Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dr Kova

#20876 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

quarterback wrote:
nemas vise note, ne pricam s tobom 8-)

:mrgreen:
:lol: :lol:

Znaš ono: Postoje mobiteli i postoji Note... On će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i svakako ću se opet vratiti na Note seriju... :thumbup:
shalla

#20877 Re: Android OS

Post by shalla »

Buckethead wrote:Jučer kupih S7 obični, pa evo da nabacam par dojmova.

Dizajn fantazija, dobro leži u ruci, jer je zadnji dio malo i zaobljen. Malo je klizav, ali šta je tu je. Kameru nisam imao prilike dovoljno testirati, ali po onom što sam vidio vrh je. Displej je stvarno priča za sebe. AMOLED je napredovao iz generacije u generaciju, prikaz bijele bolji nego na bilo kojem IPS-u, o crnoj da ne govorim. 4 tipa kalibracije displeja, po stepenu zasićenosti boja. Možeš naštimati kako želiš. Mogu slobodno reći da je klasa iznad svih ostalih, bez premca. Nije ni čudo što Apple hoće od 2017 da pređe na OLED. Touchwiz je toliko ispeglan i olakšan, da nemam riječi. Sve doslovno leti, nema više laga, sve aplikacije se otvaraju instantno. Touchwiz je sada ludilo...
Nek je sa srećom, mene hvala Bogu ovaj Edge iz dana u dan sve više fascinira :thumbup:
Gdje si uzeo i koju si boju odabrao?
Dr Kova

#20878 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

shalla wrote: Nek je sa srećom, mene hvala Bogu ovaj Edge iz dana u dan sve više fascinira :thumbup:
Gdje si uzeo i koju si boju odabrao?
Hvala :thumbup:
Uzeo od nekog momka s PIK-a (i skontam da smo studirali skupa) on ga dobio na poklon, 2 god KIMTEC garancije. Zlatni je.
Quaresma

#20879 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Kakav je multitasking kod tih novih šljamsunga :mrgreen:
agent_zero

#20880 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Quaresma wrote:Kakav je multitasking kod tih novih šljamsunga :mrgreen:
Nema potrebe za tim "šljamsung", pa ni u šali i zezi. :wink:

Mobiteli su im zadnjih godina odlični, multitasking nema nikakve probleme, j5 što sam uzeo nedavno jednoj osobi ne štopa ni sekunde, a samo 1,5gb rama i snapdragon 410, kamera isto tako odlična (recimo prednja 5 puta bolja od one na mom g2).

Od sada od androida samo HTC ili samsung (dok ne vidim šta će nokia izbaciti).
Dr Kova

#20881 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Nije ko na Xperiji ;)
supercali

#20882 Re: Android OS

Post by supercali »

Buckethead wrote:
Nije ko na Xperiji ;)
Nego je gori?
Dr Kova

#20883 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

supercali wrote: Nego je gori?
de ba respo... okani me se
supercali

#20884 Re: Android OS

Post by supercali »

Vidi ga ja te ozbiljno.pitam ti glumis
skupljac_zeljeza

#20885 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

Buckethead wrote:
quarterback wrote:
nemas vise note, ne pricam s tobom 8-)

:mrgreen:

Znaš ono: Postoje mobiteli i postoji Note... On će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i svakako ću se opet vratiti na Note seriju... :thumbup:
Slušao me besprijekorno Note 3 pa Note 4 pa evo i Note 5 i čekam zato i Note 7. :mrgreen: Bježao godinama od Samsunga i koristio i Nokie i Sonije i Motorole i....i onda Note i ljubav na prvi pogled i džaba sada bilo šta. Samo Note. :mrgreen: Bar dok neko ne skonta nešto bolje ili....o ukusima se ne raspravlja. :mrgreen:

Još ako stvarno ubace u Note 7 BlackBerrijev Hub onda me sigurno imaju i dalje.
ja nisam ja

#20886 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Moze li pomoc molim vas.Vec od kada sam uzela S7 desava mi se da kada izadjem upalim mobil data i kada dodjem kuci ne spaja mi se sam na wifi vec ga moram prebacivati rucno i SVAKI PUT ubacivati sifru.Iphone je to radio sam.Gorio mi je mobil data i wifi i sam je prebacivao na ono na cemu koristim internet.Mislim da mora postojati nacin da i S7 prebacuje sam ali ne znam to naci.Zna li mi iko pomoci?
oldtajmer

#20887 Re: Android OS

Post by oldtajmer »

nemam s7 ali uglavnom kada se povezes na neku mrezu i ukucas pass , imas opciju da se automatski nakacis na tu mrezu i samo je oznacis
wifi nek ti je uvijek upaljen kao i data prenos, kad izadjes iz kuce upalit ce ti se automatski mobilni internet i obratno, ne trebas nista vise dirati
ja nisam ja

#20888 Re: Android OS

Post by ja nisam ja »

Nigdje nema da se spoji automatski vec pokaze moju mrezu ali svaki put iznova trazi pasword.A problem i jeste zu tome sto me prebacuje na mobilni data i na wi fi sam ako recimo izadjem i upalim mobil data i kada udjem u kuci stoji na njemu ne spaja mi na wifi automatski sam
klixo

#20889 Re: Android OS

Post by klixo »

klixo wrote:Uzeo u Njem. Huawei P9 520 eura , 2 godine garancije...Malo sam se preveslo sto ne dodah 70e za S7 edge jer mi ovaj ne lezi u ruci nikako.
Jedino ce mi biti zao prednje kamere koja je beton.
Ako ima tko dajem za 930 km p9 :mrgreen:
01.06 izdat racun.
Ipak se nisam toliko pokajao , selfi kamera svjetlosnu godinu ispred iphone 6s , a sa s7 nisam imao priliku porediti ,ali po youtube recenzijama vidim da je bolja kod p9.
Jedino prednja malo kaska u nocnim uslovima ,ali nista strasno.
Blic takodjer bolji kod s7,ali ko ga sisa ionako vise koristim prednju kameru :D
JLZbunjenog

#20890 Re: Android OS

Post by JLZbunjenog »

Cijena za gotovinu : 000.00
Kartično plaćanje : 000,00

Ako placam shoping karticom, sa koje odmah dobije iznos... koju cijenu placam ?
klixo

#20891 Re: Android OS

Post by klixo »

JLZbunjenog wrote:Cijena za gotovinu : 000.00

+ Pdv...Za kes dobijes nizu cijenu iz razloga sto zavrznu porez.
holowey

#20892 Re: Android OS

Post by holowey »

klixo wrote:

ne mora biti zavrtanje poreza ako daje popust za kes...banke naplacuju proviziju za transakcije preko terminala pa je trgovcu isplativije dati popust nego naplatiti karticom...dobijes fiskalni racun i ovako i onako pa o zavrtanju poreza nema govora...
JLZbunjenog

#20893 Re: Android OS

Post by JLZbunjenog »

holowey wrote:
klixo wrote:

ne mora biti zavrtanje poreza ako daje popust za kes...banke naplacuju proviziju za transakcije preko terminala pa je trgovcu isplativije dati popust nego naplatiti karticom...dobijes fiskalni racun i ovako i onako pa o zavrtanju poreza nema govora...
ali razlika cijene od 100-250KM :-) a naplati svoju cifru svakako ...

help :)

Galaxy A5 ili A7 , sta uzeti :roll: ili ako ima neko prijedlog :?
agent_zero

#20894 Re: Android OS

Post by agent_zero »

ja nisam ja wrote:Moze li pomoc molim vas.Vec od kada sam uzela S7 desava mi se da kada izadjem upalim mobil data i kada dodjem kuci ne spaja mi se sam na wifi vec ga moram prebacivati rucno i SVAKI PUT ubacivati sifru.Iphone je to radio sam.Gorio mi je mobil data i wifi i sam je prebacivao na ono na cemu koristim internet.Mislim da mora postojati nacin da i S7 prebacuje sam ali ne znam to naci.Zna li mi iko pomoci?
Evo je/ga opet, troll party epizoda 271.
Radar71

#20895 Re: Android OS

Post by Radar71 »

agent_zero wrote:
ja nisam ja wrote:Moze li pomoc molim vas.Vec od kada sam uzela S7 desava mi se da kada izadjem upalim mobil data i kada dodjem kuci ne spaja mi se sam na wifi vec ga moram prebacivati rucno i SVAKI PUT ubacivati sifru.Iphone je to radio sam.Gorio mi je mobil data i wifi i sam je prebacivao na ono na cemu koristim internet.Mislim da mora postojati nacin da i S7 prebacuje sam ali ne znam to naci.Zna li mi iko pomoci?
:lol:
Dr Kova

#20896 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

quarterback

#20897 Re: Android OS

Post by quarterback »

agent_zero wrote:
S2E271 :D
agent_zero

#20898 Re: Android OS

Post by agent_zero »

quarterback wrote:
agent_zero wrote:
S2E271 :D
Baš tako, druga sezona popularne serije "troll party", srce slatko sad nabavilo i s7.
banjaluka078

#20899 Re: Android OS

Post by banjaluka078 »

Znate li, ima li ikakva alarm-aplikacija u kojoj je moguće naštimati alarm da zvoni svakog četvrtog dana? Osoba radi u smjenama, i svaka 4 dana ide u prvu smjenu. Nekad smetne s uma da "navije buđenje", nekad da isključi ponavljanje...uglavnom, komplikacija. Pomozite, da mi čovo ne kasni na posao! :)
Sarajevski-Seljak

#20900 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Razbio sam staklo na kameri Mate 8, zna li iko da li se moze samo stako zamjeniti ili moram "komplet" zadnju stranu mjenjati ?
Post Reply