SDA-All about
-
VjecitiStudent
#20901 Re: SDA-All about
Zbilja je umijeće, za manje od dvadeset godina skoro potpuno uništiti vodovod u glavnom gradu države.
-
The BEN10
#20902 Re: SDA-All about
I GRAS!VjecitiStudent wrote:Zbilja je umijeće, za manje od dvadeset godina skoro potpuno uništiti vodovod u glavnom gradu države.
-
kolegione
#20903 Re: SDA-All about
Samo da napomenem, koliko mrzim STRANKU DEMOKRATSKE AKCIJE 
- mirzadelibasic
-
dezurni_ucenik
#20905 Re: SDA-All about
Pridruzujem se i ja lijepim cestitkama.kolegione wrote:Samo da napomenem, koliko mrzim STRANKU DEMOKRATSKE AKCIJE
-
mg
#20906 Re: SDA-All about
Ja nikog ne mrzim. Ja samo ne mogu da čitam gluposti plaćenika!
Vodovod su pokopali, nema mu spasa.
A Kifla i Novalić će nas zakucat na dno.
SDA jednostavno nema kvalitetnog kadra više. Samo poltroni i ulizice! A kompetentnost na zadnjem mjestu!
SDA jednostavno nema kvalitetnog kadra više. Samo poltroni i ulizice! A kompetentnost na zadnjem mjestu!
- Drvosjeca iz Dejcica
#20907 Re: SDA-All about
Zar je nekad imala i koga? Branković, Bičakčić?mg wrote:Ja nikog ne mrzim. Ja samo ne mogu da čitam gluposti plaćenika!
- Drvosjeca iz Dejcica
#20908 Re: SDA-All about
Sarabon-ZORA, ASTRA, Ključ...spisak je predugačak. Ne bih se iznenadio da sutra predlože privatizaciju vodovoda jer eto slabo rade.The BEN10 wrote:I GRAS!VjecitiStudent wrote:Zbilja je umijeće, za manje od dvadeset godina skoro potpuno uništiti vodovod u glavnom gradu države.
-
mg
#20909 Re: SDA-All about
Lapsus, do mene. Nikad nisu ni imali kvalitetan kadar, počev od rahmetli Alije naovamo...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zar je nekad imala i koga? Branković, Bičakčić?mg wrote:Ja nikog ne mrzim. Ja samo ne mogu da čitam gluposti plaćenika!
- Drvosjeca iz Dejcica
#20910 Re: SDA-All about
Tako je već bolje, na žalost.mg wrote:Lapsus, do mene. Nikad nisu ni imali kvalitetan kadar, počev od rahmetli Alije naovamo...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zar je nekad imala i koga? Branković, Bičakčić?mg wrote:Ja nikog ne mrzim. Ja samo ne mogu da čitam gluposti plaćenika!
-
VjecitiStudent
#20911 Re: SDA-All about
Bespravni graditelj bespravnim graditeljima. A ostatak grada, nek kupuje vodu.
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ahmed Boloban potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji pumpne stanice Sokolje, koja će vodom snabdijevati naselja Zabrđe i dijelove Sokolja. Radovi bi trebali početi iduće sedmice, a za njihovu realizaciju iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 293.000 konvertibilnih maraka.
Riječ je o drugoj fazi realizacije, jednog od najznačajnijih projekata Općine Novi Grad u oblasti vodosnabdijevanja naselja koja će se vodom snabdijevati iz novoizgrađenog rezervoara Sokolje.
Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na rješavanju problema vodosnabdijevanja naselja Dobroševići, Ahatovići i Bojnik, područja gdje veliki broj stambenih objekata nije bio priključen na gradsku vodovodnu mrežu. Taj projekt je u završnoj fazi. Izgrađene su dvije pumpne stanice i dva rezervoara s 4.000 kubika vode, distributivna mreža, a u toku je izgradnja još jednog manjeg dijela mreže, čime će biti završen cijeli sistem snabdijevanja ovih naselja vodom iz gradskog vodovodnog sistema, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad Sarajevo.
-
jefff
#20912 Re: SDA-All about
http://bakirizetbegovic.ba/novost/10040 ... .-politikeIntervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Faktor.ba: KOMŠIĆ ŽELI BITI NESHVAĆENI GENIJ BH. POLITIKE
Nagradno pitanje je: što želi biti Čović?
- XXS
#20913 Re: SDA-All about
Fahro ce mu ga zabiti na svim nivoima.
U jedinstvu sa SBB-om je snaga.
Obecao 10 000 novih radnih mjesta do kraja godine.
ps- kakva moralna gnjida.....nakon svega sto je Fahro objavio o njegovoj majci
U jedinstvu sa SBB-om je snaga.
Obecao 10 000 novih radnih mjesta do kraja godine.
ps- kakva moralna gnjida.....nakon svega sto je Fahro objavio o njegovoj majci
-
putokaz1
#20914 Re: SDA-All about
Malo odnosima SDA i SBIH kroz pjesmu
Seka Aleksići i SHA
SBIH(Seka))Ti se hrani mojim bolom, mojim suzama
i sto posle tebe(koalicije s tobom) tuga me je uzela
ti se hrani sto me nema, sto sam nestala(na izborima 2014)
al' ja da te volim nikad nisam prestala
---
SDA-(Nakon napuštanja DF)Ucinicu sve za tebe, zbog tebe
znam da s tobom to je to, samo ti, samo ja
ma daj zaboravi sve, zaboravi, krenimo sve ponovo
hocu s tobom sve kao nekada
---
SDA-I zato spremi se, spreman sam nocas da pravimo lom
zato samo pun gas, ti i ja kroz grad
hocu sve, hocu sou(Baš imamo Šou), hocu s tobom zajedno
lica svima poznata(KOALICIJA POZNATA) - Seka Aleksic i Sha
Tako ti je to SDA srušila SBIH ponizila a vole se vala ko Tom I Jery nemogu jedno bez drugoga
Seka Aleksići i SHA
SBIH(Seka))Ti se hrani mojim bolom, mojim suzama
i sto posle tebe(koalicije s tobom) tuga me je uzela
ti se hrani sto me nema, sto sam nestala(na izborima 2014)
al' ja da te volim nikad nisam prestala
---
SDA-(Nakon napuštanja DF)Ucinicu sve za tebe, zbog tebe
znam da s tobom to je to, samo ti, samo ja
ma daj zaboravi sve, zaboravi, krenimo sve ponovo
hocu s tobom sve kao nekada
---
SDA-I zato spremi se, spreman sam nocas da pravimo lom
zato samo pun gas, ti i ja kroz grad
hocu sve, hocu sou(Baš imamo Šou), hocu s tobom zajedno
lica svima poznata(KOALICIJA POZNATA) - Seka Aleksic i Sha
Tako ti je to SDA srušila SBIH ponizila a vole se vala ko Tom I Jery nemogu jedno bez drugoga
- Drvosjeca iz Dejcica
#20915 Re: SDA-All about
Volio bih da neko od istaknutih SDA članova (minderaša) odgovori u vezi reforme sudstva, rekao bih prema direktivama iu RS-a. kako oni gledaju na to, kako je dopušteno da osnova za razgovor bude prijedlog iz SNSD-a, kako to da niti jedan Bošnjak nije putovao na ovaj sastanak izuzimajući ovog iz Distrikta Brčko koji je legitimno nije mogao zastupati stavove Bošnjaka.
U potpisanom protokolu stoji da reformu Zakona o sudovima BiH treba razviti na osnovu verzije teksta nacrta koji je danas u Briselu predstavilo ministarstvo pravde Republike Srpske. Taj tekst, kao i nacrt Zakona o sudovima BiH iz 2013. godine će dalje biti predmetom diskusije u kontekstu predstojećeg TAIEX seminara koji će se održati u Sarajevu 1. i 2. oktobra.
O kakvim prijedlozima se radi?
Naime, Nacrt zakona o sudovima predložilo je još 2013. godine Ministarstvo pravde BiH na čelu sa Barišom Čolakom. U njemu su sadržani već određeni kompromisi.
S druge strane, jučer je prihvaćeno da kao ravnopravna osnova za pregovore bude i prijedlog zakona koji je iznio ministar pravde RS-a Anton Kasipović.
Osnovne odrednice prijedloga koji dolazi iz RS-a su već poznati stavovi iz RS-a da Sud BiH može suditi samo za djela propisana Krivičnim zakonom BiH, odnosno u slučaju kada su prekršeni zakoni koje je usvojila Parlamentarna skupština BiH.
Prema prijedlogu iz RS-a potpuno se briše član 7 stav 2 Zakona o sudu BiH koji govori o krivičnoj nadležnosti.
Naime, ovim članom kaže se da je Sud BiH "nadležan za krivična djela utvrđena zakonima Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine kada ta krivična djela ugrožavaju suverenitet, teritorijalni integritet, političku nezavisnost, nacionalnu sigurnost i međunarodni subjektivitet Bosne i Hercegovine; mogu imati ozbiljne reperkusije ili štetne posljedice na privredu Bosne i Hercegovine, ili mogu izazvati druge štetne posljedice za Bosnu i Hercegovinu ili mogu izazvati ozbiljnu ekonomsku štetu ili druge štetne posljedice izvan teritorije datog entiteta ili Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine."
Iz RS-a prihvataju da se formira Viši sud, ali ne i Vrhovni sud s tim da bi njegovo sjedište moralo biti negdje na teritoriji RS-a. Ovaj sud bi obavljao ulogu drugostepene instance, odnosno faktički bi Apelacioni odjel Suda BiH bio preimenovan u Viši sud BiH te bi bio premješten u RS.
Jedan od zahtjeva jeste da sastav Suda BiH, Vušeg suda BiH, Tužilaštva BiH i VSTV-a mora pratiti ustavnu strukturu BiH što bi značilo da tačno određeni broj sudaca, tužilaca i članova VSTV-a mora biti iz RS-a, a morala bi biti i ispoštovana ravnomjerna zastupljenost sva tri konstitutivna naroda.
U RS-u zadovoljni (Đe neće biti zadovoljni)
Anton Kasipović, entitetski ministar pravde, danas je Vladu RS-a usmeno informisao o jučerašnjem dogovoru.
Kasipović je rekao da je za RS prihvatljivo rješenje da se dođe do jasno propisane nadležnosti Suda BiH u prvom i drugom stepenu.
"To znači da postoji pravosudni sistem RS-a u koji ne bi bilo omogućeno prodiranje prema pojedinačnim kriterijumima", rekao je Kasipović.
"Potpisivanje protokola u Briselu, kojim se predviđa izmjena Zakona o sudovima BiH, nije riješilo sva pitanja, ali je postavilo načine na koje bi trebalo da se rješavaju", izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
U Sarajevu muk
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20916 Re: SDA-All about

Mirno spavajte sve je u božijim rukama...
- sunceKOtepsija
#20917 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150912054
"Uprkos problemima koje imamo vitalni pokazatelji pokazuju da se stvari u Federaciji BiH popravljaju. Kad je u pitanju zapošljavanje, mi imamo preko 6.000 zaposlenih više nego u septembru prošle godine. Slična stvar je s bruto nacionalnim dohotkom sa izvozom, uvozom i industrijskom proizvodnjom, imamo blagi porast i stabilizaciju", dodao je Izetbegović.
- pici
#20918 Re: SDA-All about
Izetbegović: Imamo preko 6.000 zaposlenih više nego u septembru prošle godine

- XXS
#20919 Re: SDA-All about
Jel' se zakleo dedinim rahmetom da je ova informacija istinita?sunceKOtepsija wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150912054
"Uprkos problemima koje imamo vitalni pokazatelji pokazuju da se stvari u Federaciji BiH popravljaju. Kad je u pitanju zapošljavanje, mi imamo preko 6.000 zaposlenih više nego u septembru prošle godine. Slična stvar je s bruto nacionalnim dohotkom sa izvozom, uvozom i industrijskom proizvodnjom, imamo blagi porast i stabilizaciju", dodao je Izetbegović.
-
putokaz1
#20920 Re: SDA-All about
Zamislimo situaciju da nema SDA,da su Bošnjački ministri iz drugih stranaka,načelnici takođe
Ljudi, NE budite me, sanjam,istina snovi su odlični,dobri,jedino u ovakvim snovima sam sretan
Ljudi, NE budite me, sanjam,istina snovi su odlični,dobri,jedino u ovakvim snovima sam sretan
- mirzadelibasic
#20921 Re: SDA-All about

Hmmm, zanimljivo.
-
Patriotska_Liga
#20922 Re: SDA-All about
1. Tačno, protiv rezolucije su glasali svi Bakirovci, oni ostali što suzdržani što nisu bili prisutni. Nije pokazana nikakva želja da se ovo pitanje otvori.
2. Ovo nije baš tačno. Prije svega ne postoji problem ukidanja jezika, postoji problem popunjavanja svjedočanstava. Ovaj problem traje već dvije godine, a SDA ni tada ni sada nije napravila ništa konkretno da problem riješi. Saopštenja i pozivanje na OHR nisu dovoljni.
3. Da, ali radi se o taktičkom potezu, Orić će biti oslobođen jer se radilo o vojsci, nikako o civilima i to važi za svako selo. Ovo je mislim svima jasno.
4. Ovo je ama baš uvijek slučaj kad se radi o raspodjel vlasti.
5. Da, ali dok ne prođe parlamentarnu proceduru radi se o spisku želja. Ako SDA digne ruku za ovo radit će se o jednoj od najvećih izdaja nakon rata.
6. Netačno, sigurnosna situacija je stravična od kad su tamo došli prvi povratnici pa sve do danas, ali se o ovome priča samo kad se trebaju ubrati politički poeni. SDA je svakako najveći krivac za to jer je najduže bila na vlasti u pomenutom periodu.
7. Ovo je vala bezveze, krajnje nekonkretna tvrdnja bazirana na ničemu.
8. E u ovome je SDA neprevaziđeni svjetski šampion, ali ovo nije ništa novo i traje 20+ godina.
2. Ovo nije baš tačno. Prije svega ne postoji problem ukidanja jezika, postoji problem popunjavanja svjedočanstava. Ovaj problem traje već dvije godine, a SDA ni tada ni sada nije napravila ništa konkretno da problem riješi. Saopštenja i pozivanje na OHR nisu dovoljni.
3. Da, ali radi se o taktičkom potezu, Orić će biti oslobođen jer se radilo o vojsci, nikako o civilima i to važi za svako selo. Ovo je mislim svima jasno.
4. Ovo je ama baš uvijek slučaj kad se radi o raspodjel vlasti.
5. Da, ali dok ne prođe parlamentarnu proceduru radi se o spisku želja. Ako SDA digne ruku za ovo radit će se o jednoj od najvećih izdaja nakon rata.
6. Netačno, sigurnosna situacija je stravična od kad su tamo došli prvi povratnici pa sve do danas, ali se o ovome priča samo kad se trebaju ubrati politički poeni. SDA je svakako najveći krivac za to jer je najduže bila na vlasti u pomenutom periodu.
7. Ovo je vala bezveze, krajnje nekonkretna tvrdnja bazirana na ničemu.
8. E u ovome je SDA neprevaziđeni svjetski šampion, ali ovo nije ništa novo i traje 20+ godina.
-
kolegione
#20923 Re: SDA-All about
Kontam jel ti kao covjek koji zivi u pvom drustvu, nisi u stanju detektovati zlo ili si ti kotacic tog zla pa vozis u tom pravcuHM 2011 wrote:Svi jako dobro znate i poznajete da sam itekako sposoban za pisanje filipika kada za to ima potrebe, međutim u mnogo opscenih podmetanja - za filipike nema potrebe.....
Jel to percepcija ili podmetanje kada neko kaže da je SDA kontrolisala stanje u ratnoj BiH ? Ako je podmetanje cijenim pokušaj, ali ako je percepcija lice u pitanju je plitko....
Tokom ratnog stanja društvo ne kontroliše niko i sve snage društva su usmjerene ka liniji fronte - tu civilno društvo stoji u zavjesi - i radi šta god uspijei šta god hoće -
SDA nije kontrolisala šverc, šverc su kontrolisali Šverceri, a pojedincima u lokalnim zajednicama koji su u vrhu stranke su davali MITO za pokriće aktivnosti šverca i ne samo njima MITO je dijeljen i pojedincima u vrhu Vojske...... Zvanične strukture društva jednostavno nisu imale snage da se izbore sa švercom - a isti je imao negativan moralni uticaj na Vojsku...... Tu je većina političara šutila - a nazovimo glupi ili ti ga pravedni su ukazivali na to (neka svako zove to kako god hoće)..... U neku ruku jedini način suzbijanja tih aktivnosti je lišavanje slobode lica koje sa bavi tim aktivnostima i u ratnom stanju lišavanje života tog lica - međutim - tu je naše društvo pokazalo da im je draže uzeti procent od šverca nego spriječiti šverc i to od najmanjeg do najvećeg i to je čitava priča - SDA sa tim ima veze kao što je Karadžić imao uticaja na Mladića pred sami kraj rata - 0....
U ratnom stanju civilna policija maše ušima i jedinu nadležnost ima vojna policija - a ustrojstvo vojne policije je bilo takvo da je Ismet Bajramović Ćelo bio šef Vojne policije na području grada Sarajeva tokom rata za vrijeme kada mu je komandant bio General Sefer Halilović.....
Rahmetli Alija Izetbegović je sa vojnom doktrinom imao veze kao sa lanjskim snjegom - ali je ipak obnašao funkciju glavnokomandujućeg oružanih snaga i pri tome se maksimalno oslanjao na vojni dio savjetodavnog tijela.... Sama Armija je većinom bila sačinjenja od mahalaca koji su netom prije rata švercali farmerke iz trsta radi provoda - to nije bila profesionalna vojska....
Znači još jedan pokušaj podmetanja....
Sljedeći pokušaj podmetanja su politička ubistva - SDA se povezuje sa ubistvom Hakije Turajlića - a zvanični SDPR nema veze sa tim - kako da ne .....
General Halilović Sefer - neko je prozivao SDA - a evo pričalo se i o koaliciji sa SDA...
Znači bizarni pokušaji podmetanja krivice za nešto što nema veze sa vezom....
i šta bi čovjek sada trebao pisati - filipike o svemu ovome ?
Trenutno političko stanje bošnjaka 0 - i umjesto da se pogleda koja je najjača stranka Bošnjaka pa da se u toj najjačoj stranci stvari pokušaju popravljati - gleda se da se uništi i to pa da budemo kao rogovi u vreći - e neće moći....
Samo SDA - na svim nivoima - to je naša šansa - pokazati odgovornost glasom za SDA - zahtjevati odgovornost od SDA -
ponavljam na svim nivoima....
Zanima me kakav mentalni sklop brani pricu SDA.
SDA I BAJRAMOVIC su isto bili taj covjek je jednostavno bio njijov igrac
nemoj nasvprsviti budalama ovim supljim pricama da sverc nije bio kontroćisan majke ti
-
HM 2011
#20924 Re: SDA-All about
dok vi detektujete sve probleme ostat cete i bez glava i bez drzave....kolegione wrote:Kontam jel ti kao covjek koji zivi u pvom drustvu, nisi u stanju detektovati zlo ili si ti kotacic tog zla pa vozis u tom pravcuHM 2011 wrote:Svi jako dobro znate i poznajete da sam itekako sposoban za pisanje filipika kada za to ima potrebe, međutim u mnogo opscenih podmetanja - za filipike nema potrebe.....
Jel to percepcija ili podmetanje kada neko kaže da je SDA kontrolisala stanje u ratnoj BiH ? Ako je podmetanje cijenim pokušaj, ali ako je percepcija lice u pitanju je plitko....
Tokom ratnog stanja društvo ne kontroliše niko i sve snage društva su usmjerene ka liniji fronte - tu civilno društvo stoji u zavjesi - i radi šta god uspijei šta god hoće -
SDA nije kontrolisala šverc, šverc su kontrolisali Šverceri, a pojedincima u lokalnim zajednicama koji su u vrhu stranke su davali MITO za pokriće aktivnosti šverca i ne samo njima MITO je dijeljen i pojedincima u vrhu Vojske...... Zvanične strukture društva jednostavno nisu imale snage da se izbore sa švercom - a isti je imao negativan moralni uticaj na Vojsku...... Tu je većina političara šutila - a nazovimo glupi ili ti ga pravedni su ukazivali na to (neka svako zove to kako god hoće)..... U neku ruku jedini način suzbijanja tih aktivnosti je lišavanje slobode lica koje sa bavi tim aktivnostima i u ratnom stanju lišavanje života tog lica - međutim - tu je naše društvo pokazalo da im je draže uzeti procent od šverca nego spriječiti šverc i to od najmanjeg do najvećeg i to je čitava priča - SDA sa tim ima veze kao što je Karadžić imao uticaja na Mladića pred sami kraj rata - 0....
U ratnom stanju civilna policija maše ušima i jedinu nadležnost ima vojna policija - a ustrojstvo vojne policije je bilo takvo da je Ismet Bajramović Ćelo bio šef Vojne policije na području grada Sarajeva tokom rata za vrijeme kada mu je komandant bio General Sefer Halilović.....
Rahmetli Alija Izetbegović je sa vojnom doktrinom imao veze kao sa lanjskim snjegom - ali je ipak obnašao funkciju glavnokomandujućeg oružanih snaga i pri tome se maksimalno oslanjao na vojni dio savjetodavnog tijela.... Sama Armija je većinom bila sačinjenja od mahalaca koji su netom prije rata švercali farmerke iz trsta radi provoda - to nije bila profesionalna vojska....
Znači još jedan pokušaj podmetanja....
Sljedeći pokušaj podmetanja su politička ubistva - SDA se povezuje sa ubistvom Hakije Turajlića - a zvanični SDPR nema veze sa tim - kako da ne .....
General Halilović Sefer - neko je prozivao SDA - a evo pričalo se i o koaliciji sa SDA...
Znači bizarni pokušaji podmetanja krivice za nešto što nema veze sa vezom....
i šta bi čovjek sada trebao pisati - filipike o svemu ovome ?
Trenutno političko stanje bošnjaka 0 - i umjesto da se pogleda koja je najjača stranka Bošnjaka pa da se u toj najjačoj stranci stvari pokušaju popravljati - gleda se da se uništi i to pa da budemo kao rogovi u vreći - e neće moći....
Samo SDA - na svim nivoima - to je naša šansa - pokazati odgovornost glasom za SDA - zahtjevati odgovornost od SDA -
ponavljam na svim nivoima....
Zanima me kakav mentalni sklop brani pricu SDA.
SDA I BAJRAMOVIC su isto bili taj covjek je jednostavno bio njijov igrac
nemoj nasvprsviti budalama ovim supljim pricama da sverc nije bio kontroćisan majke ti
U jedinstvu je snaga - samo SDA na svim nivoima - ne nasjedaj na dusmanslu propagandu...
- pici
#20925 Re: SDA-All about

u Qurcu je snaga, samo SDA na svim nivoJima