Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote:Sta je to tako ruzno rekao o ovim momcima meni nikako nije jasno?
Ne pokushavaj, dzaba je.
Jel logično da selektor dođe i pogleda utakmicu, obavi razgovor s igračem, onda isti dobije poziv. Hoćeš, nećeš, hvala, doviđenja. Tako to valjda funkcioniše u svijetu. Mi smo očito napredniji od ostalih pa selektor ( možda ) gleda potencijalnog reprezentativca preko streama, eventualno obavi ( jedan ) telefonski poziv pri čemu da izjavu ako hoće da igra, neka sredi papire pa onda možemo pričati. Gledajući kompletnu situaciju, EU politiku oko "domaćih" i stranih igrača, sređivanje papira na slijepo može biti vrlo glup potez na kraju što se tiče karijere. Svi oni žive od klubova a ne od reprezentacije.
Znači,postavlja se pitanje što je Sušić konkrento uradio da ovi momci eventualno zaigraju za BiH ? Obavio jedan telefonski razgovor ? Rekao, nek srede papire pa tek onda možemo pričati.
Bil ti promijenio državljanstvo/sportsko državljanstvo ( nebitno je u ovom slučaju ) zbog neke druge "firme" koja te možda želi ( ali to ne znaš sigurno jer si obavio samo jedan razgovor i ništa više ) pri čemu ti ta promjena može napraviti problem u firmi u kojoj radiš ili nekoj trećoj firmi jer postoji opcija da se računaš kao stranac ? Uozbiljmo malo priču, samo realno.
@palermo, priča je povezana sa Sušićem i njegovim ponašanjem. Očito je neko iz saveza pokušao da uradi ono što Sušić NIJE uradio.
Mozda Schjezov ili MetLica mu pomogne.
Fakat je u dozivljaju a kao razlog u vezi slijedeceg navede sto neki spominju Ivicu,iako nigdje veze,kao i obicno
Last edited by MightyMatch on 18/01/2013 22:38, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Nisi mi odgovorio na pitanje ? Zašto, nije valjda toliko komplikovano. Možeš ti to
Naravnoo da mogu, ali mi se trenutno ne da. Počinje neka BBC-jeva krimi serija na tv, a veliki sam fan njihovih serija.
Al zapamtio sam potanje, odgovorit ću ti kad nađem vremena
Ma ne fakat, ovdje se toliko uzaludnih rijeci napisalo (i tabela postavilo) da ova tema stvarno nema svrhe.
Al zivota mi, po meni, evo kad su neki vec toliko slijepi, samo treba povuci paralelu Susic-Petrovic i mnogi ce se odgovori dati sami od sebe. Covjek koji nije nas drzavljanin skoro pa svaodnevno radi na ojacavanju reprezentacije i trazenju novih, mladih imena a covjek koji je nas drzavljanin i nasa sportska legenda ceka da mu potencijalni igraci dodju na noge, cca 45 minuta ga gledaju skruseno sa strahopostovanjem, zatim se valjda zakunu babom, majkom i svim zivim i mrtvim da im je BiH jedini izbor u zivotu i zatim dobiju obecanje kako ce biti za njih vremena 2030. tj da nece upasti u ekipu sve dok Spahi, Ibricicu ili Ibisevicu ne pocnu atrofirati misici od starosti i onda jos treba da se zahvale na razgovoru tj na prilici da budu u cetiri oka sa presvetim???
Ma dajte molim vas, ovoliki ego nemaju Mourinho i Wenger zajedno...
Ne kaze se bezveze da je nekad sutnja zlato. E pa pape bi vazda trebao biti zlatan
jeza u ledja wrote:Sta je to tako ruzno rekao o ovim momcima meni nikako nije jasno?
Ne pokushavaj, dzaba je.
Vi pojedinci branitelji lika i djela Safeta Susica fakat k'o da ste s Marsa pali i prespavali sve medisjke naslvoe posljednjih mjesec???
Pitate se (lafo) sta je izljavljivao?
1. Kolasinac ako zeli da stigne na vrijeme neka krene odmah (podjebavanje na momkovu izjavu da bi pjeske dosao ukoliko dobije poziv, seljacki smisao za humor koji ce samo odjebati momka od repke, ali tu je Safet u ocima Susicoljubaca lola ispo "e nek mu je rekao")
2. Izjava da je gledo Halilovica i da je 'nako, da mu ne planira poziv uputit sad vec nekad za 4-5 godina. (dakle momak kad vidi da bilmez na njega racuna tek za 4-5 godina normalno da ce skontat da mu je bolje odigrati za Hrvate. A inace momka trazi Inter Zapresic, a ne veliki evropski klubovi)
Ovo su izjave u posljednjih 2-3 mjeseca, treba li jos? Kojeg jos potencijalnog ce nam oblatiti i ismijati? I vama ili tebi je to OK? Meni nije!
Fakat je u dozivljaju a kao razlog u vezi slijedeceg navede sto neki spominju Ivicu,iako nigdje veze,kao i obicno
Haj' ba Corozirani ohladi malo ,kao i obicno pravis se pametan a u biti ispadas kontra, znas na sta mislim...
idi koju drkicu na Safetov poster iznad ormara baci, a kad Sajo dovuce guzu iz Pariza mozda ti ugovorim i sastanak ako budes sluso, pa nek fatacina padne.
palermo wrote:
Na koji se njegov propust ovdje ukazuje ??
Del Boske ide da gleda Mičua, koga i kada je Sušić išao da gleda od potencijalnih reprezentativaca ? Brat, bratu ima jedno dvije godine kako čovjek nije otišao da pogleda nijednog reprezentativca. O mogućnosti da recimo ode da pogleda Bičakčića u Cvajti ove sezone neću ni da pričam. Jel to amaterizam. Jel ti to liči na laika ? Meni liči. Lika koji konta da je njegov posao par dana pred utakmicu da dođe u Sarajevo, odradi svoje i nazad u Francusku. Tako se ponaša.
Dobro su ljudi sumirali cijelu priču, prije nego što je postao selektor nije previše gledao reprezentaciju, ego triper ( bez osnova što se tiče trenerskog posla ), čini se da ga ne zanima previše budućnost BiH reprezentacije. Tako ispada. Tako se ponaša i priča.
Aco Petrović i Harun se slomiše hodajući po svijetu tražeći reprezentativce, šta radi Sušić ?
Ma posrat cete se vi brzo i na Acu i na Haruna.Ako se vratimo samo malo unazad sjetit cemo se(oni koji imaju dobro pamcenje)kako se i to dobro sralo na A.F. po Ivici Osimu ili na Grbavici Po Hasetu.Samo se nastavlja tamo gdje se stalo.
palermo wrote:
Del Boske ide da gleda Mičua, koga i kada je Sušić išao da gleda od potencijalnih reprezentativaca ? Brat, bratu ima jedno dvije godine kako čovjek nije otišao da pogleda nijednog reprezentativca. O mogućnosti da recimo ode da pogleda Bičakčića u Cvajti ove sezone neću ni da pričam. Jel to amaterizam. Jel ti to liči na laika ? Meni liči. Lika koji konta da je njegov posao par dana pred utakmicu da dođe u Sarajevo, odradi svoje i nazad u Francusku. Tako se ponaša.
Dobro su ljudi sumirali cijelu priču, prije nego što je postao selektor nije previše gledao reprezentaciju, ego triper ( bez osnova što se tiče trenerskog posla ), čini se da ga ne zanima previše budućnost BiH reprezentacije. Tako ispada. Tako se ponaša i priča.
Aco Petrović i Harun se slomiše hodajući po svijetu tražeći reprezentativce, šta radi Sušić ?
Ma posrat cete se vi brzo i na Acu i na Haruna.Ako se vratimo samo malo unazad sjetit cemo se(oni koji imaju dobro pamcenje)kako se i to dobro sralo na A.F. po Ivici Osimu ili na Grbavici Po Hasetu.Samo se nastavlja tamo gdje se stalo.
nije rijec o kosarci ali evo moram ti replicirati aco nije kao safet ne prima platu od saveze.Čovjek je radio na riječ saveza koji ce mu nekad(NIKAD) dati neke pare
BHF_Manijak wrote:...ali ovaj safetov potez je seljacki i samo pokazuje njegovu zatucanost i iskompleksiranost, papanski totalno, fuj! ... jebo pleme seljackom, egocentricno!
BHF_Manijak wrote:
idi koju drkicu na Safetov poster iznad ormara baci, a kad Sajo dovuce guzu iz Pariza mozda ti ugovorim i sastanak ako budes sluso, pa nek fatacina padne.
Last edited by ate on 18/01/2013 23:31, edited 1 time in total.
Haj' ba Corozirani ohladi malo ,kao i obicno pravis se pametan a u biti ispadas kontra, znas na sta mislim...
Slus'o,kus'o ma nema sladak si ...
Kakve to ima veze sa Ivicom.
Al fakat sto se fanaticni manijak popali,ko da mu je dajdzinog malog odbio sa spiska.
Da je ko iz tvog satro tabora isto to ucinio.svaka bi mu zlatna bila,jelde.
Last edited by MightyMatch on 18/01/2013 23:38, edited 1 time in total.
palermo wrote:
Džemila, Džemila, opet razbacuješ grah
Uglavnom, do sada ne dobih odgovor na ono šta sam napisao.
Sto se tice Susica i usporedbe sa del Bosketom. Pa jebote jeste nasli usporedbu, prvo. Drugo, iza del Bosketa stoji cijela masinerija, koja moze organizovati kako treba sve, od putovanja, do karti za utakmicu, do susreta sa potencijalnim igracima, itd. Susic ili bilo koji selektor uvijek moze bolje. Ja bih volio kad bi on visio na tim utakmicama, ali ne visi. Cisto sumnjam da bi neko drugi to radio i ne vidim da su ovi do sada.
Sto se tice Kolasinca, jest glupa izjava.
Sto se tice Halilovica, stvarno ne vidim u cemu je problem. Momak ima 16 godina, sjedi na klupi Dinamo Zagreba. Da je talent, jeste, ali prevelika se buka digla oko njega i mali definitivno nije kalibar za A repku. Dakle ne da se proba, nego uopste nije ni za siri sastav. Imaju mladje kateogorije pa nek oni brinu za njega.
Stavite se u poziciju selektora. Kako neces biti skeptican prema ovim strancima koji sjede na dvije stolice? Rijetko ko od njih je apsolutno neophodan, ali se o njima stvara medijska slika, koju najvise oni podgrijavaju, prvo kako su vrijedniji nego sto jesu, drugo da su voljniji igrati za nas nego sto jesu. Kada se napokon dodje do faze da oni moraju nesto poduzeti - otkriju se karte i mi izvisimo. Evo sad slucaj, sa CETVORICOM igraca. Prije toga mali Hajrovic. Prije toga prica sa Bicakcicem. Pa dokle vise?
Neko gleda selektorov stav kao arogantan, ja ga uopste ne vidim takvim. Cak sta vise, mislim da je suvise blag u svojim izjavama. Ja se slazem da bi on mogao vise uraditi na pracenju igraca, ali se ne slazem sa ovim generalnim stavom da on nekog treba moliti da igra, a ja iz ovih vasih izjava kako bi on trebao postupati ne mogu drukcije objasniti taj stav nego MOLJENJE. Selektor mora misliti prije svega o trenutnom uspjehu i o igracima koji su vec tu, a koji su igrom, zalaganjem, pa sto da ne i patriotizmom zasluzili da igraju. Shvatate li vi da dodvoravanje ovim uglavnom nedokazanim igracima moze srozati ugled selektora u ocima trenutnih reprezentativaca??? Prije mjesec-dva , kad ono, Spahic i Dzeko, (hej!) zovu momka u Svicarsku i mole ga , a on nece?!? I za to je postojalo objasnjenje.Kao sto je cekao Susic zadnji voz (kad ga je Hicfild vec pozvao)! Pa jebiga sta god da uradi ne valja.
Ovdje je glavna razlika u generalnom stavu prema pridobijanju novih igraca rezonovano dugogodisnjim problemima sa gubljenjem istih. Jedni smatraju da im se ono bas treba ici na noge, dok drugi smatraju da mnogi od njih nisu dovoljan kvalitet (da bi im se islo na noge) i koriste reprezentaciju za promociju svoje karijere. Naravno svi mi hocemo najbolje igrace u repki, ali za sve postoji vrijeme i mjesto. Moje misljenje je da se sistem ne izgradjuje na konstantnom pecanju stranaca na nacin da im se pridaje veca paznja nego bi trebalo. Tako se ne stvara kult reprezentacije, ne stvara se postovanje prema selektoru i prema drugim igracima i ne stvara se postovanje prema zemlji iz koje dolaze. Ako zelis igrati, odluci se igrati sa 18 godina, dodji na poziv U19 ili cega vec, angazuj se malo. Nemoj cekat zadnji voz kada si vec u ranim dvadesetim i kada ti menadzer kaze da bi bilo dobro za tvoju karijeru da promjenis drzavljanstvo i zaigras za repku koja je (ne zahvaljujuci tebi) stekla reputaciju.
No jebiga, kad je tebi ugradjeno u glavi da je Susic seljacina sa ego tripom, a neki tamo balo Nijemac ili Svicarac vazniji, djaba ti sva prica.
Last edited by jeza u ledja on 18/01/2013 23:40, edited 1 time in total.
jeza u ledja wrote:
Sto se tice Halilovica, stvarno ne vidim u cemu je problem. Momak ima 16 godina, sjedi na klupi Dinamo Zagreba. Da je talent, jeste, ali prevelika se buka digla oko njega i mali definitivno nije kalibar za A repku. Dakle ne da se proba, nego uopste nije ni za siri sastav. Imaju mladje kateogorije pa nek oni brinu za njega.
Ma ja, Dinami nije problem u LIGI PRVAKA dati malom sansu, makar i 15-20 minuta, ali Safetu ejste u PRIJATELJSKOM susretu. Walcott je bio clan Engleske na SVJETSKOM PRVENSTVU sa 16 godina!
Samo kod nas jos uvijek vlada ono nakaradno razmisljanje da se mora cekati nekih 21-22 godine da bi nekog zvao u reprezentaciju!
PS Safet, Amar, Ivica, Halilhodzic, Begic i ostali bice i proci, a ta djeca sto imaju po 17-18 godina su buducnost repke, tako da ti ne stoji ta prica u smislu ko ih sisa. Treba gledati godina i godina unaprijed, a ne samo sta ce biti za mjesec-dva! Ti mladici JESU vazniji!
MightyMatch wrote:
Da je ko iz tvog satro tabora isto to ucinio.svaka bi mu zlatna bila,jelde.
Taj iz mog tabora ima rezultate i dok god to ima moze radit sta hoce jer ga boli cundara!
PS Rezultat nije otici u baraz!
ate wrote:
Ovakav 'nivo' bi se trebao sankcionisati
Ma 'ta kazec Safetoljubac, ko diro ha? Niko nije vrijedjao forumase, jer Safet nije forumas i sve dotle imam pravo da kazem svoje misljenje o njemu. A sto se Corole tice, ako je uvreda reci covjeku da ide izdrkati, onda ne znam. Mozda ti nisi nikad drko, sta znam!
Ima rezultate,dok Slovenci ne prihajaju ili mozda cionisti
Ja usporedbe
inace si prijavljen zbog nedolicnog ponasanja,pa ti nastavi i dalje.Ali sigurno neces koliko hoces.
Španija ima igrača kao u priči. Miču je "kanta" koja igra u Velsu. Selektor ide da ga pogleda, da mu da podršku. To puno znači igraču. Paralela je vrhunska, ko hoće da razumije. Ko neće, eh, taj konta da je teško doći do karte za utakmicu ili kupiti kartu za avion Selektor MORA konstantno gledati reprezentativce i potencijalne reprezentativce uživo. Priča da nema para je deplasirana, pa vraćen je milionski dug prema onoj agenciji, znači nije baš dotle došlo. Za avionsku kartu nije problem. Nemoj da se lažemo. Problem je što Sušića to ne zanima previše. Vrtio sma film, dva igrača je pogledao. Halilovića protiv PSG-a gdje je rekao nešto u smislu "mora još pure da pojede" i Hajrovića je gledao ne znam protiv koga. To bi bilo to u zadnje haman dvije godine Amaterski.
Što se tiče priče da smo izvisili za četiri igrača očito je da se mora crtati šta se nije dogodilo, a valjda je trebalo.
-Selektor pogleda igrača uživo
-obavi sa njim razgovor gdje kaže da li računa na njega
-savez igraču objasni šta mora da uradi
-savez odradi svoj dio posla oko papirologije
-selektor šalje poziv
-igrač se odazove ili ne
Šta se kod nas desilo ?
Telefonski poziv
selektor daje čudne izjave za medije
savez pozvao igrače ( da se kao upoznaju ) a ne selektor
selektor ljut što su ih zvali
na kraju priča kaže, eto, četvorica se nisu odazvala
Smiješno, zar ne ?
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 18/01/2013 23:54, edited 1 time in total.
Walcott - sa 17 godina. Walcott je prosao sve zive mlade reprezentacije Engleske. Halilovic je prosao sve zive reprezentacije Hrvatske. Zasto bi on imao prednost?
Mali je ubacen da igra 10 minuta protiv PSGa ne bi li mu se digla cijena cemu se i Bozo Susec smijao nazivajuci to haman pa pedofilijom.
Samo to je bilo dovoljno da se ovdje 90% foruma i nasi shlj mediji razlete i pocnu pricu kako mali mora zaigrati za nas jos koliko sutra.
Smijesno je sto ti poredis Del Bosketa sa Papetom i Spaniju sa nama.
Mi smo zemlja u rangu Latvije koja se sad malo digla, ali struktura i strucni kadar je tu negdje ko Latvija, ili eto, Slovacke, Bugarske i slicnih, s tim sto smo ko sistem na nivou Kosova. I sad ti hoces kule i gradove.
Jest Susic poluamater, niko to ne spori, ali glupo je rec da ga boli kurac i stavljati ga na nivo zavidovicke koride u istoj recenici sa nekim balavcem.
Ciro je eto sav iskusan bio pa je radio jos manje, o ovim ranije da ne govorimo. Kad platis 5 glava selektora i za pomocnike imas Dom Naroda ne mozes vise ocekivati.
jeza u ledja wrote:Walcott - sa 17 godina. Walcott je prosao sve zive mlade reprezentacije Engleske. Halilovic je prosao sve zive reprezentacije Hrvatske. Zasto bi on imao prednost?
Mali je ubacen da igra 10 minuta protiv PSGa ne bi li mu se digla cijena cemu se i Bozo Susec smijao nazivajuci to haman pa pedofilijom.
Samo to je bilo dovoljno da se ovdje 90% foruma i nasi shlj mediji razlete i pocnu pricu kako mali mora zaigrati za nas jos koliko sutra.
da mu je sejo menadzer igrao bi on i umijesto dzeke. ovako, naravno da nije vrijedan spomena.
a nesto sto sam spomenuo prije par stranica i niko se nije osvrnuo, pa ponavljam. ubijedjen sam da blazevic nije zapik'o begovica on bi danas bio reprezentativac kanade. ne sumnjam ni sekunde u to. pa cak na samom safetovom pocetku, begovic je prolazio kroz susicev pakao sujete, toliko da mu je vjerovatno prolazilo kroz glavu, sto mi je sve ovo trebalo.
a dobro, ovo je sad na nivou spekulacije. ali sve ukazuje da bi tako bilo.
Last edited by 5 0 5 on 19/01/2013 00:10, edited 1 time in total.
jeza u ledja wrote:Smijesno je sto ti poredis Del Bosketa sa Papetom i Spaniju sa nama.
Mi smo zemlja u rangu Latvije koja se sad malo digla, ali struktura i strucni kadar je tu negdje ko Latvija, ili eto, Slovacke, Bugarske i slicnih, s tim sto smo ko sistem na nivou Kosova. I sad ti hoces kule i gradove.
Jest Susic poluamater, niko to ne spori, ali glupo je rec da ga boli kurac i stavljati ga na nivo zavidovicke koride u istoj recenici sa nekim balavcem.
Ciro je eto sav iskusan bio pa je radio jos manje, o ovim ranije da ne govorimo. Kad platis 5 glava selektora i za pomocnike imas Dom Naroda ne mozes vise ocekivati.
Bosna i Hercegovina je dala vise kvalitetnih fudbalera Evropi nego li pomenute zemlje, nije bas fino poredit nas sa Latvijom ili Slovackom, ali eto...
Za Halilovica sam rekao u nekoj od narednih, dakle ne sada! A to kada, to mora selektor znati, kada sa deckom porazgovara, ako vec hoce da ga pridobije.
jeza u ledja wrote:Smijesno je sto ti poredis Del Bosketa sa Papetom i Spaniju sa nama.
Bosna i Hercegovina je dala vise kvalitetnih fudbalera Evropi nego li pomenute zemlje, nije bas fino poredit nas sa Latvijom ili Slovackom, ali eto...
Za Halilovica sam rekao u nekoj od narednih, dakle ne sada! A to kada, to mora selektor znati, kada sa deckom porazgovara, ako vec hoce da ga pridobije.
Koliko sam shvatio bilo je kontakta sa Halilovicem od strane Susica. Takodje, poslat mu je ovaj poziv. Sve mu je nacrtano. Ali ne, pricace se o njemu po medijima, mali ce kontati da je Dzastin Biber.
PS: Ako se ne varam, i Jagodic mu je zvao neki nominalni poziv, pa smo se malo nasmijali.
jeza u ledja wrote:Cuj nije vrijedan spomena? Pa samo o njemu se i prica!
Ali jebiga nece covjek da prolazi kroz pakao sujete.
pa naravno, kad neko stavi invalida na gol kome puknu ledja poslije 45 minuta igranja + kaznjavanja po safetovom selektivnom principu, ne znam koji se covjek ne bi osjecao postovan kao profesionalac sa takvim odnosom. pa ciro je dao vise postovanja suboticu (jel se tako zove) nego susic begovicu, ikad. a sad ti meni odgovori na pitanje. mislis li da bi susic pozvao begovica u reprezentaciju '09. kada je preuzeo reprezentaciju, (a da ovaj ima kanadsko sportsko drzavljanstvo, kao sto je imao kada ga je ciro zvao)?