Prošli put Zlaja, ove godine Želja...da mi je znati tko će to biti 2018 godine
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#20926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I interesantno, svaki put problem s nama dole
-
VjecitiStudent
#20927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biće zbilja da bi SDA i HDZ osnivanjem trećeg, pa i četvrtog postale vrijedne, sposobne i poštene stranke.Hafis wrote:Tu je treći, pa i četvri, rješenje za ove sve nepotrebne gluposti.
Svaki put će nam biti ovako, pa vi gledajte
U onim Kantonima gdje pojedine stranke imaju apsolutnu vlast, isto je sranje ko i u "miješanim" kantonima.
-
VjecitiStudent
#20928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda nisi upratio, ali Brankovic/Mujezinovic su i uvalili Federaciju u trenutne dugove.vade_mecum wrote:ja sam mislio da ne moze gore od prosle vlade ali izgleda da moze. predzadnja vlada brankovic/mujezinovic izgleda kao beton u poredenju sa ovim danas.VjecitiStudent wrote:Zadnja vlada bila ko bolja? Ili predzadnja, sa Brankovićem?vade_mecum wrote:vidi li ovdje iko dalje od nosa? formiranje vlade je p***** dim kakav izazov predstavlja funkcionisanje nategnute vlade u bilo kojem formatu u naredne 3-4 godine i rad parlamenta tj. izglasavanje zakona, a samim tim i funkcionisanje federacije, pa i samih kantona.
Ništa se neće desiti što već vidjeli nismo.
- madridist
#20929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U trenutne dugove su svi uvaljeni 2006 kad se masa novca prikupljenog uvodjenjem PDV-a nije upumpala u rast realnog sektora i otvaranje novih radnih mjesta nego u povecanje plate sve i jednom budzetskom korisniku od ucitelja i cistaca u skoli do postara i cinovnika..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić i Nikšić poručili: SDP i DF ne žele u Federalnu vladu

a šHa rade ovi crvenonaranđasti talibani mati moja draga

a šHa rade ovi crvenonaranđasti talibani mati moja draga
-
vade_mecum
#20931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+ pravljenje nesposbnih od radno sposobnih ljudi, socijalne kategorije, penzionisanje vojnih lica u najboljim godinama zivota itd. ali to je tema za sebe.madridist wrote:U trenutne dugove su svi uvaljeni 2006 kad se masa novca prikupljenog uvodjenjem PDV-a nije upumpala u rast realnog sektora i otvaranje novih radnih mjesta nego u povecanje plate sve i jednom budzetskom korisniku od ucitelja i cistaca u skoli do postara i cinovnika..
- LBVIEW
#20932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moze ako se radi o tvom osobnom "gruntovnom prosirenju" nakon rata - tu mozes u miru praviti treci i cetvrti,a i studirati pravopis,zemljopis i historiju kako se vise ne bi provaljivao.Hafis wrote:Tu je treći, pa i četvri, rješenje za ove sve nepotrebne gluposti.
-
Hafis
#20933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne žalim se stvarnoLBVIEW wrote:Moze ako se radi o tvom osobnom "gruntovnom prosirenju" nakon rata - tu mozes u miru praviti treci i cetvrti,a i studirati pravopis,zemljopis i historiju kako se vise ne bi provaljivao.Hafis wrote:Tu je treći, pa i četvri, rješenje za ove sve nepotrebne gluposti.
- It_is_a_Leclerc
#20934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osnovni problem je što SDP-ova Vlada od 31. marta više nema pravo da obnaša tehnički mandat. Dođe li se do toga, onda Visoki predstavnik može intervenisati, u cilju sprečavanja financijskog i socijalnog sloma.
Hvala Dragane !
Hvala Dragane !
- tandmand
#20935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ dominira, jer mu skoro svaki rasplet situacije odgovara. Bez DFa Bakiru ce svaka odluka biti pogresna, jer pod vjestom rukom HDZa sve vise upada u situaciju u kojoj se npr . nalazi Porosenko u Ukrajini. Samo to izgleda njegovi savjetnici ne vide ....
-
jastuk1
#20936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tandmand wrote:HDZ dominira, jer mu skoro svaki rasplet situacije odgovara. Bez DFa Bakiru ce svaka odluka biti pogresna, jer pod vjestom rukom HDZa sve vise upada u situaciju u kojoj se npr . nalazi Porosenko u Ukrajini. Samo to izgleda njegovi savjetnici ne vide ....
-
daddy-kool
#20937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA ima sljedeće opcije u ovom trenutku:
1. formirati manjinsku vladu sa HDZ - nije privlačno
2. privoliti DF da uđe u vlast - trenutno najbolja opcija jer zajedno formiraju patriotski blok i dijele odgovornost koja će biti velika
3. novi izbori - privlačnije od manjinske vlade, ali katastrofa samo po sebi
4. skloniti se nekom drugom (npr. SBB) da formira vladu sa HDZ - najgora i nju će svakako gledati da izbjegnu
5. naći druge partnere - teško, SDP neće u vlast, a SBB nije moguće zamisliti u kombinaciji sa SDA, blok malih stranaka bi bio kao da su u manjinskoj vladi.
Predviđanje mogućeg kompromisa: HDZ 6 (finansije), DF 5 (sa komunikacijama), SDA 5 (poljoprivreda, energija).
2. privoliti DF da uđe u vlast - trenutno najbolja opcija jer zajedno formiraju patriotski blok i dijele odgovornost koja će biti velika
4. skloniti se nekom drugom (npr. SBB) da formira vladu sa HDZ - najgora i nju će svakako gledati da izbjegnu
5. naći druge partnere - teško, SDP neće u vlast, a SBB nije moguće zamisliti u kombinaciji sa SDA, blok malih stranaka bi bio kao da su u manjinskoj vladi.
Predviđanje mogućeg kompromisa: HDZ 6 (finansije), DF 5 (sa komunikacijama), SDA 5 (poljoprivreda, energija).
- It_is_a_Leclerc
#20938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novi izbori nisu mogući. Ustav ne daje tu mogućnost.daddy-kool wrote:SDA ima sljedeće opcije u ovom trenutku:
Ja sam se nadao opciji broj 2. Međutim, današnja sjednica Predsjedništva SDA je pokazala potpuni autizam. Oni nisu redefenisali svoje, niti se potrudili da od Čovića dobiju više. Oni su jednostavno rekli - "Evo, vi dođite, pa ćemo vidjeti", a DF-u ne treba.
Sutra na razgovorima neće biti DF-a, i to je jasna poruka.
- 512MB
#20939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan
2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem? Ovako se mobilizira dodatnih 300 000 glasova koji insu digli zicagu da glasaju. Da mi je znati cije je ovo maslo. Nemogu vjerovat da je Reuf sve sam
Zadnji 8 godina su bile mila majka sta skutorima i zelembacima tek slijedi
Rasturancija desnicarskih stakora na proste faktore. Mogu priznat, odlicno odradjeno od strane Karamarka, izvrsio zadatak za Merkelovu i polozio ispit.
Pripreme se vrse, dotad Spasi se ko moze
Zadnji 8 godina su bile mila majka sta skutorima i zelembacima tek slijedi
-
megaman4
#20940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa i rekao sam jedino ako ne bude dogovora mora se umiješati ćelavko i OHR, pa to je pobogu njihov posao?It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni problem je što SDP-ova Vlada od 31. marta više nema pravo da obnaša tehnički mandat. Dođe li se do toga, onda Visoki predstavnik može intervenisati, u cilju sprečavanja financijskog i socijalnog sloma.
Hvala Dragane !
-
VjecitiStudent
#20941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
512MB wrote:Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem?
...
- Banksy
#20942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA glasačima se može svašta servirati, ali to je ipak previše.daddy-kool wrote:
Vratiće se Šime ...
- Banksy
#20943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
S Titom rahmetli ...VjecitiStudent wrote:512MB wrote:Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem?
...
-
StupskaBitanga
#20944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa ništa idemo veselo
- It_is_a_Leclerc
#20945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne može onda nikako.Banksy wrote:SDA glasačima se može svašta servirati, ali to je ipak previše.daddy-kool wrote:
Vratiće se Šime ...
-
StupskaBitanga
#20946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to kod nas ne postoji hajmo daljeVjecitiStudent wrote:512MB wrote:Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem?
...
-
VjecitiStudent
#20947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikšićevih 12 kila spida je napokon podijeljeno crveno-narandžastom članstvu.Banksy wrote:S Titom rahmetli ...VjecitiStudent wrote:512MB wrote:Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem?
...
-
Hafis
#20948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, ostaje nam još samo izdržati 3 i pol godine, i onda 2008 big-bang i rasturanje512MB wrote:Nikoga vise nezanima ova vlada, sta vam je bolan2018 je big bang, ujedinjenje ljevice sa Komsicem na celu, il ipak Bogicevicem? Ovako se mobilizira dodatnih 300 000 glasova koji insu digli zicagu da glasaju. Da mi je znati cije je ovo maslo. Nemogu vjerovat da je Reuf sve sam
![]()
Zadnji 8 godina su bile mila majka sta skutorima i zelembacima tek slijedi![]()
Rasturancija desnicarskih stakora na proste faktore. Mogu priznat, odlicno odradjeno od strane Karamarka, izvrsio zadatak za Merkelovu i polozio ispit.
Hoće li kamate na kredite imalo spustiti da se ljudi nekako provuku to razdoblje.
Last edited by Hafis on 02/03/2015 21:30, edited 1 time in total.
- Banksy
#20949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Štagod ...It_is_a_Leclerc wrote:Pa ne može onda nikako.Banksy wrote:SDA glasačima se može svašta servirati, ali to je ipak previše.daddy-kool wrote:
Vratiće se Šime ...
Sve je to već toliko neozbiljno i bogami bezobrazno prema svima nama, da mi ih je, svih, zaista puna kapa.
Diletanti koji nisu bili u stanju ranije dogovoriti osnovne stvari i držati se tih međusobnih dogovora i date riječi, kako se politika radi svuda u svijetu, već podmeću, vrijeđaju se, spletkare i minderski nadmudruju k'o kakve tetke. Ma fuj više, zaista.
-
daddy-kool
#20950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nešto je @madner pisao da ukoliko se ne sastavi vlada do 31.03. da bi išli izbori? (moguće da nisam dobro zapamtio)It_is_a_Leclerc wrote:
Novi izbori nisu mogući. Ustav ne daje tu mogućnost.
Ja sam se nadao opciji broj 2. Međutim, današnja sjednica Predsjedništva SDA je pokazala potpuni autizam. Oni nisu redefenisali svoje, niti se potrudili da od Čovića dobiju više. Oni su jednostavno rekli - "Evo, vi dođite, pa ćemo vidjeti", a DF-u ne treba.
Sutra na razgovorima neće biti DF-a, i to je jasna poruka.
SDA ulaskom u manjinsku vladu, zbog velike odgovornosti za promjene, će i najveću političku cijenu platiti. To oni odlično znaju i nalaze se u vrlo nezgodnom položaju. Sa uloge mladoženje dođoše do ...