Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
N.N. wrote:Pa Zahirovic igra u Izraelu, u takmicarskoj je formi, mlad je, iskustva vec ima, sto da ga ne zove ?
Korisniji bi bio nego npr. Sejo Salihovic koji je dosao iz Kine, za k`o onako na ove utakmice.
I ako nista, Zahirovic moze trcati Koliko god to cudno i smijesno bilo, ljudi, nasi igraci ne trce, ne mogu, ne znaju i to je to.
Zahirovic igra u ekipi koja je blize dnu nego vrhu u izraelskoj ligi. Reprezentacija Izraela je sacinjena od igraca iz najboljih izraelskih klubova, pa vidimo koliko se cesto plasiraju na velika takmicenja. Jadni mi ako ce nam igrati igraci iz tima koji bjezi 6 bodova posljednem na tabeli u Izraelu.
Ali nije uopce poenta u tome, ja ne vjerujem da se bas nekoliko odabranih igraca toliko gura iz cisto dobronamjernih pobuda.
SkyLimit wrote:Inace u avazovom Sportu poslije prve utakmice sa Irskom su pisali da je mnogim navijacima bilo nejasno zasto nije igrao Tino Susic A evo sad su izbacili clanak gdje zagovaraju smjenu generacije, naravno podrazumjeva se da vide Tina u startnih 11 Bas guraju pojedine igrace iz pobuda u koje ne zeim da ulazim, recimo stalnu na Mesu vrse pritisak u vezi Adnana Zahirovica, ne propuste ni u jednom intervju da ga pitaju za njega i to formulisu pitanje odprilike ovako:"Adnan Zahirovic briljira u Izraelu, je li on rjesenje na poziciji zadnjeg veznog?", pa kad Mesa odgovori da prati njegove nastupe oni od tog izvuku naslov cijelog intervjua, "Bazdarevic u Zahirovicu vidi rijesenje!". Stvarno im nedam marke vise zbog ovoga
A nije to nimalo naivno, kad ne uslizi zelje novinara, oni onda vrate selektoru sto ce ga kritikovati i kad treba i kad ne treba, a one koje uslizi njihove zelje ce stititi i kad zabrlja.
A koga ti vidis kao boljeg od Tine, trenutno, da bi igrao Misketovu poziciju? Nadam se Deniju Milosevicu, da ce sazreti i jos napredovati kao igrac i da onda igra za nas, ali Tino je u dobroj formi ove sezone, mlad je, igra ofanzivnije i vise trci od npr. Medunjanina, zna driblati, postici gol, asistirati, i ja bih ga probao u prijateljskim na poziciji desetke, Besic na DM i Pjanic na svojoj poziciji kao i u Romi.
Jeble vas vise te predrasude o pojedincima, zaboravimo na Papeta i sve sto je ucinio (dobro i lose), krenimo dalje i trazimo najbolja rjesenja koja imamo. A nemamo ih puno i ja ne vidim drugog igraca osim Tine na toj ofanzivnoj poziciji.
Ja od ,,novih'' vidim jedino Darija Dumica, mozda Arslanagica. U nedostatku desnog beka, eno onaj Dilaver kojeg je Ferencvaros doveo iz Becke Austrije kad su prodali Besica je standardan na toj poziciji. Jasminu Ščuku se Česi ne mogu načuditi kako nije ni jedan nastup do sada upisao....bit će prijateljskih pred EP, zašto ne probati nešto novo... To je krug zanimljivih i izvjesnih imena koji mogu unijeti svježu krv. Nažalost, ofanzivnih igrača nema na vidiku, ali bih volio vidjeti taj tandem Džeko-Hodžić, ili bilo koja opcija koja bi ubrzala onaj anemični vezni red...
Meni smijesno kad neko kaze nemamo mi igraca .nemo mi skauta,selektora,saveza ,ljudi koji ce dici guzicu iz Sarajeva pa procesljati europu uzduz i poprijeko.U svakom trenutku naci cu desetak fubalera iz jakih europskih klubova (mladze kategorije)kojim je zelja Reprezentacija BiH.Golmana iz Bayerna,igraca iz Borusije,Milana ,Chelsea da ne spominjemo malo manje klubove.Na stotine nasih igraca igra po europskim ligama .Ko to prati.Salem Prolic ili neko od slicni mesozdera.Niko a djeca placu za BiH grbom.Kako nam je tako nam je.
a meni jos smjesnije kada cujem da neko kaze, treba halalit sljedece kvalifikacije, ali da se stvori osnova sa mladim igracima za one tamo kvalifikacije...em smo zijanili sve dosadasnje kvalifikacije, pa kao da ce to nesto novo biti, em nam je kriminalan rad sa mladim fudbalerima.
SkyLimit wrote:Inace u avazovom Sportu poslije prve utakmice sa Irskom su pisali da je mnogim navijacima bilo nejasno zasto nije igrao Tino Susic A evo sad su izbacili clanak gdje zagovaraju smjenu generacije, naravno podrazumjeva se da vide Tina u startnih 11 Bas guraju pojedine igrace iz pobuda u koje ne zeim da ulazim, recimo stalnu na Mesu vrse pritisak u vezi Adnana Zahirovica, ne propuste ni u jednom intervju da ga pitaju za njega i to formulisu pitanje odprilike ovako:"Adnan Zahirovic briljira u Izraelu, je li on rjesenje na poziciji zadnjeg veznog?", pa kad Mesa odgovori da prati njegove nastupe oni od tog izvuku naslov cijelog intervjua, "Bazdarevic u Zahirovicu vidi rijesenje!". Stvarno im nedam marke vise zbog ovoga
A nije to nimalo naivno, kad ne uslizi zelje novinara, oni onda vrate selektoru sto ce ga kritikovati i kad treba i kad ne treba, a one koje uslizi njihove zelje ce stititi i kad zabrlja.
A koga ti vidis kao boljeg od Tine, trenutno, da bi igrao Misketovu poziciju? Nadam se Deniju Milosevicu, da ce sazreti i jos napredovati kao igrac i da onda igra za nas, ali Tino je u dobroj formi ove sezone, mlad je, igra ofanzivnije i vise trci od npr. Medunjanina, zna driblati, postici gol, asistirati, i ja bih ga probao u prijateljskim na poziciji desetke, Besic na DM i Pjanic na svojoj poziciji kao i u Romi.
Jeble vas vise te predrasude o pojedincima, zaboravimo na Papeta i sve sto je ucinio (dobro i lose), krenimo dalje i trazimo najbolja rjesenja koja imamo. A nemamo ih puno i ja ne vidim drugog igraca osim Tine na toj ofanzivnoj poziciji.
ja ne znam zasto su ljudi toliko kivni na Tinu?
cinjenica je da je debitovao za reprezentaciju u vrijeme amidze, ali se nesto ne sjecam da je momak ikad ista zabrljao za razliku od npr.Medunjanina.
svaki put kad je usao korektno je odradio svoju minutazu. mislim da ga se nepravedno zapostavlja.
N.N. wrote:Pa Zahirovic igra u Izraelu, u takmicarskoj je formi, mlad je, iskustva vec ima, sto da ga ne zove ?
Korisniji bi bio nego npr. Sejo Salihovic koji je dosao iz Kine, za k`o onako na ove utakmice.
I ako nista, Zahirovic moze trcati Koliko god to cudno i smijesno bilo, ljudi, nasi igraci ne trce, ne mogu, ne znaju i to je to.
ako moze trcati, eno mu Amela Tuke pa neka trenira sa njim!! Okanite se vise Adnana Zahirovica, sa 20 je bio u reprezentaciji, imao sansi koliko hoces, ali nije uspio, nazlost, i tu treba staviti tacku..
Zahirovic je svojevremeno sasvim solidno odradjivao utakmice u repki. Bolje nego npr. Hadzic koji se konstantno poziva.
Kada je zavrsio na klupi-tribinama, izostavljen je i ne poziva se vise. Sto je ok. Ali bi tako trebalo uraditi sa 70 % sadasnjih reprezentativaca.
Sustina, Amel ne Amel Tuka, nama trebaju trkaci u ekipi. Ti ako to ne kontas, jebaji ga
TSS mora igrati i trebao je igrati bar 1 tekmu za ovu godinu dana kako je Mesa selektor. Zec je proban pa zasto ne probati i Asmira Suljica koji moze napravit viska igraca svojim driblingom pa da rastereti Pjanica uglavnom ima materijala al nista se ne mjenja
luckylaka wrote:Meni smijesno kad neko kaze nemamo mi igraca .nemo mi skauta,selektora,saveza ,ljudi koji ce dici guzicu iz Sarajeva pa procesljati europu uzduz i poprijeko.U svakom trenutku naci cu desetak fubalera iz jakih europskih klubova (mladze kategorije)kojim je zelja Reprezentacija BiH.Golmana iz Bayerna,igraca iz Borusije,Milana ,Chelsea da ne spominjemo malo manje klubove.Na stotine nasih igraca igra po europskim ligama .Ko to prati.Salem Prolic ili neko od slicni mesozdera.Niko a djeca placu za BiH grbom.Kako nam je tako nam je.
Koju ulogu/posao u reprezentaciji su dobili Rahimic i Papac, ne sjecam se? Jesul i oni nesto bili zaduzeni za skauting ili...?
SSemir wrote:a meni jos smjesnije kada cujem da neko kaze, treba halalit sljedece kvalifikacije, ali da se stvori osnova sa mladim igracima za one tamo kvalifikacije...em smo zijanili sve dosadasnje kvalifikacije, pa kao da ce to nesto novo biti, em nam je kriminalan rad sa mladim fudbalerima.
Nije to toliko smijesno, Belgija je tavorila sa starijim igracima - "zvijezdama" pa onda halalili koju godinu, podmladili tim, odlicno selektovali igrace i sad razvaljuju. Mi sigurno nemamo tu bazu igraca koju ima Belgija, nemamo ni ligu koju ima Belgija, ali imamo potencijalnih mladica koji bi mogli igrati bitnu ulogu u nasoj reprezentaciji, ali ih treba dobro selektovati, isprobati, motivirati i da za godinu-dvije nose nasu igru.
SSemir wrote:a meni jos smjesnije kada cujem da neko kaze, treba halalit sljedece kvalifikacije, ali da se stvori osnova sa mladim igracima za one tamo kvalifikacije...em smo zijanili sve dosadasnje kvalifikacije, pa kao da ce to nesto novo biti, em nam je kriminalan rad sa mladim fudbalerima.
Ne vidim tu ništa smiješno. Iz reprezentacije izbaciš stare, potrošene igrače, imamo ih pun klinac, a umjesto njih uvedeš mlade igrače. Pustiš ih da igraju kvalifikacije zajedno i za neko vrijeme stvorio bi jaku reprezentaciju. Evo @Tyke ti je naveo savršen primjer Belgije. Ostavili se starih igrača, uveli mlade i gledaj ih sada.
a kakvi su to bili omladinski pogoni u belgiji? kakav je toj smjeni prethodio rad sa mladi? organizacija, infrastruktura, strucnost trenera? ko ce ovdje biti sposoban u nasem savezu da napravi plan rad kojeg ce se svi i na svim nivoima drzati narednih 5-6 godina?
A kakve je to rezultate ostvarivala mlada selekcija Belgija do prije smjene generacije i odbacivanja starih i istrosenih igraca? Zaista ovo je upit, posto nisam upucen i ne sjecam se da su kao omladinci osvajali nesto i razvaljivali. Jednostavno dobra selekcija igraca, smjelost u radu i guranje u vatru, ko zna-zna, ko ne zna bude izostavljen i zove se drugi.
S obzirom na nasu limitiranost lige i baze kvalitetnih igraca, ni ne pisem u kontekstu da igramo kao Belgija i budemo medju prvih 5 reprezentacija u svijetu, ali mozemo i moramo biti medju 20 konstantno, zato je sto prije neophodna totalna rekonstrukcija. Ozbiljnim radom i davanjem sanse talentovanim igracim i pokazivanjem ostalima da nemaju tako sigurno mjesto u timu ce zainteresovati i ostale nase igrace sirom svijeta i stvoriti vecu zelju za igranjem za BiH kad znaju da se mogu izboriti svojim znanjem i trudom.
do sad se nisu mogli izboriti svojim znanjem i trudom??
pises o nekim utopijskim stvarima, daj ideje uklopi u nase realno okruzenje, kakav ozbiljan rad, kakva pravedna selekcija? pa vidis li ti kakvi se selektori ubaciju u omladinske,na koji nacin se biraju mladi igraci. kako mislis da se to sve odjednom moze promijeniti?? carobnim stapicem?
Znam i ja druze da je to utopija, svjestan sam i ja nacionalnog kljuca i forsiranja nekih drugih stvari u nasem Savezu, samo pisem kako bi trebalo izgledati kao najbolje po nas, posebno na nivou A selekcije gdje je koliko-toliko to uredjeno, da se odatle krene (s vrha, umjesto od manjih selekcija kako bi i trebalo) i pocne formirani novi sastav, selekcija igraca, davanje sasnse mladjima i onima koji zele igrati za nas i proliti znoj u svakoj minuti, privuci i one potencijalne, a u mladjim selekcijama vec nekako ce se i raduckati kao i do sad, nazalost. U vrijeme Jagodica (ne sjecam se nesto kako je stojao njegov prethodnik), kojeg smo nerijetko pljuvali, stasalo je mnogo dobrih igraca od kojih imamo koristi danas, zasto ne bi tako bilo i kasnije.
N.N. wrote:Zahirovic je svojevremeno sasvim solidno odradjivao utakmice u repki. Bolje nego npr. Hadzic koji se konstantno poziva.
Kada je zavrsio na klupi-tribinama, izostavljen je i ne poziva se vise. Sto je ok. Ali bi tako trebalo uraditi sa 70 % sadasnjih reprezentativaca.
Sustina, Amel ne Amel Tuka, nama trebaju trkaci u ekipi. Ti ako to ne kontas, jebaji ga
nama trebaju trkaci koji znaju igrati lopte, tacka! Adnan Zahirovic moze trcati, ali ne zna igrati lopte, tacka!
ma zaboravite na kvalitetan rad, dugorocni plan, utopijske ideje, savrsenu organizaciju...
ne preostaje nam nista drugo vec izvlaciti maksimum od onog sto nam je raspolozivo, da igraju najkvalitetniji igraci, bez obzira imali oni 18 ili 38 godina, i eventualnim dobrim rezutatima privlacit mlade igrace iz dijaspore da se jos uvijek odlucuju igrati za nas. u skladu s tim, jedini nedostatak je trenutno selektor, ja sam idalje misljenja da nam je on najveci problem, svih dosadasnjih godina..
za one sto kazu da nemamo para za dobrog selektora:
evo citam da je srecko katanec imao 30 000 KM mjesecno plus premije.
matjaž kek u rijeci mjesecno cca 33 000 KM
a susic je imao 75 000 KM mjesecno plus premije plus milion od odlaska na euro.
Ne znam zašto mnogi ovdje potenciraju (a kako vidim i u medijima je slična priča) da je budućnost ove reprezentacije loša? Par igrača koji su u poznim godinama su svakako oni koji nas već neko vrijeme nerviraju...
Spahić, Medunjanin, Mujdža, Ibišević, Salihović, sve redom 30+ i sve redom igrači koji su u zadnje vrijeme više minus nego plus za nas. Fino im se zahvaliti, za Ibiševića ostaviti ogradu ako baš uđe u neku extra formu i to je to. Ko ostaje i na kome dalje graditi reprezentaciju? Nukleus je tu, svakako treba pridodati još nekih 7-8 imena i nadam se da će se konačno poštovati načelo da ne može igrati onaj ko nikako ne igra u klubu...
Što skorije gledati da se ovim gore priključi i par imena iz mlade reprezentacije: Memija (19), Mihojević (19), Modić (19), Hadžiahmetović (18), Radovac (19), Hajradinović (21), Prevljak (20) i eto, to je nekih 30-35 igrača za naredna dva ciklusa kvalifikacija. Druga stvar je što tu ima još milion faktora (uslovi, posloženost Saveza, kvalitetan scouting i rad stručnog štaba itd itd) ali što se tiče samog rostera situacija uopšte nije loša, čak naprotiv...
Spahicu, Mujdzi, Salihovicu, Medunjaninu i Ibisevicu organizovati dostojnu oprostajnu utakmicu, sa jakim protivnikom na domacem terenu, sa cvijecem, slikama i emotivnim govorima. Ako ko u guzvi slucajno i Lulicu udijeli sliku, ne vjerujem da bi se puno navijaca bunilo. I ne pitati ih zele li oprostajnu utakmicu.