Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
seln

#20876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Eto vidiš :)
I onda kažu internet kvari mladež.
Haj sad na drugu smjenu. pa te ispitam sutra u ova doba.
Isao bih kuci...ali razmisljam da posjetim onu Hrvaticu koja mi je nekoc bila ljubavnica.
E moj kume...da si ti išta valjao, ne bi ti bila bivša.
Upamti sad jednu i pričaj raji sutra na baušteli: nikada ne zatvaraj guzicom vrata...uvijek će ti nekada zatrebati.
E moj kume...doslo vrijeme da se zeni, pa sa golfa presao na audija.
A to o zatvaranju guzicom...gdje si bio da posavjetujes Hrvate u BiH '93?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

studito Ćoek medicinu...al s druge strane Dinarida :mrgreen:

neg šHa .BA jarlauĆete ko Sanske Koze...evo vam HDZ 5 + SDA 7 + SNSD 3 i 1 multikulti ako naleti :mrgreen:
Hafis

#20878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:studito Ćoek medicinu...al s druge strane Dinarida :mrgreen:

neg šHa .BA jarlauĆete ko Sanske Koze...evo vam HDZ 5 + SDA 7 + SNSD 3 i 1 multikulti ako naleti :mrgreen:
Ako se ovo rastegne, onda je najbolje da ser izdilaju SDA i HDZ - 9/7.
S tim da SDA-u idu ministarstva obrazovanja i Športa pošto ih ionako ovdje nitko ne ferma ni 2% :)
pici

#20879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:

S tim da SDA-u idu ministarstva obrazovanja i Športa pošto ih ionako ovdje nitko ne ferma ni 2% :)

Imal dovoljno Srba u HDZ-eu i SDA-au i koji multi kulti pa brate delite to višHe :mrgreen:
seln

#20880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:

E vidis, prika, ovo je glavni problem vas Hrvata: kurcite se, a nemate muda.
Hafis

#20881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

Imal dovoljno Srba u HDZ-eu i SDA-au i koji multi kulti pa brate delite to višHe :mrgreen:
Eh, muke ti se izjasniti kako god hoćeš.
Ima toga koliko hoćeš...volja ti originalnog, volja ti onoga ''iz reda srpskog naroda''.
Čeka se Živčino zadnje očitovanje na twiteru, pa ako ništa, onda s bismilom i božijom pomoći pristupiti klepanju vlade. Pa manjinjska, manjinska..
pici

#20882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:
Ima toga koliko hoćeš...volja ti originalnog, volja ti onoga ''iz reda srpskog naroda''.
Čeka se Živčino zadnje očitovanje na twiteru, pa ako ništa, onda s bismilom i božijom pomoći pristupiti klepanju vlade. Pa manjinjska, manjinska..

eto vidišH kak je laHko...normalno s bismilom i božijom pomoći :mrgreen:
Hafis

#20883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

eto vidišH kak je laHko...normalno s bismilom i božijom pomoći :mrgreen:
Pa ako je itko multieničan na ovom forumu onda sam to ja. A da ne govorimo o sekularnosti :)

A vidiš i sam ovu većinu ovih tzv. ''antifašista''...malo ga samo ''recni'' za probu... i iz njega odmah izbije u koju nogu hrama :)
daddy-kool

#20884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: E moj krajišnik. Da ti kažem jednu zaista duboku: u suštini, jebe se Čove i za Željkana i za sklapanje vlade...Želja nesvjesno igra ulogu koja mu je i namjenjena
Ovo stoji. DF je nužno zlo HDZ-u u numeričkom smislu, a i stalno dosađuje i provocira građanskom spikom. Ovo je udar na SDA i odmjeravanje megdana u patriotizmu. Naše lijeve stranke su desnije u desnih u ovom slučaju.
seln

#20885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

pametolog wrote:
seln wrote:
pametolog wrote:
NIsam siguran da razumijem kako to racunaju, imaju nekih 15% glasova, kada se rasporede I glasovi stranaka koje nisu usle u raspodjelu vlasti, opet im pripada ta neka cetiri ministarstva. Ako SDA zeli da dio "svojih" mandata pokloni HDZ, to nema veze sa raspodjelom DF-u, oni I dalje imaju tih svojih 20-tak posto, iliti 4 ministarstva. Tacnije, i manje od cetiri, a SDA im daje 4.5, sto znaci da SDA poklanja dio svojih mandata osvojenih na izborima i njima. Ne toliko kao HDZ-u, ali im poklanja!
Jadan ti bog, gdje si ti ucio matematiku? :-)
necemo mijesati Boga u ovo. Mozes li mi molim te objasniti gdje grijesim, po kojoj matematici DF-u pripada 6 mandata.
SDa 29 +DF 14 + HDZ 13 = 56.
14 od 56 je tacno 25 %.
Tacno je da bi to znacilo 4 ministarstva, ali bas jaka ministarstva, jer DF je maksimalno popustio pri formiranju VM BiH.
A da SDA "pokloni" HDZ dva ministarstva i da to DF aminuje...ma, nema sanse.
Ako hoce da se naguze Covicu, bujrum. Ali bez DF.
Hafis

#20886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote: E moj krajišnik. Da ti kažem jednu zaista duboku: u suštini, jebe se Čove i za Željkana i za sklapanje vlade...Želja nesvjesno igra ulogu koja mu je i namjenjena
Ovo stoji. DF je nužno zlo HDZ-u u numeričkom smislu, a i stalno dosađuje i provocira građanskom spikom. Ovo je udar na SDA i odmjeravanje megdana u patriotizmu. Naše lijeve stranke su desnije u desnih u ovom slučaju.
DF je iz kuta hrvatskog političkog aspekta desničarska stranka čiji je jedini cilj destrukcija. Doduše ne u ovom postizbornom vremenu, već u vremenu kada se budu trebali ostvariti neki kompromisi. To nije stranka već zbroj popularnosti jednog čovjeka, grupe prebjega gladnih vlasti i fotelja i par latentnih šovinista koji grade ideološku potku, koja još uvijek nije vidljiva (mada će doći vrijeme i za to)
Ja mislim kada dođe vrijeme prvih ozbiljnijih razgovora i dogovora da se konačno riješe i te stvari poput S-F, struktuiranog dijaloga, izbornog zakona..to će biti show: napuštanja sjednica, sazivanja konferencija, dramatičnih tonova, zajapurenih lica, drhtavih glasova, suza u oku....živi bili pa vidjeli.
kamen spoticanja

#20887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Hopaaa hopaaaa zeleni ne pristaju na manjinsku vladu i tu vrstu zahebancije...hopaaa hopaaa
Lopta ope' kod covica očekuje se da je doda do suljagica...hopaaa hopaaaa
It_is_a_Leclerc

#20888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Izetbegović: Manjinska vlada u FBiH nije prihvatljiva
Znam da nije vrijeme za - "Jesam vam rekao", al' - JESAM VAM REKAO !? :lol:

SDA neće uraditi ništa sa "molimo da se predomislite", jer DF-u to ne znači ništa. DF traži opipljivo, brojem izraženo, poštovanje izbornog rezultata i legitimiteta.

Komšo, Suljagić, Bajrović i Ružica su u Mostaru, na nekoj ljevičarkoj konferenciji. Taman prilika čika Draganu da se izvini :D
gidra

#20889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gidra »

It_is_a_Leclerc wrote:

SDA neće uraditi ništa sa "molimo da se predomislite", jer DF-u to ne znači ništa. DF traži opipljivo, brojem izraženo, poštovanje izbornog rezultata i legitimiteta.

Komšo, Suljagić, Bajrović i Ružica su u Mostaru, na nekoj ljevičarkoj konferenciji. Taman prilika čika Draganu da se izvini :D
a nastavak članka?
"On je još jednom pozvao DF da se vrati za pregovarački sto, te je poručio da će, kakva god njihova odluka bila, formirati vlast. "

Što opet govori da će možda ako se ne dogovore i formirati manjinsku Vladu..
It_is_a_Leclerc

#20890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ne, to znači da SDA, a ni HDZ definitivno neće ići u neizvjesnost manjinske vlade. Za bilo kakvog trećeg partnera je kasno. Još je 8 dana za cijeli posao. Najbrži i najbezbolniji potez je da se HDZ odrekne finansija, a SDA energetike... Ako oni imaju drugu ideju, bujrum.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#20891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Stvarno ne kontam sta ovdje nekom nije jasno o potezu Zeljka Komsica????????? Jel ima vise glasova od HDZ-a????IMA!! Jel logicno prema tome izbornom rezultatu da ima manje od SDA a vise od HDZ-a mjesta u F BiH. JESTE!!!! Sta onda pojedincima nije jasno???? Ili ti pojedinci su istureni strijelci koji na svaki moguci nacin pokusavaju da ocrne Zeljka bilo nesto logicno ili ne.....ja se samo nadam da ce Zeljko izaci iz svega jer nije sa govnima nigdje ni trebao ulaziti. SDA je stranka koja je popusila krvniku svog naroda a pljunula na covjeka koji se borio za taj narod. SDA su jos jednom potvrdili da su neprijatelji svega dobrog u BiH. Jasno je meni sto je njima hica jer ako do 11.03 se ne formira federalna vlada pada Vijece Ministara i Denis Zvizdic kao mandatar a ja se nadam da ce tako i biti. Dosta familije Izetbegovic, Zvizdic i Campara.....ne dosta....PREVISE!!!!
It_is_a_Leclerc

#20892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38 wrote:Stvarno ne kontam sta ovdje nekom nije jasno o potezu Zeljka Komsica????????? Jel ima vise glasova od HDZ-a????IMA!! Jel logicno prema tome izbornom rezultatu da ima manje od SDA a vise od HDZ-a mjesta u F BiH. JESTE!!!! Sta onda pojedincima nije jasno???? Ili ti pojedinci su istureni strijelci koji na svaki moguci nacin pokusavaju da ocrne Zeljka bilo nesto logicno ili ne.....ja se samo nadam da ce Zeljko izaci iz svega jer nije sa govnima nigdje ni trebao ulaziti. SDA je stranka koja je popusila krvniku svog naroda a pljunula na covjeka koji se borio za taj narod. SDA su jos jednom potvrdili da su neprijatelji svega dobrog u BiH. Jasno je meni sto je njima hica jer ako do 11.03 se ne formira federalna vlada pada Vijece Ministara i Denis Zvizdic kao mandatar a ja se nadam da ce tako i biti. Dosta familije Izetbegovic, Zvizdic i Campara.....ne dosta....PREVISE!!!!
DF se, kao znak dobre volje:

a) odrekao pretenzija na bilo koju hrvatsku poziciju
b) odrekao zdravorazumskog principa sa 2 pozicije ministra u VM koliko im pripada po rezultatu
c) pristao da ima brojčano manje ministarstava od HDZ-a
d) pristao da HDZ imenuje ministre iz srpske i kvote ostalih
e) pristao na formiranje kantonalnih vlada bez DF-a

I sad Dragan Čović ima obraza stati pred kamere i reći kako je "HDZ napravio dovoljno ustupaka", ili Izetbegović koji kaže da "ne razumije DF".

Pa ljudi božiji, ne možete očekivati od nekog ko je dobio 130 000 glasova da bude cuko što jede ostatke iza velikih ljudi.
hrasno38

#20893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:
daddy-kool wrote:
DF je iz kuta hrvatskog političkog aspekta desničarska stranka čiji je jedini cilj destrukcija. Doduše ne u ovom postizbornom vremenu, već u vremenu kada se budu trebali ostvariti neki kompromisi. To nije stranka već zbroj popularnosti jednog čovjeka, grupe prebjega gladnih vlasti i fotelja i par latentnih šovinista koji grade ideološku potku, koja još uvijek nije vidljiva (mada će doći vrijeme i za to)
Ja mislim kada dođe vrijeme prvih ozbiljnijih razgovora i dogovora da se konačno riješe i te stvari poput S-F, struktuiranog dijaloga, izbornog zakona..to će biti show: napuštanja sjednica, sazivanja konferencija, dramatičnih tonova, zajapurenih lica, drhtavih glasova, suza u oku....živi bili pa vidjeli.
E vidis za hrvata iz Sarajeva i to onog 100%:) HDZ je sve to sto si napisao + jos jedan vrlo jasno definisan i dokazan epitet: FASISTICKA!!!! I tako misle svi hrvati kome HDZ nije isprao mozak niti ce ikada isprati. Na zalosti ti isti Hrvati su mislili da je SDA stranka koja se zaista bori za BIH medjutim dobro su se zahebali i ostade onaj ko se zaista borio za BiH, onako kako treba, puskom za razliku od babinog vojno sposobnog sina ZELJKO KOMSIC. Nekako s obzirom da smo tu pusku drzali obojica na istoj strani njemu vjerujem beskrajno vise nego ovim kriminalcima!!!!(najblaze receno)!
Last edited by hrasno38 on 02/03/2015 20:05, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#20894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne, to znači da SDA, a ni HDZ definitivno neće ići u neizvjesnost manjinske vlade. Za bilo kakvog trećeg partnera je kasno. Još je 8 dana za cijeli posao. Najbrži i najbezbolniji potez je da se HDZ odrekne finansija, a SDA energetike... Ako oni imaju drugu ideju, bujrum.
Nikakva frka, dobiće dovoljno glasova da naprave manjinsku vladu, a onda će jednostavno dokupiti nedostajuće glasove i dobiti većinu.
hrasno38

#20895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne, to znači da SDA, a ni HDZ definitivno neće ići u neizvjesnost manjinske vlade. Za bilo kakvog trećeg partnera je kasno. Još je 8 dana za cijeli posao. Najbrži i najbezbolniji potez je da se HDZ odrekne finansija, a SDA energetike... Ako oni imaju drugu ideju, bujrum.
Nikakva frka, dobiće dovoljno glasova da naprave manjinsku vladu, a onda će jednostavno dokupiti nedostajuće glasove i dobiti većinu.
Na zalost...najvjerovatnije :(
daddy-kool

#20896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

It_is_a_Leclerc wrote:
:thumbup:
megaman4

#20897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

VjecitiStudent wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150302078

Ništa od manjinske vlade!
It_is_a_Leclerc

#20898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

VjecitiStudent wrote:
15 je "ostalih" glasova u PFBIH. Laburisti, BPS, ASDA, SBiH, Naša stranka.
Ako će im taj džumbus činiti Vladu, svaka im čast.

Da ne pričam o tome kako nijedna od ovih stranaka nema namjeru podržati Vladu bez ikakve protuusluge u vidu ministarstava.
Alfons Kauders

#20899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:

Rekao sam i ja, tj navijao sam za manjinsku vladu jos od izbora. :D Pa sad naletio radi podjebavanja i ponavljanja "rekao sam vam"... :D

HDZ ovdje nista ne gubi i ne dobija - ali SDA je jebana, posteno, momacki, dugorocno.

Hajmo sad nek nafataju jos kakvih poletaraca, SNSD-ovaca, ili nek HDZ-u daju jos koje ministarstvo... A DF, SBB i ostali ce im krv piti do sljedecih izbora, a baska sto ce imati priliku da u parlamentu blokiraju sve sto im nije po volji - nekad DF, nekad SBB, nekad SDP, SBiH, NS... Lijepa ce biti vlast, ono bas stabilna. :D
megaman4

#20900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

It_is_a_Leclerc wrote:
VjecitiStudent wrote:
15 je "ostalih" glasova u PFBIH. Laburisti, BPS, ASDA, SBiH, Naša stranka.
Ako će im taj džumbus činiti Vladu, svaka im čast.

Da ne pričam o tome kako nijedna od ovih stranaka nema namjeru podržati Vladu bez ikakve protuusluge u vidu ministarstava.
Njavjerovatnije će OHR s Bonskim ovlastima morati uskakati jer ko želi budžetlije pred svoja vrata? Niko normalan.
Post Reply