preko veze, štele, poznanstva. Zastupnik nije poslodavac, dapače, on treba ili je baš danas trebao poslati prouku ljudima da se posao traži kod poslodavca, a ne kantonalnog zastupnika.
Da znam da će pročitati, poslala bih mu jednu Kunderinu priču "Eduard i Bog", i taj čovjek mora kao conditio sine qua non obnašanja funkcije na koju se danas zakleo shvatiti da je Premijer ne samo muslimanima, ne samo vjernicima, nego i ateistima i budistima i svim građanima Kantona. A njegove bespotrebne vjerske autorefleskcije asociraju na segregaciju.
Pedja Kojovic

#20928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Proslijedicu mu naravno vas komentar.
I meni je to danas zaparalo usi iako razumijem u kojem je kontekstu i sta, zapravo, htio reci.
Eticki kodeks pojedinca se moze a i ne mora bazirati na religiji ali je javno pozivanje na teisiticki ili ateisticki izvor, po meni, narusavanje teisiticki neutralne pozicije drzave, odnosno, desekularizacija.
S obzirom da se Konakovic dolazi iz stranke koja je BiH od gradjanske pretvorila u drzavu konstitutivnih naroda, pa cak organizovala i obavljanje religijskog obreda u drzavnom parlamenta(da se ne zaboravi prekid drzavnog parlamenta i klanjanje namaza izmedju klupa) njegov danasnji istup nije iznenadjenje.
Nazalost,kao sto smo imali prilike vidjeti u oktobru glasaci brisanje linije izmedju "drzave i crkve" podrzavaju.

Nemoguce je, barem meni, objasniti kako partija ciji kandidat posjece drvo kako bi se bilboard na kojem je njhov kandidat za najvisu drzavnu funkciju bolje vidio osvoji relativno najvise glasova i to naon sto je vise od 20 godina na i u vlasti i nakon sto je od jedne srednje razvijene, srednjoevropske zemlje napravila ovo sto gledamo danas a sto se moze sumirati tvrdnjom da BiH putuje unazad kroz vrijeme.
Posljednji pasus nije vezan za vas post ali...je nsto sto, cini mi se uzaludno, pokusavam da razumijem.

Ali ja od SDA nemam nikakva ocekivanja pa me nista i ne iznenadjuje.
To je tipicni primjer interesne organizacije koja decenijama unistava civilizacijske i ekonomske temelje BiH..
(Konakovic, ukoliko se upusti u implementaciju onoga sto je rekao u ekspozeu danas postati zrtva svojih partijskih kolega i biti uklonjen iz politike)
Ono sto me ovih dana sve vise neprijatno iznenadjuje je DF.

p.k.
Innovation

#20929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote: S obzirom da se Konakovic dolazi iz stranke koja je BiH od gradjanske pretvorila u drzavu konstitutivnih naroda,
Pedja Kojovic wrote:vise od 20 godina na i u vlasti i nakon sto je od jedne srednje razvijene, srednjoevropske zemlje napravila ovo sto gledamo danas a sto se moze sumirati tvrdnjom da BiH putuje unazad kroz vrijeme.
Divni ste , krasni ste, ali ste ne malo pretjerali. :facepalm:
Pedja Kojovic wrote:Nemoguce je, barem meni, objasniti kako partija ciji kandidat posjece drvo kako bi se bilboard na kojem je njhov kandidat za najvisu drzavnu funkciju bolje vidio osvoji relativno najvise glasova
Tvrdite da je ovo istina. :novine: :-)
Challenger__

#20930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Challenger__ »

Pedja Kojovic wrote:...a sto se moze sumirati tvrdnjom da BiH putuje unazad kroz vrijeme...
:lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#20931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote: Divni ste , krasni ste, ali ste ne malo pretjerali. :facepalm:
Pedja Kojovic wrote:Nemoguce je, barem meni, objasniti kako partija ciji kandidat posjece drvo kako bi se bilboard na kojem je njhov kandidat za najvisu drzavnu funkciju bolje vidio osvoji relativno najvise glasova
Image
KatarinaKosaca

#20932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Sad ću ja kao Danica iz Balkanskog Špijuna "Đuro, bar si ti pametan čovek" :D @Innovation, bar si ti pametna žena, pa ću se zato potruditi da ti repliciram, da je nečiji drugi post, vjeruj mi, ne bih se ni trudila.
Innovation wrote:
Pedja Kojovic wrote: S obzirom da se Konakovic dolazi iz stranke koja je BiH od gradjanske pretvorila u drzavu konstitutivnih naroda,
SDA jeste doprinijela ovoj tezi, ali ne samo to, SDA je poptuno religizirala (jel se tako kaže :? ) dakle uvela religijsku odanost kao dokaz patriotizma i to je pogubno. To osnivač stranke nije radio ni u najtežim ratnim godinama. Osobno je išao na hadž, klanjao, ali nije građane odvajao.
Innovation wrote:
Pedja Kojovic wrote:vise od 20 godina na i u vlasti i nakon sto je od jedne srednje razvijene, srednjoevropske zemlje napravila ovo sto gledamo danas a sto se moze sumirati tvrdnjom da BiH putuje unazad kroz vrijeme.
Divni ste , krasni ste, ali ste ne malo pretjerali. :facepalm:
Da li ti zaista misliš da su pravi ljudi na pravim mjestima? NIje samo SDA odgovoran za to, ali jeste glavni kum, ili je bar iao najjače poluge da suzbije korupciju u korijenu. NIsam yugonostalgična, jer je i u onom sistemu bilo privilegiranih i manje privilegiranih, ali SDA čiji su osnivači u svoje vrijeme proganjani radi svojih ideja upravo od vlastitih "dželata" preuzela ono najgore, o d onog dobrog čega je bilo, baš ništa. Da nije javna tajna da se u BIH telecomu plaća posao, da je upis u školu za policajca od 10 do 15 hiljada, imali bismo samim tim što su pravi ojudi na pravim mjestima razvijeniju ekonomiju.
Innovation wrote:
Ja za drvo ne znam, ali znam jako dobro da smo bili bukvalno bombardirani bilbordima i letcima, brošurama. Svaki put sam se pitala koliko to košta, a još je gadljivije bilo što se dešavalo u momentu kad je zemlja bila poplavljena. Tad i to je bio zadnji ekser u mom uvjerenju da Bakir I, ne voli ni svoj narod , ni svoju zemlju. O ostalim koji nismo džamijski haveri da i ne govorim... Utoliko je ne samo bolna, nego poražavajuća spoznaja da od svega što svakodnevno kupimo za puko preživljavanje 17% ide tim i takvima koji nas bukvalno muče i tlače.
Innovation

#20933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:
Innovation wrote: Divni ste , krasni ste, ali ste ne malo pretjerali. :facepalm:
Image
Tacno se na drvetu vidi da je tek posjeceno. :mrgreen: Panj i odsjeceni dio "istog profila". :mrgreen:

Ko bi drugi nego Avaz takvo nesto objavio. :facepalm:

Ne vidim tog kandidata. :?
Last edited by Innovation on 23/03/2015 19:52, edited 1 time in total.
kluz franjo

#20934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Pronađi razlike!
(http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -zdravstva)

"U uvodnom obraćanju zastupnicima mandatar Suad Zeljković iz SDA je kazao kako će nova Vlada učiniti sve da bi zaustavila stagnaciju u Kantonu Sarajevo.
- Uradit ćemo sve kako bi stvorili ambijent u kojem će se svi građani osjećati ugodno i gdje će moći iskazati sve svoje sposobnosti. Ovo nije vrijeme za velike govore već za naporan rad. Problemi se neće riješiti preko noći. Korupciju i organizirani kriminal ćemo svesti na minimum. Odbacujemo mogućnost političke diktature. Naši prioriteti su smanjenje stope nezaposlenoti i siromaštva, povećanje stepena sigurnosti, uvođenje reda u oblast zdravstva, obrazovanja i komunalne djelatnosti, te potpuna depolitizacija ovih segmenata društva. Jedan od glavnih generatora ovih probema je upravo korupcija.Cij ove Vlade je i transparentnost prema građanima. Zato ćemo niz imenovanja koja su bila nezakonita vratiti u prvobitno stanje, istakao je Zeljković.
U svom ekspozeu Zeljković je iznio i operativne prioritete Vlade.
- U prvih šest mjeseci rada Vlade kao premijer ću posebno insistirati na rebalansu budžeta, programu mjera za veću sigurnost imovine i građana, restruktuiranju resornih nadležnosti ministarstava u Vladi KS, restruktuiranju kantonalnih komunalnih preduzeća, rješavanju problema vodosnabdijevanja, gasa, grijanja, izradi master plana modernizacije cestovne infrastrukture, intenziviranju investicionih aktivnosti na Trebeviću, Igmanu i Bjelašnici, te izvršenju projektne pripreme po EU zahtjevima i osposobljavanju administracije KS za aplikacije prema međunarodnim finansijskim institucijama, kazao je Zeljković."
KatarinaKosaca

#20935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ovo me asocira na.... 97% ljudi u prvih 10 sekundi nakon čitanja ne vidi razliku. Provjeri da li si među njima :D
Koliko bratića Konaković ima?
kluz franjo

#20936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

KatarinaKosaca wrote:Ovo me asocira na.... 97% ljudi u prvih 10 sekundi nakon čitanja ne vidi razliku. Provjeri da li si među njima :D
Koliko bratića Konaković ima?
:lol:
Pronađi kiflu na slici!
VjecitiStudent

#20937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote: Tacno se na drvetu vidi da je tek posjeceno. :mrgreen: Panj i odsjeceni dio "istog profila". :mrgreen:

Jah ...
Drvo posječeno već dan nakon što je općina izdala rješenje, 14 dana prije isteka žalbenog roka.
U jedinstvu je snaga, jel' tako?

Image
kluz franjo

#20938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Velida vrati se! Sve ti je oprošteno!
eifel wrote:
Image
dno wrote:
Image
Kada god pomisliš da ne može gore, sjeti se SDA - u jedinstvu je snaha! (a i zet, dajdžić, amidžić...)
KatarinaKosaca

#20939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ja sve za ovu biografiju mislim da je šala :lol: :lol:

A najbolje je "Bio pripadnik ARBIH od aprila do avgusta" :D :D i boldiran potpis...
Innovation

#20940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:
Innovation wrote: Tacno se na drvetu vidi da je tek posjeceno. :mrgreen: Panj i odsjeceni dio "istog profila". :mrgreen:

Jah ...
Drvo posječeno već dan nakon što je općina izdala rješenje, 14 dana prije isteka žalbenog roka.

Image
Bas fino.Udovoljili zahtjevu g. PEJIC ZELIMIRA da uklone TRUHLO stablo. :thumbup: :oops:
VjecitiStudent

#20941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Ponovo, gore piše nešto sasvim drugo.
A općini i Parku, svaka čast, rade ko u Njemačkoj :oops:
Innovation

#20942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:Ponovo, gore piše nešto sasvim drugo.
A općini i Parku, svaka čast, rade ko u Njemačkoj :oops:
Mislis ovo?
Pedja Kojovic wrote:
Nemoguce je, barem meni, objasniti kako partija ciji kandidat posjece drvo kako bi se bilboard na kojem je njhov kandidat za najvisu drzavnu funkciju bolje vidio
Nije shvatio da Avaz podvaljuje. :oops:
Nije procitao ovo Rjesenje. :-)
kluz franjo

#20943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Nego Peđa,
kao živog svjedoka i sudionika povijesnih događaja da saznamo iz prve ruke. Čije su bile 22 rukice za premijera DINO GO i vladu?
(SDA+DF+BPS) su 19. Pa tu nešto i da uračunam i dvojicu tvojih kolega iz kluba delegata iz srpskog naroda (BOSS), to je 21 ručni rad.
Da nije možda ZA glasao i Slaviša?
kluz franjo

#20944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

VjecitiStudent wrote:
Jah ...
Ma, znali su u općini da se Jasen neće žaliti, a ni Platan. Samo Bukvu ne diraj!
KatarinaKosaca

#20945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Fakat, Peđa, de nam reci ko je glasao vladu, jer ste vi dali na fb saopćenje da niste.. SDP isto su još prije rekli da neće. SBB garant nije... Ko je onda pored famozne koalicije?
Innovation

#20946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

DF, SDA, BPS, BOS, Mekic i Aljovic /samostalni/. :oops:
Last edited by Innovation on 25/03/2015 15:33, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#20947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:DF, SDA, BPS, BOS, Mekic i Aljevic /samostalni/. :oops:
Hvala @Innovation.
kluz franjo

#20948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Innovation wrote:DF, SDA, BPS, BOS, Mekic i Aljevic /samostalni/. :oops:
hvala innovation.
Polako prikupljamo "nezavisne" za rekonstrukcije.
Iako mislim da Mekić nije mislio glasat', nego ga Dino navuk'o.
Stenogram sa sjednice
Dino: Đe si Amele care, baci pet!
(Mekić diže ruku da "nabaci")
Bukva: 21 i.... 22 za! Ko je protiv?
kluz franjo

#20949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Smijeh je lijek, ali da se malo vratimo u zbilju svakodnevnice.
Gospodine Kojoviću,
možete li Vi doći do materijala sa 90. sjednice Vlade KS od 21.03.2015.?
Za neupućene, Muhamed Kozadra je dva dana prije imenovanja nove vlade, a 10 dana prije isteka Odluke o privremenom finansiranju, u formi PRIJEDLOGA uputio BUDŽET KS 2015. vladi na razmatranje.
Vjerovatno je isti i usvojen.
Vidim da ni sjednica skupštine koja bi budžet trebala usvojiti još nije sazvana. Bio bih Vam zahvalan, ako ste u prilici ovaj prijedlog budžeta učiniti javnosti dostupan.
Hvala
Pedja Kojovic

#20950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kluz franjo

Znam.
Danas bi prijedlog trebao biti na Vladi.
Sutra bi trebao biti Kolegij.
Sjednica bi trebala biti do kraja sedmice.
Broj prekrsenih normi ovakvom procedurom je neizbrojiv.

p.k.
Locked