Kod starijih ljudi se u glavi stvara misao da im je ostalo Jos Malo. Svjesni su da vrijeme ide, znaju da im nema spasa. Ove gluposti su im neka slamka zä koju se fataju. Kad padne na postelju, sto puta govore da su trebali prije misliti na zdravlje, Paziti se.. Bla bla.. Da su ovo da su ono. Na kraju dodju Do toga "pa bolje i pokusati sa Turabijem ili nekom nanon nego ne pokusati, nikad se ne zna, mozda sta i bude". Ja ih shvatam u potpunosti, pogotovo kad se vrate od doktora koji im kaže da tu nema šta vise da se gleda, godine cine svoje.macchiato wrote:bože me prosti, ali starijim ljudima kao da neko mozak popije.
ne čudi me za rahmetli nenu koja je imala 4 razreda osnovne škole i koja je odrastala u primitivnoj vukojebini, ali druga majka koja je bila školovana, koja je radila, koja je u ta doba bila izvan svog vremena i koja je sigurno pročitala preko minimalno 500 knjiga u životu... pretvorila se u istu tu osobu koju opisujete i kojoj su dodatno dane ispunjavale serije i rijalitiji.
evo gledam i dedu, čitav božji dan mu prođe u gledanju parova i sapunica, znači ništa ga pod milim bogom ne interesuje osim toga.
naravno, torabi također nije nikoga od njih omašio.![]()
ne kažem ja, ima i čitava gomila mlađih koji su sličnih razmišljanja, ali brate kako ko ostari tako mu se desi neki klik u glavi.
Svi mi volimo ziviti.