"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vauvau
#20926 Re: "Majstori" parkiranja
Iskreno, malo sam se plašio da nećeš shvatiti o čemu pišem. Nažalost, nemam namjeru crtati. Da si otvorio prozor, možda bi čuo dolazeći auto, ali to tebi očito nije prihvatljivo, možda ti je iz poniženja, ili čisto tjeraš neki kapric. Ti jesi upravu za parkiranje, potpuno te podržavam, ali ne može se nečije grješke ispraviti tako šta ćeš ti praviti grješke. Tu se ne poništava grješke grješkom. No nebitno. Uglavnom, ne bih rekao da se tebi može pomoći, šta se prometa tiče u svakom slučaju.
- Qler
#20927 Re: "Majstori" parkiranja
Ni ja na kontam kako misli sa desnim retrovizori vidjeti ko ti dolazi sa desne strane pod pravim uglom?? Ja očigledno ne poznajem te tajne tehnike savijanja svijetla.
I neka su popustili svaki dan tuda prolazim, više puta i mnogo je lakše. Kad lola iz mrvice presiječe pa izleti prema vjetrenjači i ne gleda na desni retrovizor dolazim li iz Paromlinska...
I neka su popustili svaki dan tuda prolazim, više puta i mnogo je lakše. Kad lola iz mrvice presiječe pa izleti prema vjetrenjači i ne gleda na desni retrovizor dolazim li iz Paromlinska...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20928 Re: "Majstori" parkiranja
bas neki slabo kontaju ovdje....
- nepass1
#20929 Re: "Majstori" parkiranja
Ja svako jutro imam problem ko goran, samo sto ja izlazim iz garaze, iz zgrade. Auto uvjek blokira jednu traku prema garazi. Drugo auto je desno. Izlazi se na slijepo. A od garaze je izlaz uzbrdo, tako da mi je pogled ustvari u vrata od aauta koje je nepropisno parkirano.
15m dalje kad savladam tu prepreku ide krivina desno od 90 stepeni. Zabranjeno parkiranje, rampa za invalide. Uvjek se neko natakari sa autom. Vec je bio udes tu zbog nepreglednosti.
Imaju dvije trake, ali toliko je usko da se mora preci u drugu traku kad se namota. I opet od papka parkiranog na invalidskoj rampi moras napamet motati i nadati se da onaj iz drugog pravca isto vozi 20 na sat i moze zakociti.
Samo sto policija bas nikako nece da rjesi problem.
15m dalje kad savladam tu prepreku ide krivina desno od 90 stepeni. Zabranjeno parkiranje, rampa za invalide. Uvjek se neko natakari sa autom. Vec je bio udes tu zbog nepreglednosti.
Imaju dvije trake, ali toliko je usko da se mora preci u drugu traku kad se namota. I opet od papka parkiranog na invalidskoj rampi moras napamet motati i nadati se da onaj iz drugog pravca isto vozi 20 na sat i moze zakociti.
-
tempuser
#20930 Re: "Majstori" parkiranja
Ignorisi, lik pokusava da trola...Qler wrote:Ni ja na kontam kako misli sa desnim retrovizori vidjeti ko ti dolazi sa desne strane pod pravim uglom?? Ja očigledno ne poznajem te tajne tehnike savijanja svijetla.
-
tempuser
#20931 Re: "Majstori" parkiranja
Nece ga ni rjesiti dok ne bude problem, kao sto ga vjerovatno ni ovamo ne bi rjesili.nepass1 wrote:Ja svako jutro imam problem ko goran...
-
vauvau
#20932 Re: "Majstori" parkiranja
Evo da pokušam objasniti. Na priloženoj skici se vidi putanju vozila u raskrižju, pa je lakše shvatiti kako se može koristiti desni retrovizor.bitanga_sa_otesa wrote:bas neki slabo kontaju ovdje....

No kao šta sam napisao, nekima je očito milije ispravljati krive drine i lim na vozilu. Ne mogu zamisliti te osobe kako voze tegljač s poluprikolicom unatrag u duljini od 3 km. A nema se gdje okrenuti. Strpljenja svima danas očito manjka.
- bitanga_sa_otesa
#20933 Re: "Majstori" parkiranja
meni ne trebas,ja znam tacno o cemu pricas...vise puta i radim tako kad je nepregledno..vauvau wrote: Evo da pokušam objasniti.
- bleee_sa
#20934 Re: "Majstori" parkiranja
i ja sam ga odma skonto, jesmol to mi napredni?bitanga_sa_otesa wrote:meni ne trebas,ja znam tacno o cemu pricas...vise puta i radim tako kad je nepregledno..vauvau wrote: Evo da pokušam objasniti.
- bitanga_sa_otesa
#20935 Re: "Majstori" parkiranja
nemam pojma...sve je moguce...bleee_sa wrote:
i ja sam ga odma skonto, jesmol to mi napredni?
-
tempuser
#20936 Re: "Majstori" parkiranja
Na toj raskrsnici se mozes ukljuciti jedino ako vozis viljuskar ili ako sjedis kuci i crtas zute linije po satelitskim mapama, jer bi u suprotnom znao da sa nrepropisno parkiranim autima u raskrsnici fizicki nema mjesta da auto postavim paralelno u lijevu traku da na desnom retrovizoru vidim dolazi li iko, a da se rikvercom bukvalno ne moram parkirati u raskrsnicu. Na slici imas i druga auta, prensi duzinu auta u raskrsnicu i vidjeces da pises gluposti.
Last edited by tempuser on 08/09/2018 09:41, edited 3 times in total.
- He1972
#20937 Re: "Majstori" parkiranja
vauvau wrote:Iskreno, malo sam se plašio da nećeš shvatiti o čemu pišem. Nažalost, nemam namjeru crtati. Da si otvorio prozor, možda bi čuo dolazeći auto, ali to tebi očito nije prihvatljivo, možda ti je iz poniženja, ili čisto tjeraš neki kapric. Ti jesi upravu za parkiranje, potpuno te podržavam, ali ne može se nečije grješke ispraviti tako šta ćeš ti praviti grješke. Tu se ne poništava grješke grješkom. No nebitno. Uglavnom, ne bih rekao da se tebi može pomoći, šta se prometa tiče u svakom slučaju.
Nije grJeška, nego greška.
- Travnički Noćni Šetač
#20938 Re: "Majstori" parkiranja
Malo sam se napatio zadnji put... ali polako pa ide fino...vauvau wrote: Ne mogu zamisliti te osobe kako voze tegljač s poluprikolicom unatrag u duljini od 3 km. A nema se gdje okrenuti.
- bitanga_sa_otesa
#20939 Re: "Majstori" parkiranja
nije bilo sestriĆne da lektoriseHe1972 wrote:
Nije grJeška, nego greška.
-
vauvau
#20940 Re: "Majstori" parkiranja
Mislim da je općenito problem kod naših ljudi šta sporo prihvaćaju novine i općenito teško uče. To misli sve da su oni najpametniji i najbolji. Često tomu nije slučaj. Danas je teško naći radnika koji je spreman usavršavati se stalno i ulagati u sebe. Naiđe se na otpor, ima neki stav kao što ćeš ti meni govoriti što ću ja i kako ću ja. Kad zbog njegove izravne grješke nastane šteta i manjak tvrtki, onda se demonstrira uvrijeđenost kad se prigovori zbog očiglednog propusta.
Spremni su ukazivati na tuđe griješke dok sopstvene ne primjećuju.
Spremni su ukazivati na tuđe griješke dok sopstvene ne primjećuju.
-
vauvau
#20941 Re: "Majstori" parkiranja
Razumljivo, od žurbe samo tlak raste.Travnički Noćni Šetač wrote:Malo sam se napatio zadnji put... ali polako pa ide fino...vauvau wrote: Ne mogu zamisliti te osobe kako voze tegljač s poluprikolicom unatrag u duljini od 3 km. A nema se gdje okrenuti.
- amar1994
#20942 Re: "Majstori" parkiranja
winQler wrote:Ni ja na kontam kako misli sa desnim retrovizori vidjeti ko ti dolazi sa desne strane pod pravim uglom?? Ja očigledno ne poznajem te tajne tehnike savijanja svijetla.
- Travnički Noćni Šetač
#20943 Re: "Majstori" parkiranja
Logično... no ja to ionako samo malo uzmem provozati da me želja mine pa ono baš ćejfim, bez nervoze...vauvau wrote:Razumljivo, od žurbe samo tlak raste.Travnički Noćni Šetač wrote:Malo sam se napatio zadnji put... ali polako pa ide fino...vauvau wrote: Ne mogu zamisliti te osobe kako voze tegljač s poluprikolicom unatrag u duljini od 3 km. A nema se gdje okrenuti.
-
tempuser
#20944 Re: "Majstori" parkiranja
Elem sva svita klixovijeh strucnjaka je se okupila da pobiju dvije cinjenice. Prva da policija nije nikom u ukinula parking, nego samo sprovela zakon i rastjerala nepropisno parkirana auta, a druga, da policija ne bi prstom mrdnula zbog zalbe nekog tamo anonimusa, a takvih zalbi vjerovatno dobiju hiljade, da je sve bezazleno kako uvazeni strucnjaci tvrde.
Sad mozete da nastavite da dokazujete da danas nije subota 9. septembar...
-
ing-ecc
#20945 Re: "Majstori" parkiranja
Jel to onaj 16V ili je ipak onaj drugi V16konektovan wrote:Jedan je Goran..
-
shandrprcSA
#20946 Re: "Majstori" parkiranja
Isto tako moj vrli legalistotempuser wrote:Elem sva svita klixovijeh strucnjaka je se okupila da pobiju dvije cinjenice. Prva da policija nije nikom u ukinula parking, nego samo sprovela zakon i rastjerala nepropisno parkirana auta, a druga, da policija ne bi prstom mrdnula zbog zalbe nekog tamo anonimusa, a takvih zalbi vjerovatno dobiju hiljade, da je sve bezazleno kako uvazeni strucnjaci tvrde.
tempuser wrote:Na toj raskrsnici se mozes ukljuciti jedino ako vozis viljuskar ili ako sjedis kuci i crtas zute linije po satelitskim mapama, jer bi u suprotnom znao da sa nrepropisno parkiranim autima u raskrsnici fizicki nema mjesta da auto postavim paralelno u lijevu traku da na desnom retrovizoru vidim dolazi li iko, a da se rikvercom bukvalno ne moram parkirati u raskrsnicu. Na slici imas i druga auta, prensi duzinu auta u raskrsnicu i vidjeces da pises gluposti.

vrati vozacku
al' da je lijepo, vala jeste
Last edited by shandrprcSA on 08/09/2018 11:42, edited 1 time in total.
- zateznistub
#20947 Re: "Majstori" parkiranja
Jesam li dobro razumio da su posamarali one što parkiranju u traci na ulici? Ako jesu, polazila im se
Last edited by zateznistub on 08/09/2018 11:43, edited 1 time in total.
-
tempuser
#20948 Re: "Majstori" parkiranja
Nisam ja bitan, ja ni rodjenoj zeni ne mogu biti autoritet, a kamoli da se cijela stanica nadigne zbog glupog dtora i mog emaila.shandrprcSA wrote: Isto tako moj vrli legalistoda ti se nije desilo sto ti se desilo, prstom ne bi mrdn'o u vezi doticnog parkiranja
Meni kad se desilo ja sam mrdnuo prstom, da 10% ljudi tako uradi situacija u gradu bi bila 100 x bolja, i sta god sam napravio je bezbroj puta vise od onoga sta napravis ti palamudeci po klixu.
Sad od rastojanja koji vidis na slici oduzmi 2m koliko je sirok moj auto i 2 m koliko je bio sirok auto u raskrsnici na lijevoj strani i izracunaj koliko je ostalo.
-
shandrprcSA
#20949 Re: "Majstori" parkiranja
pa jesi ti bitantempuser wrote:Nisam ja bitan, ja ni rodjenoj zeni ne mogu biti autoritet, a kamoli da se cijela stanica nadigne zbog glupog dtora i mog emaila.shandrprcSA wrote: Isto tako moj vrli legalistoda ti se nije desilo sto ti se desilo, prstom ne bi mrdn'o u vezi doticnog parkiranja
Meni kad se desilo ja sam mrdnuo prstom, da 10% ljudi tako uradi situacija u gradu bi bila 100 x bolja, i sta god sam napravio je bezbroj puta vise od onoga sta napravis ti palamudeci po klixu.
Sad od rastojanja koji vidis na slici oduzmi 2m koliko je sirok moj auto i 2 m koliko je bio sirok auto na lijevoj strani i izracunaj koliko je ostalo.
nemoj mi dvostrukih arsina
-
tempuser
#20950 Re: "Majstori" parkiranja
Jesu al evo ima onih koji misle da je to samo bespotrebni hir.zateznistub wrote:Jesam li dobro razumio da su posamarali one što parkiranju u traci na ulici? Ako jesu, polazila im se