Ma kakv Dumic kakve trice. Ubleha od igraca. Zadnjih osam utakmica nije igro u prvih 11..brondbi koristi 35 godisnjeg Albrehtsena umjesto njega. Kontrakt mu istice naredne godine a Brondbi ne zeli da mu ponudi novi ugovor. Sunjic i Zukanovic su Kanavaro i Rio Ferdinand za ovog.A1fa wrote:Ja od ,,novih'' vidim jedino Darija Dumica, mozda Arslanagica. U nedostatku desnog beka, eno onaj Dilaver kojeg je Ferencvaros doveo iz Becke Austrije kad su prodali Besica je standardan na toj poziciji. Jasminu Ščuku se Česi ne mogu načuditi kako nije ni jedan nastup do sada upisao....bit će prijateljskih pred EP, zašto ne probati nešto novo... To je krug zanimljivih i izvjesnih imena koji mogu unijeti svježu krv. Nažalost, ofanzivnih igrača nema na vidiku, ali bih volio vidjeti taj tandem Džeko-Hodžić, ili bilo koja opcija koja bi ubrzala onaj anemični vezni red...
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
poostar
#20926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- p206
#20927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
iz ovog se vidi da mi nemamo pravog krila koji ima dribling i šut, da bi igrali 4231, ili 433 što se danas često igra...i zbog toga treba igrati neki od oblika 352...jer imamo najveći fond solidnih štopera i klasičnih napadača.shalla wrote:Ne znam zašto mnogi ovdje potenciraju (a kako vidim i u medijima je slična priča) da je budućnost ove reprezentacije loša? Par igrača koji su u poznim godinama su svakako oni koji nas već neko vrijeme nerviraju...
Spahić, Medunjanin, Mujdža, Ibišević, Salihović, sve redom 30+ i sve redom igrači koji su u zadnje vrijeme više minus nego plus za nas. Fino im se zahvaliti, za Ibiševića ostaviti ogradu ako baš uđe u neku extra formu i to je to. Ko ostaje i na kome dalje graditi reprezentaciju? Nukleus je tu, svakako treba pridodati još nekih 7-8 imena i nadam se da će se konačno poštovati načelo da ne može igrati onaj ko nikako ne igra u klubu...
GK: Begović (28), Šehić (27), Burić (28)
DR: Vranješ (26), Bičakčić (25), Martić (25)
DL: Kolašinac (22), Zukanović (28), Kvesić (25)
DC: Šunjić (26), Vranješ (26), Bičakčić (25), Cocalić (27), Aničić (26), Arslanagić (22)
MR: Višća (25), Hajrović (24)
ML: Lulić (29), Duljević (22)
DMC: Bešić (23), Cimirot (22), Grahovac (23)
MC: Pjanić (25), Sušić (23), Krunić (22), Milošević (20)
FC: Džeko (29), Hodžić (21), Đurić (25), Bajić (21)
Što skorije gledati da se ovim gore priključi i par imena iz mlade reprezentacije: Memija (19), Mihojević (19), Modić (19), Hadžiahmetović (18), Radovac (19), Hajradinović (21), Prevljak (20) i eto, to je nekih 30-35 igrača za naredna dva ciklusa kvalifikacija. Druga stvar je što tu ima još milion faktora (uslovi, posloženost Saveza, kvalitetan scouting i rad stručnog štaba itd itd) ali što se tiče samog rostera situacija uopšte nije loša, čak naprotiv...
- ljevoruki
#20928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni bi Lulic prvi letio tek onda svi ostali.SkyLimit wrote:Spahicu, Mujdzi, Salihovicu, Medunjaninu i Ibisevicu organizovati dostojnu oprostajnu utakmicu, sa jakim protivnikom na domacem terenu, sa cvijecem, slikama i emotivnim govorima. Ako ko u guzvi slucajno i Lulicu udijeli sliku, ne vjerujem da bi se puno navijaca bunilo. I ne pitati ih zele li oprostajnu utakmicu.
Mali Hodzic cesto igra po lijevoj strani i trebalo bi ga probati sto prije.
Samo da mi je docekati da Lulica vise ne gledam u reprezentaciji.
- Artest
#20929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
SkyLimit wrote:Inace u avazovom Sportu poslije prve utakmice sa Irskom su pisali da je mnogim navijacima bilo nejasno zasto nije igrao Tino SusicA evo sad su izbacili clanak gdje zagovaraju smjenu generacije, naravno podrazumjeva se da vide Tina u startnih 11
Bas guraju pojedine igrace iz pobuda u koje ne zeim da ulazim, recimo stalnu na Mesu vrse pritisak u vezi Adnana Zahirovica, ne propuste ni u jednom intervju da ga pitaju za njega i to formulisu pitanje odprilike ovako:"Adnan Zahirovic briljira u Izraelu, je li on rjesenje na poziciji zadnjeg veznog?", pa kad Mesa odgovori da prati njegove nastupe oni od tog izvuku naslov cijelog intervjua, "Bazdarevic u Zahirovicu vidi rijesenje!". Stvarno im nedam marke vise zbog ovoga
- thekupus
#20930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
"I jednom je previse"- Stara meksicka poslovicaleškarenje wrote:Evo Stojan Vranjes zabi za Legiju,je li on ikad proban da valja....
-
A_A_AKCIJA
#20931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jes vala, koji će nam Lulić i njegovih šest asistencija u kvalifikacijama...ljevoruki wrote:Meni bi Lulic prvi letio tek onda svi ostali.SkyLimit wrote:Spahicu, Mujdzi, Salihovicu, Medunjaninu i Ibisevicu organizovati dostojnu oprostajnu utakmicu, sa jakim protivnikom na domacem terenu, sa cvijecem, slikama i emotivnim govorima. Ako ko u guzvi slucajno i Lulicu udijeli sliku, ne vjerujem da bi se puno navijaca bunilo. I ne pitati ih zele li oprostajnu utakmicu.![]()
- Ja_Ja
#20932 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nabijem ja te kvazi asistencije od tipa koji dvije godine nije jedan kvalitetan centarsut ubacio u kazneni. Ima jedan te isti dribling, nema desnu nogu, i limitiran je igrac ko balkon. Sramota je da profesionalac sebi otvori put golu kao sto je on uradio 1-2 puta u Dablinu i onda da gnjavi loptu samo zato sto ne zna da opuca desnom nogom.A_A_AKCIJA wrote:Jes vala, koji će nam Lulić i njegovih šest asistencija u kvalifikacijama...ljevoruki wrote:Meni bi Lulic prvi letio tek onda svi ostali.SkyLimit wrote:Spahicu, Mujdzi, Salihovicu, Medunjaninu i Ibisevicu organizovati dostojnu oprostajnu utakmicu, sa jakim protivnikom na domacem terenu, sa cvijecem, slikama i emotivnim govorima. Ako ko u guzvi slucajno i Lulicu udijeli sliku, ne vjerujem da bi se puno navijaca bunilo. I ne pitati ih zele li oprostajnu utakmicu.![]()
Po meni daleko najlosija karika u nasem timu u ovom dvomecu, mada je generalno los u reprezentaciji. Jedno vrijeme sam vodio statistiku na njemu u reprezentaciji i znam da je imao gotovo godinu dana bez jednog jedinog upotrebljivog centarsuta.
-
A_A_AKCIJA
#20933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne kontam, jesmo li gledali istu utakmicu???Ja_Ja wrote:A_A_AKCIJA wrote:ljevoruki wrote: Nabijem ja te kvazi asistencije od tipa koji dvije godine nije jedan kvalitetan centarsut ubacio u kazneni. Ima jedan te isti dribling, nema desnu nogu, i limitiran je igrac ko balkon. Sramota je da profesionalac sebi otvori put golu kao sto je on uradio 1-2 puta u Dablinu i onda da gnjavi loptu samo zato sto ne zna da opuca desnom nogom.
Po meni daleko najlosija karika u nasem timu u ovom dvomecu, mada je generalno los u reprezentaciji. Jedno vrijeme sam vodio statistiku na njemu u reprezentaciji i znam da je imao gotovo godinu dana bez jednog jedinog upotrebljivog centarsuta.
Pored toliko kandidata za najlošijeg igrača (Zukanović, Spahić, Cocalić, Medunjanin...), ti njega odabrao
Očigledno ne govorimo o istom igraču, tvoj je lijevak, ovaj dešnjak
Mislim, fakat su levati ovi u Laziu, kaku krampu imaju na krilu...
- Ja_Ja
#20934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
To sto on radi u Laciju nije isto sto radi u reprezentaciji (bas kao i Pjanic i jos poneki igraci). Ti si naveo nekih 6 asistencija, 4 od 6 su bile protiv Andore. Bez obzira kojom nogom igra, ovu drugu uopste nema. Poenta svega je da je u najmanju ruku kritican u reprezentaciji. Los, los, los.
-
missko
#20935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kolasinac i Zukanovic zbog njih 2 i procjene da su prosjek igraci skidam Papetu kapu
-
Tyke
#20936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kolasinac u posljednje vrijeme tavori s povredama i formom, ne igra redovno, ali me generalno nije odusevio i samo se nadam da ce poceti davati vise i klubu i reprezentaciji.
Neka nama Lulica, boljeg nemamo, mada i Hajrovic kao izraziti ljevak (kao i Salihovic sto je igrao u repki dugo vremena) bi mogao po lijevom krilu i driblingom ubacivati dobre lopte u sesnaest, a da Lulic pokusava po desnoj, u saradnji s bekovima, da probamo i tu igru jbg, mozda cak Dzeki pridruziti Hodzica ili Djurica i visokim loptama na obojicu ili niskim na Dzeku, ovisno sta se uspije.
Sto neko napisa, treba u prijateljskim probavati i druge formacije, nam bi mozda i godila 3:5:2
Za ove stvari nam i sluze prijateljske utakmice.
Neka nama Lulica, boljeg nemamo, mada i Hajrovic kao izraziti ljevak (kao i Salihovic sto je igrao u repki dugo vremena) bi mogao po lijevom krilu i driblingom ubacivati dobre lopte u sesnaest, a da Lulic pokusava po desnoj, u saradnji s bekovima, da probamo i tu igru jbg, mozda cak Dzeki pridruziti Hodzica ili Djurica i visokim loptama na obojicu ili niskim na Dzeku, ovisno sta se uspije.
Sto neko napisa, treba u prijateljskim probavati i druge formacije, nam bi mozda i godila 3:5:2
Za ove stvari nam i sluze prijateljske utakmice.
-
A_A_AKCIJA
#20937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Daleko od toga da je loš, ali da može biti puno bolji i korisniji, to je istina. Pogledaj video gore i vidi kako to rade pravi treneri. Posao Trenera je da od igrača izvuče maximum. Do sada je kod nas to najbolje radio Ćiro. Problem loših partija Lulića, Pjanića i Džeke, u reprezentaciji je problem taktike i postavke naših selektora. Kad pogledaš utakmice klubova u kojima igraju, vidiš da su to kvalitetni igrači.Ja_Ja wrote:To sto on radi u Laciju nije isto sto radi u reprezentaciji (bas kao i Pjanic i jos poneki igraci). Ti si naveo nekih 6 asistencija, 4 od 6 su bile protiv Andore. Bez obzira kojom nogom igra, ovu drugu uopste nema. Poenta svega je da je u najmanju ruku kritican u reprezentaciji. Los, los, los.
Jes, ali kod nas se ne trude, reći će neko. Pa što se odazivaju, ako je to u pitanju? Svaki od njih trojice igra u vrhunskim klubovima i može se sutra prodati dalje samo na osnovu toga. Ne treba im reprezentacija za karijeru. Jesu li mazohisti i namjerno pružaju loše partije u reprezentaciji? Jeste li svjesni koliko bi im to štetilo u karijeri?
Poenta je da nemamo taktiku i postavku igre da ih iskoristimo na najbolji mogući način. Treba zadovoljiti sve ostale razloge, osim najbitnijeg: rezultata. Tako u ključnim utakmicama razigravamo Ibiševića, koji je objektivno van forme, Medunjanin igra, Mujdža i Hajrović isto, iako nisu ni blizu takmičarske forme, a Zukanović je u ekipi da bi se nekome nešta dokazalo.
- jeza u ledja
#20938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ziv bio cak i na ovom videu nista specijalno nije napravio. 
-
Mobile_Disco
#20939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
Brzi bekovi lijevi i desni koji takodje trce svih 90 minuta komada 2
I dva igraca na sredini terena koja ce "uzorat" stadion uzduz u poprijeko
To nam je trenutno prijeko potrebno...'
S´ tim da se uigra vise varijanti i proba sto vise igraca a ne da igraju jedni te isti a ostali sjede na klupi..
S´ tim da se uigra vise varijanti i proba sto vise igraca a ne da igraju jedni te isti a ostali sjede na klupi..
- cyprus
#20940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
jeza u ledja wrote:Ziv bio cak i na ovom videu nista specijalno nije napravio.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#20941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne pada mi na pamet da se opet prepirem oko jednog igrača Ferencvaroša kao prije 2 godine i treba li ga zvati,:) al eto, u nedostatku bočnih igrača, Emir Dilaver je desni bočni Ferencvaroša, doveden na to mjesto kad su prodali Bešića. Oni poslije 14 kola su na prvom mjestu i bjeze 15 bodova drugoplasiranoj ekipi...Mobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
mislim ima tu mala pojedinost koju treba rijesiti, promjena sportskog drzavljanstva, ali do pocetka slijedecih kvalifikacija ima dovoljno vremena...
@Cyprus, postedi me analiza liga ko u vakat i sto ne treba da nas zanima igrač prvoplasirane ekipe iz Madjarske
- cyprus
#20942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobar ti Haladas ove godineA1fa wrote:@Cyprus, postedi me analiza liga ko u vakat i sto ne treba da nas zanima igrač prvoplasirane ekipe iz Madjarske
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#20943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Szombathley zakon, od kako je došao Kiraly...cyprus wrote:Dobar ti Haladas ove godineA1fa wrote:@Cyprus, postedi me analiza liga ko u vakat i sto ne treba da nas zanima igrač prvoplasirane ekipe iz Madjarske
-
palermo
#20944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I ta činjenica zapravo samo još više potencira Safetovu krivnju. Jer nakon ovoga baraža, očito je da je Pape znao nešto o fudbalu i iamo neku svoju viziju, i da je njegov grijeh (neoprostivi) upravo stavljanje ličnih interesa ispred interesa reprezentacije.missko wrote:Kolasinac i Zukanovic zbog njih 2 i procjene da su prosjek igraci skidam Papetu kapu
Ali, ispričana priča.
-
palermo
#20945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kažu Bingo nabavio dobra krila, a bekovi će s nedeljeMobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
Šalim se, ali mislim da mi moramo poći od onoga što imamo a ne od onoga što bi trebali imati. Neko je u nekom postu predložio da Meša ode mjesec-dva u Rim i izučava igru Pjanića i Džeke. I da onda ostale igrače prilagođava njima. To mi se čini baš cool ideja
-
Tyke
#20946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa dobro, vec imamo Naingolana u vidu Besica, na beka stavimo Viscu kao Florencija u Romi, samo na sredini koga jos ubaciti, mozda Susica/Hajrovica, ni Roma nema tu klasicnu (mozda i Grahovca, ali je onda to predefanzivno i opet bi Pjanica odstupao od Romine taktike), lijevo Hodzica/Lulica (mogu zamjeniti Gervinha), desno Zeca/Hajrovica - obojica zajedno ne mogu prismrditi Salahupalermo wrote:Kažu Bingo nabavio dobra krila, a bekovi će s nedeljeMobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
S´ tim da se uigra vise varijanti i proba sto vise igraca a ne da igraju jedni te isti a ostali sjede na klupi...
Šalim se, ali mislim da mi moramo poći od onoga što imamo a ne od onoga što bi trebali imati. Neko je u nekom postu predložio da Meša ode mjesec-dva u Rim i izučava igru Pjanića i Džeke. I da onda ostale igrače prilagođava njima. To mi se čini baš cool ideja
Mi kobajagi imamo brza krila, tj. i imamo samo Lulica i Viscu, ali nema nekog habera od njih. Lulic uspori svaku akciju, hoce-nece pa vrati loptu, nema odmah centarsuta, Visca trci ko lud, ali opet jedva predje protivnika i trudi se zaista, ali mu treba dobar bek da bi jedan drugog izbacivali za centarsute. Jedino onda ta varijanta sa Viscom na beku pa da Pjanic i neko sa krila pripomogne u odbrani, da bismo brze istrcavali kontre, bas ko Roma
Ili mozda Amela Tuku da ubacimo za te prilike
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#20947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mozda je vrijeme da se Avdiji ukaze prilika !!!

- Laertes
#20948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije da se falim, al' taj sampalermo wrote:Kažu Bingo nabavio dobra krila, a bekovi će s nedeljeMobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
S´ tim da se uigra vise varijanti i proba sto vise igraca a ne da igraju jedni te isti a ostali sjede na klupi...
-
Mobile_Disco
#20949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma to je vise nebitno gdje igra, najbitnije je da on igra i ispunjava navedene usloveA1fa wrote:Ne pada mi na pamet da se opet prepirem oko jednog igrača Ferencvaroša kao prije 2 godine i treba li ga zvati,:) al eto, u nedostatku bočnih igrača, Emir Dilaver je desni bočni Ferencvaroša, doveden na to mjesto kad su prodali Bešića. Oni poslije 14 kola su na prvom mjestu i bjeze 15 bodova drugoplasiranoj ekipi...Mobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
mislim ima tu mala pojedinost koju treba rijesiti, promjena sportskog drzavljanstva, ali do pocetka slijedecih kvalifikacija ima dovoljno vremena...
@Cyprus, postedi me analiza liga ko u vakat i sto ne treba da nas zanima igrač prvoplasirane ekipe iz Madjarske
-
Mobile_Disco
#20950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jesu frisk?palermo wrote:Kažu Bingo nabavio dobra krila, a bekovi će s nedeljeMobile_Disco wrote:Brza krila koja znaju ubaciti loptu i trce svih 90 minuta komada 2
Pa ja sam krenuo od onig sto imamo