FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MaroonBrigade
#20876 Re: FC Barcelona
Mozda covjek priprema detaljnu analizu. Zna da to ocekujemo od njega pa je pod pritiskom 
-
fixer
#20877 Re: FC Barcelona
Moze biti da priprema analizu. Kako je ovakva Barcelona uopce dosla do polufinala.MaroonBrigade wrote:Mozda covjek priprema detaljnu analizu. Zna da to ocekujemo od njega pa je pod pritiskom
- marshall_bug
#20878 Re: FC Barcelona
Tu se nema sta analizirati, bilo je očigledno nakon prve utakmice protiv Milana da ovo nije Barca u top formi, možda su negdje na 50% prave forme. Ali i takvi su uspjeli izbaciti vrlo dobri PSG, jedva ali su uspjeli i onda je došla njemačka mašina bez i jedne slabe karike i desilo se to što se desilo.fixer wrote:Moze biti da priprema analizu. Kako je ovakva Barcelona uopce dosla do polufinala.MaroonBrigade wrote:Mozda covjek priprema detaljnu analizu. Zna da to ocekujemo od njega pa je pod pritiskom
Ko bar malo prati Barcelonu zna da nije bilo šanse da s ovakvom formom prođu ovakav Bayern. Da se ovaj dvomeč igrao na početku sezone, kada je Barca bila na 100% sa omjerom 18-1-0 na polusezoni a Bayern sa istim ovim igračima nije bio ni blizu ovako dobar, bili su prosječni, e to bi već bila druga priča. Bayern je očigledno odlično tempirao formu da su najjači kad najviše treba, a Barca je eto imala sreću da La Ligu osiguraju već davno zahvaljujuči tome što je Mouriho više pažnje posvetio LP nego La Ligi.
Opet na kraju ovakva krnjava Barca ispade bolja od tog "strašnog" Mourinhovog Real Madrida koji je uspio izboriti ČAK finale kupa kralja a krnjava Barca ponovila najveći uspjeh Mourinhovog Real Madrida (titula La Lige i polufinale LP).
- Layne
#20879 Re: FC Barcelona
Nemoj tako, ima forumaša koji misle da je bolje ispasti u polufinalu LP i završiti drugi u ligi, nego ispasti u istoj fazi LP i osvojiti ligumarshall_bug wrote:Opet na kraju ovakva krnjava Barca ispade bolja od tog "strašnog" Mourinhovog Real Madrida koji je uspio izboriti ČAK finale kupa kralja a krnjava Barca ponovila najveći uspjeh Mourinhovog Real Madrida (titula La Lige i polufinale LP).
- marshall_bug
#20880 Re: FC Barcelona
Ma ok, vidim da smatraju katastrofom to što je Barcelona ispala sa 7:0 a ne to što je ispala, može bit da tu ima istine ali ja to ne gledam tako. Meni je isto ili ispali sa 4:0 i 0:0 ili sa 4:0 i 3:0. Eto Madrid je ispao samo zbog jednog gola razlike, ali to je još veća patnja jer znaš da ti je falila mrvica a nisi uspio, lično ja bih se gore osjećao kao simpatizer Reala nego Barce, to kažem jer mi je teže palo ispadaje prošle godine od Chelsea kad je Barca bila bolja, nego sad ovo od Bayerna jer je Bayern puno bolji.Layne wrote:Nemoj tako, ima forumaša koji misle da je bolje ispasti u polufinalu LP i završiti drugi u ligi, nego ispasti u istoj fazi LP i osvojiti ligumarshall_bug wrote:Opet na kraju ovakva krnjava Barca ispade bolja od tog "strašnog" Mourinhovog Real Madrida koji je uspio izboriti ČAK finale kupa kralja a krnjava Barca ponovila najveći uspjeh Mourinhovog Real Madrida (titula La Lige i polufinale LP).
Do finala će se zaboraviti i to kako je Barca ispala i kako je Madrid ispao, pamtit će se samo to da je Barca osvojila Primeru i ispala u polufinalu LP a Real Madrid osvojio kup i ispao u polufinalu LP. Kao što su Madridisti do sad zaboravili 2:6 na Bernabeu i 5:0 na Nou Campu, tako će se zaboravit i ovo protiv Bayerna
- skenderija04
#20881 Re: FC Barcelona
@ marshal_bug
U principu je isto kada gledas krajnji ishod. Ipak, situacija u kojoj je FCB je takva da je ukupnih 0:7 mozda najbolje sto se moglo desiti. Zamisli da su ispali u nekom produzetku, sigurno bi se i dalje lagali i varakali. Ovako brate dosao Bayern, isprasio te k'o vola i sad bar znas gdje si.
Vremena ima, bice i para, nema pritiska sto se rezultata tice. Ako pametno iskoriste ova tri mjeseca Barcelona je na putu da nastavi sa dobrim rezultatima i kvalitetnom igrom. Pitanja su druge prirode
- Da li je Tito taj koji treba da predvodi remont?
- Da li uprava stoji iza Tita ili se krije iza njega?
Ako se dobiju pozitivni odgovori na ova pitanja Barelona ima buducnost. Dakle ako je sve jasno, Vilanova kupuje i prodaje po svom kriteriju a Uprava gleda da sto bolje odradi logistiku onda je dobro
- Ako je Rosell taj koji kupuje i prodaje a Vilanova je samo tu da proba da ukomponuje u jednu cjelinu predsjednikove zajebancije e onda nas ceka opet jedan sivo-crni period
U principu je isto kada gledas krajnji ishod. Ipak, situacija u kojoj je FCB je takva da je ukupnih 0:7 mozda najbolje sto se moglo desiti. Zamisli da su ispali u nekom produzetku, sigurno bi se i dalje lagali i varakali. Ovako brate dosao Bayern, isprasio te k'o vola i sad bar znas gdje si.
Vremena ima, bice i para, nema pritiska sto se rezultata tice. Ako pametno iskoriste ova tri mjeseca Barcelona je na putu da nastavi sa dobrim rezultatima i kvalitetnom igrom. Pitanja su druge prirode
Ako se dobiju pozitivni odgovori na ova pitanja Barelona ima buducnost. Dakle ako je sve jasno, Vilanova kupuje i prodaje po svom kriteriju a Uprava gleda da sto bolje odradi logistiku onda je dobro
- Ako je Rosell taj koji kupuje i prodaje a Vilanova je samo tu da proba da ukomponuje u jednu cjelinu predsjednikove zajebancije e onda nas ceka opet jedan sivo-crni period
-
Static-X
#20882 Re: FC Barcelona
Sve to stoji,ali... Ja kao i vecina ne zivimo od fudbala, nego mi je da uzivam u utakmicama dok ih gledam. Naravno svi imamo favorite i za njih navijamo i zelimo im uspijeh. Sve se utakmice zaborave, ostanu titule, al i to izlapi u narednoj godini. Fazon je sta se juce i prekjuce dogodilo i o tome ce da se prica do finala, poslije ce sigurno utisati. A sta se desilo juce je da se barsa obrukala kao niko do sada. Obrukala je svoj imidz i spansku ligu. Sramota ni gola nedati. To se nemoze nikako uoprediti sa realom. Ljudi su ipak casno ispali iako je izgledalo u prvom kolu da ih ceka ista sudbina.skenderija04 wrote:@ marshal_bug
To je bitno sada, i naravno ispali su i real i barsa. Jos malo vec su u zaboravu, cekaju se finali.
Bruka je bruka, to je ono sto mi dodje kao poslastica ovih par dana...
Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
- MOSALJOZE
#20883 Re: FC Barcelona
Samo da vam pozelim sreću u prvenstvu.Naravno pozdrav za društvo u čošku:gorgonzola i Moke. 
- skenderija04
#20884 Re: FC Barcelona
@ Static-x
Vjeruj mi da je bolje dozivjeti bruku ,biti svjestan toga,pogledati se u ogledalo i prihvatiti istinu. Tako ces lakse krenuti naprijed. I ne terba zaboraviti ovo sinoc, to bi tek bila greska. Bjezanje od istine i pravdanje nekim sekundarnim cinjenicama (kao ispao je casnije ) je bar za mene nepotrebno. Barcelona je u situaciji da se poredi sa samom sobom a ne sa drugim ekipama. Ako posluzi za nauk dobrodosla ova bruka
Vjeruj mi da je bolje dozivjeti bruku ,biti svjestan toga,pogledati se u ogledalo i prihvatiti istinu. Tako ces lakse krenuti naprijed. I ne terba zaboraviti ovo sinoc, to bi tek bila greska. Bjezanje od istine i pravdanje nekim sekundarnim cinjenicama (kao ispao je casnije ) je bar za mene nepotrebno. Barcelona je u situaciji da se poredi sa samom sobom a ne sa drugim ekipama. Ako posluzi za nauk dobrodosla ova bruka
-
Static-X
#20885 Re: FC Barcelona
Pusti mi tu pricu kao da si ti zapravo barsa a ja real.
Ja kao i ti obicni simpatizeri - gledajuci u tom smislu, ono je bruka.
- skenderija04
#20886 Re: FC Barcelona
Ako si ti sretan svaka cast. Ono je bruka, slazem se, ali kao simpatizer mislim i sljedece godine uzivati. Zbog toga ovo sve i pisem. Ja ne mogu danas biti simpatizer Barcelone, sutra Bayerna, a prekosutra Manhester Uniteda.Static-X wrote:Pusti mi tu pricu kao da si ti zapravo barsa a ja real.
- Dugi nožni nokti
#20887 Re: FC Barcelona
Naravno da je bruka. Nije sramota ispasti od ovako moćnog Bayerna, ali ne zaprijetiti pošteno u dvije utakmice je bruka. Nije Barcelona "tamo neki" Greuther Furth.
Ukoliko se izvuku neke pouke iz ovogodišnje Lige Prvaka i Barcelona odradi odličan prijelazni rok te dogodine osvoji LP, onda na Bayernovu adresu trebaju poslati par miliona u znak zahvalnosti. Eh, pitanje je samo koliko su u upravi i stručnom štabu naučili. Posebno se to odnosi na Titu za kojeg sam uvjeren da nema te sposobnosti da promijeni ekipu za 180 stepeni.
A, znaju i u upravi da bi u slučaju "tjeranja" Villanove sami sebi skočili u stomak, jer bi upravo zbog njegovanja posebnog stila igre i života općenito, okrenuli svakog protiv sebe. Zašto? Pa otjerali bi bolesnog čovjeka, iako su pod njegovom palicom vratili titulu nakon godinu dana.
Edit: Ovoj Barceloni bi najbolje pasao Suarez. Odgovara im u svakom pogledu (može igrati na krilima, a i kao najistureniji), a još od Eto'oa nisu imali takvog lika. Možda bi ga imali u Villi da se nije povrijedio na Svjetskom Klupskom Prvenstvu.
Ukoliko se izvuku neke pouke iz ovogodišnje Lige Prvaka i Barcelona odradi odličan prijelazni rok te dogodine osvoji LP, onda na Bayernovu adresu trebaju poslati par miliona u znak zahvalnosti. Eh, pitanje je samo koliko su u upravi i stručnom štabu naučili. Posebno se to odnosi na Titu za kojeg sam uvjeren da nema te sposobnosti da promijeni ekipu za 180 stepeni.
A, znaju i u upravi da bi u slučaju "tjeranja" Villanove sami sebi skočili u stomak, jer bi upravo zbog njegovanja posebnog stila igre i života općenito, okrenuli svakog protiv sebe. Zašto? Pa otjerali bi bolesnog čovjeka, iako su pod njegovom palicom vratili titulu nakon godinu dana.
Edit: Ovoj Barceloni bi najbolje pasao Suarez. Odgovara im u svakom pogledu (može igrati na krilima, a i kao najistureniji), a još od Eto'oa nisu imali takvog lika. Možda bi ga imali u Villi da se nije povrijedio na Svjetskom Klupskom Prvenstvu.
Last edited by Dugi nožni nokti on 02/05/2013 21:06, edited 1 time in total.
-
Static-X
#20888 Re: FC Barcelona
Sta ces to ti promjeniti time sto pises po forumu. Naravno da svi od svojih klubova ocekuju jos bolje naredne sezone.skenderija04 wrote:Ako si ti sretan svaka cast. Ono je bruka, slazem se, ali kao simpatizer mislim i sljedece godine uzivati. Zbog toga ovo sve i pisem. Ja ne mogu danas biti simpatizer Barcelone, sutra Bayerna, a prekosutra Manhester Uniteda.Static-X wrote:Pusti mi tu pricu kao da si ti zapravo barsa a ja real.
Kako god, ono juce je propast i raspad sistema. Mozda cak i kraj one dosadne igre po sredini. Mislim da ce i spanski klubovi nauciti nesto od svega ovoga kako pristupiti barsi. Naravno mnogi nece uspijeti jer nisu u istom nivou al ima ih i koji mogu.
- skenderija04
#20889 Re: FC Barcelona
Pa naravno da necu nista postici
ali tu smo,pisemo, i nemamo svi isti pristup temi. U tome je valjda i draz svega ovoga.
Spanski fudbal predstavlja reprezentacija. Klubovi predstavljaju sami sebe. Stil se ne mjenja, moze se modifikovati. Ne moze Barcelona preko noci promijeniti nacin igre. To je jedino sa cime se ne trguje.
Spanski fudbal predstavlja reprezentacija. Klubovi predstavljaju sami sebe. Stil se ne mjenja, moze se modifikovati. Ne moze Barcelona preko noci promijeniti nacin igre. To je jedino sa cime se ne trguje.
-
fixer
#20890 Re: FC Barcelona
Zanimljivo mi je vidjeti da sad svi kao rjesenje spominju neke transfere. Zanimljivo mi je jer je svo vrijeme Barcelona bila prikazivana kao klub u kojem se prvo pogleda sta ima u La Masiji, pa tek se onda poseze za transferom. S obzirom da, izgleda, i u klubu razmisljaju isto, i to mi govori da su i oni itekako svjesni da je ovo sto se desilo s ovom generacijom bukvalno Bozije davanje i da ce se tesko stvoriti ista ganeracija uskoro. Koliko je god ta La Masija najbolja skola fudbala na svijetu, tesko je ponoviti ono sto su stvorili u par godina.
Bit ce pravo zanimljivo gledat sta ce dalje biti s Barcelonom. Da li ce se uspjeti zadrzati na ovom nivou, ili ce se vratiti na onaj nivo na kojem su bili prije nego su se digli. Dok god imaju Messija nema tu puno zime, ali cini mi se da je Messi izgubio jednu stvar koju je samo on i Ronaldinho imao - uzivanje u fudbalu, bukvalno igranje iz ljubavi. Sigurno je iscrpljen silnim rekordima, ali moguce je da se ponovo motivise preko ljeta.
I da se ponovo izjasnim povodom one izjave o prvenstvu. Naravno da nije neuspjeh osvojiti ligu, ali treba razmisljati i o utisku. Ove godine je Barcelona osvojila ligu, a da nije dobila nijednu ozbiljnu ekipu. To je sigurno velika mrlja na trofej i godinu. Ova godina Reala ce (moguce je) biti identicna kao Barcelonina prosle godine, a Barcelonina kao Realova prosle godine. S tim da je Real prosle godine ipak ostavio bolji utisak od Barcelone ove godine.
O LP je suvisno i pricati. Izgubiti od Bayerna 7:0 je uzasan rezultat, ali kad se uzme u obzir da ni ozbiljnu priliku nisu stvorili, rijetki su oni koji ce moci reci za ovu ekipu da je najveca sviha vremena.
Bit ce pravo zanimljivo gledat sta ce dalje biti s Barcelonom. Da li ce se uspjeti zadrzati na ovom nivou, ili ce se vratiti na onaj nivo na kojem su bili prije nego su se digli. Dok god imaju Messija nema tu puno zime, ali cini mi se da je Messi izgubio jednu stvar koju je samo on i Ronaldinho imao - uzivanje u fudbalu, bukvalno igranje iz ljubavi. Sigurno je iscrpljen silnim rekordima, ali moguce je da se ponovo motivise preko ljeta.
I da se ponovo izjasnim povodom one izjave o prvenstvu. Naravno da nije neuspjeh osvojiti ligu, ali treba razmisljati i o utisku. Ove godine je Barcelona osvojila ligu, a da nije dobila nijednu ozbiljnu ekipu. To je sigurno velika mrlja na trofej i godinu. Ova godina Reala ce (moguce je) biti identicna kao Barcelonina prosle godine, a Barcelonina kao Realova prosle godine. S tim da je Real prosle godine ipak ostavio bolji utisak od Barcelone ove godine.
O LP je suvisno i pricati. Izgubiti od Bayerna 7:0 je uzasan rezultat, ali kad se uzme u obzir da ni ozbiljnu priliku nisu stvorili, rijetki su oni koji ce moci reci za ovu ekipu da je najveca sviha vremena.
- Dr. Kuca
#20892 Re: FC Barcelona
Trebace 3-4 godine dok novi igraci sazriju, sa par ciljanih pojacanja i to je to. Plus naravno dobar trener, ovaj je poceo dobro, al bolest i te stvari su ga sprijecile da se razvija, nije ga bilo 2 mjeseca na trenzima, puno za ozbiljnog fudbala.
- p206
#20893 Re: FC Barcelona
Ne može se ova generacija opisati kao Božje davanje, a uspjeh (koji još nije uspjeh jer nisu osvojili još uvijek LP) Bayerna, sistematski rad Švaba kako samo oni znaju. A da se pročitati od nekih forumaša ovdje (ne tebe).fixer wrote:Zanimljivo mi je vidjeti da sad svi kao rjesenje spominju neke transfere. Zanimljivo mi je jer je svo vrijeme Barcelona bila prikazivana kao klub u kojem se prvo pogleda sta ima u La Masiji, pa tek se onda poseze za transferom. S obzirom da, izgleda, i u klubu razmisljaju isto, i to mi govori da su i oni itekako svjesni da je ovo sto se desilo s ovom generacijom bukvalno Bozije davanje i da ce se tesko stvoriti ista ganeracija uskoro. Koliko je god ta La Masija najbolja skola fudbala na svijetu, tesko je ponoviti ono sto su stvorili u par godina.
A ova ekipa je dala primjer kako se fudbal treba igrati, od noge do noge. Popularizirala posjed lopte i presing koji danas mnogi koriste, pa i Bayern i Borussija koji su zasluženo u finalu. Taj presing niko nije igrao sistematski i uspješno prije Barcelone i to je dio tiki-taka igre(što ovi "znalci" na forumu ne znaju primjetiti, nego znaju primjetiti neko "dodavanje na sredini"). Isto kao što je dio i nenabijanje lopte štopera na treći red tribina kad ga zaganja napadač, nego čuvanje lopte. Sad možeš vidjeti Neuera kako ne nabija svaku loptu koju mu vrati odbrana, nego je daje štoperu. Da je igrao prije 10 godina slijedilo bi ispucavanje pa šta igrači u polju urade. A ko je tako prvo počeo da igra? Valdes u Barceloni. Čak se i u Engleskoj počelo tako igrati (Swansea i Bredford prošle sezone), a znamo kako su prije te manje ekipe u Engleskoj igrale, hrkljuš u najboljoj varijanti.
-
fixer
#20894 Re: FC Barcelona
Presing jest zasluga Barcelone, ali nikako ove generacije. Prvi je Michels uveo presing. Dobio je inspiraciju iz kosarke.
-
nickelson
#20895 Re: FC Barcelona
fixer wrote:Zanimljivo mi je vidjeti da sad svi kao rjesenje spominju neke transfere. Zanimljivo mi je jer je svo vrijeme Barcelona bila prikazivana kao klub u kojem se prvo pogleda sta ima u La Masiji, pa tek se onda poseze za transferom. S obzirom da, izgleda, i u klubu razmisljaju isto, i to mi govori da su i oni itekako svjesni da je ovo sto se desilo s ovom generacijom bukvalno Bozije davanje i da ce se tesko stvoriti ista ganeracija uskoro. Koliko je god ta La Masija najbolja skola fudbala na svijetu, tesko je ponoviti ono sto su stvorili u par godina.
Izgubiti od bajerna bez 5 standardnih igraca i nije neka bruka. Cak i u minhenu je skoro isto tako bilo s tim da je mesi igrao s povredom.
Zamisli da je bajern igrao bez pet standardnih?
- p206
#20896 Re: FC Barcelona
To jeste... ali postalo je popularno sa ovom generacijom. Gledao si, znaš kako se prije većinom igralo... čim izgubiš loptu vraćaj se u defanzivnu formaciju do centra igrališta. Napad za napadom ko u rukometu npr.fixer wrote:Presing jest zasluga Barcelone, ali nikako ove generacije. Prvi je Michels uveo presing. Dobio je inspiraciju iz kosarke.
Za mene nisu najbolji svih vremena, jer ne može se to baš porediti. Jedan igrač i nekako, mada i to... al čitave ekipe teško.
-
fixer
#20897 Re: FC Barcelona
Ne napraviti ozbiljan napad i primiti 7 golova je bruka taman sa juniorima da samo igraju.nickelson wrote:fixer wrote:Zanimljivo mi je vidjeti da sad svi kao rjesenje spominju neke transfere. Zanimljivo mi je jer je svo vrijeme Barcelona bila prikazivana kao klub u kojem se prvo pogleda sta ima u La Masiji, pa tek se onda poseze za transferom. S obzirom da, izgleda, i u klubu razmisljaju isto, i to mi govori da su i oni itekako svjesni da je ovo sto se desilo s ovom generacijom bukvalno Bozije davanje i da ce se tesko stvoriti ista ganeracija uskoro. Koliko je god ta La Masija najbolja skola fudbala na svijetu, tesko je ponoviti ono sto su stvorili u par godina.
Izgubiti od bajerna bez 5 standardnih igraca i nije neka bruka. Cak i u minhenu je skoro isto tako bilo s tim da je mesi igrao s povredom.
Zamisli da je bajern igrao bez pet standardnih?
-
Static-X
#20898 Re: FC Barcelona
Pa eto dobro neka ja ne znam sta je tika-taka, ne znam ni koliko je to bitno. To sto mi je bitno jeste gledati nogomet i uzivati u tome. Imala je Barsa svoji dobri trenutaka moram priznati, ali sto sam vise imao priliku gledati njihov stil (ko previse el klasika bilo
) sve su vise bili dosadniji. Jos gore i Spanija primjenila isto pa mi omrazise vrlo brzo- jer brate dosadno, uspavanke su te utakmice. Naravno sto se tice barse, oni ako osvajaju zaboli ih valjal kome ili ne. Medjutim i to njihovo dodavanje po sredini pocelo je da gubi smisao. Dodavati se citav dan u prazno i dodavati se brzom igrom sve do protivnickog gola je velika razlika. Sjetimo se Brazila u stare dane, kada se lopta lijepila za igrace. To je igra.
- marshall_bug
#20899 Re: FC Barcelona
Očigledno ne kontaš neke stvari oko tog "dodavanja na sredini" kako ga ti zoveš i naravno da to nije dodavanje u prazno. To se radi da izvučeš protivnika iz bunkera ili iz defanzivne formacije. Meni je to puno zanimljivije i inteligentnije i teže za izvesti nego ono napucavanje npr. Xabi Alonsa na prazno pa ako je krilni igrači uštopaju dobro i jest, ako ne uštopaju hajmo ponovo. Čisto nabijanje lopte pa ko ima više sreće da dođe do nje, ni malo zanimljivo niti inteligentno.Static-X wrote:Pa eto dobro neka ja ne znam sta je tika-taka, ne znam ni koliko je to bitno. To sto mi je bitno jeste gledati nogomet i uzivati u tome. Imala je Barsa svoji dobri trenutaka moram priznati, ali sto sam vise imao priliku gledati njihov stil (ko previse el klasika bilo) sve su vise bili dosadniji. Jos gore i Spanija primjenila isto pa mi omrazise vrlo brzo- jer brate dosadno, uspavanke su te utakmice. Naravno sto se tice barse, oni ako osvajaju zaboli ih valjal kome ili ne. Medjutim i to njihovo dodavanje po sredini pocelo je da gubi smisao. Dodavati se citav dan u prazno i dodavati se brzom igrom sve do protivnickog gola je velika razlika. Sjetimo se Brazila u stare dane, kada se lopta lijepila za igrace. To je igra.
Barcu su večinom počeli mrziti simpatizeri drugih timova zbog toga što su postali ubjedljivo najbolji i naravno da ćeš mrziti nekoga ako je uporno svake godine glavni kandidat za titulu LP. Ima na temi Juventus neko je postavio odlomak o Conteu iz Pirlove knjige gdje Conte kaže: "Priča se da su nas svi počeli mrziti, e pa to je odlično, to znači da smo ponovo u vrhu i da smo najbolji jer protivnici će te simpatisati samo ako si lošiji od njih". Takav je slučaj i sa Barcom proteklih 5-6 godina njihove dominacije.
Last edited by marshall_bug on 02/05/2013 23:34, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#20900 Re: FC Barcelona
Imala je Barca dobrih trenutaka 5 godinaImala je Barsa svoji dobri trenutaka moram priznati,