Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
veliki_ah

#20876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by veliki_ah »

drug_profi wrote:
Ja sam sebi na kvačilo namontirao sirenu. Tako kad god stisnem da ubacim u brzinu ili prešaltam ono svirne fino, za svaki slučaj.
Patentiraj ti to dok je vrijeme :wink:
Optimus09

#20877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Jucer stao na pjesackom da zene predje preko ceste,frajer me pretece i jos svirnu :lol:
Nikakvo naglo kocenje od strane mene ili sl.
Krkanluk.
Travnički Noćni Šetač

#20878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Optimus09 wrote:Jucer stao na pjesackom da zene predje preko ceste,frajer me pretece i jos svirnu :lol:
Krkanluk.
Za razliku od sviraČa na žuto svjetlo i krkanluka taj je još i prekršio ZOBS...

Član 65.

Vozač ne smije da pretiče drugo vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu,
ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prelazu.

100 do 300 KM i jedan do četiri mjeseca oduzimanje vozačke uz 2 kaznena boda...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Optimus09 wrote:Jucer stao na pjesackom da zene predje preko ceste,frajer me pretece i jos svirnu :lol:
Krkanluk.
Za razliku od sviraČa na žuto svjetlo i krkanluka taj je još i prekršio ZOBS...

Član 65.

Vozač ne smije da pretiče drugo vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu,
ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prelazu.

100 do 300 KM i jedan do četiri mjeseca oduzimanje vozačke uz 2 kaznena boda...
Jucer se meni desila ista stvar na Dobrinji, ja konto pješak allahrahmetile... :-)
Nekakva rulja u novom mercu c klase, po gasu opalila, hebo i pješački i pješaka...
BadBoy

#20880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Sinoć sam prvi put u životu imao bliski susret sa "taksistom podmetačem". Čitao sam o tome da rade, ali lično do sada nikad nisam iskusio.

Ukopa se frajer u mjestu, a cesta sva mokra jer su je upravo oprali bili. Držao sam dobro odstojanje, međutim, ni to nije bilo dovoljno pa sam ga u dlaku izbjegao prestrojavajući se u desnu traku. Sreća da nikog nije bilo.
Bakir1

#20881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

i sta si uradio :D
jesi li mu barem jebao majku ili si samo produzio
Curacao

#20882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Curacao »

Ni policija se ne zaustavlja da propusti pjesaka da predje na pjesackom prelazu. Od jebavanja majki nema hajra. Zato im jebem sestre sa merakom
JavierBosnia

#20883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Mobitel u ruci, snima insta story, muzika do kraja, preticanje na punoj i pjesackom, preticanje kamiona, krivina iza..

Image
shape of despair

#20884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

Sve sam vidio al ovo nisam.
Na skenderiji kamera, kod osnovne škole. Idem prema skenderiji, iz suprotnoog pravca normalno auta voze, kad frajko naglo cimnu lijevo da izbjegne senzor.
alipasijaner

#20885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

shape of despair wrote:Sve sam vidio al ovo nisam.
Na skenderiji kamera, kod osnovne škole. Idem prema skenderiji, iz suprotnoog pravca normalno auta voze, kad frajko naglo cimnu lijevo da izbjegne senzor.
Prije da je izbjegavao 2 m2 uredno izrezanog asfalta oko sahta kojeg nisu zakrpali vec par mjeseci..
shape of despair

#20886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

alipasijaner wrote:
Prije da je izbjegavao 2 m2 uredno izrezanog asfalta oko sahta kojeg nisu zakrpali vec par mjeseci..
Prolazio sam tuda svaki dan do unazad 10 dana i nema nikakve rupe. Vozač je bio u svojoj lijevoj traci, kad je cimno prešao je u suprotnu
alipasijaner

#20887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

shape of despair wrote:
alipasijaner wrote:
Prolazio sam tuda svaki dan do unazad 10 dana i nema nikakve rupe. Vozač je bio u svojoj lijevoj traci, kad je cimno prešao je u suprotnu
Prolazim tuda vise puta dnevno i u lijevoj traci iz pravca Kovačića prema Skenderiji tu negdje ispod skole je vec vise mjeseci izrezan asfalt oko sahta, pa neko odluci da nagazi preko rupe, neko skrene desno, a neko opet u zavisnosti od toga da li se u susjednoj traci nalazi vozilo odluci malo uci u suprotnu traku ako nema nikog i tako izbjegne rupu. Dakle senzor ne moze izbjeci "cimanjem" vozila jer da bi izbjegao senzor morao bi preci svim tockovima u sasvim suprotnu traku gdje nema senzora.
kakaljin

#20888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

alipasijaner wrote:
shape of despair wrote:
alipasijaner wrote: Prije da je izbjegavao 2 m2 uredno izrezanog asfalta oko sahta kojeg nisu zakrpali vec par mjeseci..
Prolazim tuda vise puta dnevno i u lijevoj traci iz pravca Kovačića prema Skenderiji tu negdje ispod skole je vec vise mjeseci izrezan asfalt oko sahta, pa neko odluci da nagazi preko rupe, neko skrene desno, a neko opet u zavisnosti od toga da li se u susjednoj traci nalazi vozilo odluci malo uci u suprotnu traku ako nema nikog i tako izbjegne rupu. Dakle senzor ne moze izbjeci "cimanjem" vozila jer da bi izbjegao senzor morao bi preci svim tockovima u sasvim suprotnu traku gdje nema senzora.

Taj radar na skenderiji kod skole mjeri brzinu od 40 samo u vremenu od 7:00 do 16:00 svaki dan osim vikenda i praznicima, ostalim terminima se slobodno moze voziti 60 km/h bez posljedica

znaci u tom priodu se slobodno bez ikakvih sankcija moze voziti 50 km/h da te ne uhvati kamera, ljudi hladno znaju spustiti na 30 km/h da ih ne b radar uhvatio i time ugroze saobracaj, a cak i u ovm terminima kada je dozvoljeno voziti 60 km/h oni i dalje voze 30 km/h i ugrozavaju saobracaj.
BadBoy

#20889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Bakir1 wrote:i sta si uradio :D
jesi li mu barem jebao majku ili si samo produzio
Ma bilo je sve od-do, on gleda ko tele fol nešto. :D
alipasijaner

#20890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

kakaljin wrote:
Taj radar na skenderiji kod skole mjeri brzinu od 40 samo u vremenu od 7:00 do 16:00 svaki dan osim vikenda i praznicima, ostalim terminima se slobodno moze voziti 60 km/h bez posljedica

znaci u tom priodu se slobodno bez ikakvih sankcija moze voziti 50 km/h da te ne uhvati kamera, ljudi hladno znaju spustiti na 30 km/h da ih ne b radar uhvatio i time ugroze saobracaj, a cak i u ovm terminima kada je dozvoljeno voziti 60 km/h oni i dalje voze 30 km/h i ugrozavaju saobracaj.
Objasni ti to Osmanu kad te u augustu u 00.30 zaustavi s radarom.. pa mu kazes august nema skole, a on ti kaze imaju popravni ispiti, pa ti kazes vidi koja su doba, a on ti kaze ima vecernja skola..
commendatore

#20891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

juce jedna zguba u VW Eosu LJevotraka neka vozim ja desnom i nailazimo na kameru u Mostrama iz Sa.... i ja vozim nekih 115...kao tacno zna dje slika ona mene obilazi gledam ja nju i kontam kakav tukson i puca kocnicu kontam ja tuke gledam u nju zvaka se zvace ko da janjetinu jedei kao meni nesto prdi psuje kao sta gledam :lol: ... raga moja stara al ima jos djusa... potrgne poslije kamere jedno 170 i ubrzavam sijece tuka okuku na mostu usporava zaka zanijelo eos skoro na 3 tocka... ja veca budala dam gas alfa ko mecava :lol: prepadne se tuka kad me vidje iza retrovizora u lijevoj manevar udesno i pocne silovito po kocnici iza nekog kombija .. plese onaj Eos ko marky mark :lol: zadam gas da me ne vidi vise kad gledam govno odustalo... valjda je naucila lekciju....

pozdravljam je ovom prilikom i porucujem dobra kita puno frustracije rjesava :mrgreen:
Last edited by commendatore on 05/04/2019 11:52, edited 1 time in total.
kakaljin

#20892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

alipasijaner wrote:
kakaljin wrote:

Objasni ti to Osmanu kad te u augustu u 00.30 zaustavi s radarom.. pa mu kazes august nema skole, a on ti kaze imaju popravni ispiti, pa ti kazes vidi koja su doba, a on ti kaze ima vecernja skola..
Jedva cekam da me Osman zaustavi, pa ga odvedem do znaka na kojem pise ovo sto sam napisao. Pa ako ne razumije napisano neka ponovo ide u skolu pa nauci citati. A ja mu kazem vidmo se na sudu :-D :-D :-D
alipasijaner

#20893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

kakaljin wrote:
alipasijaner wrote:
kakaljin wrote:

Jedva cekam da me Osman zaustavi, pa ga odvedem do znaka na kojem pise ovo sto sam napisao. Pa ako ne razumije napisano neka ponovo ide u skolu pa nauci citati. A ja mu kazem vidmo se na sudu :-D :-D :-D
Od Kovacica do skole ima znak ogranicenja 50, a od skole 40... pa se ti objasnjavaj s Osmanom, a pogotovo s Osmanom na Sudu..
kabal1337

#20894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

kakaljin wrote:

Povjerovao bi ti da ima znak sa vremenskim ogranicenjem/ zonama. A ovako sto tebe necu licno vidjet kako vozis 60 ...
kakaljin

#20895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

kabal1337 wrote:
kakaljin wrote:

Povjerovao bi ti da ima znak sa vremenskim ogranicenjem/ zonama. A ovako sto tebe necu licno vidjet kako vozis 60 ...
Kada budes prolazio stani pored znaka 40 i procitaj sve sto pise, pa ces vidjeti.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ima satnica,al nisu jos pomjerili sat :lol:
kabal1337

#20897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

kakaljin wrote:
kabal1337 wrote:
kakaljin wrote:

Kada budes prolazio stani pored znaka 40 i procitaj sve sto pise, pa ces vidjeti.
Ako ima :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Jutros u rikverc hamsa i kukom da provjeri jeli mi prednja tablica dobro ucvrcena :skoljka:

Karambolka malo savijena, dzabe sto sam svirao i sto je imala pofino prostora iza... kaze nije vidjela ni cula :shock:
Travnički Noćni Šetač

#20899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ne smije imati montiranu kuku osim ako je u tom momentu ne koristi...
Last edited by Travnički Noćni Šetač on 06/04/2019 13:19, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ne smije imati montirati kuku osim ako je u tom momentu ne koristi...
Sve ja to znam, ali :-)

I sve to na ulazu u parking garazu :mrgreen:
Post Reply