Sigurno iz Centre došli i presjekli šine, lopOOOvi!Logovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/obustav ... 80402070#1
Ma nema veze, sad će nove stanice.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Maharadza
#20876 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
kox
#20877 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas kod Doma Armije cekao autobus za Kosevsko brdo ili Bare preko sat vremena (od 08:40 do skoro 10) ni jedan nije prosao. Za svo to vrijeme prosao je samo jedan Grasov autobus i to za Podhrastove i jedan Centrotransov za Breku 2. Ovi iz Grasa nisu normalni, al' ni sekunde. Ako ne mogu održavati minimum gradskog saobracaja, a ocito vec nekih 5 godina ne mogu, stecaj i vozdra.
- vješalica
#20878 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cudim se da centro nije pritekao u pomoc
-
kox
#20879 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nema ovim pomoci.
- vješalica
#20880 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Do Bara se moze i iz Sutjeske prebaciti bilo kojim busom koji vozi prolazi gore
-
kox
#20881 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tebi hvala na obavjestenju ali necu bacati grah koja linija im radi koji dan. Ako imaju 16 i 16b , a koliko znam nisu ukinute, onda ocekujem da rade a ne da cekam njih sat vremena pa onda pjesacim do Sutjeske i nadam se najboljem. I nisu samo ove dvije problem, bilo je ljudi koji su cekali buseve za Breku, Podhrastove itd.
- man_464
#20882 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sa doma rade samo 14 i 16b otkako nema plina. Ponekad navrati 17 ili 16, danas je bila obustava tramvaja pa je ovaj sa 16b skinut na zamjenu tramvaja, kao i jedan sa 31e,23 i šta je bilo još slobodno.
Npr u subotu je radio za Bare i za Koševsko, vozio sam se sa oba. Danas samo 16b i on je bio skinut do 13 sati, dok nisu proradili tramvaji.
I biće sve tako dok ne prođe nabavka za plin. Nema plina - nema autobusa. A znamo da su sa doma armije vozili isključivo novi plinski autobusi.
Npr u subotu je radio za Bare i za Koševsko, vozio sam se sa oba. Danas samo 16b i on je bio skinut do 13 sati, dok nisu proradili tramvaji.
I biće sve tako dok ne prođe nabavka za plin. Nema plina - nema autobusa. A znamo da su sa doma armije vozili isključivo novi plinski autobusi.
-
kox
#20883 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dosao sam tramvajem, dakle autobusa nije bilo iako su tramvaji tada radili. U petak od 16:20 do 17:10 (otprilike) ni 16 ni 16b nisu isli od Kosevskog prema Domu Armije. Ako ne mogu voziti, neka javno kazu koje linije i kojim kapacitetom mogu odrzavati i neka to i rade. Ovo nema nikakvog smisla.man_464 wrote:Sa doma rade samo 14 i 16b otkako nema plina. Ponekad navrati 17 ili 16, danas je bila obustava tramvaja pa je ovaj sa 16b skinut na zamjenu tramvaja, kao i jedan sa 31e,23 i šta je bilo još slobodno.
- man_464
#20884 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tramvaji su tačno tada i prestali. (to jest radili su Čaršija-Željeznička i Čvila-Ilidža) Mašinska-Čvila bila zamjena.
Gras ima kapaciteta da vozi (vozila), jer trenutno je 26 ispravnih plinskih autobusa i 5-6 koji imaju sitne kvarova parkirano jer plina nema. Druga stvar što tender za nabavu plina nije prošao i niti je raspisan novi jer se čeka izuzeće od javnih nabavki. To bi riješilo većinu problema u autobuskom i minibuskom saobraćaju.
Gras ima kapaciteta da vozi (vozila), jer trenutno je 26 ispravnih plinskih autobusa i 5-6 koji imaju sitne kvarova parkirano jer plina nema. Druga stvar što tender za nabavu plina nije prošao i niti je raspisan novi jer se čeka izuzeće od javnih nabavki. To bi riješilo većinu problema u autobuskom i minibuskom saobraćaju.
-
kox
#20885 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa napisite to - ne vozimo od Doma Armije do daljnjeg jer nismo kupili plin, pa da znamo na cemu smo. A ne da se pravimo kao da gradski saobracaj funkcionise, placamo karte a na posao idemo taksijem.
- Sodom1
#20886 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cojek ti fino rekao nema plina i rjesen Problem, jos Par postapalica o centri i nek je veselo 
- man_464
#20887 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislio sam da tema nije o ilegalnoj konkurenciji?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20888 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O kakvoj to ilegalnoj konkurenciji pričamo ?man_464 wrote:Mislio sam da tema nije o ilegalnoj konkurenciji?
- vješalica
#20889 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O konkurenciji tvoje firmeliaar wrote:O kakvoj to ilegalnoj konkurenciji pričamo ?man_464 wrote:Mislio sam da tema nije o ilegalnoj konkurenciji?
Kakva je to konkurencija koja ne vozi vikendom i ne vozi po redu voznje koje je Ministarstvo saobracaja kao jedini relevantan organ za liniju izdao?
Jer ako Gras ne odrzava odredjenu liniju po redu voznje koji nije obicni papir nasaran terminima polazaka,vec sigurno ima svoj smisao,zasto treba ujutro da prevoz ide npr svakih 15 minuta ili pola sata,onda ima zakonska procedura da se linija ustupi prevozniku koji je moze odrzavati,a ne da se modifikuje u kancelariji nenadleznog nacelnika,po potrebi tvoje firme cije interese ovdje zastupas
Dakle tvoje firma nije prosla istu proceduru i ne igra po istim pravilima,dakle tvoja firma uz pomoc nacelnika provodi monopol jer ne prolazi kroz proceduru izbora prevoznika po kriterijima ministarstva i potrebama stanovnistva
Praviti redove po kancelarijama opcinskih nacelnika i to nezakonito uzimati novac iz drzavne kase nije nista drugo nego nelegalna konkurencija
Put od guzice do mozga jednog prosjecnog Bosnjana je veoma dug...cak duzi nego da se uputis u obilazak beakonacnog svemira
Mnogo puta cu ti isto lonoviti iz milijardu razloga,argumenata nemas,a mlatis ko maksim po diviziji,a i razlog za to je jednostavan,dezurni si mudrolog na temi,jer te se ne doticu problemi i sto je najvaznije potrebe stanovnika,jer branis svoju firmicu u kojoj radis,pa nisi sposoban da sagledas o cemu se prica na temi na preko 800 stranica i milijardu komentara
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20890 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros (7:30) se pokvarila GRAS-ova komercijala ostala na sinama nize Pravnog fakulteta.
Sve stalo.
Sve stalo.
- thekupus
#20891 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stop ilegalnoj konkurencijiPitar sa Kariba wrote:Jutros (7:30) se pokvarila GRAS-ova komercijala ostala na sinama nize Pravnog fakulteta.![]()
Sve stalo.
-
bumerangss
#20892 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nadležni kantonalni ministar je više puta rekao da autobuski saobtacaj radi u 100% kapaciteta!kox wrote:Pa napisite to - ne vozimo od Doma Armije do daljnjeg jer nismo kupili plin, pa da znamo na cemu smo. A ne da se pravimo kao da gradski saobracaj funkcionise, placamo karte a na posao idemo taksijem.
Linija 23c jucer izostavio standardno onaj u 10:15 i 10:55 h
Vozacu malo pauza 30 minuta a svakako drugi vozac preuzima bus u pola 12 pa je ciko vjerovatno odradio 4 sata i otišao kući
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20893 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da se mi sestro razumijemo, ja niti radim u GRAS-u niti Centrotransu, a vjeruj mi da imam par rođaka u GRAS-u. Posao koji ja radim nema nikakve veze sa ove dvije uhljebske firme.vješalica wrote:O konkurenciji tvoje firmeliaar wrote:O kakvoj to ilegalnoj konkurenciji pričamo ?man_464 wrote:Mislio sam da tema nije o ilegalnoj konkurenciji?
Kakva je to konkurencija koja ne vozi vikendom i ne vozi po redu voznje koje je Ministarstvo saobracaja kao jedini relevantan organ za liniju izdao?
Jer ako Gras ne odrzava odredjenu liniju po redu voznje koji nije obicni papir nasaran terminima polazaka,vec sigurno ima svoj smisao,zasto treba ujutro da prevoz ide npr svakih 15 minuta ili pola sata,onda ima zakonska procedura da se linija ustupi prevozniku koji je moze odrzavati,a ne da se modifikuje u kancelariji nenadleznog nacelnika,po potrebi tvoje firme cije interese ovdje zastupas
Dakle tvoje firma nije prosla istu proceduru i ne igra po istim pravilima,dakle tvoja firma uz pomoc nacelnika provodi monopol jer ne prolazi kroz proceduru izbora prevoznika po kriterijima ministarstva i potrebama stanovnistva
Praviti redove po kancelarijama opcinskih nacelnika i to nezakonito uzimati novac iz drzavne kase nije nista drugo nego nelegalna konkurencija
Put od guzice do mozga jednog prosjecnog Bosnjana je veoma dug...cak duzi nego da se uputis u obilazak beakonacnog svemira
Mnogo puta cu ti isto lonoviti iz milijardu razloga,argumenata nemas,a mlatis ko maksim po diviziji,a i razlog za to je jednostavan,dezurni si mudrolog na temi,jer te se ne doticu problemi i sto je najvaznije potrebe stanovnika,jer branis svoju firmicu u kojoj radis,pa nisi sposoban da sagledas o cemu se prica na temi na preko 800 stranica i milijardu komentara
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#20894 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E jesu vala uhljebske, u jednoj tek trebaju dobiti Decembarsku platu a u drugoj privatnik ledja polomi. Bas za uhljebiti se.
-
nlt
#20895 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hahhhah, ima pozitivna strana, ako dobiješ otkaz u jednoj pređeš u druguMatijevic_Vlado wrote:E jesu vala uhljebske, u jednoj tek trebaju dobiti Decembarsku platu a u drugoj privatnik ledja polomi. Bas za uhljebiti se.
ako dobiješ otkaz u drugoj primaš platu 4 mjeseca, jer kasni
dakle uvijek ima načina.
+ linije sa Doma armije, koji đavo čekate, idite pješke, dok ga dočekate, dođeš pješke
nema 2-3 km, lijepo je vrijeme
dakle uvijek ima načina, osim ako si penzos, onda sjedi kući nemoj nigdje ni ići
-
kakaljin
#20896 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A zasto onda sluzi red voznje ako ga prevoznik ne postujenlt wrote:hahhhah, ima pozitivna strana, ako dobiješ otkaz u jednoj pređeš u druguMatijevic_Vlado wrote:E jesu vala uhljebske, u jednoj tek trebaju dobiti Decembarsku platu a u drugoj privatnik ledja polomi. Bas za uhljebiti se.
dakle uvijek ima načina.
+ linije sa Doma armije, koji đavo čekate, idite pješke, dok ga dočekate, dođeš pješke
dakle uvijek ima načina, osim ako si penzos, onda sjedi kući nemoj nigdje ni ići
- trambusek88
#20897 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros je 36-38 autobusa izašlo. Vozila na jakim linijama krepavaju od preopterećenosti. Po mojim procjenama prije par dana je bilo 45 ispravnih dizelaša, radila je koja linija više.
Danas ne rade autobuske, 14, 15, 15b, 16, 17, 17b, 20, 21b, 23, 24, 27a, 30, 31, 36, 39, 46, 78, 79
14, 15, i 31 su povremeno proradile
Juče nije radila 16b
Nisu samo građani ljuti, ljuti su i vozači zbog ove situacije, ostaju bez radnih sati, a znaju i da ovo sigurno nosi i pad prihoda, dodatno kašnjenje plata, izvjesniji katanac i traženje novog radnog mjesta, i neće trpiti Gušić, Himzanija, Fišo, Konaković tersanje građana, već vozači i revizori koji su najmanje krivi ali su na prvoj liniji udara. Lakše bi im bilo i voziti bez gužvi, sa normalno opterećenim vozilima, i bez tersluka.
Vozači su plakali od sreće kad su došla vozila, gledao sam snimke po facebooku, a sad se ponavlja 2014. I gore.
Danas ne rade autobuske, 14, 15, 15b, 16, 17, 17b, 20, 21b, 23, 24, 27a, 30, 31, 36, 39, 46, 78, 79
Juče nije radila 16b
Nisu samo građani ljuti, ljuti su i vozači zbog ove situacije, ostaju bez radnih sati, a znaju i da ovo sigurno nosi i pad prihoda, dodatno kašnjenje plata, izvjesniji katanac i traženje novog radnog mjesta, i neće trpiti Gušić, Himzanija, Fišo, Konaković tersanje građana, već vozači i revizori koji su najmanje krivi ali su na prvoj liniji udara. Lakše bi im bilo i voziti bez gužvi, sa normalno opterećenim vozilima, i bez tersluka.
Vozači su plakali od sreće kad su došla vozila, gledao sam snimke po facebooku, a sad se ponavlja 2014. I gore.
-
kakaljin
#20898 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Interesuje me zasto gras ne kaze mozemo ispostovati toliko i toliko voznji po redu voznje, i za to imamo vozila, a da bi se pokrio ostatak neka udje jos neki prevoznik pa da pokrivenost reda voznje bude 100%, ili kaze treba se nabaviti toliko i toliko tih vozila pa da mozemo pokriti 100%trambusek88 wrote:Jutros je 36-38 autobusa izašlo. Vozila na jakim linijama krepavaju od preopterećenosti. Po mojim procjenama prije par dana je bilo 45 ispravnih dizelaša, radila je koja linija više.
Juče nije radila 16b
ili da se sredi/prepravi red voznje tako da se moze ispostovati 100% sa vozilima,a ne ovako da se ispustaju voznje. Pa da gradjani znaju kada ce sigurno biti vozilo na stanici po tom novom redu voznje, i da se gradjani prilagote tom novom redu voznje, a ne ko sada pise na stanici red voznje i cekas, a vozila nema nikako.
-
nlt
#20899 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zezam se, hahhahakakaljin wrote:A zasto onda sluzi red voznje ako ga prevoznik ne postujenlt wrote:hahhhah, ima pozitivna strana, ako dobiješ otkaz u jednoj pređeš u druguMatijevic_Vlado wrote:E jesu vala uhljebske, u jednoj tek trebaju dobiti Decembarsku platu a u drugoj privatnik ledja polomi. Bas za uhljebiti se.
dakle uvijek ima načina.
- trambusek88
#20900 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa bilo se prije par mjeseci uspostavilo više od 95%
Onda problemi, kvarovi, tehnički pregledi, sad nestanak plina je nagori.
Jeli pala javna nabavka plina, ili nije ni raspisan tender u neznanju da će se čekati ovoliko na odgovor o izuzeću iz JN, to stvarno ne znam reći.
Prije pola godine falilo još 5 autobusa, i to falilo vozača za tih 5.
A sad fali 45 autobusa, od toga 34 jer su izbačeni plinaši.
Za linije koje nemaju dodatak abce (16b, 31e) možete provjeriti preko bus info servisa, jes da je prikazana udaljenost stanica, ali bar možete znati radi li.
Onda problemi, kvarovi, tehnički pregledi, sad nestanak plina je nagori.
Jeli pala javna nabavka plina, ili nije ni raspisan tender u neznanju da će se čekati ovoliko na odgovor o izuzeću iz JN, to stvarno ne znam reći.
Prije pola godine falilo još 5 autobusa, i to falilo vozača za tih 5.
A sad fali 45 autobusa, od toga 34 jer su izbačeni plinaši.
Za linije koje nemaju dodatak abce (16b, 31e) možete provjeriti preko bus info servisa, jes da je prikazana udaljenost stanica, ali bar možete znati radi li.