Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
duminjo

#20876 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by duminjo »

macchiato wrote:bože me prosti, ali starijim ljudima kao da neko mozak popije.

ne čudi me za rahmetli nenu koja je imala 4 razreda osnovne škole i koja je odrastala u primitivnoj vukojebini, ali druga majka koja je bila školovana, koja je radila, koja je u ta doba bila izvan svog vremena i koja je sigurno pročitala preko minimalno 500 knjiga u životu... pretvorila se u istu tu osobu koju opisujete i kojoj su dodatno dane ispunjavale serije i rijalitiji.

evo gledam i dedu, čitav božji dan mu prođe u gledanju parova i sapunica, znači ništa ga pod milim bogom ne interesuje osim toga.

naravno, torabi također nije nikoga od njih omašio. :lol:

ne kažem ja, ima i čitava gomila mlađih koji su sličnih razmišljanja, ali brate kako ko ostari tako mu se desi neki klik u glavi.
Kod starijih ljudi se u glavi stvara misao da im je ostalo Jos Malo. Svjesni su da vrijeme ide, znaju da im nema spasa. Ove gluposti su im neka slamka zä koju se fataju. Kad padne na postelju, sto puta govore da su trebali prije misliti na zdravlje, Paziti se.. Bla bla.. Da su ovo da su ono. Na kraju dodju Do toga "pa bolje i pokusati sa Turabijem ili nekom nanon nego ne pokusati, nikad se ne zna, mozda sta i bude". Ja ih shvatam u potpunosti, pogotovo kad se vrate od doktora koji im kaže da tu nema šta vise da se gleda, godine cine svoje.
Svi mi volimo ziviti.
cendlerbing

#20877 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Fudo387 wrote:
cendlerbing wrote:U mene nena vjeruje u sve živo. Od reklama za Dormeo i tableta za mršavljenje do gatanja u grah. Moram li spomenuti da je Torabi nije mašio?

To vam je način života. :lol:
pa,jel smrsala?
:cry:
Jašta je.
macchiato

#20878 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by macchiato »

duminjo wrote: Kod starijih ljudi se u glavi stvara misao da im je ostalo Jos Malo. Svjesni su da vrijeme ide, znaju da im nema spasa. Ove gluposti su im neka slamka zä koju se fataju. Kad padne na postelju, sto puta govore da su trebali prije misliti na zdravlje, Paziti se.. Bla bla.. Da su ovo da su ono. Na kraju dodju Do toga "pa bolje i pokusati sa Turabijem ili nekom nanon nego ne pokusati, nikad se ne zna, mozda sta i bude". Ja ih shvatam u potpunosti, pogotovo kad se vrate od doktora koji im kaže da tu nema šta vise da se gleda, godine cine svoje.
Svi mi volimo ziviti.
ma nije to samo u vezi zdravlja nego generalno, vjeruju u sve što vide i čuju, neke teorije zavjere, gledaju na tv-u isključivo mozgoispirajuće sadržaje ili čitaju budalaštine na showbiz kategoriji (iako bar danas možeš naći svašta zanimljivo i poučno na netu ili tv-u, ali ih jednostavno ni 1% ne interesuje), itd., torabi je tu samo jedna u nizu od stavki :D

eto, čudi me što se pretvaraju u takve ljude iako nisu bili takvi prije, šta se to desi sa ljudima?

ja ako se pretvorim u nekoga ko će gledati španske sapunjare i rijalitije i koga će zanimati koje haljine je oblačila aleksandra prijović na vjenčanju, ima da se upucam :run:
insomnia78

#20879 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Pa sta da radi, da uci programirati?
triconja

#20880 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

cendlerbing wrote:
Fudo387 wrote:
cendlerbing wrote:U mene nena vjeruje u sve živo. Od reklama za Dormeo i tableta za mršavljenje do gatanja u grah. Moram li spomenuti da je Torabi nije mašio?

To vam je način života. :lol:
pa,jel smrsala?
Jašta je.
Niste vi citali upustvo, malim slovima kae da onog ko koristi terapiju treba iskrcat u somaliji kad pocne a pokupit kad popije istu. Tek ces onda vidjet efekat :mrgreen:
triconja

#20881 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

insomnia78 wrote:Pa sta da radi, da uci programirati?
Jaro hajd da barem igra kakve igre na kompjuteru pa halal mu cufta ali to citav dan serije gleda :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20882 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by plain vanilla »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:Pa sta da radi, da uci programirati?
Jaro hajd da barem igra kakve igre na kompjuteru pa halal mu cufta ali to citav dan serije gleda :lol:
Te serije su bolest prava, pa ove starije zene sebi prave raspored prema serijama :-)
Hajde kad prati jednu dnevno, ali tri-cetiri :roll:

A one Zadruge isl gluposti pogotovo, narod se jos vise zaglupljuje
macchiato

#20883 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by macchiato »

jebemu ne mora učiti programirati, ali ima dosta interesantnih stvari na internetu i televizoru kojeg mogu gledati, ali neće, jednostavno ih ništa ne interesuje osim gluposti.

ok sebi dati oduška, povremeno pratiti, ali da ti čitav dan u tome prođe... :-)

kod mene deda gleda parove do 3-4 ujutru, od serija sve živo isprati (znači po 5,6 dnevno, ni sama više ne znam), nekad čak i reprize tih istih serija koje je gledao prethodni dan gleda jutro poslije :lol:

pa i te serije, hajde ako već hoćeš na taj način ubijati vrijeme, meni ne bi bilo mrsko njima naštimati ili presnimiti na CD da gledaju, ali po njemu je svaka američka/britanska/skandinavska/nastavi niz serija glupa i bezvezna, ali zato su turske, španske, indijske, meksičke vrh vrhova :-)

ja razumijem da je njima dosadno u starosti, da su penzije male, da tijelo više nije vitalno kao prije, da ne možeš hodati/putovati koliko ti hoćeš i da si nekako umoran od svega... ali jebemu da mi se život svede na tv i smeće na njemu i da te u životu ne interesuje ništa osim toga i glupih tračeva, je li to neki prirodni slijed događaja svih ljudi ili šta? :D
Messier

#20884 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Messier »

Isto i mladi rade.
Staracko smece serije..a klinje drkaju instagram
demagog

#20885 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by demagog »

Kad kazete stari ljudi, sta to znaci? Ako se misli na vrlo stare (u osamdesetim i devedesetim godinama) a pogotovo stare i bolesne onda je super sto postoji televizija koja im pruza kakvu-takvu razonodu. Da nema toga samo bi sjedili u cosku ili lezali u krevetu sami sa svojim mislima.
Cherry-Cherry

#20886 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Vector_dum wrote:
Cherry-Cherry wrote: Ma ima toga i u drugim zemljama, nismo samo mi retardi.
Pa nije bas da idu hodzama i vracarama da prave sihre u Njemackoj, Holandiji, Svedskoj, Irskoj i tako tim zemljama :D
A jok eto nema. I ne mislim pri tome na balkančerose, koji žive tamo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20887 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Naravno da ima, u Engleskoj su ovog ljeta najpopularniji bili Love Island i Celebrity Big Brother :mrgreen:
Sodom1

#20888 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sodom1 »

Serem SE u carapu ovom hrvatskom komentatatoru na SK1 ,govnarsko komentarisanje utakmice
Niemand

#20889 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Ljude koji povazdan ponavljaju kako nesto samo kod nas ima (misli se obicno na neku budalastinu), uz ono obavezno svabo vako i nako.
insomnia78

#20890 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ti su ovdje po zadatku
MarlboroGold

#20891 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Nekad i treba porediti kako bi se ukazalo na anomalije u našem društvu, ali ljudi uglavnom pretjeruju.
triconja

#20892 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:Nekad i treba porediti kako bi se ukazalo na anomalije u našem društvu, ali ljudi uglavnom pretjeruju.
Kod nas u njemackoj ima balet na ledu a najveci dogadjaj u mom selu dok sam zivjeo u bosni je bila igranka kad se vrati mirso harmonikas sa terena :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#20893 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Koja je svrha banovanja ljudi kad isti po sata poslije naprave novi profil i samo nastave po starom?
Pusti nas brate onda ko na klixu da sujemo djecu jedni drugima
Point.

#20894 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

insomnia78 wrote:Koja je svrha banovanja ljudi kad isti po sata poslije naprave novi profil i samo nastave po starom?
Ili kad se zamjene za profile, onaj Mosaljoze i još neko.
S4mpion

#20895 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by S4mpion »

Nisi pravi forumaš ako ti profil ne koristi barem troje ljudi.
cendlerbing

#20896 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

insomnia78 wrote:Koja je svrha banovanja ljudi kad isti po sata poslije naprave novi profil i samo nastave po starom?
Koja je svrha banovanja 356-og forumaša koji ima dupli nick, ako onih 355 sasvim normalno foruma.
insomnia78

#20897 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Pa kazem ja. Ukini skroz. Daj da sujemo djecu i mrtve
cendlerbing

#20898 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

insomnia78 wrote:Pa kazem ja. Ukini skroz. Daj da sujemo djecu i mrtve
Misliš li na nekog konkretno?
triconja

#20899 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

cendlerbing wrote:
insomnia78 wrote:Pa kazem ja. Ukini skroz. Daj da sujemo djecu i mrtve
Misliš li na nekog konkretno?
Pa misli, a znamo i ja i ti a bogami i pola foruma na koga :D
MarlboroGold

#20900 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Ne kontam koja je smisao gunđanja 365 dana u godini... valjda popularno :?
Post Reply